KakTuz Опубліковано: 24 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) 19 минут назад, mib сказал: Ну ок Мы явно про разное, я про безлимитный акб, но если частный трансформатор это уже другой вопрос С дтык честно? Скоро сделают квт по 6-8, сосед предлагает переток по 4грн, честно, но бесчестно брать с ветераноа. Учет не стоит хлопот. Змінено 24 серпня користувачем KakTuz Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня 9 минут назад, KakTuz сказал: С дтык честно? Скоро сделают квт по 6-8, сосед предлагает переток по 4грн, честно, но бесчестно брать с ветераноа. Учет не стоит хлопот. Есть пики генерации, у меня грубо 12 паней 12 инвертор в обед генерация 12 а потребление 500 ватт, осталтное улетает в сеть, ночью я это как с акб забираю, но к примеру за прошлый декабрь за весь выработка 200квт*ч сейчас в день без дождя +-70 В моем случае если про деньги, то 90% что я в деньгах по году буду 0 если в кВт то в начале августа был экватор, выработка и потребление сравнялись Электрички нет но среднее потребление в летние месяцы 1000 кВт*ч зимой до 2000 за год 14-15 мегаватт 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 серпня Поділитись Опубліковано: 25 серпня 19 годин тому, Vikctor сказав: Замість ЗТ з'явиться нетбіллінг чи щось на кшталт цього. Може тоді і буде вистачати генерації на опалення. Бо влітку великі надлишки перетворюються на гроші завдяки ЗТ. Якщо замість ЗТ буде нет-біллінг чи щось подібне, то ці надлишки влітку перетворюються на кредитні кошти, якими взимку можна буде розрахуватися. Якщо мова за нетбіллінг. Ще може бути варіант, коли розрахунок в кВт. Метерінг чи якось так. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 25 серпня Поділитись Опубліковано: 25 серпня 5 часов назад, allanek сказал: Може тоді і буде вистачати генерації на опалення. Бо влітку великі надлишки перетворюються на гроші завдяки ЗТ. Якщо замість ЗТ буде нет-біллінг чи щось подібне, то ці надлишки влітку перетворюються на кредитні кошти, якими взимку можна буде розрахуватися. Якщо мова за нетбіллінг. Ще може бути варіант, коли розрахунок в кВт. Метерінг чи якось так. Ось коли настануть ці чудові часи, то я й на дах автонавісу змонтую трохи панельок, а наразі в мене генерація влітку лишень відсодків на 20 перевищує споживанняи. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
KakTuz Опубліковано: В четвер в 22:41 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:41 (змінено) Поки що на "старому" стрингу, другий день нема світла. Вистачає собі і сусіду, я навіть не помітів що він щось бере,бо генерація до 4квт, а споживаю 1,5-2. Но то літо, питання за зиму. Чекають монтажа ще 44 панелі по 640вт, і другий інвертор. За минулий місяць - споживання 'зі стовба" 71 квт/г, загалом. Тут плита і праска, що живляться із загальної мережі. А так споживання десь 600-800квт/г, бо полив і кондеї. Змінено В четвер в 22:46 користувачем KakTuz 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В п'ятницю в 07:03 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 07:03 8 часов назад, KakTuz сказал: Поки що на "старому" стрингу, другий день нема світла. Вистачає собі і сусіду, я навіть не помітів що він щось бере,бо генерація до 4квт, а споживаю 1,5-2. Но то літо, питання за зиму. Чекають монтажа ще 44 панелі по 640вт, і другий інвертор. За минулий місяць - споживання 'зі стовба" 71 квт/г, загалом. Тут плита і праска, що живляться із загальної мережі. А так споживання десь 600-800квт/г, бо полив і кондеї. Споживання 600-800кВтг і розширення СЕС до овер 30кВт, яке в літній місяць легко згенерить 5000-6000кВтг. Цікаве поєднання... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
KakTuz Опубліковано: В п'ятницю в 12:35 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:35 5 часов назад, Vikctor сказал: Споживання 600-800кВтг і розширення СЕС до овер 30кВт, яке в літній місяць легко згенерить 5000-6000кВтг. Цікаве поєднання... зимой потребление более 2000кВт, генерация много меньше - потому оверсайзинг. Опять же - только 5квт на юг, остальное юговосток и северозапад. 30квт одновременно работать не будет. Мастерская еще толком не работает. В планах электромобиль. Возможно майнинг. Главная задача - максимальная автономность. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В п'ятницю в 12:47 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:47 9 минут назад, KakTuz сказал: зимой потребление более 2000кВт, генерация много меньше - потому оверсайзинг. Опять же - только 5квт на юг, остальное юговосток и северозапад. 30квт одновременно работать не будет. Мастерская еще толком не работает. В планах электромобиль. Возможно майнинг. Главная задача - максимальная автономность. Ну это фантастика, летом у вас будет некуда девать зимой в любом случае не хватит У меня 12 квт на юг, в прошлом декабре выработка за месяц была 200 квт и она не равномерная это за 3 дня в осталтные дни было 0-1 Даже если бы была равномерная что бы получить 2000 квт в декабре, вам нужно 100 квт по панелям или больше Если стремление к автономности то нужно наращивать АКб и генератор для их заряда, плюс цистерну бензина Вы явно идете куда то не туда 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
KakTuz Опубліковано: В неділю в 19:40 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 19:40 В 05.09.2025 в 15:47, mib сказал: Если стремление к автономности то нужно наращивать АКб и генератор для их заряда, плюс цистерну бензина Вы явно идете куда то не туда Генераторов 2, но это на крайний случай. Всегда недостающее можно добрать из сети. Акб - если все подключить, будет суммарно 40-45квт/ч. На бытовое хватит, на отопление - можно добрать тепло камином. Он подключен к ТА. Немного электрики на контроллер и пару циркуляционных. Дрова есть, рядом валяется еще куча, только собрать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В неділю в 19:56 Поділитись Опубліковано: В неділю в 19:56 15 минут назад, KakTuz сказал: Генераторов 2, но это на крайний случай. Всегда недостающее можно добрать из сети. Акб - если все подключить, будет суммарно 40-45квт/ч. На бытовое хватит, на отопление - можно добрать тепло камином. Он подключен к ТА. Немного электрики на контроллер и пару циркуляционных. Дрова есть, рядом валяется еще куча, только собрать Ну в таком случае если бы оформили ЗТ то летняя выработка все это бы оплатила 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
KakTuz Опубліковано: учора в 10:57 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 10:57 14 часов назад, mib сказал: Ну в таком случае если бы оформили ЗТ то летняя выработка все это бы оплатила ЗТ - к нему практически нереально подключиться. Ворох бумаг, согласований, опять же - надо иметь подключение на 30кВт. и действует до 30го года. Когда пропадает сеть - ничего не продадите. Стоимость оборудования не на много дороже "порешать". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: учора в 11:15 Поділитись Опубліковано: учора в 11:15 16 хвилин тому, KakTuz сказав: ЗТ - к нему практически нереально подключиться. Ворох бумаг, согласований, опять же - надо иметь подключение на 30кВт Так воно все робиться гамузом, у нас навпаки пропонують і вмовляють, принаймі мені неодноразово пропонували при підвищенні потужності. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: учора в 11:28 Поділитись Опубліковано: учора в 11:28 12 хвилин тому, Фрай сказав: Так воно все робиться гамузом, у нас навпаки пропонують і вмовляють, принаймі мені неодноразово пропонували при підвищенні потужності. а не буде потім як з газом: введуть абонплату за підключену потужність? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: учора в 11:29 Поділитись Опубліковано: учора в 11:29 31 хвилину тому, KakTuz сказав: надо иметь подключение на 30кВт Не надо. У меня 20. А инвертор на 12. И ЗТ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: учора в 12:49 Поділитись Опубліковано: учора в 12:49 1 година тому, delic сказав: а не буде потім як з газом: введуть абонплату за підключену потужність? Цілком ймовірно... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: учора в 13:52 Поділитись Опубліковано: учора в 13:52 2 години тому, ЯД сказав: 2 години тому, KakTuz сказав: надо иметь подключение на 30кВт Не надо. У меня 20. А инвертор на 12. И ЗТ Мається на увазі споживання, вірніше ваша потужність по договору, а що у вас інвертор хоч на 3кВт їм по барабану. Я теж пояснював, що мені немає сенсу при слабкому інверторі робити ЗТ, але їм же головне побільше зняти за послугу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
KakTuz Опубліковано: 23 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 23 години тому (змінено) 5 часов назад, Фрай сказал: Так воно все робиться гамузом, у нас навпаки пропонують і вмовляють, принаймі мені неодноразово пропонували при підвищенні потужності. у меня подключение 21кВт, счетчик простой двутарифный, без реверса. Кроме того, дом еще не введен в эксплуатацию, через дию не выходит, местный БТИ не внес проект в реестр. Надо бегать лично, сейчас не до этого. Что бы получить ЗТ, за который по полгода не платят, надо доплатить за подключение, увеличение мощности. Куча бумаг, разрешений и согласований. Я лучше соседа к себе подключу, на много проще и прозрачнее. А с ЗТ - сколько денег и нервов потратить. "Пишите три, и пусть портятся" © М.М.Жванецкий P.S. Вон кореш, прораб, подарил сыну электрический Рено, заодно излишки утилизировать. Так у него всего 3,5кВт панелей. Я планирую, дай то Бог, F-150 лайтинг со 135кВт/ч батареей - будет куда сливать лишнее. Змінено 23 години тому користувачем KakTuz 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 3 часа назад, Фрай сказал: але їм же головне побільше зняти за послугу. Послуга безкоштовна. Принаймні я сплачував лишень за новий лічильник та вайфай модуль, які окремо (не в ДТЕК) продаються навіть трішкі дорожче. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 1 час назад, KakTuz сказал: Я планирую, дай то Бог, F-150 лайтинг со 135кВт/ч батареей - будет куда сливать лишнее. Скільки ви проїжджаєте в середньому за місяць? Ваш електричний пікап витрачатиме в середньому не більше 30кВтг/100км. Тобто навіть з пробігом в 2000км/міс. ви на автівку "утилізуєте" аж 600кВтг. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому Нещодавно ютуб запропонував відео, де афроамериканець на кошти підписників зібрав установку по переробці пластику в дизель. На сонячних панелях наскільки я зрозумів. Хочу сказати що невелике хімічне виробництво може бути одним з варіантів використання надлишків електричної енергії. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 3 години тому, Vikctor сказав: 7 годин тому, Фрай сказав: але їм же головне побільше зняти за послугу. Послуга безкоштовна. Принаймні я сплачував лишень за новий лічильник та вайфай модуль, які окремо (не в ДТЕК) Та ні, перепитав, не так вже й безкоштовно, проект, виміри, ще якісь там підключення коштують грошей. Так само і двосторонній лічильник. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 53 минуты назад, Фрай сказал: Та ні, перепитав, не так вже й безкоштовно, проект, виміри, ще якісь там підключення коштують грошей. Так само і двосторонній лічильник. Если делать самому то только счетчик 16000 и около 800 грн приезд проверяющего Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому (змінено) 6 часов назад, mib сказал: Если делать самому то только счетчик 16000 и около 800 грн приезд проверяющего Точно - трішки помилився. За послуги аж 1700грн, але в цілому за все навіть менше ніж я написав вище) Змінено 11 годин тому користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 10 часов назад, mib сказал: Если делать самому то только счетчик 16000 и около 800 грн приезд проверяющего Все зависит от РЭСа. В Бориспольский было сунулся по честному, и сразу понял что там только говна забесплатно можно поесть.... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
KakTuz Опубліковано: 6 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 15 часов назад, Vikctor сказал: Скільки ви проїжджаєте в середньому за місяць? Ваш електричний пікап витрачатиме в середньому не більше 30кВтг/100км. Тобто навіть з пробігом в 2000км/міс. ви на автівку "утилізуєте" аж 600кВтг. Дом 600-800квт/ч, машина 600 квт/ч, мастерская. Подниму майнинг или 3Д печать. Собакам кондей поставлю Была бы энергия. Панели уже куплены, инвертор ожидаю. АКБ надо собрать. Это не проект как заработать, это для комфортной жизни. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз