Nic-олаевна Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада (змінено) 8 часов назад, Сарочка сказал: На жаль с +10 є тількі підвал вологій, але ж там темно. Чі такі переваліть в більшій горщик , щоб ком не дуже сох.? Бо там навіть не Р9 , а взагалі 6 см стаканчік з торфом, а потім вже в підвал. Або зараз ще можу тримать на вулиці, покі не скіне лістя, потім занести в підвал. Ще я в теплиці горщика прикапивала и зверху накривала. А кали то взагали просто в теплиці в яму закопувала с насіневой картоплею в сетку Звісно по фото не так зрозуміло, що там за горщик, вам видніше. Просто я керуюсь таким принципом, якщо вже осінь і рослина не буде рости, то і коріння зараз не активне. Може і треба пересадити, але горщик має бути сантиметри на 2-3 більше і все. Бо багато вологого грунту навколо сплячого кореня може призвести до його загнивання. Моя горщикова гортензії зараз в погребі. У мене вона ніколи остаточно не засипає. Вона стоїть з зеленими кінчиками всю зиму і дуже рано весною починає рости, бо у погребі таки тепло для неї і волого. Якщо у вас ще тепло на вулиці, то нехай би вона постояла там, почала зисипати, а потім її у погріб. Тільки бажано щоб її зараз заморозком не прихопило, бо дуже молода вона Змінено 11 листопада користувачем Nic-олаевна 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада (змінено) Ми тут також вирішили пересадити крінум ще й сумніви були чи не залишити до весни )) Був собі чахлик такий Змінено 11 листопада користувачем Фрай 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 12 листопада Поділитись Опубліковано: 12 листопада Ну це цибулина рослина з роду амарилісів, то з гортензією її порівнювати не можна. Якщо б гортензії підходила зимівля в будинку на вікні, то звісно треба пересадити. Але я колись намагалась тримати великолистну на вікні. Нічого хорошо з того не виходить. У неї сохнуть края листя, жовтіють і відпадають. Зараз я розумію що в наших домах для неї занадто сухе повітря, як ти її не бризкай і мало світла. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 12 листопада Поділитись Опубліковано: 12 листопада 09.11.2023 в 12:02, voglya сказав: Дякую! Де купували? Якщо не определілісь с сортом сливи, то випадково знайшла такой класифікатор с відгуками forum.vinograd.info/forumdisplay.php?f=85 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 15 листопада Поділитись Опубліковано: 15 листопада 29.03.2023 в 11:28, irina1969 сказав: у мене все квітне )) Це друга спроба зробити вигонку, перша була в 2022 році, але там все пішло по найгіршому плану (( так от, це мій варіант вигонки, за вигонку дуже багато пишуть в інеті, але бігати з термометром це не моє бо я лінива, а краси як на фото з інету хо Тюльпани 1. Восени треба дочекатись коли всі інет магазини почнуть продавити цибульки по самим маленькім цінам, це може бути і в листопаді-непринципово. Дочекались і купили на що око впало...я беру гіацинти, тюльпани і всяку дрібноту (крокуси, мускарі ) 2. На 2 місяці кладу все це у відділення для овочів і забуваємо...класти не в целофані !!!! а в папарових пакетах, там де я купую вони зразу в таких пакетах і надсилають 3. через 2 місяця витігнули, якшо побачили цвіль замочили в " Максимі" фунгіцид такий...я беру звичайні технічні горщики ,грунт звичайний який є, можна навіть з балконних ящиків, на дно ОБОВ"ЯЗКОГО дренаж ( я беру пісок), посадили цибульки,досить щильно і поставили в холодне, але непроверзаюче місце ( у мене гараж)...полив тільки коли грунт буде сухий і це десь 1 раз на місяць і то крапельку !!! 4. коли з землі протикнуться носики то можна виносити, а от тут дивіться по погоді, т.к було холодно то я іх винесла в світле прохолодне місце, але в домі...якщо тепло то можна винести на вулицю і чекати на красу Гіацинти робимо так само як в пунктах 1-2, потім дістали та поставили в домі...можна посадити, а можна просто поставити в воду, але в воді має моти тільки донце з корінцями Дрібноцибулькові, так само як тюльпани ПС. доки тюльпани в великих ящиках, але це щоб зручно було носити, а так там по 3 горщики Я тут згадала за старий допис...так от, друга серія тюльпани та гіацинти пістя того як вони відквітнули, не обрізала от так прямо з горщиками засунула в садовий будиночок і забула до осені...думала, що вони прямуватимуть в компост ( якщо чесно) але достала і що я бачу...гіацинти наклюнулись, а тюльпани поробили діток і також наклюнулись... тюльпани почистила та посадила в саду, з гіацинтами ще не вирішила, я іх не люблю в саду, а от як просто квітучий горщик взимну чому б ні, тільки цибулька слабка, бо не отримувала ні води, ні їжі півроку- подивимось/подумаю ну і фото 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому Шановні садівники, маю питання. Мої маленькі туї Холмструп засипало снігом з головою. Я лише знаю місця, де вони сидять, але над снігом жодної гілочки не видно. І снігу у нас додається щодня. Що рекомендовано робити в такому випадку? Відкопувати їх щоразу, чи нехай так і сидять? На додачу то відлига, то мороз. І я переймаюся тим, що мабуть навколо туй уже сніг переміщався з льодом Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) В мене нема Холмструпів, але, якщо вже під снігом з льодом, то краще не чіпати, тому що хвоя стає крихкою і якщо починати прибирати сніг, то хвоя буде обламуватись. В мене туї, коли є сніг, вкриті снігом не тільки тому , що він зверху нападав, ще і тому, що чоловік, коли чистить ФЕМи, то сніг кидає на рослини в квітниках. Хвойні, не тільки туї, добре переносять таку "ковдру". Це тільки моя точка зору, хтось може мати інший погляд та досвід. Тож залюбки послухаю. В мене лише одна туя розвалюється від ваги снігу, якщо її не зв'язати. Всі інші самі швидко вертаються в природну форму після того, як сніг потане. Сьогодні побачила, що кизильник крихітний не скинув листя. Таке вперше, щоб пішов зимувати не тільки з ягодами але і з листям. Якщо не забуду, завтра сфотографую. фото1 - мікробіота росте масивом в ногах у гортензій. Це в льоду, наче склом вкрита. На очі не попалась світлина, як виглядає влітку та шукати не буду. Інет каже, що вона повільно росте, не помітила цього і постійно її стригу, інакше вкладається на доріжку. Гарна рослина з м'якою хвоєю, приємна на дотик. фото 2 та 5- ялівець , який розкладається від мокрого снігу чи льоду. Щоб було зрозуміло, його висота зараз далеко за 3м. тільки тане сніг -лід на гілках, одразу приймає звичну форму. фото3 та 4. Туя, що постійно розвалюється під снігом і дивлячись на фото в снігу, важко уявити, що це вертикаль, яка швидко набирає висоту 3м. Після снігу сама піднімається та тримає природну форму. Ці туї стрижуться, тому влітку виглядають , як на фото. фото 6. Нічого не вкриваю, не зв'язую, віником не розмахую, сніг не чіпаю. Туй в саду багато, різних. Сніг та лід переносять добре. Змінено 8 годин тому користувачем allanek 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Яка гарна зимова казка. Мені також подобаються хвойні в снігу і льоду, ну, гарно мені так)) В лісі теж ніхто біля дерев віником не махає, але бачимо що всі хвойні стрункі. Я лише переймаюся за те, то під снігом буде моїм малим туям темно і волого, тобі вони там не почали "задихатися". 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому В 02.11.2023 в 11:43, Nic-олаевна сказал: Звичайно розкажу🙂😅Доречі, якщо не забуду, то коли отримаю посилку, сфотографую цибулини і тут покажу. Може комусь буде цікаво подивитись на якість посадкового матеріалу. Обіцяла показати замовлені в Флоріумі тюльпани, лілії, нарциси Якщо говорити про пакування, маркування, розмір цибулин то все дуже добре. А от щодо якості... Всі цибулини були з ознаками хвороб. Не знаю, може для цибулин тюльпанів то норма? Повністю знімала з усіх цибулин лушпиння, замочувала у якомусь фунгіциді (Сингард якщо не помиляюсь) і лише тоді висаджувала в горщики. Горщики закопувала в клумби. Щодо цибулин лілій, то також не дуже гуд. Гнилуваті. Теж обробила, посадила просто в грунт без горщиків. Щось я сумніваюсь що вони будуть квітнути в наступному році. Весна все покаже. Будемо чекати квітів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 2 хвилини тому, Nic-олаевна сказав: Я лише переймаюся за те, то під снігом буде моїм малим туям темно і волого, тобі вони там не почали "задихатися". Ось туї, що ростуть в саду багато років, зробила підбірку рослин з різною формою та різної висоти. Якщо є сніг, то вони їм вкриті. На початку було таке, що махала віником, але швидко викреслила цю фізичну вправу і вже давно не бігаю з віником по квітникам. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому Дивлячись на ваші фото, пригадала що у мене є ще і туя кулькою. Але через сніг я про неї забула. Треба сказати чоловікові щоб хоч сніг не складав на ту тую, бо він точно так робитиме. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз