k-master Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 Ще варіант як не розряджати батарею це насос на порт генертора при відсутності генератора. Він тоді буде працювати не тільки від мережі, а навіть від сонця. Але це всеодно вимагає окремого кабелю. Але 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 (змінено) 1 час назад, yurriy сказал: Своїми словами - це один з методів пошуку точки максимальної потужності сонячного поля. Якщо поле рівномірно засвічене, без часткового затінення, такий максимум один. І даний метод тільки збільшить час його пошуку. Якщо ж є часткове затінення, таких максимумів декілька, і multi point scanning дозволяє знайти найвищий. Тоді як звичайний послідовний метод зупиниться на першому ж. А він може бути не найвищим. Якось так. дуже дякую! тобто, якщо поле взагалі не затінене, наприклад, то краще не вмикати? а якщо один стрін тіниться трохи, а інший ні? як краще буде, залишити стандартні налаштування і краще підрізати дерева? Змінено 5 грудня 2024 користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 9 минут назад, newbee2020 сказал: дуже дякую! тобто, якщо поле взагалі не затінене, наприклад, то краще не вмикати? а якщо один стрін тіниться трохи, а інший ні? як краще буде, залишити стандартні налаштування і краще підрізати дерева? Підрізати дерева задля сонячних панелей як на мій смак дичина. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 5 хвилин тому, Vikctor сказав: Підрізати дерева задля сонячних панелей як на мій смак дичина. ти ще не справжній власник СЕС 1 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 2 минуты назад, shneider_vova сказал: ти ще не справжній власник СЕС Напевно. Боюся уявити наступний крок після зрищення дерев прийнятний для справжніх власників СЕС. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 4 минуты назад, Vikctor сказал: Напевно. Боюся уявити наступний крок після зрищення дерев прийнятний для справжніх власників СЕС. Мені, напевно, прийшлось би димохід демонтувати, так ? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 (змінено) 3 хвилини тому, 90BCO сказав: Мені, напевно, прийшлось би димохід демонтувати, так ? А мені сусідську хату розвалити Змінено 5 грудня 2024 користувачем volomoto 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 5 минут назад, volomoto сказал: А мені сусідську хату розвалити Якщо Ви із сусідом не бухаєте - то можна. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 35 минут назад, Vikctor сказал: Підрізати дерева задля сонячних панелей як на мій смак дичина. все індивідуально. в мене сосни. їх підріж - будуть рости кущиком, ще краще стане. в мене є на ділянці сосна, якій в дитинстві хтось на новий рік обрізання зробив. тепер з того пинька росте 6 великих гілок 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 19 минут назад, 90BCO сказал: Мені, напевно, прийшлось би димохід демонтувати, так ? Чомусь ваш димохів мені не шкода на відміну від дерев пана newbee2020 (сосни наскільки я пам'ятаю.) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 2 минуты назад, newbee2020 сказал: все індивідуально. в мене сосни. їх підріж - будуть рости кущиком, ще краще стане. в мене є на ділянці сосна, якій в дитинстві хтось на новий рік обрізання зробив. тепер з того пинька росте 6 великих гілок В мене теж за парканом якісь напевно любителі СЕС відірвали верхівку сони кілька років тому. Залишився огризок трохи більше метра заввишки. Зараз вже норм виглядає, пухнаста, але власними руками я б подібне не зробив точно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 (змінено) 16 минут назад, Vikctor сказал: Чомусь ваш димохів мені не шкода на відміну від дерев пана newbee2020 (сосни наскільки я пам'ятаю.) та не переживайте ви так, зовсім трошки по висоті коцну і все, чисто для зимніх режимів. до речі сьогодні мав накінець підкобчити панелі - поліз, а на даху крига. не поліз. ви як у воду гляділи/ сосни взагалі таке дерево, що класне років 5-10. спочатку миршаве, потім пре як скажене. ну вимахає одинокі 2-3 поліських пальми. і заваляться при сильному шквалі. старі сосни мають рости вкупі, тоді вони разом достатньо сильні. або підрізати і кущити. але коріння таке що душить все, одну вишню вже приговорив. мучається поряд із сосною. Змінено 5 грудня 2024 користувачем newbee2020 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 1 час назад, newbee2020 сказал: дуже дякую! тобто, якщо поле взагалі не затінене, наприклад, то краще не вмикати? а якщо один стрін тіниться трохи, а інший ні? як краще буде, залишити стандартні налаштування і краще підрізати дерева? Я б не надавав такого значення методу визначення піків. Виграш насправді мізерний. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 Пів на десяту ранку, накрапає дощ. Поле орієнтоване на південь, з літнім кутом, вже видає майже 400Вт. Потужність поля 11.6кВт. Схоже це не погано? 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 59 хвилин тому, razzil сказав: Пів на десяту ранку, накрапає дощ. Поле орієнтоване на південь, з літнім кутом, вже видає майже 400Вт. Потужність поля 11.6кВт. Схоже це не погано? Поле на 10500 ориєнтовано кудись між півднем та заходом видає 470. Доща нема, але хмари як завжди в мене 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 42 минуты назад, k-master сказал: Поле на 10500 ориєнтовано кудись між півднем та заходом видає 470. Доща нема, але хмари як завжди в мене А в мене йде сніг, панелі біленькі та нуль на інверторі . Зима вона така. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 19 минут назад, yurriy сказал: А в мене йде сніг, панелі біленькі та нуль на інверторі . Зима вона така. Ви не порівнюйте зиму в Полтаві та в Одесі, бо вони там сніг не кожного року бачять. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 1 годину тому, Vikctor сказав: Ви не порівнюйте зиму в Полтаві та в Одесі, бо вони там сніг не кожного року бачять. Пару днів тому бачили 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Григорчук Опубліковано: 7 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2024 Доброго дня Планую установку сонячних панелей. Інвертор Deye 12K-SG02LP1 Інвертор має 3 трекера і по 2 стрінги на трекер Хочу на південь в 1 і 2 трекер по 6шт Longi 580w І хотілось б в 3 трекер два стрінги, на схід і захід по 6шт 410вт(11-12а, щоб не перевищувати 26а) Скажіть будь ласка така схема буде оптимальною? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 7 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2024 2 часа назад, Дмитрий Григорчук сказал: Доброго дня Планую установку сонячних панелей. Інвертор Deye 12K-SG02LP1 Інвертор має 3 трекера і по 2 стрінги на трекер Хочу на південь в 1 і 2 трекер по 6шт Longi 580w І хотілось б в 3 трекер два стрінги, на схід і захід по 6шт 410вт(11-12а, щоб не перевищувати 26а) Скажіть будь ласка така схема буде оптимальною? Оптимально - это по 8 панелей. По 6 - это не оптимально) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Григорчук Опубліковано: 7 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2024 9 минут назад, professori сказал: Оптимально - это по 8 панелей. По 6 - это не оптимально) По напрузі замало? 6х43.9=263v Просто хочеться щоб цілий дене панелі максимально ефективно давали. Поки що з монтажником запланували зліва 9шт і справа 8шт по 580вт, всі на південь і виходить що зранку буде працювате тільке одне поле, в обід два і після обіду знову одне Тому тепер і думаю якось по іншому, якщо буде ще два стрінга схід-захід то цілий день буде +- більше енергії Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 7 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2024 32 минуты назад, Дмитрий Григорчук сказал: По напрузі замало? 6х43.9=263v Просто хочеться щоб цілий дене панелі максимально ефективно давали. Поки що з монтажником запланували зліва 9шт і справа 8шт по 580вт, всі на південь і виходить що зранку буде працювате тільке одне поле, в обід два і після обіду знову одне Тому тепер і думаю якось по іншому, якщо буде ще два стрінга схід-захід то цілий день буде +- більше енергії Основные расходы дома это утро и вечер. Так что упор нужно делать на запад-восток либо юго-запад--юго-восток. 263v мало. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 7 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2024 43 хвилини тому, Дмитрий Григорчук сказав: По напрузі замало? Гляньте на графу Rated PV input voltage. При цій напрузі має бути максимальний ккд. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shusta Опубліковано: 7 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2024 1 година тому, МакДо сказав: При цій напрузі має бути максимальний ккд. Якщо задача звучить як максимальне охоплення ККД відходить на другий план Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Григорчук Опубліковано: 7 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2024 1 час назад, professori сказал: Основные расходы дома это утро и вечер. Так что упор нужно делать на запад-восток либо юго-запад--юго-восток. 263v мало. Зрозуміло, дякую за відповідь. Просто у мене таке ситуація, що є обладння на 3.2квт, яке працює 24/7, плюс бойлер 2квт зроблю щоб працював тільки в день, плюс електромобіль(який можна заряджати 7квт) який хочеться від соняця заряджати ну і інші побутові речі. І є бажання максимально ефективно використовувати сонце протягом дня. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз