Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

Резніков Олексій 

45 мин.  · 

Спойлер

Забезпечення наших воїнів якісним і безперебійним харчуванням в умовах бойових дій є одним з пріоритетів Міноборони.

Так само питанням стійкості нашої оборони і виживання країни в цілому є збереження єдності в суспільстві та довіри міжнародних партнерів.

Тому я особисто – як міністр і як правник – надам детальні коментарі з питань забезпечення армії харчуванням.

Вичерпну інформацію з документами за кілька хвилин я особисто представлю народним депутатам на засіданні профільного комітету за участі представників НАБУ, ДБР та СБУ.

У тій частині, яку можна оприлюднити, хочу поінформувати усіх, яку позицію займає Міноборони і яка логіка наших дій.

Оскільки вважаю контроль з боку Парламенту і суспільства невід’ємним елементом демократії, яка відрізняє Україну від нашого ворога.

Перше. На забезпечення харчуванням військовослужбовців у 2023 році будуть спрямовані десятки мільярдів гривень. Це – великий ринок.

Ще трохи більше року тому цей ринок фактично був під контролем монополії. Під час призначення на посаду міністра я взяв публічне зобов’язання – демонополізувати послуги харчування. І ми з командою це зробили ще минулої зими.

Хоча опір був – страшенний. Торік монополіст погрожував повністю заблокувати постачання продовольства до армії. Не вийшло.

Подолання монополії дозволило успішно організувати харчування армії, чисельність якої збільшилась у кілька разів, не дивлячись на усі складнощі активної фази війни.

Неприпустимість монополій – це моя філософія. Адже монополія – це залежність і вразливість. Навіть у найкращого постачальника можуть виникнути форс-мажори. Або, коли йдеться про бізнес, він може бути опосередковано придбаний чи заблокований ворогом. Тому монополій в забезпеченні оборони треба уникати.

На даний момент Міноборони уклало контракти з 8 постачальниками на забезпечення послуги харчування. Я продемонструю ці контракти народним депутатам.

За кожним з постачальників згідно з договором закріплено певну кількість військових частин. У контрактах прописано норму: якщо якийсь з постачальників не здатен виконати зобов’язання, то інші «підхоплюють» військові частини згідно з визначеним алгоритмом. Постачання харчів скрізь буде гарантовано безперервним, щоб не сталося.

Окремо хочу наголосити. Надання послуги харчування здійснюється за принципом «їжа ходить за військовими».

Якщо постійне місце дислокації наших десантників, наприклад, у Львові чи Житомирі, або якщо 128-ма гірсько-штурмова бригада має ппд на Закарпатті, а бойові завдання наші воїни виконують на Харківщині чи на Запоріжжі – постачальник гарантує доставку продовольства скрізь, де несуть службу підрозділи певної частини. Незалежно від кількості локацій та кількості людей в них. Це – ризики, які приймає на себе бізнес, укладаючи контракт. Це особливі вимоги до логістики.

Тобто в Україні немає «тилових» чи «далеких від лінії зіткнення» регіонів з точки зору харчування військовослужбовців. Той, хто стверджує протилежне, свідомо обманює.

Друге. Підкреслю слово «послуги». Міноборони не здійснює закупівлю окремих продуктів. Оборонне відомство купує комплексну послугу з забезпечення харчування. Тобто доставку певного комплекту продуктів до військових частин, а в окремих випадках – і приготування їжі.

Предметом закупівлі є вартість добового раціону для військовослужбовця. Цей раціон має чіткі критерії щодо калорійності та інших параметрів. Постачальники гарантують забезпечення добового раціону за певну суму.

Минулого року ця сума складала 120 грн. на військовослужбовця за добу.

Цього року ми отримали пропозиції постачальників у діапазоні від 151 до 162 грн. на добу.

У результаті проведення переговорів кінцева вартість послуги забезпечення харчування одного бійця на добу складає 145,8 грн. Хтось дійсно вважає, що ця сума є завищеною?

Номінально відбулося зростання вартості послуги на 21,5%. Але цей показник навіть менше рівня інфляції, яка за рік склала 26,6%. Будь-яка господиня знає, як минулого року зросли ціни на різні види продуктів і яка була динаміка.

Особливість контрактів Міноборони в тому, що вони укладаються з постачальниками послуг на рік вперед за фіксованою ціною. Тобто це також ризики, які бере на себе бізнес.

Третє. Процес укладання контрактів і взяття зобов’язань складається з кількох стадій. Оголошення потреб Міноборони, надання пропозицій бізнесом, проведення зовнішньої експертизи ціни, узгодження контракту, проведення внутрішньої перевірки, підписання контракту тощо.

Фінальною частиною цього процесу є реєстрація підписаного контракту у Державному казначействі. Тільки після реєстрації у казначействі виникають фінансові зобов’язання і можна здійснювати платежі.

Четверте. Ціни.

З 2016 року харчування військовослужбовців здійснюється на основі каталогу продуктів, який включає понад 400 позицій. Посадові особи військових частин (начпроди) на підставі раціону обирають з каталогу продукти, які повинен забезпечити постачальник.

Коли народні депутати подивляться на контракти з 8 постачальниками, вони побачать, що ціни на одні й ті самі продукти – різні. Так само як відрізняються ціни у торговельних мережах, у тих же «Сільпо», «АТБ» чи «Новусі».

Просто кожен має свою спеціалізацію. Власне виробництво якоїсь групи товарів, або ексклюзивні умови з виробниками. Тому десь м'ясо дешевше, а десь – риба, овочі чи молоко.

Ціни на продукти аналізують спеціальні експертні установи, зокрема, Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса Міністерства юстиції України. Вони визначають певний діапазон.

Наприклад, на картоплю встановлено діапазон від 7 до 36 грн. за кілограм, оскільки вона буває різних сортів. Це також один з продуктів, на який спостерігаються істотні сезонні коливання ціни.

Зараз у медіа величезна кількість спотвореної інформації щодо цін.

Саме видання «Дзеркало тижня» через півтори доби після публікації вирізало кілька позицій зі своєї інфографіки, де містилися некоректні порівняння, по яких вже найбільший розголос. На жаль, зробило це без пояснень. Розуміння некоректності по інших позиціях також прийде.

Адже порівнюються неспівставні речі.

Ціни за банку чи пляшку фасованої продукції з ціною за кілограм.

Ціни за літр з ціною за кілограм.

Ціни за вагу нетто з ціною за вагу брутто, та ін.

Навіть аналізуючи цифри публікації у «Дзеркалі тижня», багато хто відзначив, що ціни на значну кількість товарів нижчі, ніж у сусідньому магазині. Незважаючи на усі ризики для бізнесу.

Те, що в публікації «Дзеркала тижня» було пораховано як 0,2% вартості контракту – це приготування їжі постачальником у кількох військових частинах, де з різних причин готують зовнішні підрядники. А зовсім не доставка продуктів. Це ще одна груба помилка, яка вводить в оману.

Також хочу зазначити, що рік тому, проаналізувавши роботу системи харчування за каталогом, введеним у 2016 році, ми прийшли до висновку, що більш ефективним рішенням буде забезпечення харчування через закупівлю меню. 52 тижневих меню на рік. Кожен воїн буде розуміти, що він повинен отримати і коли.

Восени ми розпочали аудит системи харчування, який підтвердив актуальність змін. Але цей перехід потребує масштабної підготовчої роботи. Адже йдеться про перебудову величезного механізму. Ми її обов’язково зробимо.

Тепер стосовно конкретного епізоду.

П’яте. Поясню на яйцях.

Коли народні депутати будуть порівнювати ціни на курячі яйця у контрактах з різними постачальниками, вони побачать, що у 7 постачальників ціна коливається у діапазоні між 80 грн. до 90,6 грн. за десяток. Порівняйте з ціною у супермаркетах зараз. Підкреслю – це стала ціна на весь 2023 рік з умовою доставки у Львів чи під Бахмут.

Лише в документі, оприлюдненому у ЗМІ, вказано аномальну ціну, яку сприйняли як 17 грн. за штуку. На чому збудували теорію змови.

Насправді це – звичайна технічна помилка, яку зробив постачальник.

Яйця – єдина категорія з каталогу, яка у додатку до угоди обраховується в штуках. Постачальник вказав ціну не за штуки, а за вагу яєць, коли переносив дані з однієї таблиці, де все було приведено до одиниці виміру на вагу, в іншу таблицю.

Відповідно до нормативів кілограм яєць – це близько двох десятків штук в залежності від гатунку (вага яйця за стандартом повинна складати від 42 г до 60 г). Ціна 170 грн. за кілограм яєць – це 85 грн. за десяток. Що в межах показників інших постачальників та повністю відповідає ринковій ціні. Інститут імені Бокаріуса у якості рекомендованої зазначив ціну 90 грн. за десяток. Усі бажаючі можуть зважити кілограм яєць і порахувати, скільки це штук.

«Яйця по 17 за штуку» Міноборони не закуповувало і не планує.

Хочу звернути увагу на хронологію подій.

Наприкінці грудня 2022 року Міноборони уклало контракти на забезпечення послуги харчування з постачальниками. За підсумками укладання контрактів мій профільний заступник провів нараду, на якій заслухав керівника відповідного підрозділу.

Помилку компанії з переведенням штук в кілограми було помічено ще тоді, як і деякі технічні помилки в інших договорах. Після чого керівник підрозділу був відсторонений. Підкреслюю – в кінці грудня.

На засіданні комітету я продемонструю народним депутатам офіційний лист компанії-постачальника, яка визнає помилку і просить внести відповідні зміни.

Народні депутати побачать, що тільки в тому контракті, саме в тому, який оприлюднено в ЗМІ, у таблиці вказано одиниці виміру – «кілограм». В усіх інших – або ціна за каталогом, або комбінована ціна за кг/шт. Постачальник просить виправити помилку, адже внаслідок помилки згідно договору він мав би постачати курячі яйця до армії по 17 грн. за кілограм.

Якщо дивитися зовсім формально, виправляючи цю помилку, ми підвищуємо ціну на яйця у десять разів – з 17 грн. до 170 за кг, з 0,85 грн. за штуку до 8,5 грн. за штуку або 85 грн. за десяток.

Станом на зараз по усім контрактам завершуються додаткові внутрішні перевірки, військові частини звіряють з каталогом, виправляються технічні помилки, готуються додаткові угоди щодо постачання у межах доведених параметрів державного бюджету тощо.

Після чого документи будуть зареєстровані у Держказначействі.

Тобто де-юре оприлюдненого у ЗМІ документу ще не існує. Жодної копійки по ньому не витрачено. Заяви, що Міноборони «вкрало» чи «намагалося вкрасти» мільярди – це повна маячня.

Просто хтось дізнався про додаткові перевірки і вирішив розгорнути інформаційну атаку.

Шосте. Питання, яке мені останніми дня ставили найчастіше – чому це виринуло зараз?

Публічне вкидання інформації про начебто завищені у 2-3 рази ціни почалося ще в середині минулого тижня. Тобто не після, а до Рамштайну, саме коли тривало уточнення домовленостей.

Той, хто передав один з контрактів та додатки для оприлюднення, як мінімум - вчинив службовий злочин. Цю особу буде обов’язково встановлено і притягнуто до відповідальності. Для цього підготовлено відповідні матеріали в СБУ. Зокрема, буде з’ясовано мотиви.

Оскільки жодної фактичної складової у претензіях немає, крім маніпуляцій, найочевиднішою ціллю виглядає спроба підриву довіри до Міноборони у дуже відповідальний момент. А це вже - не просто службовий злочин.

Так чи інакше, щоб зняти усі питання, я гарантую абсолютну прозорість Міноборони для правоохоронців. На моє прохання голова Комітету Олександр Завітневич запросив на засідання представників НАБУ та ДБР, щоб усі були «на одній сторінці».

Також я запропоную народним депутатам розглянути можливість створення тимчасової слідчої комісії щодо процесу закупівель, якщо інші інструменти парламентського контролю вони вважатимуть недостатніми. Це створить додаткове навантаження на Міноборони, але ми готові йти на це. Тому що впевнені у своїй правоті.

Свою позицію я озвучував неодноразово: нульова толерантність до корупції. Саме за моєю ініціативою Держаудитслужба розпочала перевірку Міноборони. Якщо буде доведено, що хтось з посадовців зловживає, він отримає згідно закону.

Міноборони не вперше переживає штучну інформаційну атаку під вигаданим приводом. Ця – дуже схожа на минулорічну, коли ми розбиралися з монополістом. Щось подібне було і восени, коли в управління Міністерству передали низку активів, критично важливих для обороноздатності. Нас абсолютно безпідставно атакували влітку, коли поширювали чутки про недостатній контроль над озброєннями. Тобто, нічого нового.

Тому нам своє робити – всебічно забезпечувати ЗСУ, захищати країну.

Хто б не був ініціатором цього вкиду, хочу, щоб не було ілюзій.

Я не дозволю заблокувати постачання продовольства до армії чи повернути монополію на ринку.

Я не дозволю безпідставними звинуваченнями створити ґрунт для блокування поставок зброї.

Цього не буде.

Все буде Україна.

 

  • Лайк 5
  • Дякую 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 минут назад, Vikctor сказал:

Безумовно - для мене в 2014-2015 та з 24.02.2022 це ті періоди війни, коли вирішувалась/вирішується доля держави та чи буде вона в загалі існувати.  З весни 2015 й до повномасштабного вторгнення так гостро це питання не стояло.

Та невже? Вважаєте, що інший час  ворог не наблюдав, що робиться в країні і не робив свої висновки щодо можливості вторгнення? Все, що робилось в країні, мало значення, всі 9 років. 

Ви там вище казали, що справа бронежилетів якось пройшла повз вас? То я нагадаю, що після відкриття справи закупки бронежилетів зупинились.

Напочатку війни бойовий генерал Марченко, якого дуже поважають в військах, сидів у в'язниці, а коли почалось повномасштабне вторгнення, бронежилети лежалі на складі як вещдоки. 

Можна що завгодно собі фантазувати, але в плануванні повномасштабного вторгнення все має значення. І це теж. Але воно пройшло повз вас, воно вас не хвилювало як і більшість суспільства.  Це ж не браслет для ноги дитини авакова.  

 

  • Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В принципі згодний, бо інакше вата сховавшаяся у всіх шпаринах на підконтрольних територіях й далі впливатиме на вибори.

 

 

  • Лайк 11
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 хвилин тому, DmiVady сказав:

Якийсь пиСдЬОш (про Кам'янске) я гадаю:

там на нашому боці Кам'янського висоти, і між педиками і нашими водорозділ ...

Взяти за один-два дні такий собі підготовлений "Бахмут"? 

Дуже сумнівно ....

Але якщо брали "тиктокери", то таки вже взяли .... на кутній )

та дай бог, в мене там кум на тому напрямку, давно не чуть нічого від нього

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Dark FeniX сказав:

ваша версия даже версию про пришельцев с Нубиру переплюнула😑

А разве пришельцы с Нубиру "поздравляли" Буша с терактом до самого теракта?

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Нехай береже його Доля!

Літом на тому напрямку було "тихо" (в мене був там товариш), але хлопців хоч потрошку, та готували, вишколи проводили.

Привчали до бойової "роботи", так що там не "з військкомату у Бахмут", як в нас, на жаль, буває.

Та і кадрові там є, тримати висоти то не в степу сидіти.

Умикніть на ДіпСтейт топографію, буде видно нюанси :

deepstatemap.live/#12/47.5275/35.3315

 

Змінено користувачем DmiVady
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 минут назад, Alvalk сказал:

Та невже? Вважаєте, що інший час  ворог не наблюдав, що робиться в країні і не робив свої висновки щодо можливості вторгнення? Все, що робилось в країні, мало значення, всі 9 років. 

Ви там вище казали, що справа бронежилетів якось пройшла повз вас? То я нагадаю, що після відкриття справи закупки бронежилетів зупинились.

Напочатку війни бойовий генерал Марченко, якого дуже поважають в військах, сидів у в'язниці, а коли почалось повномасштабне вторгнення, бронежилети лежалі на складі як вещдоки. 

Можна що завгодно собі фантазувати, але в плануванні повномасштабного вторгнення все має значення. І це теж. Але воно пройшло повз вас, воно вас не хвилювало як і більшість суспільства.  Це ж не браслет для ноги дитини авакова.  

 

Причому справа бронежилетів пройшла повз мене у іпостасі порохобота... Можно скільки завгодно фантазувати про повномасштабний  напад русні в будь-яку мить, але реальною ця загроза стала з весни 2021р.

  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 минут назад, Vikctor сказал:

Причому справа бронежилетів пройшла повз мене у іпостасі порохобота...

точно? Бо то було в 2019-2020 роках. 

7 минут назад, Vikctor сказал:

Можно скільки завгодно фантазувати про повномасштабний  напад русні в будь-яку мить, але реальною ця загроза стала з весни 2021р.

А поясніть, будь  ласка, чому саме з весни 2021? 

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

41 минуту назад, Alvalk сказал:

Вийшло пояснення від  Резнікова

Якщо чесно, місцями не дуже переконливо. Особливо про яйця (бо підписують договор дві сторони)

Але в коментарях прочитав, що наче підписантом договора являється дуже цікава особа

Здається мені, що все йде по плану "зам'яти", а кто не згоден - ті вороги.  Хочу помилятись.

Головне їх в тонусі  тримати. Щоб знали, що за їх діями слідкують.

  • Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

27 минут назад, Propeller сказал:

сприйняли як 17 грн. за штуку

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

47 хвилин тому, Корнил сказав:

гіркин пише, шо вони зайняли Каменське

через затоку, так швидко? 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 хвилин тому, sergio сказав:

Головне їх в тонусі  тримати

ну так же, як і з повістками і перевірками бухих за кермом😉

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

43 минуты назад, OuldMan сказал:

Так, слідкуйте за порохоботами.

51 уголовное дело на Порошенко.

Расследованных и понятных.

Что поняли Вы?

а чому не 51000?!? :). Що зрозумів я? Що колишньою владою була імітована судова реформа та реформа правоохоронних органів, наслідком чого зберегається корупційна складова у прийнятті рішень (а у ПОП нажаль, ще є гроші, що б порішати з тими суддями яких він особисто призначав під час свого правління і яких просто так не можливо звільнити по закону. Так само слід розуміти, ким був Луценко і його функція, він навіть Савченко посадити не зміг, що можуть ці прокурори по відношенню до ПОП?!? Так само нічого :)) :), саме тому поки не має наслідків. Мене цікавить справа про держзраду :), те, що ПОП - шахрай, мені і так зрозуміло з цього рішення конституційного суду :), але у нас на жаль не має ніякої відповідальності у президента за незаконні дії по грабуванню населення країни, тільки за зраду (як вже судили Яника), тому чикаємо на рішення по держзраду :). Гадаю, що після війни коли судитимуть Хуйла, він теж здасть ПОП як свого спільника.

Змінено користувачем laritus
  • Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

49 минут назад, Alvalk сказал:

Та невже? Вважаєте, що інший час  ворог не наблюдав, що робиться в країні і не робив свої висновки щодо можливості вторгнення? Все, що робилось в країні, мало значення, всі 9 років. 

Ви там вище казали, що справа бронежилетів якось пройшла повз вас? То я нагадаю, що після відкриття справи закупки бронежилетів зупинились.

Напочатку війни бойовий генерал Марченко, якого дуже поважають в військах, сидів у в'язниці, а коли почалось повномасштабне вторгнення, бронежилети лежалі на складі як вещдоки. 

Можна що завгодно собі фантазувати, але в плануванні повномасштабного вторгнення все має значення. І це теж. Але воно пройшло повз вас, воно вас не хвилювало як і більшість суспільства.  Це ж не браслет для ноги дитини авакова.  

 

Вот еще самый отмороженный порохобот...

Американский военный эксперт Карбер про поставки оружия в Украину:

"...Понимаю, что вам дают не столько, чтобы это оказало существенный эффект на ход боевых действий. Но... это не наша вина, что вы, ребята, продавали в страны третьего мира изделия своей оборонной промышленности для получения прибыли вместо того, чтобы строить собственные Вооруженные Силы.

Даже после семи лет с начала этой войны вы продолжали это делать. Вы производили ракеты дальнего радиуса действия. Однако сделали всего четыре штуки. А теперь говорите, что мы даем вам недостаточно. Но это вы не делали ничего, чтобы у вас это все было. Вы должны стыдиться.

Я всегда был величайшим вашим лоббистом, чтобы вы получали много всего. Однако в итоге вы получили даже больше, чем я рассчитывал. Но понимаю, что других на Западе реально раздражает, что вы просите, поскольку вы не строили собственные современные технологии и не производили вооружение.

