Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Росіяни принесли нам війну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

7 годин тому, Дощ сказав:

Двомовності не існує

Ахаха 

Ти ще і філолог 😅

Я вільно володію українською і російською, при тому російськомовних в родині не було від слова взагалі.

І я на цьому фоні можу легко себе вважати білінгвом. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 минут назад, karbo сказал:

Ахаха 

Ти ще і філолог 😅

Я вільно володію українською і російською, при тому російськомовних в родині не було від слова взагалі.

І я на цьому фоні можу легко себе вважати білінгвом. 

не говорите ему что бывает трех (и более) язычие )

• Хаха 1
Посилання на коментар

7 часов назад, Дощ сказал:

Двомовності не існує, існує суржик. Ті хто себе ніяк не ідентифікує і називають себе двомовними по суті носії суржику, але таких вкрай мало, зазвичай всі так чи інакше себе позначають, мова - одна з ознак, яких не дуже то й багато 

раскрою вам секрет

суржик это реальный язык на котором говорили все люди в селах 100-150-200... лет назад на территории например нынешних Киевской, Полтавской итд областей

суржик это не что появившееся недавно и испорченное )

это была неофициальная норма на то время

Посилання на коментар

І лише єдиною штучною мовою є українська література мова. Діалекти та говори штучними не бувають 

• Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

17 часов назад, 7351 сказал:

Бандерівці були воїни за вільну та незалежну Україну і готові були за це вмирати, тобто -- герої.

А ухилянти в Україні -- це ті, хто, як правило, бояться, або просто ненавидять Україну, але таких меньшість.

Ну і невелика кількість тих, що все звикли купувати за гроші... -- про таких не страшних історій про буціфікацію.

То я не поняв , Бандера твій батько чи нє ? Чи ти тільки інших вмирати агітуєш. 

Посилання на коментар

1 час назад, М.И. сказал:

раскрою вам секрет

суржик это реальный язык на котором говорили все люди в селах 100-150-200... лет назад на территории например нынешних Киевской, Полтавской итд областей

А почему украинцы не говорят суржиком с иудейскими мовами ? Или евреи, живущие на территории Украины  суржиком с украинской мовой. Кто раскроет секрет ? 

Змінено користувачем рыбак
Посилання на коментар

1 час назад, karbo сказал:

Україна використовуючи момент налагоджує надзвичайно важливі для неї міжнародні відносини в цьому регіоні 

согласен конечно, но понимаешь, когда наши пацаны едут туда, а на следующий день шахед в дом в Днепре влетает, а потом на следующий день еще в один дом...это писец как злит

Посилання на коментар

27 минут назад, рыбак сказал:

То я не поняв , Бандера твій батько чи нє ? Чи ти тільки інших вмирати агітуєш. 

Он не может.У него справка есть.

Посилання на коментар

30 хвилин тому, рыбак сказав:

А почему украинцы не говорят суржиком с иудейскими мовами ?

Говорят аж бигом. Феня - это и есть суржик с идишем. 

30 хвилин тому, рыбак сказав:

Кто раскроет секрет ? 

Это ваще не секрет, но ты его не узнаешь, потому что игноришь знания )

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар

1 хвилину тому, US7IGN сказав:

острологи оголосили тиждень філологів :flag1:

Можу викласти словник циганської мови )

Посилання на коментар

1 хвилину тому, vadimv сказав:

я тут вчив :lol:

Посилання на коментар

11 минут назад, Vitaliy67 сказал:

Он не может.У него справка есть.

Яка, шо в нього батько Бандера ? 

Посилання на коментар

4 хвилини тому, Скромный прораб сказав:

Я себе пою, я себе крою…
………………………..
Ой, вэй!

Посилання на коментар

1 годину тому, karbo сказав:

І лише єдиною штучною мовою є українська література мова. Діалекти та говори штучними не бувають 

І народні пісні на цій штучній мові? Хто ж їх складав?

• Лайк 2
Посилання на коментар

56 минут назад, рыбак сказал:

А почему украинцы не говорят суржиком с иудейскими мовами ? Или евреи, живущие на территории Украины  суржиком с украинской мовой. Кто раскроет секрет ? 

Та сами иудеи в основном на суржике говорят. 😎 

Посилання на коментар

5 хвилин тому, Вячеслав63 сказав:

Люди зазвичай користуються штучно створеними інструментами. 

Посилання на коментар

17 хвилин тому, Вячеслав63 сказав:

Коли сучасна українська мова вже була -- російської ще не існувало взагалі...

КОМУ ВНИЗ — Звернення до Тюшті — Ерзянська мова / КОМУ ВНИЗ - Tüštäneń pškadema 

Мокшень цёра | Moksha young man

Змінено користувачем 7351
Посилання на коментар

2 години тому, М.И. сказав:

раскрою вам секрет

І ось як цю "норму" пояснює ШІ - 

Суржик в Україні з'явився переважно наприкінці XVII — на початку XVIII століття. Його виникнення пов'язане з початком активної російської імперської політики та асиміляції, що перервали розвиток староукраїнської писемної традиції. Перші фіксації такого мішаного мовлення зустрічаються ще в літературі початку XIX століття. 

Основні факти про появу суржику:

Історичні причини: Активна русифікація, окупація територій та переведення діловодства на російську мову змушували українців засвоювати її, накладаючи на рідну говірку.

Літературне відображення: Суржик як мовне явище зафіксований, зокрема, у творі Івана Котляревського «Наталка-Полтавка» (1819 рік) у мові Возного.

Суть явища: Це не діалект, а штучне поєднання елементів двох мов (зазвичай української та російської) без дотримання норм.

Поширення: Найбільше суржик поширений у центральних та східних областях (близько 21,7%), найменше — на заході

Ще цікаво - 

Використання суржику в художній мові

У художній мові суржик використовувався здебільшого як стилістичний засіб типізації та індивідуалізації персонажів, створення комічного, іронічного ефекту.

Наприклад, у п'єсі-опері Івана Котляревського «Наталка Полтавка» (1819) Возний вживає комічно-«макаронічну» суміш української мови зі старослов'янською і російською, демонструючи цим свою вищість над простими селянами, які розмовляють полтавським діалектом. У новелі Гр. Тютюнника «Оддавали Катрю» введення у розмову персонажів суржика вказує на духовний бар'єр відчуження, що його вибудовало зденаціоналізоване місто між селянами як носіями традиційної етнокультури та національно змаргіналізованими міщуками.

В художній творах чомусь селяни розмовляють українською, а "продвинуті" міщани - суржиком. Той же самий Голохвостий (За двома зайцями 1883) - 

Голохвостий (до се­бе). А славні тут дівчат­ка-міща­ноч­ки, до­ло­жу вам: чис­тоє амб­ре! Ду­мав, що знай­ду між ни­ми ту, що ко­ло Вла­ди­ми­ра ба­чив, – дак не­ма, а во­на, здається, з цьо­го кут­ка. От пи­поч­ка, що прос­то тільки – а-ах та пе­ре-ах! Од­но сло­во – ка­нах­вет­ка, только смок­чи! Тро­хи чи я да­же не улю­бив­ся у єйо, чес­не сло­во: прос­то з го­ло­ви не йдьоть… Гос­по­ди! Що ж це я? Чи не проґавив за нею глав­ного пред­ме­та, Проні? От тобі й на! Побігти шу­кать. (Пі­шов хут­ко яром нап­ра­во).

На противагу йому все інше, в основному, українською. Нагадаю, Старицький з Черкащини (раніше Полтавщина)

В Полтаві до розвалу совка російських і українських шкіл було приблизно порівну, при населенні 90% укранців. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, vadimv сказал:

Тут більшість знає інфоциганську і дуже майстерно послуговується нею.🙃

Змінено користувачем kim chen lhoran
  • Хаха 1
Посилання на коментар

7 годин тому, sergio сказав:

В тихушку в консульстві росписатись тай по всьому, звісно якщо вони того хочуть. 

Простий такий, розписались і всьо. 
В Еміратах свої бездомні є.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...