Danylo Ivanov Опубліковано: 20 жовтня Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 15.10.2025 в 13:08, Nesnakomez сказав: Можете дать ссылку на надежного ответственного продавца на сотку? Не обязательно в Одессе. Можно и с доставкой, если цена хорошая. www.nkon.nl/ru/nkon-pro-12-8v-100ah-lifepo4.html 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня Теж мені, знайшли "надійного" Якщо б нкон був справжнім виробником батарей, то кількість циклів була б як мінімум удвічі більшою. 3000 заявлених циклів при 80% DOD це чітко вказує, що це збірка з елементів, які були перебрані на переробних підприємствах з вторсировини, а саме з елементів, демонтованих з електричних машин батарей. Але які продаються для нашого та кацапського лохотрону по вартості нових. Я не продавець, кажу одразу, але мій постачальник, справжній якісний виробник, дає гарантію на аналогічні конструктивно батареї більше 6000 циклів при 80% DOD. 1 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 1 листопада Поділитись Опубліковано: 1 листопада В 16.10.2024 в 15:55, Александр Аврамчук сказал: по надійності і безглючності комунікацій з інвертором jbd Може знаєте чому по кнопці не вимикається вхідний струм, а тільки на розряд? Це глюк, фіча, чи ключі пробиті? БМС з самого початку під'єднання себе так веде, дивився і налаштовував через пк. І не звернув увагу на це, а от коли сьогодні на горячу перепідключав батареї чуть не всра...ся - дельта 2В і ток пішов з одного аккуму в інший більше 100А, в відключений кнопкою! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 3 листопада Поділитись Опубліковано: 3 листопада Так у сантехніці завжди ж так, куди нахил, туди і тече вода Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 3 листопада Поділитись Опубліковано: 3 листопада В 21.10.2025 в 17:09, Vladdi сказал: Теж мені, знайшли "надійного" Якщо б нкон був справжнім виробником батарей, то кількість циклів була б як мінімум удвічі більшою. 3000 заявлених циклів при 80% DOD це чітко вказує, що це збірка з елементів, які були перебрані на переробних підприємствах з вторсировини, а саме з елементів, демонтованих з електричних машин батарей. Але які продаються для нашого та кацапського лохотрону по вартості нових. Я не продавець, кажу одразу, але мій постачальник, справжній якісний виробник, дає гарантію на аналогічні конструктивно батареї більше 6000 циклів при 80% DOD. То ви ще не стикалися з нашим гарантійним ремонтом. Скажуть що дрібним шрифтом в інструкції написано що пуск системи має провести їх працівник. І все гарантії нема 😀 Ні, є контори з нормальним сервісом і з цінами +50 або навіть 100% від нкона. Я так купив віктрон замість деї. Бо в нас тоді дея на 6 кВт була як два мультиплюси на 6.4 кВт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому (змінено) Мені зовсім не зрозумло, чому тут (і не тільки тут) гноблять звичайні Li-ion батареї? Це якийсь тренд чи виробники ліферів подсуетились? Змінено 17 годин тому користувачем ashim1990 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому Тому шо люди гинуть. В мене 7s2p e63b з kona. Стрьомно, але звик вже. Тестував на дворі і заряд 1С і розряд потужно - навіть не грілися. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 7 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Тому шо люди гинуть. Чому? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому (змінено) Я х.з. , багато факторів. В тому році в нас в місті вигоріла квартира то ні хто вже нічого не зрозуміє по огаркам, мешканці загинули... Саме погане, шо малим струмом заряджати не можна, а інвертори часто так роблять, особливо від сонця. Змінено 17 годин тому користувачем SantehnikPPR100 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 3 минуты назад, SantehnikPPR100 сказал: саме погане, шо малим струмом заряджати не можна, а інвертори часто так роблять, особливо від сонця. А БМС не допоможе? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому Якщо коротне одна ячейка в паралелі то бмс це не зупинить. А в літійіон тепловий розгон з вибухом 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 7 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Якщо коротне одна ячейка в паралелі то бмс це не зупинить. А в літійіон тепловий розгон з вибухом Звичайно, сперечатися не буду. Це 0,01%? Чи 0,00001%? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому (змінено) Звідки я знаю... Так як наші в польщі ці пакети збирали то може бути шо завгодно. Не зря ж відкликали стільки авто на заміну аккума. А заводськи збірки для малих станцій економічно не вигідні , бо ресурса менше вдвоє. Змінено 17 годин тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому Дякую, так і думав. Питання типу вибору релігії. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому (змінено) На ампер/години ціна однакова, до чого тут релігія. Якби не дефіцит а 22 гому році чи яб це робив? Ні звичайно Змінено 16 годин тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому (змінено) Різниця велика, тому там де пріоритет на вагу(максимум енергії в мінімумі ваги) та дешевше - Li-ion; де вага не критична, а пріоритет на надійність, безпеку і ресурс - LiFePO₄. І ще, для декого важливо, як падає напруга при розряді. Li-ion : Початкова напруга 4.2 В, далі плавно падає по всій кривій, При 3.7 В - ще ~50% ємності. Нижче 3.3 В — різкий спад, і при 3.0 В він практично "мертвий". Напруга сильно змінюється з рівнем заряду. У пристроях без стабілізатора це помітно - яскравість, потужність, швидкість падають. LiFePO₄: Початкова напруга 3.4–3.6 В, потім практично пласка ділянка 3.3–3.2 В на 80% розряду, і лише в кінці різке падіння. Напруга стабільна майже до кінця. Пристрої працюють на повну потужність, доки не вичерпають заряд - потім раптово "вимикаються". Графік не технічний, а для наочності: * гадаю, в цій гілці вищенаписане вже не раз було, тож перепрошую за "баян" 😉 Змінено 16 годин тому користувачем DmiVady 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 40 минут назад, DmiVady сказал: дешевше Ну да, ну да. И сильно 'дешевше"(?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому (змінено) 1 годину тому, ashim1990 сказав: Звичайно, сперечатися не буду. Це 0,01%? Чи 0,00001%? Хз в процентах, но как первые отключения в Киеве были, то почти каждый день где-то сгорала квартира... По причине возгорания батарейки (чаще всего бу с авто) Змінено 15 годин тому користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому (змінено) 22 хвилини тому, SantehnikPPR100 сказав: Ну да, ну да. И сильно 'дешевше"(?) Так, якщо брати партіями, літій чи ліфер, то значно дешевше, собівартість виробів непогано падає. Ми використовували готові літієві збірки 7s3p та 6S2P "хенд мей ін юкрейн з кетайскіх батарей", самі не робили, бо не було часу, і все одно значно дешевше. Такі банки, як на малюнках я навіть не бачив) нічого не скажу про їхні ціни тощо. Змінено 15 годин тому користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 9 часов назад, ЯД сказал: Хз в процентах, но как первые отключения в Киеве были, то почти каждый день где-то сгорала квартира... По причине возгорания батарейки (чаще всего бу с авто) Как страшно жить! Говорила когда-то одна дурочка. Кстати, потом пожары пркратились? Змінено 6 годин тому користувачем ashim1990 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 час назад, ashim1990 сказал: Кстати Вот мне интересно, для чего интересуетесь? Просто нечем заняться или может какие то планы на аккумуляторы? Поделитесь , действительно интересно! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому Накину ще ) В мене в машині NMC. Бо важлива вага і замітно краща робота на морозі (особливо при коротких поїздках по місту). Кількість циклів не важлива взагалі, бо на великих батареях це ніяк не впливає, там і так півмільйона пробігу можна їхати - швидше 10 років мине і ті акуми (nmc, lifepo4) згинуть від старості. Lifepo4 в автівках то в бюджетному секторі. Вдома (в квартирі) Lifepo4 бо тут вже важливі цикли на малих ємностях і безпека, а вага і робота на морозі взагалі не важливі ) Тут вже навпаки NMC від бідності чи від дефіциту. В 22 був дефіцит і ціни в неадекваті, я й сам був купив NMC, але потім подумав і віддав назад на наступний день, гроші повернули бо попит був ажіотажний і то не була проблема для продавця. Кожен акум має своє застосування. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 12 годин тому, ashim1990 сказав: Дякую, так і думав. Питання типу вибору релігії. ні, це питання ціни, надійності та безпеки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 10 годин тому, SantehnikPPR100 сказав: Ну да, ну да. И сильно 'дешевше"(?) Змінено 4 години тому користувачем newbee2020 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Лифер еще и дешевле , ну это на сейчас цены снизились. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз