anatol33 Опубліковано: 1 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2021 Питання слідуюче. Є будинок, введений в експлуатацію в 2018 році. Кажуть, що треба платити за нього податок, бо є по діючим нормативам лишні метри. В кабінеті фізособи ДПС ніяких повідомлень, забогованості немає. Потрібно самому йти в податкову, чи просто ігнорувати? Бо лишніх грошей немає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 1 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2021 14 хвилин тому, anatol33 сказав: Питання слідуюче. Є будинок, введений в експлуатацію в 2018 році. Кажуть, що треба платити за нього податок, бо є по діючим нормативам лишні метри. В кабінеті фізособи ДПС ніяких повідомлень, забогованості немає. Потрібно самому йти в податкову, чи просто ігнорувати? Бо лишніх грошей немає. Потрібно самому розібратися, чи є необхідність платити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Леонид Опубліковано: 1 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2021 20 минут назад, anatol33 сказал: Потрібно самому йти в податкову, чи просто ігнорувати? Бо лишніх грошей немає. Если Вам не присылали счёт на оплату, то нет никакого смысла идти в налоговую. Проверьте, нет ли за вами податкогового борга. Если нет, то забудьте, пока они про Вас забыли. В любом случае вы ничем не рискуете, штрафы за это не предусмотрены!!! А самое страшное, что может случится, если они про вас вспомнят, то насчитают податок за последние три года. На этом всё. Хотя если есть желание, скинуться очередному министру податковой на отель в Турции или виллу в Монако, тогда можете проявить инициативу)) 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AOZ1 Опубліковано: 2 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 2 серпня 2021 16 часов назад, Леонид сказал: В любом случае вы ничем не рискуете, штрафы за это не предусмотрены!!! Меня с ЕН на общую форму перевели за землю, которую я 10 лет до того сыну подарил. Поэтому лучше поглядывать в кабинет платника. Мне за дом или за землю в прошлом году квитанция не приходила. Это нормально. Раз на 2-3 года не приходит. А 1 января вылазит долг. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 2 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 2 серпня 2021 1 година тому, AOZ1 сказав: Меня с ЕН на общую форму перевели за землю, которую я 10 лет до того сыну подарил Переводом може бути лише перелік заборгованостей, визначений з-ством, а саме сплата ЕП, інші борги не є підставою для переводу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
RomaSh Опубліковано: 2 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 2 серпня 2021 18 часов назад, anatol33 сказал: Питання слідуюче. Є будинок, введений в експлуатацію в 2018 році. Кажуть, що треба платити за нього податок, бо є по діючим нормативам лишні метри. В кабінеті фізособи ДПС ніяких повідомлень, забогованості немає. Потрібно самому йти в податкову, чи просто ігнорувати? Бо лишніх грошей немає. Не потрібно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Леонид Опубліковано: 2 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 2 серпня 2021 3 часа назад, AOZ1 сказал: Меня с ЕН на общую форму перевели за землю, которую я 10 лет до того сыну подарил. Поэтому лучше поглядывать в кабинет платника. Мне за дом или за землю в прошлом году квитанция не приходила. Это нормально. Раз на 2-3 года не приходит. А 1 января вылазит долг. А какая связь уплаты налога на недвижимость, с переводом с единого на общую??? Вопрос ведь так не стоял. Может автор ветки работает как наёмный рабочий, каким боком его касается единый налог, общая система и т.д.?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Krut1la Опубліковано: 2 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 2 серпня 2021 1 час назад, Леонид сказал: А какая связь уплаты налога на недвижимость, с переводом с единого на общую??? Вопрос ведь так не стоял. Может автор ветки работает как наёмный рабочий, каким боком его касается единый налог, общая система и т.д.?? Видимо человек хотел сказать, что с налогами шутки плохи и лучше все проверить, а не "Если Вам не присылали счёт на оплату, то нет никакого смысла идти в налоговую.". И привел свой пример. Не знаю насколько это правда, что за налог на землю могут снять с упрощенки, но то, что с упрощенки могут снять за копейки БЕЗ всяких уведомлений - это факт. И это может быть катастрофой, ибо до след. календарного года на упрощенку не вернуться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AOZ1 Опубліковано: 8 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 8 серпня 2021 (змінено) В 02.08.2021 в 11:35, Дощ сказал: Переводом може бути лише перелік заборгованостей, визначений з-ством, а саме сплата ЕП, інші борги не є підставою для переводу Имели не имели но сняли. 65 гривен податкового боргу. Сколько лет висело никому не известно. У меня в кабинете платника его не было. Я не судился и не сильно дергался, бо это был ноябрь 4 квартал. Просто перешел на черный нал. Там суммы небольшие были тогда. Я после длительной переписки добился, что Одесская налоговая появилась у меня в кабинете, потом и эта земля у сына в кабинете. Короче года за 3 переписок с налоговой как то разобрались, что его по крайней мере видно у обоих в кабинетах. Хотя счет и в этом году опять на меня пришел на несуществующий уже 25 лет адрес, а на сына нет. Благо почтальон фамилию сына знает. Змінено 8 серпня 2021 користувачем AOZ1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 9 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2021 12 годин тому, AOZ1 сказав: Я не судился и не сильно дергался, бо это был ноябрь 4 квартал. Просто перешел на черный нал. Проблема загальної зазвичай не в сумах, а у обліку і звітності - ПДВ, податок на прибуток і т.п. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Автономэнергострой Опубліковано: 15 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 березня 2023 Проясніть, хто знає будь ласка податок на землю сплачуємо у 2023 за 2022, а в 2024 за 2023? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 16 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2023 да. именно так Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 16 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2023 я как купил участок, почитал форум, скачал мануал что подавать и побежал с документами в налоговую. С тех пор ежегодно в кабинете оплачиваю начисленный налог. Соседи ничего не подавали- им ничего не начисляется и ничего не платят... Вот так вот 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 16 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2023 В 02.08.2021 в 15:06, Krut1la сказал: то, что с упрощенки могут снять за копейки БЕЗ всяких уведомлений - это факт. И это может быть катастрофой, ибо до след. календарного года на упрощенку не вернуться. о, у меня такое было. Инспектор пакость сделал, а узнал лишь через год. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 25 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2024 01.08.2021 в 17:44, Леонид сказав: Если Вам не присылали счёт на оплату, то нет никакого смысла идти в налоговую. Проверьте, нет ли за вами податкогового борга. Если нет, то забудьте, пока они про Вас забыли. В любом случае вы ничем не рискуете, штрафы за это не предусмотрены!!! А самое страшное, что может случится, если они про вас вспомнят, то насчитают податок за последние три года. Ото про мене згадали. Лист з податкової, податковий борг за нерухоме майно, від початку року, сума доволі кусюча. Податкова вимога від 18 липня а лист прийшов лише сьогодні. Інспектор дала номери районів, дозвонитись не меожу поки. Трохи прифігів... Хто стикався, підкажіть пункти законів на які опиратися. Як орозрулювали? Рахунків не було ніяких. Будинок ввів в експлуатацію 8 років тому. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2024 4 години тому, porterlv сказав: Ото про мене згадали. Лист з податкової, податковий борг за нерухоме майно, від початку року, сума доволі кусюча. Податкова вимога від 18 липня а лист прийшов лише сьогодні. Інспектор дала номери районів, дозвонитись не меожу поки. Трохи прифігів... Хто стикався, підкажіть пункти законів на які опиратися. Як орозрулювали? Рахунків не було ніяких. Будинок ввів в експлуатацію 8 років тому. Это налог за последний год или за 8 лет? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 25 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2024 31 хвилину тому, ЯД сказав: Это налог за последний год или за 8 лет? Поки поняття не маю. В повідомленні лише сума і код класифікації. Жодної конкретики Додзвонився до інспектора - "ми займаємось стягненням, дзвоніть в районний відділ". В районний не додзвонився ні по місцю будинку ні по місцю прописки. Завтра як не додзвонюсь - їхатиму в податкову виясняти. Бо то не жарти, враховуючи суму і терміни Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2024 (змінено) 5 хвилин тому, porterlv сказав: Поки поняття не маю. В повідомленні лише сума і код класифікації. Жодної конкретики Додзвонився до інспектора - "ми займаємось стягненням, дзвоніть в районний відділ". В районний не додзвонився ні по місцю будинку ні по місцю прописки. Завтра як не додзвонюсь - їхатиму в податкову виясняти. Бо то не жарти, враховуючи суму і терміни А в кабинете платника было/есть что? Бо мне пришло отдельно за позапрошлый налоговый год, и одна за прошлый (который вот недавно закончился) в кабинет Может пришли, за все, не оплатили вовремя то они еще добавили типа штраф Змінено 25 вересня 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 25 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2024 7 хвилин тому, ЯД сказав: А в кабинете платника было/есть что? В кабінет ще не попадав, туду через банкінг не залогінишся, тре робити електронний підпис. Того ще не маю... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 25 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2024 4 хвилини тому, porterlv сказав: В кабінет ще не попадав, туду через банкінг не залогінишся, тре робити електронний підпис Можна ж через банк ID. Виберіть вкладку id.gov.ua Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 25 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2024 55 хвилин тому, ЯД сказав: Это налог за последний год или за 8 лет? Максимум за 3 роки можуть нарахувати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 25 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2024 В кабінет уже попав розбираюсь. Поки зрозуміло що таки податок на будинок але ніразу не зрозумілі суми і принцип нарахування. Так само незрозумілі проставлені дати про вручення минулими роками, в той час як не було ні квитанцій ні рекомендованих листів. Поки пазл не складається. Завтра продовжу на свіжу голову... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 25 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2024 Державному рекету краще заплатити, буде дешевше. ПС. І не потрібно з мене глузувати, що плачу податки без повідомлення про нарахування. Я добре знаю в якій країні живу, бо знаю цю країну її "закони" і людей ще з радянських часів... після від'їзду "біженців", активної роботи тцк і останніх змін щодо правопорядку, то вже майже совок... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2024 1 хвилину тому, delic сказав: Державному рекету краще заплатити, буде дешевше. ПС. І не потрібно з мене глузувати, що плачу податки без повідомлення про нарахування. Я добре знаю в якій країні живу, бо знаю цю країну її "закони" і людей ще з радянських часів... після від'їзду "біженців", активної роботи тцк і останніх змін щодо правопорядку, то вже майже совок... Это называется военный коммунизм Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2024 (змінено) 21 хвилину тому, porterlv сказав: В кабінет уже попав розбираюсь. Поки зрозуміло що таки податок на будинок але ніразу не зрозумілі суми і принцип нарахування. Так само незрозумілі проставлені дати про вручення минулими роками, в той час як не було ні квитанцій ні рекомендованих листів. Поки пазл не складається. Завтра продовжу на свіжу голову... То есть они типа вам "пришли" и "вручены". Мудаки они Мне кстати по почте ничего не приходило, тоже, я про налог узнал от бухгалтерии (хоть это не их работа) - типа чел глянь, у тя там какие то ещё налоги кроме ФОПных Змінено 25 вересня 2024 користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз