Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Недострой из 90-х

AndryG

Рекомендовані повідомлення

14 хвилин тому, МаТраС сказав:

По поводу 50 не спорю, може десь є дослідження

Та достатньо глянути на малюнок. Додайте д зеленого прямокутника ще два червоних трикутника.

Складність полягає у підготовці (ну не те що складно , а просто додається трохи більше роботи). Потрібно попередньо перед оздобленням зробити ось цю саму розгорнутість.

IMG_20211023_120026.thumb.jpg.621b73e2f3f26acbb79498bd6476e6cf.jpg

IMG_20211023_130930_1.thumb.jpg.da37af89d11bb9752040b6c39ce21be1.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, andrey_ka сказав:

Та достатньо глянути на малюнок. Додайте д зеленого прямокутника ще два червоних трикутника.

Складність полягає у підготовці (ну не те що складно , а просто додається трохи більше роботи). Потрібно попередньо перед оздобленням зробити ось цю саму розгорнутість.

IMG_20211023_120026.thumb.jpg.621b73e2f3f26acbb79498bd6476e6cf.jpg

IMG_20211023_130930_1.thumb.jpg.da37af89d11bb9752040b6c39ce21be1.jpg

І скільки цікаво це коштує? Ціна була штукатурки 220 грн. І щось там 100 за кутник,  хоча мій товариш за кутник не бере. А скільки ваші страждання тоді?) Це спитали чи замовник вам сказав так?

Посилання на коментар

16 хвилин тому, Dendnepr сказав:

811921118_.png.f1e1ce21a3b6c0d4a559e1e77d213b81.png

Тобто , ви хочете сказати , що у всіх ліхтариках , автомобільних фарах , тощо.. , відблискувачі роблять розгорнутими даремно ?

Посилання на коментар

9 хвилин тому, МаТраС сказав:

А скільки ваші страждання тоді?)

2022р.

0003.png.4ef8550b2925e4e6c29e1b0a228d6a04.png

Ніякі кутники , маяки , в штукаутрку не входять.

ПС.. Не потрібні вони там , тим більше на вікнах. Випадково пошкодити розгорнити кут на порядок складніше.

15 хвилин тому, МаТраС сказав:

Це спитали чи замовник вам сказав так?

Замовник не може цього мені сказати , в силу своєї необізнаності. Це робиться за замовчуванням. ІМХО. Базові відкоси , це прямокутні відкоси , розгорнуті відкоси , це люксові відкоси і по функціоналу , і по вигляду.

Посилання на коментар

1 година тому, andrey_ka сказав:

Розвернутість , це зовсім не совок. Їх робити складніше , невже ви думаєте , що люди просто так ускладнювали собі процес ?

Тут і світло і ергономіка, щоб стулку віконної рами чи двері відчинити ширше.

І фаски на всіх укосах робили не тому, що комусь так подобається.

• Лайк 1
Посилання на коментар

48 минут назад, andrey_ka сказал:

Тобто , ви хочете сказати , що у всіх ліхтариках , автомобільних фарах , тощо.. , відблискувачі роблять розгорнутими даремно ?

Их делают для абсолютно другого. там есть отражатель определенной формы. парабола. для получения направленного пучка света.паралельного, коллимированного.

3155a46aacb3a876e18c371a3a2a7fd8.gif

• Дякую 1
Посилання на коментар

15.01.2025 в 16:00, AndryG сказав:

В бойлерні все так само холодно. Кімната з котлом виявилась самим холодним місцем. Котел такий "теплий" ззовні, що і руки не зігрієш. Хоч бери тепер радіатор добавляй. Остання надія на  колектор теплої підлоги.

Не журіться, все нормалізується та прогріється. Переконаєтесь

Посилання на коментар

Цеглу рубати заради відкосів я не був  готовий, відразу вирішив, що зіграю тільки на монтажних швах.

Є у мене "проблема" я зовсім не художник, не вмію ч помахом руки ррраз і намалювати, встановити, причепити. Уроки малювання - каторга дитинства. Тому і про шпаклювання думаю з тремтячими ногами. А ось під риску рівня, з рулеткою в руках і по маяках - це, хочеться вірити, мені під силу.

Перший лист! Впевнений, що ніхто з вас так не заморочувався :)))

ЦІкава іграшка цей "тепляк". Як гарно видно де закінчив на горищі класти мінвату.

IMG_20250117_153602.jpg

IMG_20250117_155116_772.jpg

Посилання на коментар

5 годин тому, andrey_ka сказав:

2022р.

0003.png.4ef8550b2925e4e6c29e1b0a228d6a04.png

Ніякі кутники , маяки , в штукаутрку не входять.

ПС.. Не потрібні вони там , тим більше на вікнах. Випадково пошкодити розгорнити кут на порядок складніше.

Замовник не може цього мені сказати , в силу своєї необізнаності. Це робиться за замовчуванням. ІМХО. Базові відкоси , це прямокутні відкоси , розгорнуті відкоси , це люксові відкоси і по функціоналу , і по вигляду.

Оце ви трахались за 157 грн метр разом з кутника ми чи без них? З направляючими привітаннями?? З роздовбуванням 3 см ,ще й під кутом?

Тобто,за замовчуванням у ва.с та єбула розгорнута виходить??

Посилання на коментар

5 годин тому, Фрай сказав:

Тут і світло і ергономіка, щоб стулку віконної рами чи двері відчинити ширше.

І фаски на всіх укосах робили не тому, що комусь так подобається.

А щоб кутник сів і ненакладувати 1,5 мм шпаклівки?) Чи не дай бой штукатурки?

Посилання на коментар

10 хвилин тому, AndryG сказав:

Цеглу рубати заради відкосів я не був  готовий, відразу вирішив, що зіграю тільки на монтажних швах.

Є у мене "проблема" я зовсім не художник, не вмію ч помахом руки ррраз і намалювати, встановити, причепити. Уроки малювання - каторга дитинства. Тому і про шпаклювання думаю з тремтячими ногами. А ось під риску рівня, з рулеткою в руках і по маяках - це, хочеться вірити, мені під силу.

Перший лист! Впевнений, що ніхто з вас так не заморочувався :)))

ЦІкава іграшка цей "тепляк". Як гарно видно де закінчив на горищі класти мінвату.

IMG_20250117_153602.jpg

IMG_20250117_155116_772.jpg

Пртрахаєтесь 2 дні.поставите маяки. Ще дня 3 будете робити. Кімнату по полу квадратів 15.)) При наявності обладнання. Лазерний рівень,міксер

Посилання на коментар

3 хвилини тому, МаТраС сказав:

Пртрахаєтесь 2 дні.поставите маяки. Ще дня 3 будете робити. Кімнату по полу квадратів 15.)) При наявності обладнання. Лазерний рівень,міксер

На мою думку і з власного досвіду, у вас оптимістичний прогноз по термінах виконання :)

Зараз мої школярики приїдуть від тещі і кінець моїм канікулам - вчаться на дистанційні вдома.

Змінено користувачем AndryG
Посилання на коментар

8 хвилин тому, МаТраС сказав:

Оце ви трахались за 157 грн метр разом з кутника ми чи без них?

На стадії штукатурки ніяких кутників. Це , поставити маяки , поштукатурити , демонтувати маяки.

10 хвилин тому, МаТраС сказав:

З направляючими привітаннями??

Розшифруйте , не зрозумів.

11 хвилин тому, МаТраС сказав:

З роздовбуванням 3 см ,ще й під кутом?

5см.

11 хвилин тому, МаТраС сказав:

Тобто,за замовчуванням у ва.с та єбула розгорнута виходить??

Так.

Посилання на коментар

1 година тому, AndryG сказав:

На мою думку і з власного досвіду, у вас оптимістичний прогноз по термінах виконання :)

Зараз мої школярики приїдуть від тещі і кінець моїм канікулам - вчаться на дистанційні вдома.

Я просто пройшов цей шлях)

Посилання на коментар

51 хвилину тому, andrey_ka сказав:

Розшифруйте , не зрозумів

Ну направляйки з резинками 

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Історія з обленерго. Почалося все в жовтні. Я хотів підняти потужність трохи, перенести "вузол обліку" на межу ділянки і замінити лічильник на двонаправлений + два тарифи. Тоді мені сказали, що потужність не піднімемо, бо війна. Лічильник двонаправлений не поставимо, бо нема ЗТ - ставте двотарифний. А потім змінете на двонаправлений... дурість повна.
Написав заяву в обленерго. Виявилося, що потужність можна збільшити, але за гроші (з 3 до 5 теж). Лічильник винести просто так не можна (хоча в жовтні можна було), а треба розробити проект і дофіга всього іншого.
Написав заяву в НКРЕКП. Відповідь прийшла пару тижнів тому, де нормально розписали пункти тих кодексів які обленерго не захотіли читати, бо лоха стригти зручніше без них.
Сьогодні пані подзвонила сама з тієї контори, повідомила, що договір на 5кВт готовий: прийдіть, будь ласка, підпишіть. Виявляється, що можна підняти потужність і можна безкоштовно. Ну і як їх назвати тих брехунів?
Відразу зайшов написав ще раз заяву на підняття потужності до восьми кВт. Минулого разу дівчина завіряла, що максимум можна тільки сім і ніхто більше на одну фазу не дасть. Сьогодні вирішила промовчати. Сказала чекати дзвінка, коли будуть готові техумови для розробки проекту.
Процитував їм пару абзаців з листа обленерго, що я не хочу розробляти індивідуальний проект, а хочу скористатися типовими технічними рішеннями, які вона повинна мені перше за все запропонувати. Мої слова були новиною для неї - видно, що типові технічні рішення - це не шлях сумиобленерго. Тільки індивідуальні проекти за тисячі гривень! Ну і як їх назвати? Дала телефон ще одного дядька "вирішуйте з ним".
Квест продовжується...

• Лайк 5
Посилання на коментар

1 хвилину тому, AndryG сказав:

я хочу не хочу розробляти індивідуальний проект, а хочу скористатися типовими технічними рішеннями, які вона повинна мені перше за все запропонувати

А що це значить, можна в деталях?

Посилання на коментар

25 хвилин тому, Фрай сказав:

А що це значить, можна в деталях?

1.png

Рішення на поверхні лежить - я і сам їх знаходив і посилався на них минулого разу, та їх проігнорували і видали мені тех умови, які я так і не оплатив - чекав відповідь з НКРЕКП.

zakon.rada.gov.ua/laws/show/v0311874-18#n1484

2.png.9382d0a387bce864931361339b5de0d8.png

zakon.rada.gov.ua/laws/show/v0311874-18#n2421

Цитата

2.5.4. Оператори системи за місцем провадження ними господарської діяльності з розподілу/передачі електричної енергії за власний рахунок забезпечують:

....

11) здійснення первинної параметризації багатозонних (багатотарифних) лічильників електричної енергії для індивідуальних побутових споживачів (при першому їх установленні або якщо після проведення періодичної повірки, технічного обслуговування або ремонту лічильника встановлена параметризація не збереглася);

За це теж сказали "треба буде заплатити, та там небагато"

А ще є пункт в ПУЕ у розділі "заземлення", зе написано, що повторне заземлення біля лічильника на вулиці робиться за бажанням власника, якщо до стовба скількись там метрів. Не пам'єятаю деталей. Ще не готувався до цього раунду :)

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Я мав на увазі чи всюди можна так зробити бо наші такі, що краще помовчати ніж зараз даремно псувати собі нерви і «запікувати» вислови.

Від мене вимагають проект, у тч і заземлення.

Посилання на коментар

1 годину тому, Фрай сказав:

Я мав на увазі чи всюди можна так зробити бо наші такі, що краще помовчати ніж зараз даремно псувати собі нерви і «запікувати» вислови.

Від мене вимагають проект, у тч і заземлення.

З енергетиками можна. НКРЕКП реагує, як бачимо, адекватно. Якщо у вас стандартне приєднання, то проект це тільки ваша забаганка. Вимагайте письмову відмову у підключенні для оскарження в НКРЕКП. Побачите реакцію.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Спонсор випуску - Penosil!

Липне все до всього! Використовую як ґрунт для стрічки паронепроникної на вікнах. Мені сподобалось.

Пішов далі відкоси ліпити...

IMG_20250201_173205.jpg

Посилання на коментар

Обліпити відкоси пінопластом. 

Mission complete. Запаси клей-піни на критично низькому рівні.

З покупкою імпакта все більше і більше подобаються турбошурупи.

IMG_20250202_153156.jpg

IMG_20250202_153210.jpg

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...