Danylo Ivanov Опубліковано: 20 жовтня Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 15.10.2025 в 13:08, Nesnakomez сказав: Можете дать ссылку на надежного ответственного продавца на сотку? Не обязательно в Одессе. Можно и с доставкой, если цена хорошая. www.nkon.nl/ru/nkon-pro-12-8v-100ah-lifepo4.html 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня Теж мені, знайшли "надійного" Якщо б нкон був справжнім виробником батарей, то кількість циклів була б як мінімум удвічі більшою. 3000 заявлених циклів при 80% DOD це чітко вказує, що це збірка з елементів, які були перебрані на переробних підприємствах з вторсировини, а саме з елементів, демонтованих з електричних машин батарей. Але які продаються для нашого та кацапського лохотрону по вартості нових. Я не продавець, кажу одразу, але мій постачальник, справжній якісний виробник, дає гарантію на аналогічні конструктивно батареї більше 6000 циклів при 80% DOD. 1 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 1 листопада Поділитись Опубліковано: 1 листопада В 16.10.2024 в 15:55, Александр Аврамчук сказал: по надійності і безглючності комунікацій з інвертором jbd Може знаєте чому по кнопці не вимикається вхідний струм, а тільки на розряд? Це глюк, фіча, чи ключі пробиті? БМС з самого початку під'єднання себе так веде, дивився і налаштовував через пк. І не звернув увагу на це, а от коли сьогодні на горячу перепідключав батареї чуть не всра...ся - дельта 2В і ток пішов з одного аккуму в інший більше 100А, в відключений кнопкою! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 3 листопада Поділитись Опубліковано: 3 листопада Так у сантехніці завжди ж так, куди нахил, туди і тече вода Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 3 листопада Поділитись Опубліковано: 3 листопада В 21.10.2025 в 17:09, Vladdi сказал: Теж мені, знайшли "надійного" Якщо б нкон був справжнім виробником батарей, то кількість циклів була б як мінімум удвічі більшою. 3000 заявлених циклів при 80% DOD це чітко вказує, що це збірка з елементів, які були перебрані на переробних підприємствах з вторсировини, а саме з елементів, демонтованих з електричних машин батарей. Але які продаються для нашого та кацапського лохотрону по вартості нових. Я не продавець, кажу одразу, але мій постачальник, справжній якісний виробник, дає гарантію на аналогічні конструктивно батареї більше 6000 циклів при 80% DOD. То ви ще не стикалися з нашим гарантійним ремонтом. Скажуть що дрібним шрифтом в інструкції написано що пуск системи має провести їх працівник. І все гарантії нема 😀 Ні, є контори з нормальним сервісом і з цінами +50 або навіть 100% від нкона. Я так купив віктрон замість деї. Бо в нас тоді дея на 6 кВт була як два мультиплюси на 6.4 кВт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) Мені зовсім не зрозумло, чому тут (і не тільки тут) гноблять звичайні Li-ion батареї? Це якийсь тренд чи виробники ліферів подсуетились? Змінено 3 години тому користувачем ashim1990 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Тому шо люди гинуть. В мене 7s2p e63b з kona. Стрьомно, але звик вже. Тестував на дворі і заряд 1С і розряд потужно - навіть не грілися. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 7 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Тому шо люди гинуть. Чому? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) Я х.з. , багато факторів. В тому році в нас в місті вигоріла квартира то ні хто вже нічого не зрозуміє по огаркам, мешканці загинули... Саме погане, шо малим струмом заряджати не можна, а інвертори часто так роблять, особливо від сонця. Змінено 3 години тому користувачем SantehnikPPR100 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 3 минуты назад, SantehnikPPR100 сказал: саме погане, шо малим струмом заряджати не можна, а інвертори часто так роблять, особливо від сонця. А БМС не допоможе? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Якщо коротне одна ячейка в паралелі то бмс це не зупинить. А в літійіон тепловий розгон з вибухом Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 7 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Якщо коротне одна ячейка в паралелі то бмс це не зупинить. А в літійіон тепловий розгон з вибухом Звичайно, сперечатися не буду. Це 0,01%? Чи 0,00001%? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) Звідки я знаю... Так як наші в польщі ці пакети збирали то може бути шо завгодно. Не зря ж відкликали стільки авто на заміну аккума. А заводськи збірки для малих станцій економічно не вигідні , бо ресурса менше вдвоє. Змінено 2 години тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Дякую, так і думав. Питання типу вибору релігії. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) На ампер/години ціна однакова, до чого тут релігія. Якби не дефіцит а 22 гому році чи яб це робив? Ні звичайно Змінено 2 години тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) Різниця велика, тому там де пріоритет на вагу(максимум енергії в мінімумі ваги) та дешевше - Li-ion; де вага не критична, а пріоритет на надійність, безпеку і ресурс - LiFePO₄. І ще, для декого важливо, як падає напруга при розряді. Li-ion : Початкова напруга 4.2 В, далі плавно падає по всій кривій, При 3.7 В - ще ~50% ємності. Нижче 3.3 В — різкий спад, і при 3.0 В він практично "мертвий". Напруга сильно змінюється з рівнем заряду. У пристроях без стабілізатора це помітно - яскравість, потужність, швидкість падають. LiFePO₄: Початкова напруга 3.4–3.6 В, потім практично пласка ділянка 3.3–3.2 В на 80% розряду, і лише в кінці різке падіння. Напруга стабільна майже до кінця. Пристрої працюють на повну потужність, доки не вичерпають заряд - потім раптово "вимикаються". Графік не технічний, а для наочності: * гадаю, в цій гілці вищенаписане вже не раз було, тож перепрошую за "баян" 😉 Змінено 1 година тому користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 40 минут назад, DmiVady сказал: дешевше Ну да, ну да. И сильно 'дешевше"(?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 1 годину тому, ashim1990 сказав: Звичайно, сперечатися не буду. Це 0,01%? Чи 0,00001%? Хз в процентах, но как первые отключения в Киеве были, то почти каждый день где-то сгорала квартира... По причине возгорания батарейки (чаще всего бу с авто) Змінено 1 година тому користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 22 хвилини тому, SantehnikPPR100 сказав: Ну да, ну да. И сильно 'дешевше"(?) Так, якщо брати партіями, літій чи ліфер, то значно дешевше, собівартість виробів непогано падає. Ми використовували готові літієві збірки 7s3p та 6S2P "хенд мей ін юкрейн з кетайскіх батарей", самі не робили, бо не було часу, і все одно значно дешевше. Такі банки, як на малюнках я навіть не бачив) нічого не скажу про їхні ціни тощо. Змінено 59 хвилин тому користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз