Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

с. Тарасівка, Київська обл. Будую будинок :)

dragon200

Рекомендовані повідомлення

Купив гідроізоляцію. 

Обирав між класичним гідро бар'єром і супер якоюсь мембраною евробарєром. Вивчив досконально, і вирішив переплатити і взяв євробарєр Плюс від Юта. 140 щільність

Ціна 4250 за рулон 

MVIMG_20260604_183833.thumb.jpg.a5119fbed770682fdc28305a64784432.jpgMVIMG_20260604_183822.thumb.jpg.c49b9661d5ae8b3c223376437c1f2e04.jpg

Також підстругав стропила і все практично в ідеалі, я задоволений. 

Також зробив дуже важливу штуку бріджинги, чи як іх там... вставки між стропилами - це дало ще більшу жорсткість і повирівнбвало винтові стропила

Ну і так як я дах буду робити БЕЗ лісів 🫪 сьогодні пробував як воно. То жесть, обрізав стропила висячі на одній нозі і руці, звісно обвязався страховками, але все одно - то була така вистава, якщо на початку будівництва мені сказали що я таке буду робити я б подумав що у людини не всі вдома.

Було 

MVIMG_20260604_151258.thumb.jpg.2b3450790eddc6e59a993027a2093474.jpg

Стало

MVIMG_20260604_184742.thumb.jpg.450f9d5304b440f59878d482aa72b4bb.jpg

Але прилучився і все наче рівнесенько... Випуск робив 50см

MVIMG_20260604_184755.thumb.jpg.55eb366de30227b587dad8d1592e4897.jpg

Змінено користувачем dragon200
  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ТАКОЖ! в ході робіт було прийняте рішення встановили ЛЮК на дах, бо я туди ніяк не попаду для обслуговування і подальших робіт - панелі, вентиляція і т.д., навіть банально дах не зможу закінчити якщо звідти не буде вихода. Драбина 10м коштує щось біля 10тис грн. - нафіг треба. Люки страшні продають 6-8 тис. мій вибір впав на типу мансардне вікно! вигляд наче непоганий, і по ціні адекватно. хто що скаже порадить з цього приводу? 

Velyuks-VLT-100.jpg

Посилання на коментар

19 годин тому, dragon200 сказав:

ТАКОЖ! в ході робіт було прийняте рішення встановили ЛЮК на дах, бо я туди ніяк не попаду для обслуговування і подальших робіт - панелі, вентиляція і т.д., навіть банально дах не зможу закінчити якщо звідти не буде вихода. Драбина 10м коштує щось біля 10тис грн. - нафіг треба. Люки страшні продають 6-8 тис. мій вибір впав на типу мансардне вікно! вигляд наче непоганий, і по ціні адекватно. хто що скаже порадить з цього приводу? 

Velyuks-VLT-100.jpg

Тільки не встановлюйте його на потенційному скаті для панелей)))

• Лайк 1
Посилання на коментар

21 час назад, dragon200 сказал:

навіть банально дах не зможу закінчити якщо звідти не буде вихода

А як Ви далі буде без риштувань? Підшивати звіси, кріпити водосточку?

• Лайк 2
Посилання на коментар

3 часа назад, andry07 сказал:

А як Ви далі буде без риштувань? Підшивати звіси, кріпити водосточку?

ну як, так само як і все інше роблю. водосточку на крюках я зроблю - буде геморно але думаю впораюсь, а підшивку і все інше то вже потім, як буду фасад робити і маю невеличку надію що то вже не моїми руками буде робитися. 

Посилання на коментар

2 часа назад, dragon200 сказал:

ну як, так само як і все інше роблю. водосточку на крюках я зроблю

Я до того, що може краще драбину купити ніж люк на дах вствляти. І зараз вона згодиться дах завершити.

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 06.06.2026 в 20:39, andry07 сказал:

Я до того, що може краще драбину купити ніж люк на дах вствляти. І зараз вона згодиться дах завершити.

Та нє, драбина нормальна 10+к коштує. Та і я б по драбині сцав залазити на дах на таку висоту. А люк норм тема звісно гемор з установкою і та.д. але на дистанції думаю він себе виправдає

Посилання на коментар

Сьогодні нарешті доробив лобову дошку.

Використовував 200*40 обробляв антисептиком + лазурю для дерева. 

Робота фізично не важка, але дуже важка в різних маленьких аспектах, виставити, прикріпити,  підігнати, приколотити. Щось прямо дуже важко було, але впорався. 

Нагадую що всі роботи роблю один! І без Лісів, висячи головою вниз 🫪 

І одразу можу дати пораду 🥴

Якщо є гроші і можливість, робіть чи купуйте ліса - це однозначно крута штука! Думаю що із лісами я б впорався рази в 4 - 5 швидше і не вимотався так. Нажаль купити готові - такої можливості немає, а робити я вже не буду,ґ) як є так є.

MVIMG_20260610_190235.jpg

MVIMG_20260610_172017.jpg

MVIMG_20260610_172011.jpg

• Лайк 6
Посилання на коментар

16 часов назад, dragon200 сказал:

Нажаль купити готові - такої можливості немає, а робити я вже не буду,ґ) як є так є

мені коли дах робили я в оренду риштування брав. Хоча Вам мабуть це не підійде.

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 часов назад, andry07 сказал:

мені коли дах робили я в оренду риштування брав. Хоча Вам мабуть це не підійде.

Вже пізно).

По хорошому б знайти майстрів які і дах зробили б і риштування привезли, але у мене нажаль так не виходить

Посилання на коментар

3 минуты назад, dragon200 сказал:

По хорошому б знайти майстрів які і дах зробили б і риштування привезли, але у мене нажаль так не виходить

часи зараз такі. Хто служить, хто дома сидить((( 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

23 часа назад, andry07 сказал:

часи зараз такі. Хто служить, хто дома сидить((( 

А в кого і грошей нема на майстрів 😬

• Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

короче, дах вже готовий, повністю, включно з водосточкою і люком) Як же це було важко! Без риштування! Але впорався, 1!!! без будь якої сторонньої допомоги. Нажаль нічого розписувати поєтапно вже не буду, тільки фоточки додам для історії😁

Метал Тісенкруп 0,5 Венера мат - довжина скату вийшла 5м

Водосточка Бриза

MVIMG_20260618_191420.jpg

MVIMG_20260618_191422.jpg

MVIMG_20260618_191441.jpg

IMG_20260621_182153.jpg

IMG_20260706_130359.jpg

IMG_20260709_145354.jpg

IMG_20260714_160449.jpg

IMG_20260717_134836.jpg

MVIMG_20260731_154140.jpg

MVIMG_20260731_154141.jpg

MVIMG_20260731_154145.jpg

MVIMG_20260731_154153.jpg

MVIMG_20260731_154845.jpg

• Лайк 14
Посилання на коментар

Запишіть собі схему обрешітки - потім будете ставити сонячні панелі, щоб кріплення попали у бруси\дошки.

І ще подумайте за тіні, що будуть падати на ті панелі. По можливості, перенесіть всі труби на конек чи на північний схил, чи де панелей не буде. Мені довелося переносити вентиляційну трубу і розібрати трубу димаря, від вуличного каміну. Такі часи. 

Змінено користувачем LAT
  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

В 07.08.2026 в 16:45, LAT сказал:

Запишіть собі схему обрешітки - потім будете ставити сонячні панелі, щоб кріплення попали у бруси\дошки.

І ще подумайте за тіні, що будуть падати на ті панелі. По можливості, перенесіть всі труби на конек чи на північний схил, чи де панелей не буде. Мені довелося переносити вентиляційну трубу і розібрати трубу димаря, від вуличного каміну. Такі часи. 

схему зроблена. по трубам і вентиляції слушне зауваження, буду мати на увазі

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Зараз на етапі вибору вікон. 

Після даху прийняв рішення що буду встановлювати сам. В проєми з єппс.

Попередньо хотів встановлювати WDS але зараз розглядаю Glasso

Хто що може сказати за виробника Glasso? 

Розглядаю профіль 85мм

Screenshot_2026-08-21-18-13-31-463_com.android.chrome-edit.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 годин тому, dragon200 сказав:

Хто що може сказати за виробника Glasso? 

Розглядаю профіль 85мм

У мене в квартирі такі стоять вже 8 років. Тому і рекомендував.

До вікон, в тому числі і до фурнітури, жодних питань.

А встановлення то правильно, що самі будете робити. Бо я замовляв теплий монтаж, то монтажники не знали що з усіма тими плівками робити... що за чим куди і як... Але воно й не дивно, бо наскільки я зрозумів вони більше на виробництво орієнтовані.

Але майте на увазі що вони важущі. Шукайте помічника краще відразу.

І у них все для встановлення прораховує програма. То вона не рахує зайвих елементів, але дещо завищує їх кількість: мастики бітумної ціле відерце наприклад...

При доставці варто перевіряти по списку все що мають привезти. Саме матеріали для встановлення. Бо у мене з цим було багато цікавого: то на складі не все поклали, то поклали але не те що треба.

ПС. В нас час мабуть варто замовити склопакети з плівкою на склі яке перше з внутрішньої сторони. У мене вікна від стелі до підлоги на кухні, то я замовляв для нижніх секцій. Зараз би взагалі таке для всіх вікон замовив.

• Дякую 1
Посилання на коментар

В 21.08.2026 в 23:30, delic сказал:

плівкою на склі яке перше з внутрішньої сторони

Дякую, а що за плівка?

Посилання на коментар

4 години тому, dragon200 сказав:

Дякую, а що за плівка?

Захисна плівка класу СУ-1 (вона ж СЗУ-1 або Р1А) — це стандартне скло товщиною 4 мм із нанесеним на нього одним шаром ударостійкої (броньованої) плівки товщиною 300 мкм (12 mil). Така конструкція витримує енергію удару 141 Дж, утримує осколки при руйнуванні та захищає від вибухової хвилі чи вандалізму

• Дякую 1
Посилання на коментар

37 минут назад, delic сказал:

Захисна плівка класу СУ-1 (вона ж СЗУ-1 або Р1А) — це стандартне скло товщиною 4 мм із нанесеним на нього одним шаром ударостійкої (броньованої) плівки товщиною 300 мкм (12 mil). Така конструкція витримує енергію удару 141 Дж, утримує осколки при руйнуванні та захищає від вибухової хвилі чи вандалізму

Насправді плівка не додає склу "броні" від тріщин — звичайне скло 4 мм під нею розбивається від удару так само легко.
Завдання плівки — працювати на утримання: зв'язати осколки й не дати утворитися наскрізному пролому.

Якщо ж потрібна саме механічна міцність до розбиття — краще працює загартоване скло, воно в рази міцніше на удар за сире. А якщо потрібен бар'єр від проникнення чи безпека уламків, вибирають триплекс (наприклад, 3.3.1 чи 4.4.1), який навіть після розтріскування залишається в отворі та тримає полотно вкупі завдяки прошарку PVB

• Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...