Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

8 часов назад, Сарочка сказал:

На жаль с +10 є тількі підвал вологій, але ж там темно. Чі такі переваліть в більшій горщик , щоб ком не дуже сох.? Бо там навіть не Р9 , а взагалі 6 см стаканчік з торфом, а потім вже в підвал. Або зараз ще можу тримать на вулиці, покі не скіне лістя, потім занести в підвал. Ще я в теплиці горщика прикапивала и зверху накривала. А кали то взагали просто в теплиці в яму закопувала с насіневой картоплею в сетку 

Звісно по фото не так зрозуміло, що там за горщик, вам видніше. Просто я керуюсь таким принципом, якщо вже осінь і рослина не буде рости, то і коріння зараз не активне. Може і треба пересадити, але горщик має бути сантиметри на 2-3 більше і все. Бо багато вологого грунту навколо сплячого кореня може призвести до його загнивання.

Моя горщикова гортензії зараз в погребі. У мене вона ніколи остаточно не засипає. Вона стоїть з зеленими кінчиками всю зиму і дуже рано весною починає рости, бо у погребі таки тепло для неї і волого. 

Якщо у вас ще тепло на вулиці, то нехай би вона постояла там, почала зисипати, а потім її у погріб. Тільки бажано щоб її зараз заморозком не прихопило, бо дуже молода вона 

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ми тут також вирішили пересадити крінум

IMG_9774.thumb.jpeg.ff61785432f359ba9f60a1625c3c4204.jpeg

ще й сумніви були чи не залишити до весни ))

IMG_9775.thumb.jpeg.46477f9da9af3f50c3cc303412f831bc.jpeg

Був собі чахлик такий

IMG_1667.thumb.jpeg.e5296b620cd3484a4abbc08e4962c2fb.jpeg

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 2
Посилання на коментар

Ну це цибулина рослина з роду амарилісів, то з гортензією її порівнювати не можна. Якщо б гортензії підходила зимівля в будинку на вікні, то звісно треба пересадити. Але я колись намагалась тримати великолистну на вікні. Нічого хорошо з того не виходить. У неї сохнуть края листя, жовтіють і відпадають. Зараз я розумію що в наших домах для неї занадто сухе повітря, як ти її не бризкай і мало світла.

• Лайк 1
Посилання на коментар

09.11.2023 в 12:02, voglya сказав:

Дякую! Де купували?

Якщо не определілісь с сортом сливи, то випадково знайшла такой класифікатор с відгуками forum.vinograd.info/forumdisplay.php?f=85

• Дякую 2
Посилання на коментар

29.03.2023 в 11:28, irina1969 сказав:

у мене все квітне ))

Це   друга спроба зробити вигонку, перша була в 2022 році, але там все пішло по найгіршому плану ((

так от, це мій варіант вигонки, за вигонку дуже багато пишуть в інеті, але бігати з термометром це не моє бо я лінива, а краси як на фото з інету хо

Тюльпани

1. Восени треба дочекатись коли всі інет магазини почнуть продавити цибульки по  самим маленькім цінам, це може бути і в листопаді-непринципово. Дочекались і купили на що око впало...я беру гіацинти, тюльпани і всяку дрібноту (крокуси, мускарі )

2. На 2 місяці кладу все це у відділення для овочів і забуваємо...класти не в целофані !!!! а в папарових пакетах, там де я купую вони зразу в таких пакетах і надсилають

3. через 2 місяця витігнули, якшо побачили цвіль замочили в  " Максимі" фунгіцид такий...я беру звичайні технічні горщики ,грунт звичайний який є, можна навіть з балконних ящиків, на дно ОБОВ"ЯЗКОГО дренаж ( я беру пісок), посадили цибульки,досить щильно і поставили в холодне, але непроверзаюче місце ( у мене гараж)...полив тільки коли грунт буде сухий і це десь 1 раз на місяць і то крапельку !!!

4. коли з землі протикнуться носики то можна виносити, а от тут дивіться по погоді, т.к було холодно то я іх винесла в світле прохолодне  місце, але в домі...якщо тепло то можна винести на вулицю і чекати на красу

Гіацинти

робимо так само як в пунктах 1-2, потім дістали та поставили в домі...можна посадити, а можна просто поставити в воду, але в воді має моти тільки донце з корінцями

Дрібноцибулькові, так само як тюльпани

ПС. доки тюльпани в великих ящиках, але це щоб зручно було носити, а так там по 3 горщики

Я тут згадала за старий допис...так от, друга серія

тюльпани та гіацинти пістя того як вони відквітнули, не  обрізала от так прямо з горщиками засунула в садовий будиночок і забула до осені...думала, що вони прямуватимуть в компост ( якщо чесно) але достала і що я бачу...гіацинти наклюнулись, а тюльпани поробили діток і також наклюнулись... тюльпани почистила  та посадила в саду, з гіацинтами ще не вирішила, я іх не люблю  в саду, а от як просто квітучий горщик взимну чому б ні, тільки цибулька слабка, бо не отримувала ні води, ні їжі півроку- подивимось/подумаю

ну і фото

image.thumb.png.1ff46b1ab310c80e55c3627e0d8ccd66.pngimage.thumb.png.bc4bf7d851a57fd7fb79d4886d4e9f63.pngimage.thumb.png.e3dd2eeeb0d38e6177d65ffbcd0dddc1.png  

• Лайк 4
Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

Шановні садівники, маю питання.

Мої маленькі туї Холмструп засипало снігом з головою. Я лише знаю місця, де вони сидять, але над снігом жодної гілочки не видно. І снігу у нас додається щодня. 

Що рекомендовано робити в такому випадку? Відкопувати їх щоразу, чи нехай так і сидять?

На додачу то відлига, то мороз. І я переймаюся тим, що мабуть навколо туй уже сніг переміщався з льодом 

Посилання на коментар

В мене нема Холмструпів, але, якщо вже під снігом з льодом, то краще не чіпати, тому що хвоя стає крихкою і якщо починати прибирати сніг, то хвоя буде обламуватись. В мене туї, коли є сніг, вкриті снігом  не тільки тому , що він зверху нападав, ще і тому, що чоловік, коли чистить ФЕМи, то сніг кидає  на рослини в квітниках. Хвойні, не тільки туї, добре переносять таку "ковдру".  Це тільки моя  точка зору, хтось може мати інший погляд та досвід.  Тож залюбки  послухаю.

В мене лише одна туя розвалюється від ваги снігу, якщо її не зв'язати. Всі інші самі швидко вертаються в природну форму після того, як сніг потане.

Сьогодні побачила, що кизильник крихітний не скинув листя. Таке вперше, щоб пішов зимувати не тільки з ягодами але і з листям. Якщо не забуду, завтра сфотографую.

фото1 - мікробіота росте масивом в ногах у гортензій. Це в льоду, наче склом вкрита. На очі не попалась світлина, як виглядає влітку та шукати не буду. Інет каже, що вона повільно росте, не помітила цього і  постійно її стригу, інакше вкладається на доріжку. Гарна рослина з м'якою хвоєю, приємна на дотик.

фото 2 та 5- ялівець , який розкладається від мокрого снігу чи льоду.  Щоб було зрозуміло, його висота зараз далеко за 3м. тільки тане сніг -лід на гілках, одразу приймає звичну форму.

фото3 та 4. Туя, що постійно розвалюється під снігом і дивлячись на фото в снігу, важко уявити, що це вертикаль, яка швидко набирає висоту 3м. Після снігу сама піднімається та тримає природну форму.  Ці туї стрижуться, тому влітку виглядають , як на фото.

фото 6. Нічого не вкриваю, не зв'язую, віником не розмахую, сніг не чіпаю. Туй в саду багато, різних. Сніг та лід переносять добре.

IMG_7528.JPG

IMG_7540.JPG

IMG_20181215_140938775.jpg

IMG_7631.JPG

IMG_7682.JPG

IMG_7201.JPG

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Яка гарна зимова казка. Мені також подобаються хвойні в снігу і льоду, ну, гарно мені так)) В лісі теж ніхто біля дерев віником не махає, але бачимо що всі хвойні стрункі.

Я лише переймаюся за те, то під снігом буде моїм малим туям темно і волого, тобі вони там не почали "задихатися".

• Дякую 1
Посилання на коментар

В 02.11.2023 в 11:43, Nic-олаевна сказал:

Звичайно розкажу🙂😅Доречі, якщо не забуду, то коли отримаю посилку, сфотографую цибулини і тут покажу. Може комусь буде цікаво подивитись на якість посадкового матеріалу.

Обіцяла показати замовлені в Флоріумі тюльпани, лілії, нарциси

Якщо говорити про пакування, маркування, розмір цибулин то все дуже добре. А от щодо якості... Всі цибулини були з ознаками хвороб. Не знаю, може для цибулин тюльпанів то норма? 

Повністю знімала з усіх цибулин лушпиння, замочувала у якомусь фунгіциді (Сингард якщо не помиляюсь) і лише тоді висаджувала в горщики. Горщики закопувала в клумби.

Щодо цибулин лілій, то також не дуже гуд. Гнилуваті. Теж обробила, посадила просто в грунт без горщиків. Щось я сумніваюсь що вони будуть квітнути в наступному році.

Весна все покаже. Будемо чекати квітів.

IMG_20231114_080844.thumb.jpg.6a8af75d0339469ba4d5b45b8c847aec.jpgIMG_20231114_080700.thumb.jpg.f0dd8f4c621b1bf022107a03ea1c55a3.jpg

• Дякую 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, Nic-олаевна сказав:

Я лише переймаюся за те, то під снігом буде моїм малим туям темно і волого, тобі вони там не почали "задихатися".

Ось туї, що ростуть в саду багато років, зробила підбірку рослин з різною формою  та різної висоти. Якщо є сніг, то вони їм вкриті.  На початку було таке, що махала віником, але швидко викреслила цю фізичну вправу і вже давно не бігаю з віником по квітникам.

IMG_7752.JPG

1686985921165 (1).JPEG

IMG_7614.JPG

IMG_7634.JPG

• Дякую 1
Посилання на коментар

Дивлячись на ваші фото, пригадала що у мене є ще і туя кулькою. Але через сніг я про неї забула. Треба сказати чоловікові щоб хоч сніг не складав на ту тую, бо він точно так робитиме.

• Хаха 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...