К примеру, ваш Харьковский танковый завод — один из лучших заводов в мире. Ваши конструкторы взяли танк Т-72, у которого была очень уязвимая башня, поставили на нее немецкую пушку, а место для боеприпасов сделали сзади за башней. И сделали из него отличный танк, идеально подходящий для вашей местности. На мой взгляд, он был бы великолепен не только для вас, а, например, для стран Балтии. Но вы его не начали производить, это был только прототип.

Вы могли бы делать боевые машины пехоты, причем гораздо лучше Bradley. У вас были для этого технологии. Но вы этого тоже не делали. Поэтому не вините нас. Я уже молчу о том, что вы не мобилизовались и не готовились, когда еще за шесть месяцев до вторжения были очевидны все признаки будущей войны".. (С)

  • Лайк 4
  • Дякую 2
  • Хаха 1
  • Сумно 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

СЦУКО!!! Ору в голосину...

Зеленое ебобо!!!

Шо за х...ня, почему не выполнено???

327171911_2096987740657661_2355840857059195501_n.jpg

  • Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

25 минут назад, Canton сказал:

вместо того, чтобы строить собственные Вооруженные Силы.

В начале конфликта на Донбассе Украина продавала даже авиацию. В 2014-ом, например, Хорватии отправили 5 самолетов МиГ-21, еще один МиГ-29 в Чад. Тогда же Беларусь получила шесть Ми-8. А в 2015-ом еще пять вертолетов Ми-24 отправили в Южный Судан. С тех пор, согласно официальным данным, авиацию не продавали.  Спрос на украинские противотанковые ракетные комплексы ‒ «Стугна» и «Корсар». Их покупала Иордания, Египет и Саудовская Аравия. Перспективными для Украины также называют Индию и другие страны Азии.
Выделить стоит сотрудничество с Польшей, в 2016-ом туда, например, продали 40 управляемых авиационных ракет Р-27.
Всего за период с 2014 по 2015 год было продано оружия на $980 миллионов выраженных в фиксированной стоимости доллара 1990 года. 

И пять складов на фейерверк.))

ACAA3280-A6A4-49E9-898E-6C9149FABE24_w650_r0_s.webp

Змінено користувачем миг
  • Лайк 5
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, Canton сказал:

Вот еще самый отмороженный порохобот...

Американский военный эксперт Карбер про поставки оружия в Украину:

"...Понимаю, что вам дают не столько, чтобы это оказало существенный эффект на ход боевых действий. Но... это не наша вина, что вы, ребята, продавали в страны третьего мира изделия своей оборонной промышленности для получения прибыли вместо того, чтобы строить собственные Вооруженные Силы.

🤦‍♂️🤣 Нагадайте мені будь ласька прізвище цього негідника про якого згадує так званий отмороженный порохобот (ну і ще одна нагода над тупістю кантонів посміятися)?!? аналогічно про стугну, якщо згадати :)

Цитата

Данные по готовой технике ежегодно публикует Госслужба экспортного контроля Украины. В 2014 и 2015 годах Нигерия купила у Украины 23 танка Т-72 и 12 гаубиц Д-30. В 2016 году в Конго отправили 25 танков Т64БВ-1, в Объединенные Арабские Эмираты ‒ 108 бронированных машин БРДМ-2, в Индонезию ‒ 5 БТР-4, еще 34 бронетранспортера БТР-3 ‒ в Таиланд. Но уже в официальных данных за 2017 год количество проданной бронетехники уменьшилось ‒ только 16 танков «Оплот» для Таиланда.

1849786272_.png.dd8a7d8f4b75ad6f090ca43a85978d11.png

Змінено користувачем laritus
  • Лайк 3
  • Хаха 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Alvalk сказал:

Вийшло пояснення від  Резнікова

Якщо чесно, місцями не дуже переконливо. Особливо про яйця (бо підписують договор дві сторони)

Але в коментарях прочитав, що наче підписантом договора являється дуже цікава особа

Здається мені, що все йде по плану "зам'яти", а кто не згоден - ті вороги.  Хочу помилятись.

Дивно. А в мене зовсім інше враження. Дуже детальний звіт втомленого постійними підозрами посадовця, який окрім величезного навантаження вирішенням питань за прямими обов'язками згідно функціоналу посади вимушений через чисельних зрадойобів як серед пересічних, журнахвойд, так і на запит тупих трампісток постійно відволікатись задля пояснень загалу якихось складних речей мовою зрозумілою навіть довбням. 

У підсумку. Добовий раціон українського воїна на 2023р коштує державі 145грн. У минулому році він складав 120грн. При чому він за ознаками якості, калорійності та іншими повністю відповідає вимогам МО, та регулярно перевіряється відповідними державними інституціями.  Щось я не чув нарікань військових з приводу їжі. Пан Чмут нещодавно на Поплаві відповідав на питання якості їжі військових й зазаначив, що з 2016 року ця тема не актуальна, бо питання вирішене. Хоча підозрюю масштабування війська в 4-5 разів створює не аби які складнощі і в цьому питанні. Але ж впорались. Ще й монополію здолали.

Навіть по яйцях чіткі та змістовні пояснення. Кого вони не задовольняють окрім шабунінобутусових та інших зрадойобів? Яйця в контракті замість 70грн від сімох з вісьмох постачальників коштують до 85грн. Ну так хай хтось підвезе в Бахмут яйця по 70грн, та ще й збереже ціну на весь рік. В нас же економіка працює як до вторгнення й очікуємо дефляцію протягом цього року...

Я розумію, що пересічні свято вірять що чесних посадовців не буває й сама можливість їх існування ламає психіку...

 

  • Лайк 13
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Alvalk сказал:

точно? Бо то було в 2019-2020 роках. 

 

Точно. Я пам'ятаю свій особистий катарсис й що послужило останньої краплиною для переходу на світлу сторону сили. Це трапилося у лютому 2021р. Тоді влада почала пИздити мертвечука. Але навіть не це чи не тільки це стало тріггером,  а реакція на події криголама та порохоботів...

1 час назад, Alvalk сказал:

...А поясніть, будь  ласка, чому саме з весни 2021? 

Невже дійсно не пам'ятаєте що само в травні-червня 2021р у наших кордонів русня вперше сформувала ударні угрупування, здатні здійснити широкомасштабний наступ? Це навіть спонукало пана Байдена зустрітись з хУйлом. За підсумком зустрічі Байден промямлив про необхідність дотримуватись мінських домовленостей (за що піддався обструкції навіть від продемократичних ЗМІ), а хУйло умовно відвів частину військ.

Змінено користувачем Vikctor
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 минут назад, Vikctor сказал:

Я розумію, що пересічні свято вірять що чесних посадовців не буває й сама можливість їх існування ламає психіку...

Не буває. Буває гарно контрольованi.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Alvalk сказал:

Вийшло пояснення від  Резнікова

Якщо чесно, місцями не дуже переконливо. Особливо про яйця (бо підписують договор дві сторони)

Але в коментарях прочитав, що наче підписантом договора являється дуже цікава особа

Здається мені, що все йде по плану "зам'яти", а кто не згоден - ті вороги.  Хочу помилятись.

Хто міряє яйця в кілограмах, той в цирку не сміється.

Скажіть мені, що все це марення (С)

Сколько яиц в килограмме?

Я знаю...

Подождем инфы от особо одаренных...

Змінено користувачем Canton
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 минуты назад, Canton сказал:

Хто міряє яйця в кілограмах, той в цирку не сміється.

Скажіть мені, що все це марення (С)

Сколько яиц в килограмме?

Я знаю...

Подождем инфы от особо одаренных...

якось важив, приблизно 50-60 грам 1 шт.

порівнював ціну і категорію.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

32 минуты назад, Vikctor сказал:

що послужило останньої краплиною для переходу на світлу сторону сили.

Та не тіште себе, немає в політиці світлих сил

36 минут назад, Vikctor сказал:

А в мене зовсім інше враження.

У мене в цьому не було сумнівів. Сперечатись не буду, я поки ще спостерігаю за розвитком і чекаю інфу і подробиці з інших джерел.

23 минуты назад, Vikctor сказал:

Невже дійсно не пам'ятаєте що само в травні-червня 2021р у наших кордонів русня вперше сформувала ударні угрупування, здатні здійснити широкомасштабний наступ?

Пам'ятаю, але це були далеко  не перші "навчання" біля нашого кордону. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • InSAn змінив заголовок на Россияне к нам принесли войну

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...