volomoto Опубліковано: 20 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 липня 2024 24 хвилини тому, Oleksandr Protsev сказав: Deye не з усіма акумуляторами товаришує. Звідки така інформація? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 20 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 липня 2024 Тільки що, Vikctor сказав: А чому до речі не прийнято везти фотомодулі з китаю? Той самий магазин, що продає інвертори пропонує такох панелі. Бо там MQI це одна палета, що містить 31 панель. Пробивав і цю тему. Але мені потрібні 420ки та 580ки (дякую @volomoto) в меншій кількості. Це якщо організовувати груповий збір… ну його, краще замовити у нас з переплатою, але через 2-3 міс після зняття мита та зниження ажіотажу на панелі ближче до не ефективних місяців зими 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 20 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 липня 2024 (змінено) 7 хвилин тому, Vikctor сказав: А чому до речі не прийнято везти фотомодулі з китаю? Той самий магазин, що продає інвертори пропонує такох панелі. Глюк сповіщень. Ціна там солодка навіть враховуючи відбраковку пошкоджених… Змінено 20 липня 2024 користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 20 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 липня 2024 7 хвилин тому, volomoto сказав: Звідки така інформація? Продуктивний день… 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 20 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 липня 2024 2 минуты назад, МакДо сказал: Глюк сповіщень. Ціна там солодка навіть враховуючи відбраковку пошкоджених… Ну, мені теж 31 панель не потрібна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 20 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 липня 2024 1 хвилину тому, Vikctor сказав: Ну, мені теж 31 панель не потрібна. Будь ласка, не починайте)))) Тимпаче чекати 2 місяці. Це якщо зараз замовити то може й буде якись сенс. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 20 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 липня 2024 Только что, МакДо сказал: Будь ласка, не починайте)))) Тимпаче чекати 2 місяці. Це якщо зараз замовити то може й буде якись сенс. По строкам мені підходе отримати панелі в жовтні. І я не впевнений що місцеві продавці завезуть раніше. Я ж писав, що дружина займається платежами за кордон і зараз всі наші продавці так само як і ми скупають все що в них розмели зі складів. Строки постачання в них таки само. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oleksandr Protsev Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 7 часов назад, volomoto сказал: Звідки така інформація? Я не великий спеціаліст, але деякі акумулятори не зєднуються по запрограмованному сценарію і потрібно робити якийсь колгосп, міняти bms, щось об'єднувати...розумію що для підготовленої людини це не є питанням, але коли воно може працювати одразу і як треба, то чому і ні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 1 година тому, Oleksandr Protsev сказав: Я не великий спеціаліст, але деякі акумулятори не зєднуються по запрограмованному сценарію і потрібно робити якийсь колгосп, міняти bms, щось об'єднувати...розумію що для підготовленої людини це не є питанням, але коли воно може працювати одразу і як треба, то чому і ні. Так от біда в тому, що одні пишуть не розібравшись в питання, а інші це переказують, також не розібравшить, і виходить класична ситуація "дурний дурного вчить". Інвертори не підтримують які конкретні бренди батарей, натомість вони підтримують конкретні протоколи комунікації з бмс цих батарей. Ці протоколи вже стали відктритими і майже всі фабричні батареї їх підтримують, бо майже всі вони використовують ті самі бмс. Є дуже мало виробників батарей, які можуть собі дозволити розробляти власні бмс, і це великий плюс, бо тих кілька виробників бмс роблять їх максимально універсальними. 99% проблема, що "акумулятори не з'єднуються з інвертором" через нечитання інструкції. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 Записав відео з шумом 3ф деє 10 кВт. Відео з коментарями, тому слухайте докінця, правда я забув сказати, що коли вимкнулись зовнішні вентилятори, то всеодно залишився працювати внутрішній, який дає низькочастотний гул. IMG_1598.mov 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 У порівнянні з гучністю вашого голосу інвертор не звучить як пилосос. Доречі на ютюб зустрічав відео, де автор повідомив про оновлення прошивки: тепер вентилятор не вмикається до +55 градусів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 45 минут назад, volomoto сказал: Записав відео з шумом 3ф щиро дякую! Я правильно розумію, що це максимальний шум? Чи є ще якийсь режим з підвищеними обертами? В мене є технічні приміщення, але на досвіді Must до тюнінга - той було чути на весь будинок при зачинених дверях. На відео шум не йде ні в яке порівняння - він значно тихіший, хоч мозок все одно виносить Коли наприкінці ролику кулери вимкнулись - аж полегшало. Блін, теперь знов думати, що ставити - 1ф чи 3ф... На наступному тижні щити хочу закінчити з підготовкою під дейе, вже не хочу переносити... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yuragon Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 (змінено) Панове, підкажіть будь ласка. Маю вже встановлений інвертор Deye sun-5k-sg03lp1-eu з батареєю Deye RW-M6.1 48В 120Aч LiFePO4 який вже рік успішно працює. Докупив ще одну таку ж саму батарею і хочу сам її встановити. Ніби нічого складного під'єднати 4 проводки не мало б бути, але так як я не спеціаліст в цьому то підкажіть що неправильного і критичного я можу зробити? ну і конкретне питання - в настройках батареї в інверторі я не побачив опції де вказується кількість батарей - є просто ємність. після додавання 2-ї батареї мені буде достатньо просто збільшити ємність з 120 до 240 (розумію що без зміни струму заряду в 40 що є зараз час повного заряджання вже двох батарей подвоїться)? Змінено 21 липня 2024 користувачем yuragon Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 (змінено) 13 хвилин тому, yuragon сказав: мені буде достатньо просто збільшити ємність з 120 до 240 (розумію що без зміни струму заряду в 40 що є зараз час повного заряджання вже двох батарей подвоїться)? Так, подвоїти. Але от розряд в 115А для одного акума - до дофіга. У них 100 максимальна, 60 рекомендована. П.С. А ще б я по черзі їх зарядив до 100 SOC і попросив на сапорті перевірити прошивки кожної і оновити до останньої версії на обох Змінено 21 липня 2024 користувачем beavis 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 (змінено) 19 минут назад, beavis сказал: Так, подвоїти. Але от розряд в 115А для одного акума - до дофіга. У них 100 максимальна, 60 рекомендована. П.С. А ще б я по черзі їх зарядив до 100 SOC і попросив на сапорті перевірити прошивки кожної і оновити до останньої версії на обох Наче на фото максимальний струм заряду 40А, що для 120А/г акб 0,3С, тобто навіть замало. А 115А то струм розрядження, що трохи менше 1С і теж цілком припустимо. П.С.: yuragon, після додавання другой батареї ви спокійно можете збільшити струм заряджання до 120А, а розряджання навіть до 240А, якщо це вам потрібно та здатен робить інвертор. Змінено 21 липня 2024 користувачем Vikctor 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 37 хвилин тому, yuragon сказав: Маю вже встановлений інвертор Deye sun-5k-sg03lp1-eu з батареєю Deye RW-M6.1 48В 120Aч LiFePO4 який вже рік успішно працює. На головному екрані клікніть на батарею, а тоді в правому нижньому кутку на напис Li-BMS. Зробіть фото екрану і викладіть сюди. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 3 часа назад, sly сказал: Я правильно розумію, що це максимальний шум? Чи є ще якийсь режим з підвищеними обертами? @volomoto Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yuragon Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 30 минут назад, volomoto сказал: На головному екрані клікніть на батарею, а тоді в правому нижньому кутку на напис Li-BMS. Зробіть фото екрану і викладіть сюди. Є фото Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 40 хвилин тому, Vikctor сказав: А 115А то струм розрядження, що трохи менше 1С і теж цілком припустимо. По-перше - я писав про струм РОЗРЯДУ. По-друге - Ви б хоч інструкцію нагуглили... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 4 минуты назад, beavis сказал: По-перше - я писав про струм РОЗРЯДУ. По-друге - Ви б хоч інструкцію нагуглили... Точно - розряд. Був налякан) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yuragon Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 1 час назад, beavis сказал: Але от розряд в 115А для одного акума - до дофіга. У них 100 максимальна, 60 рекомендована. Тобто для двох батарей там 120 буде якраз то що рекомендовано? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yuragon Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 (змінено) Вибачте за тупі питання з точки зору спеціалістів, але в мене перша батарея підключена до інвертора не з того боку ніж на схемі в приєднаному малюнку (дроти з інвертора йдуть на ту грань де й земля, відповідно від інвертора PCS заходить в гніздо OUT). Питання власне чи ті всі порти з обох граней батареї є рівнофункціональні і я можу нову батарею любим боком підключати так як буде зручно для доступу до кнопки power? навіть якщо PCS буде йти від першої батареї з гнізда IN в гніздо другої батареї OUT? І ще тупіше питання - землю другої батареї можна з'єднувати до землі першої? Чи обов'язково має бути як на схемі коли земля другої має йти окремо? Змінено 21 липня 2024 користувачем yuragon Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oleksandr Protsev Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 7 часов назад, volomoto сказал: Так от біда в тому, що одні пишуть не розібравшись в питання, а інші це переказують, також не розібравшить, і виходить класична ситуація "дурний дурного вчить". Інвертори не підтримують які конкретні бренди батарей, натомість вони підтримують конкретні протоколи комунікації з бмс цих батарей. Ці протоколи вже стали відктритими і майже всі фабричні батареї їх підтримують, бо майже всі вони використовують ті самі бмс. Є дуже мало виробників батарей, які можуть собі дозволити розробляти власні бмс, і це великий плюс, бо тих кілька виробників бмс роблять їх максимально універсальними. 99% проблема, що "акумулятори не з'єднуються з інвертором" через нечитання інструкції. Для спеціаліста, деякі речі є очевидними. Біда в тому, що більшість людей купляє акумулятори, але вже потім виявляє що там стоїть BMS іншого покоління, як було недавно у людини з акумуляторами JBD. Я не маю зеленого уявлення нахіба вона нужна, але продивившись профільні теми, як вибрати інвертора або акумулятора так і не зрозумів що брати. На форумі ЗТ, Deye, не дуже хвалять, рекомендують Solax, електрики Deye хвалять, з акумуляторами зовсім біда, у нас мінімум дві ціни і потрібно зачекати, та ще й купа срачу про прекрасні батареї з свинцю і інвертори no name 2 кВт рекламної потужності. Я все ж сподівався, що знайду варіант рішення з допомогою колективного розуму. Чуда не вийшло, як завжди. Ще пошукаю, Deye інвертор з рідними батареями класне рішення, воно завжди є в запасі, хоча електрики кажуть, що дуже переоцінене, краще Pylontech. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 4 хвилини тому, Oleksandr Protsev сказав: хоча електрики кажуть, що дуже переоцінене, краще Pylontech. Pylontech має такий сапорт, як Деї? Вам зможуть просто по проханню в вотсапі одразу оновити прошивку чи глянути в чому може бути проблема? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 1 година тому, beavis сказав: Pylontech має такий сапорт, як Деї? Вам зможуть просто по проханню в вотсапі одразу оновити прошивку чи глянути в чому може бути проблема? Блин, это ещё ватсап ставить и где-то регаться? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз