Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

Ще варіант як не розряджати батарею це насос на порт генертора при відсутності генератора. Він тоді буде працювати не тільки від мережі, а навіть від сонця. Але це всеодно вимагає окремого кабелю. Але 

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, yurriy сказал:

Своїми словами - це один з методів пошуку точки максимальної потужності сонячного поля. Якщо поле рівномірно засвічене, без часткового затінення, такий максимум один. І даний метод тільки збільшить час його пошуку. Якщо ж є часткове затінення, таких максимумів декілька, і multi point scanning дозволяє знайти найвищий. Тоді як звичайний послідовний метод зупиниться на першому ж. А він може бути не найвищим. Якось так.

дуже дякую! тобто, якщо поле взагалі не затінене, наприклад, то краще не вмикати? а якщо один стрін тіниться трохи, а інший ні? як краще буде, залишити стандартні налаштування і краще підрізати дерева?

Змінено користувачем newbee2020
Посилання на коментар

9 минут назад, newbee2020 сказал:

дуже дякую! тобто, якщо поле взагалі не затінене, наприклад, то краще не вмикати? а якщо один стрін тіниться трохи, а інший ні? як краще буде, залишити стандартні налаштування і краще підрізати дерева?

Підрізати дерева задля сонячних панелей як на мій смак дичина.

• Хаха 1
Посилання на коментар

5 хвилин тому, Vikctor сказав:

ти ще не справжній власник СЕС :-)

• Лайк 1
  • Хаха 6
Посилання на коментар

2 минуты назад, shneider_vova сказал:

ти ще не справжній власник СЕС :-)

Напевно. Боюся уявити наступний крок після зрищення дерев прийнятний для справжніх власників СЕС.

Посилання на коментар

4 минуты назад, Vikctor сказал:

Напевно. Боюся уявити наступний крок після зрищення дерев прийнятний для справжніх власників СЕС.

Мені, напевно, прийшлось би димохід демонтувати, так ?

image.png.9af16520a65914f06f50d89210a62b48.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

3 хвилини тому, 90BCO сказав:

А мені сусідську хату розвалити :)

Змінено користувачем volomoto
  • Лайк 1
  • Хаха 3
Посилання на коментар

5 минут назад, volomoto сказал:

А мені сусідську хату розвалити :)

Якщо Ви із сусідом не бухаєте - то можна.

• Хаха 1
Посилання на коментар

35 минут назад, Vikctor сказал:

все індивідуально. в мене сосни. їх підріж - будуть рости кущиком, ще краще стане. в мене є на ділянці сосна, якій в дитинстві хтось на новий рік обрізання зробив. тепер з того пинька росте 6 великих гілок

• Лайк 1
Посилання на коментар

19 минут назад, 90BCO сказал:

image.png.9af16520a65914f06f50d89210a62b48.png

Чомусь ваш димохів мені не шкода:) на відміну від дерев пана newbee2020 (сосни наскільки я пам'ятаю.)

• Хаха 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, newbee2020 сказал:

все індивідуально. в мене сосни. їх підріж - будуть рости кущиком, ще краще стане. в мене є на ділянці сосна, якій в дитинстві хтось на новий рік обрізання зробив. тепер з того пинька росте 6 великих гілок

В мене теж за парканом якісь напевно любителі СЕС відірвали верхівку сони кілька років тому. Залишився огризок трохи більше метра заввишки. Зараз вже норм виглядає, пухнаста, але власними руками я б подібне не зробив точно.

Посилання на коментар

16 минут назад, Vikctor сказал:

Чомусь ваш димохів мені не шкода:) на відміну від дерев пана newbee2020 (сосни наскільки я пам'ятаю.)

та не переживайте ви так, зовсім трошки по висоті  коцну і все, чисто для зимніх режимів. до речі сьогодні мав накінець підкобчити панелі - поліз, а на даху крига. не поліз. ви як у воду гляділи/

сосни взагалі таке дерево, що класне років 5-10. спочатку миршаве, потім пре як скажене. ну вимахає одинокі 2-3 поліських пальми. і заваляться при сильному шквалі. старі сосни мають рости вкупі, тоді вони разом достатньо сильні. або підрізати і кущити. але коріння таке що душить все, одну вишню вже приговорив. мучається поряд із сосною.

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, newbee2020 сказал:

Я б не надавав такого значення методу визначення піків. Виграш насправді мізерний. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Пів на десяту ранку, накрапає дощ. Поле орієнтоване на південь, з літнім кутом, вже видає майже 400Вт. Потужність поля 11.6кВт. Схоже це не погано?

IMG_20241206_093711.thumb.jpg.0b8853c941fe67d157bcbaa51db20cae.jpg

• Лайк 4
  • Хаха 1
Посилання на коментар

59 хвилин тому, razzil сказав:

Пів на десяту ранку, накрапає дощ. Поле орієнтоване на південь, з літнім кутом, вже видає майже 400Вт. Потужність поля 11.6кВт. Схоже це не погано?

IMG_20241206_093711.thumb.jpg.0b8853c941fe67d157bcbaa51db20cae.jpg

Поле на 10500 ориєнтовано кудись між півднем та заходом видає 470. Доща нема, але хмари як завжди в мене

• Лайк 2
Посилання на коментар

42 минуты назад, k-master сказал:

Поле на 10500 ориєнтовано кудись між півднем та заходом видає 470. Доща нема, але хмари як завжди в мене

А в мене йде сніг, панелі біленькі та нуль на інверторі :-). Зима вона така.

• Лайк 2
Посилання на коментар

19 минут назад, yurriy сказал:

А в мене йде сніг, панелі біленькі та нуль на інверторі :-). Зима вона така.

Ви не порівнюйте зиму в Полтаві та в Одесі, бо вони там сніг не кожного року бачять.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Vikctor сказав:

Ви не порівнюйте зиму в Полтаві та в Одесі, бо вони там сніг не кожного року бачять.

Пару днів тому бачили :)

• Хаха 1
Посилання на коментар

Доброго дня 

Планую установку сонячних панелей.

Інвертор Deye 12K-SG02LP1

Інвертор має 3 трекера і по 2 стрінги на трекер

Хочу на південь в 1 і 2 трекер по 6шт Longi 580w

І хотілось б в 3 трекер два стрінги, на схід і захід по 6шт 410вт(11-12а, щоб не перевищувати 26а)

Скажіть будь ласка така схема буде оптимальною?

Screenshot_20241207_101313_Gallery.jpg

Посилання на коментар

2 часа назад, Дмитрий Григорчук сказал:

Доброго дня 

Планую установку сонячних панелей.

Інвертор Deye 12K-SG02LP1

Інвертор має 3 трекера і по 2 стрінги на трекер

Хочу на південь в 1 і 2 трекер по 6шт Longi 580w

І хотілось б в 3 трекер два стрінги, на схід і захід по 6шт 410вт(11-12а, щоб не перевищувати 26а)

Скажіть будь ласка така схема буде оптимальною?

Screenshot_20241207_101313_Gallery.jpg

Оптимально - это по 8 панелей. По 6 - это не оптимально)

Посилання на коментар

9 минут назад, professori сказал:

Оптимально - это по 8 панелей. По 6 - это не оптимально)

По напрузі замало?

6х43.9=263v

Просто хочеться щоб цілий дене панелі максимально ефективно давали. Поки що з монтажником запланували зліва 9шт і справа 8шт по 580вт, всі на південь і виходить що зранку буде працювате тільке одне поле, в обід два і після обіду знову одне

Тому тепер і думаю якось по іншому, якщо буде ще два стрінга схід-захід то цілий день буде +- більше енергії

Посилання на коментар

32 минуты назад, Дмитрий Григорчук сказал:

По напрузі замало?

6х43.9=263v

Просто хочеться щоб цілий дене панелі максимально ефективно давали. Поки що з монтажником запланували зліва 9шт і справа 8шт по 580вт, всі на південь і виходить що зранку буде працювате тільке одне поле, в обід два і після обіду знову одне

Тому тепер і думаю якось по іншому, якщо буде ще два стрінга схід-захід то цілий день буде +- більше енергії

Основные расходы дома это утро и вечер. Так что упор нужно делать на запад-восток либо юго-запад--юго-восток. 263v мало.

Посилання на коментар

43 хвилини тому, Дмитрий Григорчук сказав:

По напрузі замало?

Гляньте на графу Rated PV input voltage. При цій напрузі має бути максимальний ккд.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, МакДо сказав:

При цій напрузі має бути максимальний ккд.

Якщо задача звучить як максимальне охоплення  ККД відходить на другий план

Посилання на коментар

1 час назад, professori сказал:

Основные расходы дома это утро и вечер. Так что упор нужно делать на запад-восток либо юго-запад--юго-восток. 263v мало.

Зрозуміло, дякую за відповідь. Просто у мене таке ситуація, що є обладння на 3.2квт, яке працює 24/7, плюс бойлер 2квт зроблю щоб працював тільки в день,  плюс електромобіль(який можна заряджати 7квт) який хочеться від соняця заряджати ну і інші побутові речі.

І є бажання максимально ефективно використовувати сонце протягом дня.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...