Energon Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 10 часов назад, porterlv сказал: Ніразу не згоден. Сам АКБ - то журба. Але в комплекті з гібридником, сонячними панелями і генератором - це таки комфорт і автономність на час 3,14здєца з енекргетикою. Ну це при умові приватного будинку. А якщо квартира, то там ситуація трохи інша. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 19 часов назад, porterlv сказал: Пан, схоже, не рахували вартість електрики від генератора і його обслуговування Як він за 3 роки обкатку ледь пройшов,то смисл мені 100 тис було давати за гібрид і батарейки Хай краще згние від простою ,ніж ,щоб були відключення Змінено 7 годин тому користувачем Asot Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 5 годин тому, igorrius сказав: 30 вт круглосуточного потребления для пары сотен солнечных ватт - серьезное потребление . Якщо у вас пара сотень ват то купіть малий інвертор. В мене в квартирі Victron Multiplus 24/1600/40 вже більше року , хватає на все базове необхідне, міняти не планую. На днях світло вимикали - ніхто і не помітив. Холодильник, котел, лампочки, комп. Більше в квартирі резервувати без толку як на мене. При довготривалих відключеннях - толку з великого інвертора нема бо нема сонячних панелей, і нема великих батарей де ставити. А батареї на 5-10квт відносно швидко сядуть якщо їх навантажити прасками, мікрохвилівками, пралками і посудомийками. Без того прийдеться потерпіти. З бонусів малих інверторів. В квартирі займає мало місця. Практично повна відсутність шуму (призакрив двері в шафі на коридорі і не чути взагалі того незначного гудіння транса), і низький холостий хід (в моєму випадку 9W). Для пари малих панельок для сонця можна докупити окремо повністю безшумний mppt. І навіть цей холостий хід можна собі компенсувати в грошах якщо вдень налагодити пріоритет по батареї, а зарядка вночі за 50%. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 43 хвилини тому, Asot сказав: Хай краще згние від простою ,ніж ,щоб були відключення Як на мене то тут спрацьовує давно відома істина, є генератор - нема відключень, нема генератора - регулярно і невчасно. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 1 час назад, Фрай сказал: давно відома істина, Та це точно ,хай не буде відключень ні у кого! Змінено 5 годин тому користувачем Asot 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 3 часа назад, vovarpd сказал: Якщо у вас пара сотень ват то купіть малий інвертор на малый инвертор много не нагрузишь в случае необходимости, у меня довольно мощный инвертор и отдельно малый мппт солнечный контроллер Змінено 3 години тому користувачем igorrius Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 52 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 52 хвилини тому 6 часов назад, vovarpd сказал: А батареї на 5-10квт відносно швидко сядуть якщо їх навантажити прасками, мікрохвилівками, пралками і посудомийками. Без того прийдеться потерпіти. Я б залишив можливість користуватись мікрохвильовкою. Вона не так багато споживає, якщо їжу тільки розігрівати. А комфорт додає суттєво. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз