slavent Опубліковано: 30 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 30 січня 2021 (змінено) Доброго дня! Планую купити будинок в межах Києва в садовому товаристві. Маю на розгляді: двоповерховий дуплекс на ленточному фундаменті на 10 сотках, поділений на два участка, розділених забором. Розглядаю одну частину дуплекса, інша частина також в продажі. Коробка - 375 газоблок+ пінопласт, ЖБ перекриття. Вікна - WDS 6s. Електрика 10кВт розведена (можна прикупити ще), скважина 50 м, септики, газу немає, зроблено чорновий ремонт (стяжки, розводка води, світла, каналізації). Будинок будувався на продаж, то ж я розумію, що особливо не тратились. Проте, гарне місце, гарне планування, ціна - плюс мінус. Я вперше купую будинок, купую для себе, цікавить все. Сподіваюсь на вашу допомогу. На що звертати увагу з того, що потім НЕ можна буде виправити? (для мене не проблема щось переробити або перебудувати але без фанатизму). Які документи запросити при перегляді? Чи є нюанси при купівлі дуплекса(спільна стіна)? Нюанси садового товариства? Дякую! Змінено 30 січня 2021 користувачем slavent Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Музей Опубліковано: 30 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 30 січня 2021 Електрика 10кВт розведена (можна прикупити ще), скважина 50 м, септики, газу немає, Яка площа будинку? Думаю, при відсутності газу, 10 кВт для опалення, ГВС та решти не є достатньо. Я би отримала повний перелік будинкового обладнання (котел опалення, бойлери, насоси, розмір септика і його конструкція) та сам проект, за я ким збудовано будинок. А вже потім, перевіряла відповідність до того проекту. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
slavent Опубліковано: 30 січня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 30 січня 2021 Яка площа будинку? моя частина - 140 м.кв Думаю, при відсутності газу, 10 кВт для опалення, ГВС та решти не є достатньо. Згоден, 5 квт прикупив би ще. Газ також не виключаю, він поруч. Я би отримала повний перелік будинкового обладнання (котел опалення, бойлери, насоси, розмір септика і його конструкція) та сам проект, за я ким збудовано будинок. А вже потім, перевіряла відповідність до того проекту. дякую, корисно, так і зроблю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 30 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 30 січня 2021 Будинок будувався на продаж Как правило (точнее: мне другого и не попадалось) у дуплексов/таунхаусов и прочего жилья на продажу крыша - приговор. В лучшем случае, всё снять со стропилки и заново перестелить с обеспечением нормальной подкровельной гидроизоляции, подкровельной вентиляции и изъять всё утепление и заново переложить с уже правильной пароизоляцией. Ибо всё течёт адски. В худшем случае - и стропилка не совместима с жизнью. Поэтому, сразу снимайте видео чердака или мансарды и кидайте сюда. Тут уже будет основное понятно p.s.: www.instagram.com/tv/CFUlICaFoTL - таунхаус. там мы полностью всё переутепляли сразу на нескольких домах + кровля негодная сразу www.instagram.com/p/CIQ79X-FJey/ - крыша дуплекса одного из популярных застройщиков, на нескольких домах которого мы полностью всё переутепляли и там так же кровля требует перестилки И ещё огромная масса аналогичных случаев, которые хранятся просто в телефоне 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 30 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 30 січня 2021 Розглядаю одну частину дуплекса, інша частина також в продажі. Перевіряйте зразу чи рівень звукоізоляції між дуплексами є для Вас прийнятним. Електрика 10кВт розведена (можна прикупити ще), Перевіряйте чи продадуть Вам ще, не зі слів забудовника, а в Голови СТ якщо ЕЕ будете купляти в СТ. стяжки Ось приклад (страшилка) яке утеплення кладуть під стяжку в одному з дуплексів на продаж на садах в Києві. . Нюанси садового товариства? Садовий будинок не дає можливості в ньому зареєструватись. Внутрішні мережі, дороги, прибирання, вивіз сміття, ремонт мереж - все це на плечах СТ, тобто з кишені його членів. Рідко які СТ є в змозі утримувати це все в нормальному стані. По нюансах СТ є окремі теми на цьому форумі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
slavent Опубліковано: 31 січня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 Как правило (точнее: мне другого и не попадалось) у дуплексов/таунхаусов и прочего жилья на продажу крыша - приговор. В лучшем случае, всё снять со стропилки и заново перестелить с обеспечением нормальной подкровельной гидроизоляции, подкровельной вентиляции и изъять всё утепление и заново переложить с уже правильной пароизоляцией. Ибо всё течёт адски. В худшем случае - и стропилка не совместима с жизнью. Поэтому, сразу снимайте видео чердака или мансарды и кидайте сюда. Тут уже будет основное понятно p.s.: www.instagram.com/tv/CFUlICaFoTL - таунхаус. там мы полностью всё переутепляли сразу на нескольких домах + кровля негодная сразу www.instagram.com/p/CIQ79X-FJey/ - крыша дуплекса одного из популярных застройщиков, на нескольких домах которого мы полностью всё переутепляли и там так же кровля требует перестилки И ещё огромная масса аналогичных случаев, которые хранятся просто в телефоне Так, згоден, дах - одна з проблемних частин. проблема в тому, що з середини будинку немає виходу на дах - стеля обшита гіпсокартоном. Матеріал даху - металочерепиця, знизу - підшито дерев"яною вагонкою. Варто буде зняти лист гіпсокартону зсередини і зробити відео. Дякую Добавлено через 10 минут Перевіряйте зразу чи рівень звукоізоляції між дуплексами є для Вас прийнятним. Перевірити важко, але планую робити додаткову в будь-якому випадку Перевіряйте чи продадуть Вам ще, не зі слів забудовника, а в Голови СТ якщо ЕЕ будете купляти в СТ. З головою розмова - точно. поки мене цікавлять більше на що звернути увагу саме при розмові з власником. Ось приклад (страшилка) яке утеплення кладуть під стяжку в одному з дуплексів на продаж на садах в Києві. [ATTACH]711485[/ATTACH]. жесть Садовий будинок не дає можливості в ньому зареєструватись. Внутрішні мережі, дороги, прибирання, вивіз сміття, ремонт мереж - все це на плечах СТ, тобто з кишені його членів. Рідко які СТ є в змозі утримувати це все в нормальному стані. По нюансах СТ є окремі теми на цьому форумі. Про реєстрацію знаю, мене це не дуже цікавить. Ну, СТ там ніби не погане - проїзд обмежений шлагбаумом, відеокамери на в"їздах та виїздах, сміття не помітив, всі електролічильники акуратно на стовпах. Хоча, згоден, це все потрібно уточнювати. А що по документам? Чи правильно я розумію, що повинні бути наступні? 1. технічний паспорт 2. скільки власників? скільки прописаних? - який документ за це відповідає? 3. кадастровий номер ділянки 4. акт на право власності на земельну ділянку 5. свідоцтво про введення будинку в експлуатацію 6. свідоцтво про право власності будинку 7. по комунікаціям: світло, вода - які документи? Це все? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 Документи на власність перевірить нотаріус під час здійснення угоди. По комуналці мають бути договори. І таки тех стан будівлі має бути на першому місці, зараз всі роблять фото/відео процесу будівництва, хай покаже, якщо немає - варто задуматись + предмет торгу 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 Перевірити важко Просіть когось в сусідньому дуплексі (якщо туди є доступ) імітувати різні джерела шуму біля спільної стіни (розмова, підвищений тон, тощо). І все стане зрозуміло. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 Так, згоден, дах - одна з проблемних частин. проблема в тому, що з середини будинку немає виходу на дах - стеля обшита гіпсокартоном. Матеріал даху - металочерепиця, знизу - підшито дерев"яною вагонкою. Варто буде зняти лист гіпсокартону зсередини і зробити відео. Ну и сразу заложите в бюджет по ремонту $2-5к на доведение до ума крыши и её (или чердака) утепления. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Columbina Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 По комуналці мають бути договори. В садовом товариществе? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
slavent Опубліковано: 31 січня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 Просіть когось в сусідньому дуплексі (якщо туди є доступ) імітувати різні джерела шуму біля спільної стіни (розмова, підвищений тон, тощо). І все стане зрозуміло. Друга частина ще в продажу - пусто(( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Харько Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 покупать половинку,чтобы потом переделывать? смысл? может проще построить себе Новый и целый? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 В садовом товариществе? По электричеству между членом и СТ в лице председателя - довольно распространенная практика. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 В садовом товариществе? Так. Постачальник не буде надавати СТ послуги без договорів, і з ними має бути можливість ознайомитись кожному члену СТ. Добавлено через 6 минут Варто буде зняти лист гіпсокартону зсередини і зробити відео. А ГК ще не шпакльований? Бо якби під чистову і я був продавцем то не дозволив би - якщо кожен бажаючий зніматиме по листу то розтягнуть весь будинок, а перекручувати/шпаклювати після кожних оглядин не комільфо Добавлено через 16 минут Просіть когось в сусідньому дуплексі (якщо туди є доступ) імітувати різні джерела шуму біля спільної стіни (розмова, підвищений тон, тощо). І все стане зрозуміло. Буде як в анекдоті: - Василю, ти мене чуєш? - Не те що чую - я тебе бачу! Там в кращому випадку стіна в цеглу, а то й в півцегли - ізоляція потрібна точно = зменшення площі = предмет торгу Якщо приміщення не заселене то достеменно визначити звукоізоляцію вкрай важко - відсутність фінішного оздоблення, шпарини в примиканнях, відлуння з усіх боків і відсутність предметів домашнього вжитку - і все впливає. Хіба що дійсно - мати на увазі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
slavent Опубліковано: 31 січня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 покупать половинку,чтобы потом переделывать? смысл? может проще построить себе Новый и целый? Це ж не половинка - це дуплекс, спільна лише стіна і будувалось це для економії місця на ділянці - комунікації спочатку були розведені на двох, а не в процесі. Пєрєдєливать не хочу, на вигляд будинок непоганий - хочу мінімізувати додаткові непередбачені витрати і оцінити/врахувати їх на початку. Побудувати новий - це звичайно краще, проте в тому місці ділянка коштує як весь будинок Добавлено через 11 минут А ГК ще не шпакльований? Бо якби під чистову і я був продавцем то не дозволив би - якщо кожен бажаючий зніматиме по листу то розтягнуть весь будинок, а перекручувати/шпаклювати після кожних оглядин не комільфо Не шпакльований - тому і подумав, що це можливо, а під чистову я б дивився хіба що на фінальній стадії купівлі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 Навіть якщо не шпакльований то це сумнівний спосіб перевірки. Ну зняли один лист (якщо власник дозволить), і що бачимо? А бачимо пароізоляцію на площі 1 лист, а далі що? А далі потрібно зрізати ПІ, зняти утеплення і заглянути всередину і побачити в кращому випадку проміжок між кроквами - тобто локально знову ж на площі 1 лист, який за збігом обставин може виявитись лише в тому місці, в якому "дозволено" заглядати. Коротше треба бути вкрай уважним, і не стільки щодо конкретного об’єкта скільки до конкретного забудовника. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
evgeny196 Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 Так. Постачальник не буде надавати СТ послуги без договорів, і з ними має бути можливість ознайомитись кожному члену СТ. Кто кому не будет предоставлять услугу? Кто с чем должен иметь возможность ознакомиться? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 Кто кому не будет предоставлять услугу? Постачальник СТ Кто с чем должен иметь возможность ознакомиться? Член з договорами Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
evgeny196 Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 Член з договорами И что он там увидит? Договор типовой у всех. Приложения разные. Единственное, что интересно для всех-выделенная СТ мощность. Так ее никто никогда и не скрывает...Покупателю, считаю, необходимо озаботиться достоверностью информации о выделенной ему мощности... Где это отражено у них в СТ? Вот для этого и необходимо познакомиться с Правлением... Выяснить, нет ли каких либо претензий к владельцам? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 Первый вопрос, который Вы должны задать продавцу - это наличие фотографий процесса строительства от первого дня до последнего. Если фотографий нет, то и говорить дальше не о чем. Бегите оттуда. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 И что он там увидит? Договор типовой у всех. Приложения разные. Единственное, что интересно для всех-выделенная СТ мощность. Підозрюю, для початку побачить сам договір, потримає в руках і переконається що послуги справді надаються, а не закопаний балон. Додаток до договору є невід’ємною його частиною, у т.ч. щодо потужностей. А оскільки самі договори зберігаються в правлінні, і надаються для ознайомлення виключно членам, то так чи інакше доведеться познайомитись з правлінням але у присутності продавця - і відповідно вислухати всі претензії якщо такі є, і головне задати питання обом без стрілочників. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
evgeny196 Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 А оскільки самі договори зберігаються в правлінні, і надаються для ознайомлення виключно членам, Не спорю. Только вот из опыта: Электроэнергия в СТ с 1997 года. Ни разу никто не изъявил желания ознакомиться с договором . Потребителей интересует узкий круг вопросов, а именно: получать услугу требуемого качества за адекватную цену. А какой кровью- никого не интересует... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 31 січня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2021 А какой кровью- никого не интересует... Завжди є можливість встати і піти - це ж не рабство... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
evgeny196 Опубліковано: 1 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 1 лютого 2021 Завжди є можливість встати і піти - це ж не рабство... Согласен. Только желающих нет... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sot Опубліковано: 1 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 1 лютого 2021 1. По электроэнергии. Требуйте от председателя ст провести заседание правления по вопросу вашего подключения. После этого требуйте заверенную копию витягу з протоколу засідання правління в котором будет указана виделенная мощность и сроки. Иначе прийдет новый председатель и обрежет всех нечленов. 2. Кроме проблем с кровлей в домах на продажу есть и проблемы с фундаментами. Как минимум туда не кладут арматуру. Как вы это проверите? Армопояса и газоблок тоже никто не армирует. Таунхаусы и дуплексы это говнострои по определению. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз