Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Как я провел лето. Дом в Петрушках, 220м2

KakTuz

Рекомендовані повідомлення

45 хвилин тому, standov сказав:

звичайно в автоклаві. інакше сенсу мінімум. Виробники імпрегнованої наче як гарантують повне просочення і по технології роблять то в автоклаві, ну як мінімум то декларується. На словах кажуть про "50 років гарантії в грунті", звісно то майже напевно триндьож але навіть 20 років то більш ніж достатньо має бути

легенда звичайно. Ми коли імпортували з польщі імпегранти, то виробники ткж казали 25 років. )) Розказували, як виноградники в землі оброблені стоять ... думаю 25 це забор може простояти

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я во дворе в Киеве сделал клумбу.

Материал - доска пола из сосны самая дешевая, 40мм. Шип паз.

Обработал антисептиком колорит. Покрыл их же лазурью. В апреле 2021 года. От земли дерево отделил обычной пленкой 200мкм. Дна там нет (то есть клумба это просто ограждение) Земли там полтора куба.

На сегодня нет намеков на умирание.

Фоты в первый день и сегодня 

PXL_20210423_123137893.thumb.jpg.cc1963c94c3d353a8c513c692b4616db.jpgIMG_20250623_192025576.thumb.jpg.1c1a624d3b2550955d31a76f7b2b92a2.jpg

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 5
  • Дякую 1
Посилання на коментар

13 годин тому, ЯД сказав:

Я во дворе в Киеве сделал клумбу.

Материал - доска пола из сосны самая дешевая, 40мм. Шип паз.

Обработал антисептиком колорит. Покрыл их же лазурью. В апреле 2021 года. От земли дерево отделил обычной пленкой 200мкм. Дна там нет (то есть клумба это просто ограждение) Земли там полтора куба.

На сегодня нет намеков на умирание.

Фоты в первый день и сегодня 

PXL_20210423_123137893.thumb.jpg.cc1963c94c3d353a8c513c692b4616db.jpgIMG_20250623_192025576.thumb.jpg.1c1a624d3b2550955d31a76f7b2b92a2.jpg

Як тільки струхне плівка...

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 часов назад, МаТраС сказал:

Як тільки струхне плівка...

Років через 300...

• Лайк 2
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Одолел наконец панели. Генерация 3,8квт, потребление 1,2-1,6. Повключал кондеи. Надо наращивать емкость акб. А так только варочная от сети питается.

IMG_20250703_163211.jpg

• Лайк 5
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, KakTuz сказал:

Одолел наконец панели. Генерация 3,8квт, потребление 1,2-1,6. Повключал кондеи. Надо наращивать емкость акб. А так только варочная от сети питается.

IMG_20250703_163211.jpg

Навіщо залишили проміжки між панелями? Зараз є ущільнювачі гумові, можно зробити суцільний дах над парковкою.

• Лайк 3
Посилання на коментар

4 часа назад, Gitan сказал:

Навіщо залишили проміжки між панелями? Зараз є ущільнювачі гумові, можно зробити суцільний дах над парковкою.

Проблема строителей. Вымерял, сказал шаг, но вместо 15мм накинули 15см. Навес был бы не лишним, но как есть. В принципе, можно сделать в промежутках желоба из профнастила. Но это техническая площадка, выгрузить дрова, грунт и т.п. машина там временно. Или баннер натянуть. Конструкция из швеллера позволяет закрепить снизу второй слой.

Опять же длина 3*1,4м  не прикроет парковку в 6м длиной. А на 4й ряд мррт не потянет. Уже как есть.

PS судя по статистике с 16 до 20 сгенерировано и использовали 10квт/ч. Что то использовали, часть в акб пошло

Змінено користувачем KakTuz
  • Лайк 2
Посилання на коментар

03.07.2025 в 19:11, Gitan сказав:

А можна лінк? Як раз думаю за навіс з панелей.

Посилання на коментар

17 часов назад, LAT сказал:

А можна лінк? Як раз думаю за навіс з панелей.

prom.ua/p2330432246-uplotnitel-dlya-solnechnyh.html

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

За неполных 2 месяца  сгенерировал и потребил более 1000кВт. Потребление от сети снизилось с 650-800 кВт до 181кВт. Счет за июль всего 582грн. При этом кондиционеры практически не выключались.

Уже заказал и оплатил 44 панели по 640Вт, заказал второй 3ф инвертор 12кВт. Ждут сборки/модификации акб на 15 кВт.ч. и 3 по 5 кВт.ч.

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 часа назад, KakTuz сказал:

Уже заказал и оплатил 44 панели по 640Вт, заказал второй 3ф инвертор 12кВт. Ждут сборки/модификации акб на 15 кВт.ч. и 3 по 5 кВт.ч.

О да вкус приходит во время еды :-) 

Если есть возможность ЗТ то делайте, картина вообще изменится

Посилання на коментар

5 часов назад, mib сказал:

О да вкус приходит во время еды :-) 

Если есть возможность ЗТ то делайте, картина вообще изменится

ЗТ - очень проблемотично подключится и действует до 30го года. Не перспективно. Планирую электрокар для обсорбации излишков. Панели с запасом, так что бы зимой по максимуму перекрыть потребности. ТН без догрева тянет 2-2,5кВт. 

Посилання на коментар

2 часа назад, KakTuz сказал:

ЗТ - очень проблемотично подключится и действует до 30го года. Не перспективно. Планирую электрокар для обсорбации излишков. Панели с запасом, так что бы зимой по максимуму перекрыть потребности. ТН без догрева тянет 2-2,5кВт. 

Невже ви дійсно вірите в дієвість СЕС в вашой місцевості взимку? Та ще й розраховуєте на генерацію для опалення? Не хочу вас образити, але ви м'яко кажучи помиляєтесь. І вдогонку - СЕС на 30кВт без ЗТ це гроші на вітер. Це ваші гроші і мені їх не шкода. Моя електричка в середньому проїжджає біля 1500км в місяць і споживає біля 300-350кВтг. В цьому липні кондиціонер працював в середньому половину доби щоденно і я мав рекорде споживання будинку за весь час - 1300кВтг. Це зрозуміло разом з електричкою. Нехай ви купите дві електрички і взагалі не вимикатимете кондиціонери і накрутите 2500кВтг за літній місяць, хоча доведеться сильно постаратись, але навіть при цьому СЕС 30кВт легко здатна згенерувати вдвічі більше навіть за вказані витрати.

П.С.: стосовно неперспективності ЗТ. Мені він обійшовся в 16тис.грн і два коротких візити в центр обслуговування клієнтів ДТЕК, хоча теоретично можна було взагалі все зробити через електронний кабінет. Так, без прискорювачів оформлення розтягнулося на 4 місяці, але то були зимові місяці, коли генерації немає (сюрпрайз.) На 30кВт СЕС витрати на ЗТ окупяться за рік, може півтора. В будь-якому разі ціна цієї безмежной батареї значно дешевша ніж будь-якой іншой на 5кВтг чи на 15кВтг, які ви купуєте. Та й після 30 року навряд країна, маневрова генерація в якой зруйнована, не потребуватиме генерацію від приватних СЕС. Замість ЗТ з'явиться нетбіллінг чи щось на кшталт цього.

• Лайк 2
Посилання на коментар

42 минуты назад, Vikctor сказал:

Невже ви дійсно вірите в дієвість СЕС в вашой місцевості взимку? Та ще й розраховуєте на генерацію для опалення? Не хочу вас образити, але ви м'яко кажучи помиляєтесь. І вдогонку - СЕС на 30кВт без ЗТ це гроші на вітер. Це ваші гроші і мені їх не шкода. Моя електричка в середньому проїжджає біля 1500км в місяць і споживає біля 300-350кВтг. В цьому липні кондиціонер працював в середньому половину доби щоденно і я мав рекорде споживання будинку за весь час - 1300кВтг. Це зрозуміло разом з електричкою. Нехай ви купите дві електрички і взагалі не вимикатимете кондиціонери і накрутите 2500кВтг за літній місяць, хоча доведеться сильно постаратись, але навіть при цьому СЕС 30кВт легко здатна згенерувати вдвічі більше навіть за вказані витрати.

П.С.: стосовно неперспективності ЗТ. Мені він обійшовся в 16тис.грн і два коротких візити в центр обслуговування клієнтів ДТЕК, хоча теоретично можна було взагалі все зробити через електронний кабінет. Так, без прискорювачів оформлення розтягнулося на 4 місяці, але то були зимові місяці, коли генерації немає (сюрпрайз.) На 30кВт СЕС витрати на ЗТ окупяться за рік, може півтора. В будь-якому разі ціна цієї безмежной батареї значно дешевша ніж будь-якой іншой на 5кВтг чи на 15кВтг, які ви купуєте. Та й після 30 року навряд країна, маневрова генерація в якой зруйнована, не потребуватиме генерацію від приватних СЕС. Замість ЗТ з'явиться нетбіллінг чи щось на кшталт цього.

Якщо не секрет, через скільки часу ваші інвестиції окупилися чи мають окупитися?

Посилання на коментар

52 минуты назад, henko сказал:

Якщо не секрет, через скільки часу ваші інвестиції окупилися чи мають окупитися?

Мої інвестиції в маєток в цілому не окупяться ніколи. В цілому те саме стосується і мого життя загалом. Продовжуйте насолоджуватись життям в хрущовці.

• Лайк 2
Посилання на коментар

7 минут назад, Vikctor сказал:

Мої інвестиції в маєток в цілому не окупяться ніколи. В цілому те саме стосується і мого життя загалом. Продовжуйте насолоджуватись життям в хрущовці.

Щось жоден виживальщик так і не зміг сказати на скільки б років йому вистачило КВтг, якщо б він усі грощі за  ці погрємухи витратив на мережеве живлення

Посилання на коментар

21 минуту назад, Vikctor сказал:

Аналогично. И это не инвестиции, это комфорт. После 22го, когда были в серой зоне без всего - я хочу быть по максимуму автономным. В этом месяце село дважды отключали на день. А я мог соседу давать электричество. Дом полностью на эл. энергии, поэтому генерация с запасом.

Змінено користувачем KakTuz
  • Лайк 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, KakTuz сказал:

Аналогично. И это не инвестиции, это комфорт. После 22го, когда были в серой зоне без всего - я хочу быть по максимуму автономным. В этом месяце село дважды отключали на день. А я мог соседу давать электричество. Дом полностью на эл. энергии, поэтому генерация с запасом.

Если не полыхнет ничего

• Дізлайк 2
Посилання на коментар

9 минут назад, henko сказал:

Щось жоден виживальщик так і не зміг сказати на скільки б років йому вистачило КВтг, якщо б він усі грощі за  ці погрємухи витратив на мережеве живлення

ваши рассуждения абсолютно верны ровно до того момента, когда сетевое подключение начинает периодически исчезать на продолжительные интервалы

Посилання на коментар

4 минуты назад, entrprise сказал:

ваши рассуждения абсолютно верны ровно до того момента, когда сетевое подключение начинает периодически исчезать на продолжительные интервалы

ну можно приобрести экофлоу. А если совсем гайки, но генератор. Надо смотреть как бизнес свои проблемы решает. Никто ведь не городит панели на АТБшки. 

Посилання на коментар

1 минуту назад, henko сказал:

ну можно приобрести экофлоу. А если совсем гайки, но генератор. Надо смотреть как бизнес свои проблемы решает. Никто ведь не городит панели на АТБшки. 

Всі АЗС в країні обліплені панелями. Хоча і генератори є, і з паливом на АЗС проблеми не є ))

Посилання на коментар

3 минуты назад, BAV_Lug сказал:

Всі АЗС в країні обліплені панелями. Хоча і генератори є, і з паливом на АЗС проблеми не є ))

не бачив такого

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...