Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Выбор камина

nataliko

Рекомендовані повідомлення

В 15.02.2023 в 21:30, nataliko сказал:

Доброго времени суток!

На даче летнего проживания думаем установить камин, как альтернативный источник отопления (сейчас электрообогреватели).

Исходные данные:

Дача летнего проживания из газоблока, толщина стен 300 мм, два этажа, общая площадь 100 м2, кубатура около 250 м3.

Под всем домиком неотапливаемый подвал высотой 2м с коммуникациям.

Рассматриваем камин для отопления поздней осенью и весной. Представляем себе это так- в пятницу/субботу приехали, протопили камином и в понедельник уехали.

Понравился вариант топки каминной топки KAWMET W13A (11.5 kW) EСO

Планируется сделать камин примерно как на фотографиях.

На 1 этаже:

Screenshot_20230215_210550_Instagram.thumb.jpg.41db57b978107f0a4cfea4db90a3715e.jpg

на 2 этаже
Screenshot_20230215_210711_Instagram.thumb.jpg.d5c2780a201fd422cd33d8421c76b6fc.jpg

Делать вывод дымохода через крышу не хочется, думаем делать через боковую стену 2 этажа и вверх (не хочется делать дырку в крыше, есть негативный опыт с возможными подтеканиями).

Прошу поделиться своим опытом, какие  есть недостатки в таком отоплении, что необходимо учесть при выборе топки, а также порекомендовать что может еще подойти для обогрева дачи наездами.

Так как опыт с дровянным отоплением полностью отсутвует прошу помочь рекомендациями.

Що поставили зрештою? Теж розглядаю Kawmet W15/W16

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• 2 місяці потому...

В мене топка кавмет w16 buro-tepla.com.ua/kaminna-topka-kawmet-w16-9-4-kw-eso стоїть вже третю зиму. Як для резервного варіанту мене повністю влаштовує. Як на мене співвідношення ціна-якість повністю виправдана 

Посилання на коментар

• 9 місяців потому...

Привіт! Напшіть, хто знає, як по якості Камінна топка кутова SAVEN Energy 75х50х47L (15,1 kW) ECO, дякую.

Посилання на коментар

8 годин тому, Андрій Миколайович сказав:

Привіт! Напшіть, хто знає, як по якості Камінна топка кутова SAVEN Energy 75х50х47L (15,1 kW) ECO, дякую.

Чому кутова , ще й з таим великим отвором порталу ?

Не боїтесь ось такої перспективи:

Цитата

Добрый вечер
Довольно большая топка с гильотиной, никогда практические не бывает чистым стекло и футеровка.
Сколько не положи. Были и сырые и сухие дрова, и береза и (вот сейчас) бук — приходится нюхать нашатырь и тереть.
У всех так?
Что делать-то?

Посилання на коментар

1 година тому, andrey_ka сказав:

Чому кутова , ще й з таим великим отвором порталу ?

Не боїтесь ось такої перспективи:

Привіт! Кутова, бо ще як будинку не було, а малював соі езкіз в голові то планував в певному місці кутову, вона там гарно вписується. Чому великий партал - цікаве і неочікуване питання насправді. Вважав що великий портал - гарно, а щодо практичності - не було знань. Та вже вчора оплатив дану модель. А там побачимо як воно буде ) Але все ж, хто знає про цього в виробника українського? Мацав, ходив навколо, оглядав, нічим не відрізніється віж ДЕФРО, ото тільки в наші більша товщина шамоту навіть.

Посилання на коментар

3 години тому, Андрій Миколайович сказав:

Чому великий партал - цікаве і неочікуване питання насправді. Вважав що великий портал - гарно, а щодо практичності - не було знань.

Воно то гарно , але щоб милуватись цим потрібно буде палити за трьох дурних , тобто на номінальну/максимальну потужність. Не вийде в таку велику топку кинути одне/два поліна та сидіти дивитись як воно красиво горить. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 09.11.2024 в 00:52, Андрій Миколайович сказал:

Нормальна топка на свої гроші. Жалкувати - не будете. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

image.thumb.png.5fc551215e06b87d006dbae38b9add99.png

Привіт! А що це за фінешне покриття на каміні?

І друге, скажіть, на якому етапі формується ось ця поличка? Чи можна оці "декори" - полички що знизу що до приклоду над топкою монтувати вже пізніше? Вони ж монтуються всерівно після зашивки суперізолом? Чому питаю - бо не знаю коли дійду до фінішного ремонту, а влагтувати камін потрібно зараз. Чи можна спочатку залити по класиці суперізолом а вже потім сформувати навісні декори чи відразу потрібно спроектувати все?

Посилання на коментар

• 6 місяців потому...

порадьте варіанти по вводним

1. це вулиця (альтанка крита)
2. тунельна
3. не дорога :)

взагалі на що варто звернути увагу і які нюанси по монтажу "на вулиці", тобто без дощу звісно але мінус, волога. Яку топку краще брати (або яку краще не брати?) з урахуванням можливого епізодичного розпалювання взимку

image.png.48798ffd40fa02c2b8182e3cf8742335.png

Посилання на коментар

1 годину тому, standov сказав:

1. це вулиця (альтанка крита)

А крита як , зі всіх сторін чи лише дах?

Покупні топки , це про опалення. І якщо альтанка відкрита (немає стін , або частини стін) то в покупній топці немає сенсу. Дешевше буде викласти з цегли.

Посилання на коментар

11 минут назад, andrey_ka сказал:

А крита як , зі всіх сторін чи лише дах?

Покупні топки , це про опалення. І якщо альтанка відкрита (немає стін , або частини стін) то в покупній топці немає сенсу. Дешевше буде викласти з цегли.

дах але проектується з урахуванням потенційного скління.

викласти з цегли цей момент я не дуже зрозумів, я розглядаю варіант в першу чергу закритих топок (безпека, діти, догляд) і відповідно не дуже розумію як їх мурують з цегли я який в тому великий сенс, відкриті понятно, але я планую закриту. 
Чи мається на увазі мурування і вмурування скляних дверцят? А яка вартість такого задоволення умовно хоча-б? 

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

2 хвилини тому, standov сказав:

викласти з цегли цей момент я не дуже зрозумів, я розглядаю варіант в першу чергу закритих топок (безпека, діти, догляд) і відповідно не дуже розумію як їх мурують з цегли я який в тому великий сенс, відкриті понятно, але я планую закриту. 

Я подумав , що топка в альтанці вам потрібна для посиденьок та приготування різних шашликів і.т.п.. 

А якщо просто для естетики , то тоді питань немає.

Посилання на коментар

Только что, andrey_ka сказал:

Я подумав , що топка в альтанці вам потрібна для посиденьок та приготування різних шашликів і.т.п.. 

А якщо просто для естетики , то тоді питань немає.

там дві, одна для готовки там все +- зрозуміло а ця для естетіки під час поседеньок )

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, standov сказал:

там дві, одна для готовки там все +- зрозуміло а ця для естетіки під час поседеньок )

Уличную печь из кирпича вы за№бетесь протапливать в зимнее время)

Те кто понастроил эти мегалитические сооружения на участке - подтвердят)

Я тут в феврале хотел шашлык пожарить в тандыре небольшом (50 литров и столько же кг), то 2 на часа закутал дымом всю округу))

Подумайте о чугунной буржуйке, со стеклом.

И тепло сразу, и мясо отлично пожарить можно..)

• Лайк 1
Посилання на коментар

31 минуту назад, DimaF сказал:

Уличную печь из кирпича вы за№бетесь протапливать в зимнее время)

Те кто понастроил эти мегалитические сооружения на участке - подтвердят)

Я тут в феврале хотел шашлык пожарить в тандыре небольшом (50 литров и столько же кг), то 2 на часа закутал дымом всю округу))

Подумайте о чугунной буржуйке, со стеклом.

И тепло сразу, и мясо отлично пожарить можно..)

для готовки не буде теж цегляна, там буде шось таке (не факт що саме ця, вони є ще пару варіантів)
image.png.e8a6276445f2296bc0c953fbd1cc27bb.png

АЛЕ мова зараз не про неї, мова про закритий/тунельний камін, чи можна наприклад ставити чисто чугуну топку, чи не лусне вона в умовно -5 від температурного шоку, чи треба брати шамотну, чи взагалі стальну. я про це хочу зрозуміти. 
буржуйка (камінопеч) це теж варіант але з ними 2 проблеми для мене - діти, друга - висота, мені потрібне вогнище на висоті умовно 70-100см. Жарити я на ній нічого не буду по визначенню. 
image.thumb.png.68c120f46eb410f23397839a3f1e900e.png

Посилання на коментар

Для готовки ота штука від Гаврилівих теж не супер. Це просто модний мангал-+ фунція садового каміну, як на мене. На ці гроші краще купити яйце на колесах+мангал, ще й на садовий камін лишиться (принаймні останній раніше навіть як подарунок при купівлі топки давали). Забанений Кіря відкрив мені очі на broil king keg, і я щоразу отримую задоволення, готуючи на цьому грилі. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

30 минут назад, Gonchik сказал:

Для готовки ота штука від Гаврилівих теж не супер. Це просто модний мангал-+ фунція садового каміну, як на мене. На ці гроші краще купити яйце на колесах+мангал, ще й на садовий камін лишиться (принаймні останній раніше навіть як подарунок при купівлі топки давали). Забанений Кіря відкрив мені очі на broil king keg, і я щоразу отримую задоволення, готуючи на цьому грилі. 

та шо-ж такое, давайте обговоримо стартове питання все-ж ) нема питання про камін для готовки, є питання про камін отой перший.

ПС. є в мене веббер

• Хаха 1
Посилання на коментар

5 годин тому, standov сказав:

чи можна наприклад ставити чисто чугуну топку, чи не лусне вона в умовно -5 від температурного шоку, чи треба брати шамотну, чи взагалі стальну. я про це хочу зрозуміти. 

Та будь-що не любить термошоку , хіба що сталюці пофіг. Просто мати на увазі та розпалювати правильно. Спочатку прогріти (спалити декілька трісочок) , а потім вже кочегарити.

ПС.. Будете пднімати топку відносно підлоги , зверніть увагу на димохід. Від колосникової решітки до оголовка має бути  min.5м. І це ще за умови , що димоходу не заважає поряд розташована вища за димохід будівля.

Посилання на коментар

40 минут назад, andrey_ka сказал:

Та будь-що не любить термошоку , хіба що сталюці пофіг. Просто мати на увазі та розпалювати правильно. Спочатку прогріти (спалити декілька трісочок) , а потім вже кочегарити.

ПС.. Будете пднімати топку відносно підлоги , зверніть увагу на димохід. Від колосникової решітки до оголовка має бути  min.5м. І це ще за умови , що димоходу не заважає поряд розташована вища за димохід будівля.

Ну мені здається, на мій дилетантський погляд, що шамотна має бути більш стійка до термошоку бо там *теоретично* метал то далі. Але я не розумію як шамот себе поводить в цмовах вологості і що буде якщо тиждень був дощ, він насосав вологи і тут я його прийшов гріти, чи не полопається? Стосовно 5м то з того що я прочитав то це норма більше для приміщень щоб гарантовано не було зворотньої тяги з угарним, для умов альтанки, *мені здається*, що цю вимогу можна послабити, чи де?

Зона відпочинку це історія для друзів і з друзями, всіх вчити як правильно розпалювати не вийде, да і точно *забудуть*, треба трохи перестрахуватися

Посилання на коментар

13 хвилин тому, standov сказав:

Але я не розумію як шамот себе поводить в цмовах вологості і що буде якщо тиждень був дощ, він насосав вологи і тут я його прийшов гріти, чи не полопається?

Та , мабуть , ніхто цього не розуміє , навіть сам виробник. Навряд чи він , проєктуючи свою топку думає про використання її в умовах низьких чи мінусових температур.

Я  просто не брав би з шаматом. Шамот , то для захисту топки при частому використанні , а у вас воно буде рідко-періодичне.

Хоча , ІМХО навряд чи ви зможете зробити настільки різкий перепад щоб він почав тріскатись. Все ж таки дрова розгоряються досить повільно.

25 хвилин тому, standov сказав:

Стосовно 5м то з того що я прочитав то це норма більше для приміщень щоб гарантовано не було зворотньої тяги з угарним, для умов альтанки, *мені здається*, що цю вимогу можна послабити, чи де?

Ні , 5м. то для стабільної тяги. Оглядаючись на цей параметр виробник закладає діаметр димохода. Зменшите на власний розсуд , можете отримати трабли з розпалюванням та нестабільність горіння. Скоріш за все в інструкції до топки буде , або про цей розмір , або про кількість паскалів необхідних для роботи топки.

35 хвилин тому, standov сказав:

всіх вчити як правильно розпалювати не вийде, да і точно *забудуть*,

А доведеться.

Це не будинок , це холодне приміщення відповідно холодна топка , холодний димохід , а якщо ще й металевий то холодний в квадраті.

Поки не прогрієте будете ковтати дим.

• Лайк 1
Посилання на коментар

27.05.2025 в 19:05, standov сказав:

є в мене веббер

А піч для піци, тандир, муката і т.і. теж є? Той камін і в будинку не дуже потрібен, а в альтанці запасний тим паче... Але діло тільки ваше заморочливе, чужі поради тут зайві...

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 минут назад, normal сказал:

А піч для піци, тандир, муката і т.і. теж є? Той камін і в будинку не дуже потрібен, а в альтанці запасний тим паче... Але діло тільки ваше заморочливе, чужі поради тут зайві...

Не дуже зрозумів.

В вебері я роблю стейки, на грилі існуючому роблю інше м'ясо, камін в хаті в мене є і я регулярно ним користуюся. Тож не бачу жодних причин чому я не буду ними користуватися в зоні відпочинку )

Пс. Там планується ще одне вогнище насправді - відкрите, просто з ним все зрозуміло, вважайте мене піроманом 

Посилання на коментар

Ну я взимку теж кімнатним каміном користуюсь, а влітку при +30+40 всі думки про басейн, лід, пиво, морозиво і не про камін, чи різний клімат чи я незнаю... Тобто камін доречний у зимовій альтанці, а вона відповідно повинна бути утеплена і закрита від протягів, а літня альтанка повна протилежність неї і треба мати або дві різні, або один високотехнологічний трансформер 2в1, від того вже відштовхуватись наповненням цих альтанок

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

18 минут назад, normal сказал:

Ну я взимку теж кімнатним каміном користуюсь, а влітку при +30+40 всі думки про басейн, лід, пиво, морозиво і не про камін, чи різний клімат чи я незнаю... Тобто камін доречний у зимовій альтанці, а вона відповідно повинна бути утеплена і закрита від протягів, а літня альтанка повна протилежність неї і треба мати або дві різні, або один високотехнологічний трансформер 2в1, від того вже відштовхуватись наповненням цих альтанок

категорично не згоден, ми на терассі вчеряємо, навіть влітку (вже не кажучи про весну осінь) наявність вогня багато що вирішує. А ось тему жаритися на вулиці в 30-40 точно не моє, кондей в хаті кому дадєний?!

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...