Бездомный Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 27 минут назад, sergio сказал: Може, згідно їхніх вірувань, буде рахуватись, що вони відразу потраплять до раю. ! 😎 а хіба в них є рай ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
hause Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому (змінено) Наближається 25-та річниця вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе. Ми були знайомі. Я чув безліч версій його вбивства, але так склалося, що опинився близько до тих подій. На моїй фотографії, зробленій під час арешту групи бандюків, які вимагали гроші за життя людини, — у білій куртці — капітан міліції щойно створеного відділу боротьби з організованою злочинністю Ігор Гончаров. Його портрет висів на дошці пошани Печерського РВВС: обличчя успішного сищика. Київський ВБОЗ, де майже з перших днів заснування я проводив багато часу та знайшов друзів, я бував часто. Навіть Новий рік у дуже маленькій компанії я зустрічав на кухні голови управління, легендарного генерала Миколи Піддубного. У підрозділі були кращі, у майбутньому їхні долі склалися по-різному: хтось спився, хтось пішов до російських спецслужб та у бізнес, один став міністром оборони, а інший — головним підозрюваним у справі з діоксином, яким отруїли Ющенка. Так сталося, що у мене склалися дружні стосунки з Ігорем Гончаровим. Нам завжди було цікаво спілкуватися. Гончаров болісно сприйняв розвал СРСР, не приховував зневаги до корумпованої влади в Москві та Києві. У жовтні 1993-го він зі зброєю захищав парламент у Москві й відходив каналізаційними шахтами. Пізніше він із сміхом показував мені орієнтування на його розшук, розіслане по всій Росії. З початком війни в Чечні влада в Росії перейшла до КДБ. Українська міліція залишалася прив’язаною до Москви: закриті бази, дані автоматично стікали в "центр" — уже до ФСБ. Ігор натякав на контакти у Москві, ставав обережним. Між нами не було закритих тем, тільки його очі змінювалися, коли заходила мова про вбивство Гетьмана чи загибель Чорновола. Якось кинув: — Вбивця Гетьмана був у жіночому одязі. А з Чорноволом… є технології. На початку 2000-го генерал Євген Марчук, у радянські часи голова КДБ України, почав створювати Національне бюро розслідувань. Набирав кращих. Серед перших співробітників був і Гончаров — збирав інформацію, виконував делікатні завдання, готував основу для майбутнього НБР з найкращих силовиків. У той час тривав другий термін Президента Кучми. Питання наступника висіло в повітрі. Один із головних претендентів — міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко. Я бачив його часто, і він не приховував амбіцій. Сильний, вольовий, він знищив вуличний рекет, але це була окрема історія. Далі — зі слів Гончарова. Серпень 2000 року. Голова офісу розповів президентові, що журналіст Ґонґадзе звинувачує його, його сім’ю та оточення в корупції. Не було підкреслено, що звинувачення були на сторінках інтернет-видання, створеного лише два місяці тому і майже невідомого в Україні. Чому він про це доповів — є різні думки. Я притримаюсь французької мудрості — шерше ля фам. Кучма доручив міністру Кравченку з’ясувати, хто фінансує проєкт. Той віддав наказ начальнику зовнішнього спостереження Пукачу. Але стеження виявилося грубим. Георгій побачив, що за ним слідкують, і написав заяву Генеральному прокурору, навіть указав номери машин. Прокурор розповів президентові про лист Георгія. Реакція Кучми: "Професіонали, блядь, навіть слідкувати не вміють" — та вилаяв Кравченка. Що казав після цього міністр Пукачу, можна тільки здогадуватися. Але реакція генерала була як у людини, якій влада дала можливість вирішувати долі людей на свій розсуд. Він задушив журналіста в машині. Не буду розповідати деталі. До чого вони не були готові — це до того, що суспільство змінилося, журналісти підняли галас. Спікер парламенту Мороз, у якого були президентські амбіції, і я впевнений, що він володів якоюсь інформацією, підтримав журналістів. Влада не чекала такого резонансу. Почалися відверті фальсифікації. Прокурор Потебенько з трибуни парламенту заявляв: "Ґонґадзе живий, його бачили у Львові". За словами Гончарова, РНБО доручило йому тихенько розібратися, що сталося насправді. Через кілька днів ми зустрілися, він виглядав виснаженим: — Вони навіть не помили машину, яка стояла у дворі МВС, від крові, — повторював. Він записав на камеру свідчення одного з поліцейських, хто брав участь у вбивстві Георгія. Ця касета стала головною проблемою для керівників МВС, про неї казав Марчук, але вона зникла й так і не стала головним доказом. Далі Ігор зробив так, щоб тіло "випадково" знайшли у Таращанському лісі. Але ще раніше, спілкуючись з Ігорем, було помітно, що він став іншим. Він натякав, що не тільки НБР, а ще й тісно пов’язаний з ФСБ Росії. Я думав, що це він наводить туман — він любив таке робити, — та не ставився до цього серйозно. Пам’ятаю, як Марчук потрапив в автомобільну аварію, він ішов до нього в лікарню і зі сміхом повідомив, що не треба було занадто відриватися Кириличу від Москви. Я бачив, що Гончаров виконує делікатні справи, але те, що він почав вбивати, я не знав. Серед жертв були ті, хто образив його сім’ю, і те, як він це робив, показувало, що він отримував задоволення. Допомагали йому інформатори з тюремним минулим. Так стало відомо поліції про вбивства. Його затримали, і тоді з’ясувалося, що це той, хто має касету "зізнання мента" у справі Ґонґадзе. Ця касета — головний доказ участі поліції у вбивстві Ґонґадзе. Як розповідав мені офіцер поліції, його катували, вимагаючи віддати касету. Потім навіть були засуджені наглядачі тюрми за ці катування. 1 серпня 2003-го він помер у лікарні швидкої допомоги після вечірнього візиту, як мені сказали, Марчука. Патологоанатом звернув увагу на шви від операцій, які робили Гончарову, але були тільки шви — операцій не було. Того ж дня тіло поспіхом кремували. Слідчий казав, що бачив його мертвим. А мені й досі здається: десь у Ростові Ігор читає цей текст. Справа Ґонґадзе зруйнувала президентські амбіції Кравченка. Кучма звільнив його з поліції та відправив подалі з Києва. Проєкт НБР був закритий, а Марчука зробили міністром оборони нікому не потрібної армії. Москва використала ситуацію, щоб дискредитувати Кучму в очах західних країн та закрити намагання увійти до Євросоюзу. Далі з’явилися знамениті плівки. Офіційне розкриття справи Ґонґадзе відрапортував прокурор Святослав Піскун, не згадавши, що ключові матеріали ґрунтувалися на записках Гончарова. А 4 березня 2005-го колишній міністр МВС Юрій Кравченко отримав два постріли в голову. Слідство назвало це самогубством. Можливо, колись про ці події напишуть книгу та знімуть серіал, повний інтриг, загадок та гри секретних служб. Читачів прошу розуміти, що я можу помилятися, бути обманутим та не мати точної інформації. Сприймайте це як версію. Джерело: https://censor.net/ua/b3573009 ЗИ: та Пі Да Ри вся так звана влада в так званій вільній Україні Змінено 18 годин тому користувачем hause 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 8 годин тому, Фрай сказав: Хочеться цікаві факти нагадати сектантам. А ще за крохоборів з ... Навіть на похоронах Парубія копійки заникали, тьху! Не всі забули як воно було і хто там Бучу з Ірпінню визволяв. Ви б там хоч вказали по таймінгу, де там про Бучу. Людина явно хвора. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому Орвела "1984" вже успішно впровадили, переходимо до Бредбері "451 градус по Фаренгейту" chytomo.com/vydavnytstvo-staroho-leva-prypynyt-vydavaty-knyzhky-zhoelia-dikkera/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому (змінено) 6 годин тому, tort сказав: звісно, що взагалі "по лінії МО" роздача зброї може бути лише особовому складу в рамках статуту. Так я ж про це і кажу. Замість того, щоб забезпечити призов оперативного резерву блазень готувався до шашликів. А Харків відстояли завдяки тим 1500 патріотів, які ніякого відношення до МО не мали, бо"військомати були зачинені " Це цитата від безпосереднього учасника подій. І лише згодом вони були офіційнио оформлені. Бо рішучість в очах блазня з'явилася лише о18.00 24.02, коли кацапи були вже в Херсоні. Така ж доля чекала і Харків, якби не добровольці. Змінено 17 годин тому користувачем Vinsol2009 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 9 годин тому, Фрай сказав: Хочеться цікаві факти нагадати сектантам. А ще за крохоборів з ... Навіть на похоронах Парубія копійки заникали, тьху! Не всі забули як воно було і хто там Бучу з Ірпінню визволяв. хто це такий за лайномет з такою величезною купою підпісників. у тебе просто дар знаходити гівно і розкидувати на вентилятор. так і народжуютсья фейки так вони і народилися в 2019 . я був кращої думки про тебе. бджола шукає квіти. гнійна муха лайно. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akineo Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 12 годин тому, hause сказав: "Але у мене питання: як так вийшло, що в 2022 році був виданий президентський указ про заборону будь-яких переговорів з ворогом, а сьогодні верховний сам хоче зустрічатися з путіним?.. Як так сталося, що в 2022-му ми всі були налаштовані на перемогу, в 2023-му нам обіцяли Новий рік у Криму, в 2024-му проводилися якісь «форуми миру» і підписувалися беззмістовні «договори про безпеку», а тепер все пропало, і залишилося тільки одне – вижити за будь-яку ціну?.. Як так вийшло?.. Хто у нас приймає стратегічні рішення?.. Хто планує це все, в результаті чого не залишилося вже нічого, крім вижити за будь-яку ціну?.. Хто винен?.. Що робити?.." Джерело: https://censor.net/ua/b3572920 наша влада вважає себе богами. якщо не закріпляться на сьогодні, може бути велика біда. а їм байдуже на те що буде, вони в будь який момент можуть звалити і відосика записати, де чітко пояснять, що вони зробили все, що могли. а винні ухилянти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому "Весна прийде — саджати будемо" Джерело: https://censor.net/ua/b3572905 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому І про погане Телебачення Торонто виявило, що вбивця Парубія Михайло Сцельніков ще у 2022 році працював на російську пропаганду, відкрито виходив в ефіри російських пропагандистів та поширював брехню про те, що масових вбивств в Бучі не було, а у Краматорську де Росія вбила ракетою більше 60 людей на вокзалі, "Україна обстріляла сама себе". Для Росії це був справжній подарунок - львів’янин, який підтримує російську агресію проти власної країни. Тобто злочинець і не думав переховуватися, роками працював на Росію відкрито, але при цьому спецслужби не помічали його та не притягали його до відповідальності. Російський агент працював, не ховаючись, і не був знешкоджений, доки не скоїв тяжкий злочин. Напевно, ще й якісь координати зливав росіянам. Це провал СБУ. Ну і звісно ж, це ще одне підтверждення того, що його пояснення щодо загибелі сина, як мотиву злочину - абсолютна брехня. Сцельніков працював на Росію ще від початку війни, коли його син був живий і воював на фронті. Отже вбивця Парубія відпочатку допомагав тим, хто його сина врешті решт вбив. Джерело: https://censor.net/ua/b3573010 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 5 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав: Телебачення Торонто виявило а воно не виявило чому саме зараз, чому саме Парубія і кому це вигідно? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
hause Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 43 минуты назад, Александр Аврамчук сказал: хто це такий за лайномет з такою величезною купою підпісників. у тебе просто дар знаходити гівно і розкидувати на вентилятор. так і народжуютсья фейки так вони і народилися в 2019 . я був кращої думки про тебе. бджола шукає квіти. гнійна муха лайно. не зважайте на старого зеленого маразматика, йому порох особисто насрав у штани 🤣 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому (змінено) 1 годину тому, Александр Аврамчук сказав: я був кращої думки про тебе. шановний, ваша думка дуже важлива для нас (с) Прихований текст Змінено 15 годин тому користувачем Фрай 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 25 минут назад, Фрай сказал: ваша думка дуже важлива для нас (с) Скрыть контент На останній роботі любимо фразою директора було:"Я вас почув". Що я класифікував, як зверхнє ставлення до підлеглих. На днях ютубчик в рекомендовані закинув відосік:"Як культурно послати людей наχγй. Де на першому місці якраз була фраза яку любив поаторювати мій директор. 😏 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 53 минуты назад, Александр Аврамчук сказал: І про погане Телебачення Торонто виявило, що вбивця Парубія Михайло Сцельніков ще у 2022 році працював на російську пропаганду, відкрито виходив в ефіри російських пропагандистів та поширював брехню про те, що масових вбивств в Бучі не було, а у Краматорську де Росія вбила ракетою більше 60 людей на вокзалі, "Україна обстріляла сама себе". Для Росії це був справжній подарунок - львів’янин, який підтримує російську агресію проти власної країни. Тобто злочинець і не думав переховуватися, роками працював на Росію відкрито, але при цьому спецслужби не помічали його та не притягали його до відповідальності. Російський агент працював, не ховаючись, і не був знешкоджений, доки не скоїв тяжкий злочин. Напевно, ще й якісь координати зливав росіянам. Це провал СБУ. Ну і звісно ж, це ще одне підтверждення того, що його пояснення щодо загибелі сина, як мотиву злочину - абсолютна брехня. Сцельніков працював на Росію ще від початку війни, коли його син був живий і воював на фронті. Отже вбивця Парубія відпочатку допомагав тим, хто його сина врешті решт вбив. Джерело: https://censor.net/ua/b3573010 Так у нас багато хто працює га рашку не приховуючись Не кажучи про те, що прийняття закона про мову було теж нехилим тригером для подальших подій. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 1 година тому, Александр Аврамчук сказав: хто це такий за лайномет з такою величезною купою підпісників. Банкова трошки грошенят виділила. Лайно до лайна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 54 хвилини тому, US7IGN сказав: а воно не виявило чому саме зараз, чому саме Парубія і кому це вигідно? Бо він був без охорони. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 39 хвилин тому, Фрай сказав: ваша думка дуже важлива для нас (с) Показати вміст Лайк від ниряна, поздоровляю. Аргументація на вищому рівні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 7 хвилин тому, sergio сказав: Так у нас багато хто працює га рашку не приховуючись Не кажучи про те, що прийняття закона про мову було теж нехилим тригером для подальших подій. і цукерки їм робили і розважали, та й досі головний генерал - кацап 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 3 часа назад, Dmitriy_S сказал: Орвела "1984" вже успішно впровадили Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 13 годин тому, Бездомный сказав: а може приоритетні цілі - під носом ? все ж таки зірвати черговий вирішальний наступ в протихід - не аби який здобуток Більшість підприємств російського ОПК на відстані у понад 750 кілометрів від кордону з Україною - розвідка share.google/M32yNvxTqxS2kLBF4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 4 вересня уражений нпз Слов'янськ на Кубані Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому Ізраїльські військові закликали усіх мешканців залишити місто Газа Палестинцям наказали прямувати до визначеної Ізраїлем гуманітарної зони на півдні смуги Гази через прибережну дорогу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому (змінено) 4 години тому, Dmitriy_S сказав: Орвела "1984" вже успішно впровадили, переходимо до Бредбері "451 градус по Фаренгейту" chytomo.com/vydavnytstvo-staroho-leva-prypynyt-vydavaty-knyzhky-zhoelia-dikkera/ Так перейшли же, було в інфопросторі ... зараз глянемо ... www.unian.ua/society/vidavnictvo-znishchit-tirazh-dityachoji-knigi-bo-avtorka-vede-akaunti-rosiyskoyu-shcho-vidomo-13000887.html donpatriot.news/odne-z-ukrayinskyh-vydavnycztv-znyshhylo-naklad-knyg-populyarnoyi-pysmennyczi-prychyna Сільпо он теж: «Сільпо» запускає культурно-екологічну кампанію з переробки книжок — щоб російської літератури було менше, а української — більше. Змінено 13 годин тому користувачем DmiVady 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 7 хвилин тому, DmiVady сказав: Так перейшли же, було в інфопросторі ... зараз глянемо ... www.unian.ua/society/vidavnictvo-znishchit-tirazh-dityachoji-knigi-bo-avtorka-vede-akaunti-rosiyskoyu-shcho-vidomo-13000887.html donpatriot.news/odne-z-ukrayinskyh-vydavnycztv-znyshhylo-naklad-knyg-populyarnoyi-pysmennyczi-prychyna Сільпо он теж: «Сільпо» запускає культурно-екологічну кампанію з переробки книжок — щоб російської літератури було менше, а української — більше. www.legal.io/articles/5511057/Internet-Archive-Appeals-Digital-Book-Burning 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 4 хвилини тому, US7IGN сказав: www.legal.io/articles/5511057/Internet-Archive-Appeals-Digital-Book-Burning " <...>This is our world now... The world of the electron and the switch, the beauty of the baud. We make use of a service already existing without paying for what could be dirt-cheap if it wasn’t run by profiteering gluttons, and you call us criminals. We explore... and you call us criminals. We seek after knowledge... and you call us criminals. We exist without skin color, without nationality, without religious bias... and you call us criminals. You build atomic bombs, you wage wars, you murder, cheat, and lie to us and try to make us believe it’s for our own good, yet we’re the criminals. Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.<...>" © Українській міл-тех посміхається: "Ми не потрібні корумпованим клоунам? - ок" Blackwater founder and Maga disciple Erik Prince pitching services in Ukraine Sources say Prince, whose firm’s contractors committed 2007 Iraq massacre, eager to get into valuable drone sector. Цитата In the streets of Kyiv, military hawks and defense privateers have described how Erik Prince, Maga disciple and founder of the now-defunct mercenary company Blackwater, has been aggressively pitching his services and looking to buy. According to those same sources who spoke on background and on the condition of anonymity to discuss sensitive defense matters, Prince was pitching himself to the valuable Ukrainian drone sector and seeking meetings with leading industry players. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз