Enot123h Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 Порад всі надавали, робіть. Як що напишите що получилося і як вирішували проблеми, які виникали по ходу роботи. І ще фоток зробите - буде круто Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 (змінено) 1 час назад, Enot123h сказал: Порад всі надавали, робіть. Як що напишите що получилося і як вирішували проблеми, які виникали по ходу роботи. І ще фоток зробите - буде круто Розумієте, шкода що тут так і не з'явились люди, якіб сказали: "можна робити. робив собі/комусь -прцює. тільки то-то і то-то трапилось за отакий час". Чи навпаки сказали-б: "не совітую бо робив собі/комусь/бачив/чув що трапиться отаке через такий час і ця проблема була критичною чи невиліковною". Я так розумію, що всі, хто тут писав, самі особисто такого не робили, не бачили і навіть не чули, що хтось зробив. Змінено 11 травня 2023 користувачем 988888 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 1 минуту назад, 988888 сказал: самі особисто такого не робили, не бачили і навіть не чули, що хтось зробив. Так может нет ни у кого такой потребности?? Я в СССР насмотрелся у родственников вских нагревательных аппаратов для горячей воды в селе, но сейчас такое колхозить и в голову не придет. Сантехническая промышленность обеспечивает всех. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 (змінено) 14 минут назад, DimaF сказал: Сантехническая промышленность 😀 У мене тесть - "ліквідатор". Розповів мені історію... На річницю наша місцева влада вирішила встановити пам'ятник чорнобильцям (чи щось таке). Пам'ятник - це кусок каменю з вибитим там написом. - Гроші на цей пам'ятник дали в'єтнамці (де Чорнобиль і де В'єтнам); - Сам кусок каменю купляли в Туреччині; - Текст напису робили в Китаї (катали по морям); - Встановлювали пам'ятник білоруси... ...І це виявилося в ДВА раза дешевше ніж зробити в Україні... камінь з написом. 😀 Змінено 11 травня 2023 користувачем 988888 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 (змінено) Чи можна таке робити? Вам - можна. Цирк має гастролювати. Шкода, "країна майстрів" накрилась дупою. Там таких виживших самодєлкіних, які з КЧМ робили танк по ціні боїнга, був просто заповідник Змінено 11 травня 2023 користувачем murava 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 14 минут назад, murava сказал: Чи можна таке робити? Вам - можна. Цирк має гастролювати. Шкода, "країна майстрів" накрилась дупою. Там таких виживших самодєлкіних, які з КЧМ робили танк по ціні боїнга, був просто заповідник Може, тому і накрилась... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 1 час назад, 988888 сказал: Я так розумію, що всі, хто тут писав, самі особисто такого не робили, не бачили і навіть не чули, що хтось зробив. Висновок з цього зможете зробити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 (змінено) 46 минут назад, murava сказал: Вам - можна. Цирк має гастролювати. О, доречі, "гуру", а Ви не відкриєте для мене цікаве якесь обгрунтування: чому в бойлерах магнієвий анод є/потрібен а в проточниках/електрокотлах немає/непотрібен? Змінено 11 травня 2023 користувачем 988888 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 Тому що в бойлері актуальний процес корозії через оновлення води і насичення її киснем, в електрокотлах це неактуальної через незмінність води, а з проточниками - це такий кадавр, що там в принципі аноди не використовують Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 1 минуту назад, murava сказал: ...а з проточниками... ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 1 минуту назад, murava сказал: ...в електрокотлах це неактуальної через незмінність води... Що, навіть у відкритій системі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 Навіть Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 А в проточнику і так цвєтмєт тому і так пойдьот, без магнія.. Так? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 6 минут назад, 988888 сказал: А в проточнику і так цвєтмєт тому і так пойдьот, без магнія.. Так? Так. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 (змінено) Ну, доки місцевий "гуру" згадує який 5 часов назад, murava сказал: ...актуальний процес корозії... проходить в побутовому проточному водонагрівачі промислового виробництва та чому 5 часов назад, murava сказал: ...там в принципі аноди не використовують... ...на відміну від бойлерів, я згадав про свій датчик протоку... В 10.05.2023 в 13:38, aleksey02 сказал: Тогда снимите с него параметры, т.к. о них в описании ни слова нет. Точні параметри зняти не зміг (л/хв і т.д.), але для розуміння "ітого" вистачить: - при відсутності протоку (не тиску, саме протоку) контакти роз'єднані. Тестер світить 0 ( при КЗ світить 1); - при появі протоку контакти замикаються з опором (на тестері) 1375 Ом. Незалежно від тиску/об'єму пропущеної води. Тож, по суті, він працює як перемикач: є проток - замкнено; нема протоку - розімкнено. Реакція в 1 секунду але то в мене тестер такий тормоз 🙂. Змінено 11 травня 2023 користувачем 988888 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 11 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2023 В 06.05.2023 в 09:19, 988888 сказал: Підніму тему... Так а що по електрокотлу замість проточного водонагрівача? Чи можливо його використання в підігріві води для ванни? В 06.05.2023 в 09:51, murava сказал: Можливо. Якщо дозволить потужність і конструктив. 6 часов назад, murava сказал: Чи можна таке робити? Вам - можна. Цирк має гастролювати. Шкода, "країна майстрів" накрилась дупою. Там таких виживших самодєлкіних, які з КЧМ робили танк по ціні боїнга, був просто заповідник murava, будь ласка, більше ніколи не відповідайте на мої пости. Повага до вас у мене зникла. Але раніше, інколи, ви писали розумні речі. Мені хотілося-б і надалі читати пости розумної людини а не ... Можливо у вас ще будуть такі моменти людяності в житті. Бо інакше ви відправитесь до моєї персоналної "каналізаціїї"... а звідти не повертається ніхто. Навіть "гуру". Просто гидко з вами спілкуватись. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 12 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 травня 2023 (змінено) Обидили мышку - навалили в норку Ему тьма народу талдычит, что это в принципе глупый и затратный проект относительно заводского типового решения, но если человек упоролся какой-то идеей и даже не особо хочет вникнуть в тему, то говорить ему об этом нельзя - у теперь нас не идиотизм, у нас особенное мышление. Змінено 12 травня 2023 користувачем murava Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 12 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 травня 2023 (змінено) 6 минут назад, murava сказал: ...относительно заводского типового решения... Угу. "Тіповиє рєшенія". Змінено 12 травня 2023 користувачем 988888 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 12 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 травня 2023 Ну вот, вы эволюционным путем идете к верному выбору заводских решений Их в реалиях будет немного - либо бак/бойлер с тенами, либо бак/бойлер с косвенным нагревом своим электрокотлом. Проточный нагрев воды напрямую типовым электрокотлом упрется в скорый выход из строя всех нагревательных элементов и в недостаток мощности, даже если сможете порешать безопасность по протоку и давлению. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 12 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 травня 2023 (змінено) Виробник гордо заявляє про ТРИ ступеня захисту... жоден не спрацював. Але-ж да, це не Арістон/Бош 🙂 тому і бахнув? Бо "нада брать провєрєнних брендов і у провєрєнних прадавцов с провєрєннимі сервісними центрами а монтіровать то всьо должни провєренниє монтьорщики". Змінено 12 травня 2023 користувачем 988888 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 12 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 травня 2023 4 минуты назад, murava сказал: Ну вот, вы эволюционным путем идете к верному выбору заводских решений.. Еволюційною дорогою я прийшов до думки, що, за великим рахунком, "заводскім рєшеніям" насрать на мій гаманець. Ну і на моє життя також. Бо якщо щось-би тоді трапилось, то винний був-би лише споживач... Ну, ви-то це знаєте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 12 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 травня 2023 (змінено) 16 минут назад, murava сказал: Проточный нагрев воды напрямую типовым электрокотлом упрется в скорый выход из строя всех нагревательных элементов и в недостаток мощности Це теорія, чи ви десь стикались з таким? Якщо таке бачили, чи не поділитесь чужим опитом якось конкретніше а не загальними фразами "скоро", "нєдолго", "дОрого"? Змінено 12 травня 2023 користувачем 988888 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 12 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 травня 2023 (змінено) В 10.05.2023 в 18:17, 988888 сказал: ...Тендерні змагання грошей/комфорту/ремонту... П'ять днів, що я виділяв для цієї теми вичерпані. Мав надію, що хтось вже таке робив та розповість про сміття та іржу у ванні с того котла... Але тут, на цей час, лише теоретики. Отже. Рішення прийнято, товар замовлений... Система буде проточна, "заводська", не дорожче 3 500 грн (~80$), 10,5 кВт, з можливістю маштабування, пожиттєвим гарантійним обслуговуванням... Але це буде не електрокотел 🙂. Змінено 12 травня 2023 користувачем 988888 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 12 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 травня 2023 Оскільки Ви всіх, хто відповів в цій темі, назвали теоретиками, то чекаємо на звіт як "ото" (ще й з пожиттєвим гарантійним обслуговуванням) за 80$ буде гріти дві ванни одночасно. "Ложечки-то нашлись, а вот осадок остался!" (С) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 12 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 травня 2023 2 минуты назад, anabioz сказал: Оскільки Ви всіх, хто відповів в цій темі, назвали теоретиками, то чекаємо на звіт як "ото" (ще й з пожиттєвим гарантійним обслуговуванням) за 80$ буде гріти дві ванни одночасно. Ніякого звіту не буде. Це ж потрібно визнати свою помилку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз