Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Росіяни принесли нам війну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

11 минут назад, Бармалей сказал:

так что нужно что то аварийное для выживания присматривать

Все уже придумано до нас - дрова. Я в этом году наконец-то начал пользоваться камином :)

Змінено користувачем eam
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, eam сказал:

Все уже придумано до нас - дрова. 

в квартире?

канистра-другая на балконе еще куда не шло

Посилання на коментар

6 хвилин тому, Бармалей сказав:

интересно правда ли

Чому би і ні? Набрати по контракту закон не забороняє 

Посилання на коментар

6 минут назад, Бармалей сказал:

в квартире?

Это же форум строим дом :) Тут априори собственники домов.

Ну а если серьезно, то если не будет электричества, газа и отопления (а значит и воды с канализацией),то тем более придется перебираться в частный дом, т.к. вы одни свою квартиру не обогреете и в ней особо не проживете

Змінено користувачем eam
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Только что, eam сказал:

Это же форум строим дом :) Тут априори собственники домов.

Ну а если серьезно, то если не будет электричества, газа и отопления,то тем более придется перебираться в частный дом, т.к. вы одни свою квартиру не обогреете и в ней особо не проживете

та понятно все про дом...не успел до войны, лишь участок приобрел...электрика будет, пусть и не всегда, слишком сложно ее в нуль надолго уложить(если АЭС на разбомбят)...а так нужно варианты присматривать как и что, чтоб в случае чего не бегать с выпученными глазами что делать...

Посилання на коментар

17 минут назад, Бармалей сказал:

...электрика будет, пусть и не всегда, слишком сложно ее в нуль надолго уложить...

😁 І чому-ж тоді я вебастою рятував свій будинок на електроопаленні? А сусіди (через дорогу) умудрились розморозити свою систему на газу. Бо електрика вроді і була.... але 130 Вольт... лише 15 хвилин протягом 20 годин... при морозі в -15... і здохли "перевірені" та "підготовлені" генератори.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

11 минут назад, 988888 сказал:

😁 І чому-ж тоді я вебастою рятував свій будинок на електроопаленні? А сусіди (через дорогу) умудрились розморозити свою систему на газу. Бо електрика вроді і була.... але 130 Вольт... лише 15 хвилин протягом 20 годин... при морозі в -15... і здохли "перевірені" та "підготовлені" генератори.

я написал и имел в виду надолго...и это в общем по стране...частные случаи отдельных районов, конечно же будут

Змінено користувачем Бармалей
Посилання на коментар

35 минут назад, Бармалей сказал:

в квартире?

Доречі.... У куми ця турбіна стоїть в здоровому холлі на першому поверсі.... Легкий запах солярки відчувається. Адже доводилось тричі на добу її заправляти. В мене турбіна стоїть на горищі.... тричі на добу лазив з п'ятилітровими баклажками солярки 😁 зато не чутно запаха і набагато тихіше. А темп з турбіни під 200 градусів (плавиться білий пластик для вентиляції).

• Лайк 1
Посилання на коментар

21 хвилину тому, 988888 сказав:

Якщо 130, то акумулятор без стабілізатора нормально не зарядиш. А без акумулятора й вебасто працює так собі.
Але незламні можуть замінити дизель самогоном високої дистиляції (перегонку доведеться робити на дровах).
А заряджати акумулятори можна від динамо-машинки, прикрученої до велосипеда, чи подібною технологією.
Звісно, коли це настане, інтернету вже не буде, і теми з порадами на форумі не з'являться, тож готуватися треба зараз
Генератори здохли то пічаль-біда, дякую, нагадали. Я не здогадався дати завдання перевірити, як запускається мій.
Але в моєму випадку це вже навіть не резерв, а просто: колись купив і тепер він є.

*Солярочний шмек то да) Якщо не продумати заливку палива, то так, та ще радість)
У мене в авто стоїть вебасто. У катерах/яхтах теж використовували для обігріву каюти, але там усе конструктивно продумано, тож без ароматики).

Змінено користувачем DmiVady
Посилання на коментар

5 минут назад, 988888 сказал:

Доречі.... У куми ...

І це лише на перший погляд здається що 50 Ватт електрики то дуже мало. Вже на другий день тотального блекауту розумієш, що потрібно десь знайти 1 200 Ватт енергії кожної доби... а в тебе один убитий автомобільний аккум на 80 Аг... Кумі просто повезло: знайомий надав в користування ще один кислотний аккум на 100 Амп.... і у сусіда стоять сонячні панелі (двічі на добу сусід брав/міняв аккуми на зарядку). За три тижні 80-тка вже могла лише дві години протримати турбіну..... Згодом напруга в мережі почала з'являтись вже на годину/півтори і вже 160-170 Вольт (електрокотел вже щось там "тУжився").... Короче, просто пощастило.

• Лайк 1
Посилання на коментар

30 минут назад, 988888 сказал:

А сусіди (через дорогу) умудрились розморозити свою систему на газу.

китайский инвертор (1500 грн) с чистой синусоидой + батарейка Lifepo4 100ач 12в ( тыщ 10ть) + зарядка (500 грн китай ) их бы могло спасти...у меня лежит для этого

• Лайк 1
Посилання на коментар

хто там казав , що кацапам багато платять ? :lol::lol::lol:

Семьи военных в Уссурийске пожаловались на пытки в части.

По словам пострадавших, бойцов насилуют секс-игрушками:lol::lol: и угрожают убить, если они не отдадут свои выплаты.

Близкие военнослужащих в в/ч 21634 в селе Сергеевке (Уссурийск, 143-я мотострелковая дивизия) рассказали «Осторожно, новости», что бойцы, объявленные в СОЧ, столкнулись с вымогательством в части. По словам родственников, над военными издеваются и избивают. Одного из бойцов, который пытался зафиксировать преступления, пытались застрелить (этому помешал сослуживец пострадавшего, который вытащил из пистолета командования патроны). Сейчас мужчине угрожают «обнулением», ему пришлось покинуть часть, чтобы спастись. Для вымогательства выплат с бойцов используются пытки с помощью фаллоимитаторов: «Если не хочешь, чтобы тебя изнасиловали — плати наличными». Семьи направили жалобы в прокуратуру.

Fighterbomber

Спойлер

Дня четыре назад, меня начали заваливать одним видосом, с одного уебанского ТГ канала, где военнослужащий находящийся в СОЧах рассказывал на камеру примерно то же самое о чем рассказывают здесь, ну плюс там фигурировали фамилии действующих, реальных военнослужащих, говорилось о десятках обнулённых отказавшихся отдавать деньги, о торговле оружием и т.д. и т.п.

Мы с @razvedosaa связались с кем смогли, и с МО и не с МО, везде нам пошли навстречу, личность автора была подтверждена и в подразделение которое он назвал, выехали все кто должен был с разборками и полномочиями.

По горячим следам разбора какой-то процент рассказанного автором подтвердился.
Этого процента достаточно, чтобы охуеть и не выхуеть непосвящённым, поэтому я его не буду оглашать.

Причина того что "я не буду", в том, что ни один человек в подразделении не подтвердил под протокол озвученное сослуживцем раз, и отказался давать какие-либо показания в принципе - два.

И пострадавшие категорически отказываются их предоставлять. Ибо своего отца командира они боятся намного больше чем десятка тщ майоров.
Не под протокол - пожалуйста.

Никакой общественный резонанс, никаких страдальческие статьи, и признания на камеру, никаких автоматических наказаний виновным не вызывает.

Ибо мы живём в правовом государстве, военно-полевого трибунала и СМЕРША у нас нет, поэтому нужна фактура, материал, доказательства и показания.
Ибо без этого тройка бойцов недовольных своим командиром (а такая тройка найдется везде) легко подведет ложными показаниями под расстрел любого.

Именно по причине отказа потерпевших военнослужащих и военнослужащих ставших свидетелями преступления сотрудничать с надзорными органами, подобные случаи набирают обороты, суммы поборов увеличиваются, отдельные командиры теряют берега, и беспредела становится больше.

Но есть и хороший момент. Депутаты обратили внимание на зло исходящее от компьютерных игр. Глядишь как нибудь руки дойдут и до этих мелочей.

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар

49 минут назад, Бармалей сказал:

китайский инвертор (1500 грн) с чистой синусоидой + батарейка Lifepo4 100ач 12в ( тыщ 10ть) + зарядка (500 грн китай ) их бы могло спасти...у меня лежит для этого

У мене стоїть 1-е кіловатний стабілізатор у котрого є функція вимірювання споживання, так ось він показує, що циркуляційний насос і плата управління беруть на себе 74 Вт, а коли вмикається вентилятор  витяжки диму, то споживання йде вже 160 Вт.  В попередні роки насос  ніби брав менше - десь 60 Вт, а зараз 74 Вт, може просто труби забились. І наскільки часу тут стане акума на 100 А год? 

• Лайк 2
Посилання на коментар

Ви намагаєтесь зламати постулати фейсбук-освіти, та перешкодити природному добору? :lol:
Для тих, хто сам не вміє, всі ці алгоритми розрахунків "скільки потрібно, щоб ..." є в темах форуму, але ... :crazy:  і це ви ще про ЗП промовчали 😁)))

Змінено користувачем DmiVady
  • Лайк 1
Посилання на коментар

7 годин тому, 7351 сказав:

Порошенко душе довго "не помічав", що військову агресію проти України веде саме росія.

Спасибо, вы в очередной раз подтвердили свой дебилизм.

• Хаха 1
Посилання на коментар

6 годин тому, 988888 сказав:

Я користуюсь (5 кВт). Моя кума користується... Наші будинки були тільки на електроопаленні (до цього січня).

А тепер...

Посилання на коментар

6 годин тому, eam сказав:

Все уже придумано до нас - дрова. Я в этом году наконец-то начал пользоваться камином :)

Строил дом заказчику 

Захотел камин.

Сделали.

20 лет стоял для красоты.

Два дня без электрики.

Соответственно без отопления.

Топил камин дровами.

Посилання на коментар

4 години тому, kim chen lhoran сказав:

У мене стоїть 1-е кіловатний стабілізатор у котрого є функція вимірювання споживання, так ось він показує, що циркуляційний насос і плата управління беруть на себе 74 Вт, а коли вмикається вентилятор  витяжки диму, то споживання йде вже 160 Вт.  В попередні роки насос  ніби брав менше - десь 60 Вт, а зараз 74 Вт, може просто труби забились. І наскільки часу тут стане акума на 100 А год? 

На 10 годин

• Лайк 1
Посилання на коментар

Ну кто бы мог подумать, что плесень развалил систему государственного управления.... Ацяйяй. А такие хорошие ребята были, такие правильные слова говорили.

Но если ты за всю жизнь не построил собачьей будет .. результат очевиден 

Посилання на коментар

Двушка доларів, нормальний інвертор і 5 (10) кВт.год   LiFePo4 дають можливість відносно "комфортно "блекаут при наявності газу в квартирі переживати. А якщо сусіди не пожлобили по 200 дол на загальнобудинковий енергохаб для ліфтів і насосів, то при подачі хоча б 180 вольт по 2 години на добу можна жити.

• Лайк 2
Посилання на коментар

6 часов назад, DmiVady сказал:

и намагаєтесь зламати постулати фейсбук-освіти, та перешкодити природному добору? 

Якщо до наступної зими не закінчиться війна, я просто би хотів знати, чи можна перебудувати котел на двигуни постійного струму, скажімо на 24 вольта, бо інвертор у кінцевому підсумку бере сам на себе якусь частину ємності акума? Тобто  тут непродуктивне споживання. Плата забирає мізер - ватт з 10. Але усі мої знайомі схемотехніки, ще по колишнім роботам перейшли вже в кращій світ, та мені і самому зараз не  дуже хочеться шустрити. Відразу після школи після училища, я недовго був електриком до вступу в політех, але там вступів на спеціальність по механічній частині. Є свідоцтва на авторські винаходи, то були ще 80-ті роки і є позитивні рішення на винаходи, але це сталось вже під час розпаду совка. Про позитивні рішення ще повідомили, а офіційні папери вже не дійшли. 

Змінено користувачем kim chen lhoran
Посилання на коментар

Країна на генераторах та європейські акцизи на паливо

Автор: Владислав Смірнов

Сьогодні я заправляв машину, і на табло АЗС світилася цифра — 73 гривні за літр. Черговий антирекорд. Поки пістолет відраховував сотні й тисячі гривень за повний бак, я думав лише про одне: наскільки ж відірваною від реальності має бути держава, щоб під час війни заганяти власний народ і бізнес у кам'яний вік?

Уряд з гордістю рапортує, що ми "гармонізуємо" наше законодавство з європейським і підтягуємо акцизи на пальне до норм ЄС. Але давайте називати речі своїми іменами. Намагатися дотягнути фіскальну політику до Європи, не підвищуючи рівень життя, не знищуючи корупцію і не створюючи працюючі інституції — це абсолютно жорстокий та антинародний абсурд. Це євроінтеграція через зубожіння.

€65 пенсії проти європейських акцизів

Давайте подивимось на цифри без урядових рожевих окулярів. У нас зруйнована економіка. Країна буквально живе на генераторах через постійні відключення світла. Доходи людей впали в рази. Який може бути європейський акциз (сьогодні це понад 300 євро за 1000 літрів), коли:

- Середня пенсія в Україні — це ганебні 65 євро на місяць.

- Середня зарплата ледь дотягує до 350 євро.

Наш ВВП у рази відрізняється від європейського, але видатки у вигляді акцизів роблять базовий товар — пальне — буквально недоступним. У Європі високі акцизи мають логіку: там роблять бензин дорогим штучно, щоб стимулювати заможних громадян переходити на екологічний транспорт!!!

У США, до речі, де дійсно цінують бізнес і розуміють життєву важливість дешевої логістики, федеральний акциз мізерний — близько 4,5 євроцентів за літр! А що робить наша держава? Вона просто викачує останні копійки з кишень людей, створюючи штучну інфляцію. Адже ці 73 гривні за літр автоматично лягають у вартість кожного буханця хліба, кожного кілограма картоплі і кожної послуги.

Податок на виживання: як ми оплачуємо блекаути

У 2024 році держава зібрала з паливного акцизу майже 78,7 млрд грн. У 2025-му ця сума перевалить за 100–110 мільярдів. Якщо розкласти сьогоднішні 73 грн за літр, то ми побачимо:

Близько 14 грн — це чистий акциз.

На нього зверху накручується ще 20% ПДВ (це ще 3 грн).

Разом: понад 17 гривень з кожного літра ми віддаємо державі просто так.

Коли країна сидить на генераторах, це не лише про кав'ярні. Це про медичну логістику, забезпечення лікарень, роботу реанімацій та операційних під час блекаутів — усе це тримається на автономному живленні. І з кожного літра, який спалює лікарняний генератор чи волонтерський бус, держава цинічно здирає "європейський" податок.

Якби уряд на час воєнного стану повністю скасував акциз, ціна на стелах була б не 73, а близько 55 грн за літр! І це не утопія. Згадаймо березень 2022 року, коли треба було рятувати країну від колапсу: уряд вже обнуляв акциз і знижував ПДВ до 7%. Це врятувало логістику і дало бізнесу вижити. Чому зараз податки тільки зростають?

Казки про дороги

Роками урядовці розповідали нам казочку: "Дороге пальне = якісні дороги. Ви платите акциз за свій комфорт". Що ж, цієї зими дороги зійшли разом зі снігом по всій Україні. Залишилися лише напрямки. Я нещодавно їхав з Франківської області до Києва — я просто не впізнав трасу, вона повністю розбита. В самому Києві місцями взагалі немає асфальту. Одеська траса — одна з ключових логістичних артерій країни — повністю зруйнована! І все це сталося за один сезон.

Зараз нам виправдовуються: мовляв, Дорожній фонд обнулений, і всі ці мільярди з акцизу йдуть до загального бюджету на армію. Звучить благородно. Але реальність інакша. Ми отримали подвійне оподаткування: ти платиш європейський акциз у ціні бензину, а потім залишаєш ходову свого авто в ямах розміром з кратер і платиш тисячі гривень на СТО (з яких держава знову бере податки) і все це при середній зарплаті в 10 разів меншої середньої європейської! Це економічний геноцид збоку чиновників України.

А поки звичайні українці скидаються останніми гривнями на дрони і турнікети, вони бачать у новинах іншу реальність — чергові корупційні скандали, мільйонне "крадівництво" на тендерах і новенькі вілли депутатів та чиновників десь в Іспанії чи Монако. І виникає логічне запитання: чиї саме потреби насправді фінансує мій бензин/дизель по 73 гривні?

Висновок

Коли країна виживає на генераторах, держава зобов'язана повністю скасувати акцизи на пальне на час дії воєнного стану. Це не забаганка — це базове питання економічного та фізичного виживання.

Знищення акцизного зашморгу — це миттєва реанімація економіки. Без акцизу одразу впала б вартість логістики, зупинився б галопуючий ріст цін на базові продукти, знизився б шалений тиск на бізнес під час блекаутів, а українці нарешті змогли б зберегти гроші у власних сім'ях, а не віддавати їх у бездонну бюджетну діру.

Натомість те, що ми маємо зараз — це не порятунок держави. Платити європейські податки з африканських зарплат і щодня розбивати машини на вщент зруйнованих напрямках — це відверте мародерство власного народу. Це цинічне добивання тих, хто ще має сміливість тут жити, створювати робочі місця і тягнути на собі цю країну.

Тому моя пропозиція чітка і безальтернативна: держава зобов'язана повністю скасувати акциз на пальне на весь період дії воєнного стану, плюс ще на 6 місяців після його завершення. Це той мінімальний кисневий буфер, який критично необхідний нашому бізнесу для виживання та адаптації.

А коли мова взагалі зайде про повернення цих податків, ставка акцизу має бути жорстко і справедливо пропорційною до реального середнього доходу в Україні. Бо коли доходи українця та європейця відрізняються в 10 разів, сліпе натягування їхніх цифр на нашу реальність просто вбиває саму суть будь-яких "європейських стандартів", перетворюючи їх на інструмент фінансового знущання.

Посилання на коментар

щоби поставити трохи лайків, треба понабивати певну к-ть постів. 

Так тут буде перша капость на наші голови: Рубіо, коли его занесло до Орбана, наговорив там такого, що ми не чекали навіть від віце-преза Венса. 

Посилання на коментар

6 хвилин тому, hause сказав:

Уряд з гордістю рапортує, що ми "гармонізуємо" наше законодавство з європейським і підтягуємо акцизи на пальне до норм ЄС. Але давайте називати речі своїми іменами. Намагатися дотягнути фіскальну політику до Європи, не підвищуючи рівень життя, не знищуючи корупцію і не створюючи працюючі інституції — це абсолютно жорстокий та антинародний абсурд.

Опубліковано: 12 лютого 2019

будет жить в канадском климате, получать африканскую зарплату, платить еропейские тарифы за азиатское жилье и кормить латиноамериканскую мафию.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...