Сарочка Опубліковано: 29 січня Поділитись Опубліковано: 29 січня 23.01.2025 в 19:50, irina1969 сказав: так отож (( я ролік бачила на Ютубі, що треба як тільки висадили розсаду і вона почала рости пролити подвійною дозою якось сильного яду, щоб зробити її на деякий час отруйною і тоді білокрилка не заводиться, але метод так собі☠️..куплю ще хвальоні тепеккі-подивимось Ну я саме так і роблю. Через два тижня після висадки обробляю баклажани від кліща і томати від цікадок. Це мої два самих потужних шкідника. Від кліща убойна штука своя на штука,і там тількі один раз можно обробляти, і якщо починати пізніше, то перший урожай доведеться тоді викинути, бо час очікування дуже довгій . Баклажани одноразово, а ось цікадок ще раз додаю в бак вже с фунгіцідамі . Зазвичай цого вистачає по шкідникам. Десь вже ближче до вересня в мене атака совками, но вже ничого не роблю. Бо збір врожаю, шкода. Якщо не оброблю баклажан 100% повна страта рослини, ніякі народні методи аж ніяк не працюють. С цікадкой можна жити, але врожай падає десь на 3/4 .. Білокрилка в минулому році теж завелась на червоної пікинськой капусті, і брюссельскую теж зʼїла ще в молодому віці. В цьому році вирішила, що капусти просто не буду саджати, бо це в мене суцільний розплідник шкідників. На них, мені здається ,було все. . По сортам- мені дуже сподобалось на смак сорта , дуже толстенниє кулеподібни. Лечо з них саме смачне. Саджала таку форму вже другій рік такі , але в і минулому році добавила ще один сорт . Насіння сама с першого года зібрала( цікаво було що з цього вийде, бо ніколи свого насіння не робила). Різниці між своїм насінням і новим сортом не побачила, з чого думаю, що то таке направлення віда - кулеобразни перці. Не зважаючи на не великій розмір , важать вони як камінчики, бо в середині майже нема пустоти. Назв не помьятаю, якщо цікаво завтра дістану коробку насіння і гляну точніше. ще в мене були три куща Цінтія ф1 , ці три куща завалили мене перцями. Я не знаю скільки я ведер з них собрала, важко порахувати навіть. Обрала через те, що вини дуже ранні. Але є недолік- це звичайна не дуже смачна класична дешева Білозірка. Пішла в основному на фарширований перці. І в сушарку на паприку . Але в цьому році знов посаджу три куща- в пачці насіння ще залишилось з минулого року, то за дуже рясне плодоношення напевно теж рекомендую. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 29 січня Автор Поділитись Опубліковано: 29 січня (змінено) 4 години тому, Сарочка сказав: Різниці між своїм насінням і новим сортом не побачила, з чого думаю, що то таке направлення віда - кулеобразни перці. Я ж виросла в Молдавії, там завжди на солодкий перець звичної форми казали " болгарський перець", а на кулястої, що то " гогошари" . Не знаю, що там за сорти вирощували тоді, але дійсно гогошари відрізнялись соковитістю, товстими стінками та завжди солодким смаком. Я і на баклажани стала казати " баклажан" лише, коли переїхала в Україну, бо ніхто їх так не звав, всі казали " сініє". Що писали на ціннику в магазині, як не прикро, але не пам'ятаю. Змінено 29 січня користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yull Опубліковано: 29 січня Поділитись Опубліковано: 29 січня Минулого року садила перець жовтий круглий Сонечко ратунда. Дуже сподобався! Вже два роки саджу і буду садити ще червоний Мерседес. Цей не круглий, довгенький але дуже класно у мене росте. Дуже рясний на кущі, ранній, перчики не дуже великі, середні, але товстенькі стінки. Дуже універсальний сорт, і на фаршировку, і на салат, на консервацію дуже вдалий. Ще саджу Леся, старий сорт багатьом відомий, також товстостінний, смачний, але у мене він найпізніше дозріває. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 30 січня Поділитись Опубліковано: 30 січня 29.01.2025 в 09:22, Yull сказав: Минулого року садила перець жовтий круглий Сонечко ратунда. Дуже сподобався! Вже два роки саджу і буду садити ще червоний Мерседес. Цей не круглий, довгенький але дуже класно у мене росте. Дуже рясний на кущі, ранній, перчики не дуже великі, середні, але товстенькі стінки. Дуже універсальний сорт, і на фаршировку, і на салат, на консервацію дуже вдалий. Ще саджу Леся, старий сорт багатьом відомий, також товстостінний, смачний, але у мене він найпізніше дозріває. О, ось ці “ гогошари» (С) мне настільки сподобались своїм смаком, соковитістю, ще в них тонкіша шкірочка( маю на увазі покривна прозора, що снаружи) що пожалуй я в цьому році розширю їх лінійку, дякую за наводку, що є такой форми інши кольори. Треба пошукати цей сорт 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 2 лютого Поділитись Опубліковано: 2 лютого (змінено) 23.01.2025 в 19:32, voglya сказав: Посадили три кущі винограду. Як я його хотіла і як я його боялась! І боюсь! Може ще весною посадимо … Треба дати собі шанс. @voglya, виноград як жива душа, дуже чутливий до відношення і догляду за ним. У вас все вийде! …………………………………………………………………………………………А тим часом …………………………………………………………І найкращі побажання! Змінено 2 лютого користувачем Фрай 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 2 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 2 лютого Ольга, вітати не буду бо не знаю, чи це свято для вас. Для мене цей день коли волію, щоб телефон мовчав і знаю багатьох з таким самим відношенням, як в мене. Навіть в цій темі це обговорювали. Але вважаю це приводом сказати, що ви ще на рік стали мудріші😉 і побажати сил та натхнення, не зважаючи на обставини, завдяки саду, відчувати спокій та множити красу навколо себе. 3 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 2 лютого Поділитись Опубліковано: 2 лютого 5 годин тому, allanek сказав: Ольга, вітати не буду бо не знаю, чи це свято для вас. Для мене цей день коли волію, щоб телефон мовчав і знаю багатьох з таким самим відношенням, як в мене. Навіть в цій темі це обговорювали. Але вважаю це приводом сказати, що ви ще на рік стали мудріші😉 і побажати сил та натхнення, не зважаючи на обставини, завдяки саду, відчувати спокій та множити красу навколо себе. приєднуюсь🍀 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 3 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 3 лютого (змінено) Товариство, в мене питання. Купила нову хлібопічку ( стара залишилась в Польщі, там сказали, що теж треба таке мати😁), звісно, що знову Панасонік. Читаю рецепти і що бачу- в той х/п, що була, в рецепті вказано було масло (коров'яче), в новій книзі рецептів тільки борошно, вода, сіль та дріжджі. І як це розуміти ? Я розумію, якщо виробники різні, а тут Панасонік дає рецепт з різним вмістом. Якщо хтось пече французький багет (хліб), чи додаєте масло, чи ні? І трохи чи то містики, чи то фаталізму в житті. Коли побудували будинок, познайомились з київським художником та замовили йому картини. Всі вони поїхали з нами, кілька днів тому розпакували коробки з ними і вони поки стоять та чекають , коли займуть свої місця на стінах нової оселі. Я до чого? Подивилась на картини, потім подивилась на те, що бачу з вікон і трохи очманіла. В нас було побажання, що хотіли бачити на картинах. З'ясувалось, що те, що малювалось кілька років тому, виявилось дуже схожим на те місце і той краєвид, що маю зараз. Картини, як передбачення. І таке трапляється постійно в моєму житті... Змінено 3 лютого користувачем allanek 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 3 лютого Поділитись Опубліковано: 3 лютого Це не містика, це та програма яка була десь вже закладена і ви просто крок за кроком її виконували...чим більше живу тим більше вірю, такий собі "фатум" 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 3 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 3 лютого Іра, може і так. Але як пояснити, що за рік до повномасштабки, я стояла в саду та дивилась на гірку в лісі і раптово, наче голос в голові питає: " А чи можна там сховатись, під тією гіркою, в лісі, коли почнуть стріляти?" і все, більше нічого. І що? Вже на другий день навали наші хлопці кожного ранку ставали під тією гіркою і пуляли в бік Козаровичів. Тож над головою в нас літало добряче. А ввечері від бульбазалупена прилітало два літаки на ту гірку та бомбили її. Добре, що хлопці встигали звідти вшитися, бо ці виродки прилітали по розкладу, кожного дня в одну і ту годину. Навряд то була така програма. Але стосовно програми, до якої йшли, тут згодна з тобою, був такий намір і, чесно кажучи, не вірила, що все вийде. Але все сталось якось несподівано та швидко. Здивувало, що на картинах художник намалював дуже схожий краєвид, наче знав щось... Я йому написала і показала, він сам був здивований))) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 4 лютого Поділитись Опубліковано: 4 лютого Мені взагалі здається, що все життя вже намальовано, і насправді ,мало що можливо кардинально змінити. Бо якщо поворот долі, то цей зуд всередині починається, чім ближче час повороту, суттєвого життєвого повороту, маю на увазі, , то по відчуттю, що так треба( іноді адже не можна зрозуміло казати собі , чого ж саме так треба) то тому почуттю, йому навіть неможливо пручатися. Воно как зернятко, яке або повільно, або стрімко, але неминуче зростає з середини. Майже у всіх так,чи інакше, саме таке було. Хтось на це каже- ну то кохання з першого погляду( якщо це стосується часу вибору людини для браку), або я « не знаю чому так зробили, бо це було алогічно, але я так схотів ,або взагалі не сильно думав , але зробив чомусь не так як звичайно в цей день, а якщо б ні, то я б зараз з тобою не раз мовляв взагалі, був би вже не живий). Прикладів дуже багато 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 4 лютого Поділитись Опубліковано: 4 лютого Ось, починається «садівний зимовий зуд щось по тикати». То я вирішила такі почати з квіток, в цьому році такі. ну і перчик, в цьому році трохи більше асортименту, я поки що граюся в невеличке підприємство полуфабрикатів домашніх ,але в мене перевага дійсно ,тількі з домашній сировини, тому за рахунок зменшення синенькіх, та томатів( знайшла спосіб тикати їх в ґрунт насінням, після того, як в тому році вся розсада побита була морозом, то сорті , які одразу насінням в грунт, цілком все наздогнали ) збільшила суттєво перець , бо ставка на десь +/- 100 кущіков на власні потреби для сушки, та фарширування « гогошарів» , ну потім ще 50-70 кущіков досаджу другої хвилею через 3 тижня. тобто моя розсада в цьому розі буде квітки в дві хвилі і перці, на цьому зимова посадка закінчена, бо місця не залишиться в теплиці. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого Я бачу, у декого сезон майже почався)) У мене сезон почнеться через місяць, бо якщо зараз посадити, будь-що, то воно все переросте до висадки в грунт і буде мучатись на вікнах або в теплиці. Але у мене інтенсивна розсадно-квіткова пора. Хочу придбати євроживець пеларгоній. Може, ви з таким стикалися і підкажете сайт/продавця таких живців? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 3 години тому, Nic-олаевна сказав: Я бачу, у декого сезон майже почався)) У мене сезон почнеться через місяць, бо якщо зараз посадити, будь-що, то воно все переросте до висадки в грунт і буде мучатись на вікнах або в теплиці. Але у мене інтенсивна розсадно-квіткова пора. Хочу придбати євроживець пеларгоній. Може, ви з таким стикалися і підкажете сайт/продавця таких живців? Цей термін євроживець якось в цьому році завірусився...раніше це були просто живці , які вирощують в паллетах і потім продають... у нас в Україні це 2 постачальника Вітрофлора та Плантпол, брати самому то треба брати багато ві це не наш варіант...на ФБ тв Вайбері купа тих хто продає, а так щоб самому з сайта не нереально 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 9 лютого Поділитись Опубліковано: 9 лютого В 05.02.2025 в 20:43, irina1969 сказал: Цей термін євроживець якось в цьому році завірусився...раніше це були просто живці , які вирощують в паллетах і потім продають... у нас в Україні це 2 постачальника Вітрофлора та Плантпол, брати самому то треба брати багато ві це не наш варіант...на ФБ тв Вайбері купа тих хто продає, а так щоб самому з сайта не нереально Щось або з сайтом, або з інтернетом. Уже двічі відповідала і двічі пише "проблема...." і все таке і повідомлення не зберігається. Так, знайшла в Фейсбуці, але поки знайшла, прийшли морози. То тепер буду чекати до тепла, а потім довго і нудно ростити оту малечу до цвітіння (( 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 9 лютого Поділитись Опубліковано: 9 лютого 54 хвилини тому, Nic-олаевна сказав: Щось або з сайтом, або з інтернетом. Уже двічі відповідала і двічі пише "проблема...." і все таке і повідомлення не зберігається. Так, знайшла в Фейсбуці, але поки знайшла, прийшли морози. То тепер буду чекати до тепла, а потім довго і нудно ростити оту малечу до цвітіння (( А в яку ціну евроживець пеларгонії і які сорти обрали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого В 09.02.2025 в 19:03, irina1969 сказал: А в яку ціну евроживець пеларгонії і які сорти обрали? В роздріб я знайшла найдешевше по 40 грн за штуку. А потім бачила і 45, і більше 50. Але біда в тому що їх уже зараз важко замовити. Все, що продавці привезли до морозів, або продали, або відклали для тих, кому не встигли відправити. Тепер наступна партія буде лише в березні. Я теж замовила, а відправити мені їх не встигли, бо мінусова температура. Вчора зранку у нас було мінус 11 - це вперше за всю цю зиму. Сорти в євроживцях не колекційні, а промислові. І у кожного продавця різні. Хоча по кольору квітки дуже багато схожих. Це особливість промислової селекції. Я замовляла серію Дольче Віта різних кольорів, не тому що хочу саме її, а тому що треба чимось озеленити двір влітку. Ну і ціна. Не дорого, не шкода якщо не сподобаються Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 47 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: В роздріб я знайшла найдешевше по 40 грн за штуку. А потім бачила і 45, і більше 50. Але біда в тому що їх уже зараз важко замовити. Все, що продавці привезли до морозів, або продали, або відклали для тих, кому не встигли відправити. Тепер наступна партія буде лише в березні. Я теж замовила, а відправити мені їх не встигли, бо мінусова температура. Вчора зранку у нас було мінус 11 - це вперше за всю цю зиму. Сорти в євроживцях не колекційні, а промислові. І у кожного продавця різні. Хоча по кольору квітки дуже багато схожих. Це особливість промислової селекції. Я замовляла серію Дольче Віта різних кольорів, не тому що хочу саме її, а тому що треба чимось озеленити двір влітку. Ну і ціна. Не дорого, не шкода якщо не сподобаються дякую, я зрозуміла... ця серія продається в Плантполі вже давно, так що думаю, що вона перевірена часом Прихований текст plantpol.com.ua/pelargoniya-zonalna-112/pelargoniya-zonalna-dolce-vita-118 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 1 час назад, irina1969 сказал: дякую, я зрозуміла... ця серія продається в Плантполі вже давно, так що думаю, що вона перевірена часом Скрыть контент plantpol.com.ua/pelargoniya-zonalna-112/pelargoniya-zonalna-dolce-vita-118 Так, я бачила каталог Плантполу, от саме ці Дольче Віти я і замовила, але уже у роздрібного продавця по 40 грн, бо мені потрібно декілька штук, а не цілими касетами. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 1 хвилину тому, Nic-олаевна сказав: Так, я бачила каталог Плантполу, от саме ці Дольче Віти я і замовила, але уже у роздрібного продавця по 40 грн, бо мені потрібно декілька штук, а не цілими касетами. Як і всім хто не торгує ними, декілька штук нереально купити, тільки опт 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 13 лютого Поділитись Опубліковано: 13 лютого В 11.02.2025 в 21:14, irina1969 сказал: Як і всім хто не торгує ними, декілька штук нереально купити, тільки опт У нас щовесни на ринку продають різні пеларгонії в уже невеличких горщиках (0,3-0,5) і ціна в тому році була від 100 грн. Тепер я розумію, звідки ті пеларгонії, всі однакові як під лінійку. Але біда наших продавців в тому, що вони не обтяжують себе запам'ятовуванням назв сортосерій. А це як на мене, важливо, бо кожна сортосерія має свою "поведінку". І минулої весни я викинула чимало придбаних рослин, тому що просто не знала, що вони наприклад карлики і влаштувала їм посадку як для крупномірів, а вони просто згнили від такої кількості грунта під корінням. Тому хочеться розуміти, що купуєш. І друга біда, то ті ж продавці не дбають про умови, в яких ті рослини ростуть і після покупки починають вилазити хвороби 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 14 лютого Поділитись Опубліковано: 14 лютого 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 14 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 14 лютого Парадокс, яещо звик, що мандарини- кумквати то екзотика. Забігла в "Сад-город" в ТЦ, схожему з Епіком. То не можна без підготовки в такі місця забігати. Гарненьки саджанці апельсини- мандарини- лимони - кумквати коштують 6 евро, а вьюнка монстера 60 евро. І це я ще не була в садових центрах. Стосовно пеларгоній, то не бачила їх тут ні разу, ні горщика. Колись ми розмовляли за плющелистні, Іра свої показувала. То я в Польщі намилувалась ними. Навіть думала собі посадити. Так, в них нема таких квіиів, як в зональних але ворох листя, поверх якого , наче метелики, розкидані китиці ніжних квітів, то дуже гарно. Якщо знайду тут, хоча б горщик буду мати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 14 лютого Поділитись Опубліковано: 14 лютого Алла, я що хотіла спитати а як інет торгівля квітами і т.і...просто якщо вибір невеликий то може інет? Чи фінансово невигідно і нема сенсу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 14 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 14 лютого Іра, вони тільки познайомились з таким способом. Тож про рослини нвкому в нолову нн приходить. Країна маленька. Якщо потрібно поїхпти за 60км в інше місто, то це вже дуже далеко і довго😄. Розповідаю. Мені потрібні бокали для вина, бо свої я б не довезла. Завжди подобались з кольорового скла під старовинні. Стало несподіванкою, що в них все скло прозоре. Тільки в одному магазині є такі бокали, як в нас можна купити і в Епіке, і де завгодно. І що? Вони там були, але комплект я зібрати не змогла, бо тих тільки 1шт, а подзвонили в Подгорицю (столицю), то там ні одного не було; а інших тільки 3шт і вони не пасують одне одному. Тож або в Хорватію їхати, або купити прозорі, на які я теж давно дивлюсь. І не затягувати, бо і їх не буде😁 Про чайник. Всі користуються електрочайниками, а мені треба звичайний. Тож замовила через місцевий інет-магазин, вони його з Сербії привезли. Гарнюній і дуже до нової кухні пасує🙃 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз