Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 3 минуты назад, Kubik сказал: Есть простой выход-перейти на управление по напряжению, soc будете из приложения бмс смотреть. Мене все влаштовує і так - навіщо мені на щось переходити? Бмс з інвертором і так чудово розуміються. Вибачайте, але поки я читаю лишень чиїсь здогадки чи навіть сталі погляди стосовно ліферів, але беззаперечних аргументів чому вірно робити саме так, а інакше не вірно досі не побачив. Почекаю ще. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 27 минут назад, Vikctor сказал: Мене все влаштовує і так - навіщо мені на щось переходити? Бмс з інвертором і так чудово розуміються. Вибачайте, але поки я читаю лишень чиїсь здогадки чи навіть сталі погляди стосовно ліферів, але беззаперечних аргументів чому вірно робити саме так, а інакше не вірно досі не побачив. Почекаю ще. Я вам о своих граблях рассказал, наступил я на них после 2-3х месяцев зарядки до 80-90%, потом получил нервы, батарею не мог запустить пол дня, бмс просто не хотела стартовать из-за низкого напряжения. А так тоже все устраивало). 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 1 годину тому, Kubik сказав: Есть аксиома, начинать и заканчивать таймер на 00, не переходя полночь. Может в новых прошивках уже пофиг. Пофіг. Ніяких провалів не бачу. п.с. - граюся з АКБ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 21 хвилину тому, Kubik сказав: батарею не мог запустить пол дня, бмс просто не хотела стартовать из-за низкого напряжения Activate Battery 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 57 хвилин тому, Vikctor сказав: Мене все влаштовує і так - навіщо мені на щось переходити? Бмс з інвертором і так чудово розуміються. Вибачайте, але поки я читаю лишень чиїсь здогадки чи навіть сталі погляди стосовно ліферів, але беззаперечних аргументів чому вірно робити саме так, а інакше не вірно досі не побачив. Почекаю ще. Про дріфт SoC на ліферах, якщо не заряджати до 100% – це вже відомий факт, якому чомусь сильно опираєтесь. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 1 час назад, Vikctor сказал: Вибачайте, але поки я читаю лишень чиїсь здогадки чи навіть сталі погляди стосовно ліферів, але беззаперечних аргументів чому вірно робити саме так, а інакше не вірно досі не побачив. Почекаю ще. Вот пример, как выглядит кривой SOC. На скрине пример с поддержанием постоянным SOC 80%, но при этом напряжение падает, и за несколько дней при неизменном SOC оно упало заметно... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 5 минут назад, volomoto сказал: Про дріфт SoC на ліферах, якщо не заряджати до 100% – це вже відомий факт, якому чомусь сильно опираєтесь. Я не опираюся. Я досі не впевнений що то відомий факт, а не окремі випадки. І досі не знаю чи то кожного разу потрібно заряджати ліфер до 100% чи достатньо робити це з якойсь періодичністю.Цікаво в мануалах до брендових акб виробник наполягає на постійному заряджанні саме до 100%? Бо в мануалах по електричках нічого подібного не зустрічав. Ось типове відео стосовно довготривалого користування ВВБ в електричках. Вибачаюсь за руснявий переклад. Чомусь в електричках заряджати ВВБ до 100% не бажано, а в ДБЖ треба. Спойлер How_To_Ruin_Your_Electric_Car's_Battery_3_Common_Mistakes_rus.mp4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 1 час назад, Vikctor сказал: Не буде такого. Я ж до цього заряджав акб до 100%. При досягненні верхньої межі хоч однією коміркою заряджання зупиняється і потім в процесі балансування вмикається на кілька секунд з проміжками у кілька хвилин. Ну вы когда будите заряжать до 100% просто гляньте в приложение и понаблюдайте за процентом и током Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 8 минут назад, professori сказал: Вот пример, как выглядит кривой SOC. На скрине пример с поддержанием постоянным SOC 80%, но при этом напряжение падает, и за несколько дней при неизменном SOC оно упало заметно... Я там вище писав, що неодноразово читав стосовно випадків що ви описуєте - довготривалий стан зарядженості акб на умовні 80% виглядає як на вашому скріні. Але в моєму випадку йдеться про динамічний стан зарядженості, що змінюється кожного дня. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 5 минут назад, mib сказал: Ну вы когда будите заряжать до 100% просто гляньте в приложение и понаблюдайте за процентом и током Так і робив, бо я ж новий користувач і за всім спостерігаю. Знаєте скількі разів на день я досі хожу в котельню і клацаю на кнопки інвертору? Раз двадцять точно.) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 1 минуту назад, Vikctor сказал: Так і робив, бо я ж новий користувач і за всім спостерігаю. Знаєте скількі разів на день я досі хожу в котельню і клацаю на кнопки інвертору? Раз двадцять точно.) Вы это делали при первом заряде до 100 и сейчас делаете при заряде до 80-90 И как я понял прошел месяц без заряда до 100 Вот я и говорю что посмотрите при следующем до 100 И я это провожу агитацию, недели 2 вроде я при вас фразу хом ассистант не употреблял Это что бы не ходить 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 41 минуту назад, beavis сказал: Activate Battery Батарея на кнопку включения не реагировала 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 53 минуты назад, МакДо сказал: Пофіг. Ніяких провалів не бачу. п.с. - граюся з АКБ Покажите график напряжения или soc или мощности на батарее с 23 до 01 ночи. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 (змінено) 9 хвилин тому, Kubik сказав: Покажите график напряжения или soc или мощности на батарее с 23 до 01 ночи. Змінено 12 грудня 2024 користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 2 часа назад, Vikctor сказал: Звичайно що не балансується, бо старт балансування в бмс починається з 3,45В. І я перший раз чую, що бмс показує не реальні показники а якісь штучні. Невже всі присутьні окрім мене завжди заряджають свої акб до 100%. Скільки дивився на відео Енді, то в нього зазвичай рівень зарядженості збірок зазвичай 50-70%. Наскільки пам'ятаю, то Dmode також не заряджає свої збірки вище 90% зазвичай. а може і менше. я заряджаю до 98 і розряджаю до 25 протягом дня. але зазвичай 40 залишається 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 44 минуты назад, МакДо сказал: Можно на первом и втором графике поставить курсор на 00 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 (змінено) 8 минут назад, Kubik сказал: 53 минуты назад, МакДо сказал: Скорее всего 100% набирается до 00 часов, для чистоты эксперимента можете в диапазоне 18-23 опустить разряд до 60%? Змінено 12 грудня 2024 користувачем Kubik Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 9 хвилин тому, Kubik сказав: Можно на первом и втором графике поставить курсор на 00 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 6 хвилин тому, Kubik сказав: Скорее всего 100% набирается до 00 часов, для чистоты эксперимента можете в диапазоне 18-23 опустить разряд до 60%? Можу й станцювати 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 А як зараз тримати постійний SoC? Рік тому і до весни були питання стосовно чи не буде батареї погано якщо вона постійно заряджена на 100%, але зараз завдяки москалям таки питання не виникають, батарея за добу 1-2 рази розряджається до 60-80%. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 41 минуту назад, МакДо сказал: Можу й станцювати Значит пофиксили😁👍 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 4 хвилини тому, Kubik сказав: Значит пофиксили😁👍 Ага. Якось я начитався у ФБ. Пішов і зробив 23:00-23:55, 0:05-07:00. Так от з 23:55 до 0:05 мій електро котел 10хв жер 100А батареї. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 5 минут назад, МакДо сказал: Пішов і зробив 23:00-23:55, 0:05-07:00. В time of use? А як це вам вдалося зробити? В мене при зміні якогось часу суміжний одночасно змінюється. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 16 хвилин тому, Vikctor сказав: В time of use? А як це вам вдалося зробити? В мене при зміні якогось часу суміжний одночасно змінюється. в мене зараз теж все йде одне за одним. Не пам'ятаю точно. Може то було на прошивці з коробки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 (змінено) прикольно, не думав що із одним засніженим на 100% полем і другим на 15% буду жалкувати, що ще не підключив смарт лоад. підскажіть ще хто знає. наприклад така ситуація: якщо є надлишок сонячної енергії 1 квтгод, а смарт лоад споживає 2 квт (нагрвальний тен). чи буде він працювати в такому випадку? на половину потужності? чи інвертор побачить що він багато тягне і відключить? Змінено 13 грудня 2024 користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз