karbo Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 7 годин тому, Дощ сказав: Двомовності не існує Ахаха Ти ще і філолог 😅 Я вільно володію українською і російською, при тому російськомовних в родині не було від слова взагалі. І я на цьому фоні можу легко себе вважати білінгвом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
М.И. Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 6 минут назад, karbo сказал: Ахаха Ти ще і філолог 😅 Я вільно володію українською і російською, при тому російськомовних в родині не було від слова взагалі. І я на цьому фоні можу легко себе вважати білінгвом. не говорите ему что бывает трех (и более) язычие ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
М.И. Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 7 часов назад, Дощ сказал: Двомовності не існує, існує суржик. Ті хто себе ніяк не ідентифікує і називають себе двомовними по суті носії суржику, але таких вкрай мало, зазвичай всі так чи інакше себе позначають, мова - одна з ознак, яких не дуже то й багато раскрою вам секрет суржик это реальный язык на котором говорили все люди в селах 100-150-200... лет назад на территории например нынешних Киевской, Полтавской итд областей суржик это не что появившееся недавно и испорченное ) это была неофициальная норма на то время Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому І лише єдиною штучною мовою є українська література мова. Діалекти та говори штучними не бувають 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 17 часов назад, 7351 сказал: Бандерівці були воїни за вільну та незалежну Україну і готові були за це вмирати, тобто -- герої. А ухилянти в Україні -- це ті, хто, як правило, бояться, або просто ненавидять Україну, але таких меньшість. Ну і невелика кількість тих, що все звикли купувати за гроші... -- про таких не страшних історій про буціфікацію. То я не поняв , Бандера твій батько чи нє ? Чи ти тільки інших вмирати агітуєш. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 1 час назад, М.И. сказал: раскрою вам секрет суржик это реальный язык на котором говорили все люди в селах 100-150-200... лет назад на территории например нынешних Киевской, Полтавской итд областей суржик это не что появившееся недавно и испорченное ) это была неофициальная норма на то время А почему украинцы не говорят суржиком с иудейскими мовами ? Или евреи, живущие на территории Украины суржиком с украинской мовой. Кто раскроет секрет ? Змінено 5 годин тому користувачем рыбак Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бармалей Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 час назад, karbo сказал: Україна використовуючи момент налагоджує надзвичайно важливі для неї міжнародні відносини в цьому регіоні согласен конечно, но понимаешь, когда наши пацаны едут туда, а на следующий день шахед в дом в Днепре влетает, а потом на следующий день еще в один дом...это писец как злит Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 27 минут назад, рыбак сказал: То я не поняв , Бандера твій батько чи нє ? Чи ти тільки інших вмирати агітуєш. Он не может.У него справка есть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 30 хвилин тому, рыбак сказав: А почему украинцы не говорят суржиком с иудейскими мовами ? Говорят аж бигом. Феня - это и есть суржик с идишем. 30 хвилин тому, рыбак сказав: Кто раскроет секрет ? Это ваще не секрет, но ты его не узнаешь, потому что игноришь знания ) Змінено 5 годин тому користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому острологи оголосили тиждень філологів 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 хвилину тому, US7IGN сказав: острологи оголосили тиждень філологів Можу викласти словник циганської мови ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 хвилину тому, vadimv сказав: Можу викласти словник циганської мови ) я тут вчив Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 11 минут назад, Vitaliy67 сказал: Он не может.У него справка есть. Яка, шо в нього батько Бандера ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому Не тупите Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Скромный прораб Опубліковано: 5 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 5 годин тому Я себе пою, я себе крою… ……………………….. Ой, вэй! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 4 хвилини тому, Скромный прораб сказав: Я себе пою, я себе крою… ……………………….. Ой, вэй! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 1 годину тому, karbo сказав: І лише єдиною штучною мовою є українська література мова. Діалекти та говори штучними не бувають І народні пісні на цій штучній мові? Хто ж їх складав? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 56 минут назад, рыбак сказал: А почему украинцы не говорят суржиком с иудейскими мовами ? Или евреи, живущие на территории Украины суржиком с украинской мовой. Кто раскроет секрет ? Та сами иудеи в основном на суржике говорят. 😎 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 5 хвилин тому, Вячеслав63 сказав: І народні пісні на цій штучній мові? Хто ж їх складав? Люди зазвичай користуються штучно створеними інструментами. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 17 хвилин тому, Вячеслав63 сказав: І народні пісні на цій штучній мові? Хто ж їх складав? Коли сучасна українська мова вже була -- російської ще не існувало взагалі... КОМУ ВНИЗ — Звернення до Тюшті — Ерзянська мова / КОМУ ВНИЗ - Tüštäneń pškadema Мокшень цёра | Moksha young man Змінено 4 години тому користувачем 7351 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 2 години тому, М.И. сказав: раскрою вам секрет суржик это реальный язык на котором говорили все люди в селах 100-150-200... лет назад на территории например нынешних Киевской, Полтавской итд областей суржик это не что появившееся недавно и испорченное ) это была неофициальная норма на то время І ось як цю "норму" пояснює ШІ - Суржик в Україні з'явився переважно наприкінці XVII — на початку XVIII століття. Його виникнення пов'язане з початком активної російської імперської політики та асиміляції, що перервали розвиток староукраїнської писемної традиції. Перші фіксації такого мішаного мовлення зустрічаються ще в літературі початку XIX століття. Основні факти про появу суржику: Історичні причини: Активна русифікація, окупація територій та переведення діловодства на російську мову змушували українців засвоювати її, накладаючи на рідну говірку. Літературне відображення: Суржик як мовне явище зафіксований, зокрема, у творі Івана Котляревського «Наталка-Полтавка» (1819 рік) у мові Возного. Суть явища: Це не діалект, а штучне поєднання елементів двох мов (зазвичай української та російської) без дотримання норм. Поширення: Найбільше суржик поширений у центральних та східних областях (близько 21,7%), найменше — на заході Ще цікаво - Використання суржику в художній мові У художній мові суржик використовувався здебільшого як стилістичний засіб типізації та індивідуалізації персонажів, створення комічного, іронічного ефекту. Наприклад, у п'єсі-опері Івана Котляревського «Наталка Полтавка» (1819) Возний вживає комічно-«макаронічну» суміш української мови зі старослов'янською і російською, демонструючи цим свою вищість над простими селянами, які розмовляють полтавським діалектом. У новелі Гр. Тютюнника «Оддавали Катрю» введення у розмову персонажів суржика вказує на духовний бар'єр відчуження, що його вибудовало зденаціоналізоване місто між селянами як носіями традиційної етнокультури та національно змаргіналізованими міщуками. В художній творах чомусь селяни розмовляють українською, а "продвинуті" міщани - суржиком. Той же самий Голохвостий (За двома зайцями 1883) - Голохвостий (до себе). А славні тут дівчатка-міщаночки, доложу вам: чистоє амбре! Думав, що знайду між ними ту, що коло Владимира бачив, – дак нема, а вона, здається, з цього кутка. От пипочка, що просто тільки – а-ах та пере-ах! Одно слово – канахветка, только смокчи! Трохи чи я даже не улюбився у єйо, чесне слово: просто з голови не йдьоть… Господи! Що ж це я? Чи не проґавив за нею главного предмета, Проні? От тобі й на! Побігти шукать. (Пішов хутко яром направо). На противагу йому все інше, в основному, українською. Нагадаю, Старицький з Черкащини (раніше Полтавщина) В Полтаві до розвалу совка російських і українських шкіл було приблизно порівну, при населенні 90% укранців. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kim chen lhoran Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 1 час назад, vadimv сказал: Можу викласти словник циганської мови ) Тут більшість знає інфоциганську і дуже майстерно послуговується нею.🙃 Змінено 4 години тому користувачем kim chen lhoran 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 7 годин тому, sergio сказав: В тихушку в консульстві росписатись тай по всьому, звісно якщо вони того хочуть. Простий такий, розписались і всьо. В Еміратах свої бездомні є. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз