Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як обрати акумулятори до інвертору

Vikctor

Рекомендовані повідомлення

31 хвилину тому, volomoto сказав:

Для таких напруг вона там зовсім не є потрібною.

а якщо струм будет 400-500 ампер? то і при 50 вольтах вона буде доволі стійкою

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17 хвилин тому, newbee2020 сказав:

а якщо струм будет 400-500 ампер? то і при 50 вольтах вона буде доволі стійкою

Ні, дуга є функцією напруги і відстані, а струм не має ніякого значення. При 50В якщо розвести контакти на 10 мм (насправді менше), то ніякої дуги там не буде незалежно від того того, який струм може видати джерело.

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, volomoto сказав:

Ні, дуга є функцією напруги і відстані, а струм не має ніякого значення. При 50В якщо розвести контакти на 10 мм (насправді менше), то ніякої дуги там не буде незалежно від того того, який струм може видати джерело.

хм, а чому тоді на сварочних інверторах регулюється струм а не напргуга? і додавання струму робить дугу сильнішою?

Змінено користувачем newbee2020
Посилання на коментар

2 хвилини тому, newbee2020 сказав:

хм, а чому тоді на сварочних інверторах регулюється струм а не напргуга? і додавання струму робить дугу сильнішою?

Сильніша дуга – це дуга більшої потужності, а не більшої відстані. Що при 100А, що при 200А там є тих самих 3-5мм проміжку, але теплота, яка виділяється, відрізняється в рази.

Якщо бути точнішим, то струм має значення, але він тільки говорить про те, чи ми зможемо досягнути максимальної довжини дуги для заданої напруги і середовища. Тому дуга від стрінга сонячних панелей може бути 5-10см при при 500-600В, але струм там не перевищує кілька ампер. Тоді як 48В акумулятор може видати кілоампери, але більше 10мм дуги не буде.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Щось тут не так. При перевантаженні або к/з майже миттєво спрацює або згорить захист в БМС. Ваші запобіжники залишаться цілі. Хоча, навряд чи це добре.☹️

Змінено користувачем ashim1990
Посилання на коментар

19 минут назад, ashim1990 сказал:

Щось тут не так. При перевантаженні або к/з майже миттєво спрацює або згорить захист в БМС. Ваші запобіжники залишаться цілі. Хоча, навряд чи це добре.☹️

Ця тема давно відгріміла в холіварному вигляді і вже вчухла. Все не пам'ятаю, але точно бмс не є захистом для збірки і в окремих випадках продовжить працювати коли вже з корпусу збірки полум'я вириватиметься. 

Посилання на коментар

33 минуты назад, Vikctor сказал:

Ця тема давно відгріміла в холіварному вигляді і вже вчухла. Все не пам'ятаю, але точно бмс не є захистом для збірки і в окремих випадках продовжить працювати коли вже з корпусу збірки полум'я вириватиметься. 

Навіщо така БМС потрібна? Син випадково включив бойлер через інвертор з БМС, і она відключилась. Тільки подача напруги від стороннього ЗП її привела до тями. Оце захист!

Посилання на коментар

55 минут назад, ashim1990 сказал:

Навіщо така БМС потрібна? Син випадково включив бойлер через інвертор з БМС, і она відключилась. Тільки подача напруги від стороннього ЗП її привела до тями. Оце захист!

Аби вам подобалось. Бо взагалі при відключенні бмс під навантаженням є неілюзорні шанси спалити інвертор. Але основна думка інша - бмс для керування акб, доглядом за його станом, вирівнюванням рівня зарядженості комірок, а захист не її фунція.

• Хаха 1
Посилання на коментар

10 годин тому, vovarpd сказав:

Запобіжник наче реагує швидше ніж будь яка бмс. 

image.png.2e7542fdfaf5468b353d4d59ebb12229.png

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

проблема у тому що бмски теж не супер надійні, як усі електрронні прилади. запобіжник або автоматичний розмикач це останній захист, якщо вийде з ладу навіть бмс. для прикладу. інвертори, дорогі брендові  мають захисти електронні від перевантаження. але, незважаючи на це в мануалі обовязково вказано підключення батареї через автоматичний розмикач або запобіжник. 

ради цікавості загугліть в ютюб ремонт бмс...  

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 годин тому, Александр Аврамчук сказав:

ради цікавості загугліть в ютюб ремонт бмс...  

можна піти зворотнім шляхом, перечисліть випадки коли запобіжник від чогось спасав, або хоча б спрацьовував

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 минут назад, yur43 сказал:

можна піти зворотнім шляхом, перечисліть випадки коли запобіжник від чогось спасав, або хоча б спрацьовував

В сенсі ви не вірете в запобіжники як в концепцію чи виключно в ланцюгу акб?

Посилання на коментар

3 хвилини тому, Vikctor сказав:

В сенсі ви не вірете в запобіжники як в концепцію чи виключно в ланцюгу акб?

Можна виправдати запобіжники в складних самозбірних системах, як у Volomoto наприклад.

У випадку штатного використання  інвертор + АКБ, запобіжник присутній в інверторі. Він спрацьовує вже коли інвертор вийшов з ладу, і в основному при саморобних збірках батарей без БМС. Відповідно, додатковий не потрібний.

Посилання на коментар

2 хвилини тому, yur43 сказав:

Він спрацьовує вже коли інвертор вийшов з ладу

Така сама ситуація з комп'ютерними БЖ - в основному запобіжник залишається цілим або спрацьовує, коли БЖ вже димить.

• Лайк 1
Посилання на коментар

22 минуты назад, yur43 сказал:

Можна виправдати запобіжники в складних самозбірних системах, як у Volomoto наприклад.

У випадку штатного використання  інвертор + АКБ, запобіжник присутній в інверторі. Він спрацьовує вже коли інвертор вийшов з ладу, і в основному при саморобних збірках батарей без БМС. Відповідно, додатковий не потрібний.

Не зрозуміло чому ви концентруєтесь на інверторі. Я зопобіжник встановив на акб і лишень для акб - щоб він розірвав ланцюг, якщо раптово в однієї з комірок  трапилося КЗ чи ще щось не добре. Тоді може з'явиться шанс, що вся збірка не запалає яскраво.

Посилання на коментар

1 хвилину тому, Vikctor сказав:

чому ви концентруєтесь на інверторі. Я зопобіжник встановив на акб

Так АКБ ж і підключається до інвертора через його ж вмонтований запобіжник!

Посилання на коментар

3 минуты назад, sanyas15 сказал:

Так АКБ ж і підключається до інвертора через його ж вмонтований запобіжник!

Який з ваших слів невідомо чи спрацює. Я не настільки безпечний, але вас ніяким чином не агитую встановити собі будь-яку захисну автоматику.

Посилання на коментар

26 хвилин тому, Vikctor сказав:

Я зопобіжник встановив на акб і лишень для акб - щоб він розірвав ланцюг, якщо раптово в однієї з комірок  трапилося КЗ чи ще щось не добре. Тоді може з'явиться шанс, що вся збірка не запалає яскраво.

При внутрішньому замиканні однієї з комірок запобіжник не спрацює, він навіть не помітить цієї події бо загальний струм майже не зміниться. 

До того ж природа внутрішнього замикання літієвих батарей відрізняється від кислотних, тут великий струм і електроди з фольги. Спробуйте замкнути комірку шматком фольги.

Змінено користувачем yur43
Посилання на коментар

Родич нарешті дозрів до придбання більш-менш нормального ДБЖ в квартиру. Замовлю йому 8 комірок 280Аг на нконі. Хочу перестрахуватись й тому запитаю тут - я вірно розумію що під цей інвертор 

309428851_.png.33d0c4d5604c35168b63d1d5a1cb0135.png

цілком достатньо цієї бмс?

729216391_.png.7a0d53eead39032fdfbf2253b2543ac0.png

Я бачу допис знизу інвертора, що наче він здатен конектитись з бмс, але чи це правда я не в курсі і економія для родича важлива. Тому дам йому обирати між такою та інверторною бмс.

Посилання на коментар

4 хвилини тому, Vikctor сказав:

Я бачу допис знизу інвертора, що наче він здатен конектитись з бмс, але чи це правда я не в курсі і економія для родича важлива. Тому дам йому обирати між такою та інверторною бмс.

24в зазвичай не підтримують керування від БМС, через це при активному використанні швидко розбалансовуються. Регулярно "ремонтую" 24в батареї, по суті балансую/калібрую.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, yur43 сказал:

24в зазвичай не підтримують керування від БМС, через це при активному використанні швидко розбалансовуються. Регулярно "ремонтую" 24в батареї, по суті балансую/калібрую.

Це все при наявності бмс з активним балансуванням? Якось звучить дивно. Яка різниця для бмс 24В система чи 48В, коли вмикається balance ON...

Посилання на коментар

13 минут назад, Vikctor сказал:

Це все при наявності бмс з активним балансуванням? Якось звучить дивно. Яка різниця для бмс 24В система чи 48В, коли вмикається balance ON...

Может стоит посмотреть на srne, я с ним и без конекта бмс прожил полтора года, все было ок заряжал по напряжению до 3,45 сейчас инвертор и батарея работают у нового хозяина и тоже уже полтора года, итого получается три точнее это с мая 23 года

Из плюсов он до 300 ватт не шумит, а это частая нагрузка в квартире

Змінено користувачем mib
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, Vikctor сказав:

Зарядний струм, який не контролюється БМС, не дає змоги точно визначити напругу 100% SOC для LiFePo і точки коли вже можна балансувати комірки. При підході до цього моменту різко зростає внутрішній опір комірки, напруга на клемах сильно залежить від струму який ми завчасно не зменшили. З цією хімією потрібний жорсткий контроль напруги кожної комірки і обовязковий звязок БМС-зарядний пристрій. Підходячи до 100% SOC БМС по зростанню напруги на комірці зменшує струм заряду аж до струму балансування, тоді виміряна напруга буде точніша.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, yur43 сказал:

Зарядний струм, який не контролюється БМС, не дає змоги точно визначити напругу 100% SOC для LiFePo і точки коли вже можна балансувати комірки. При підході до цього моменту різко зростає внутрішній опір комірки, напруга на клемах сильно залежить від струму який ми завчасно не зменшили. З цією хімією потрібний жорсткий контроль напруги кожної комірки і обовязковий звязок БМС-зарядний пристрій. Підходячи до 100% SOC БМС по зростанню напруги на комірці зменшує струм заряду аж до струму балансування, тоді виміряна напруга буде точніша.

Вот все что вы описали у меня происходило и без связи, из минусов это я не мог заряжать к примеру до 80% тоесть только до 100%

Так же и разряд не получится ограничить процентами, у меня стояло 3 вольта, но правда я до них никогда и не разряжался

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...