newbee2020 Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 2 минуты назад, volomoto сказал: 35% від чого? від ціни за 1 квт денного тарифу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 (змінено) 4 минуты назад, shneider_vova сказал: а тим більше якщо згадати, що ті всі трати на 99% переходять в тепло, що опалює будинок, що й так треба робити електрикою. тож втрат в грошах рівно 0 грн 0 коп є таке діло, я вчепив інвертора під рекуператором, для зими добре, для літа є байпас і буде надлишок ее на кондиціонування (якщо знадобиться) Змінено 20 грудня 2024 користувачем newbee2020 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 2 хвилини тому, shneider_vova сказав: а тим більше якщо згадати, що ті всі трати на 99% переходять в тепло, що опалює будинок, що й так треба робити електрикою. тож втрат в грошах рівно 0 грн 0 коп В мене гараж має одну спільну стіну з будинком і в гаражі є інвертор та серверна шафка (100 Вт десь споживає). За рахунок цього впродовж цілої зими не треба догрівати гарах і там тримається температура десь 10 градусів. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 я не рахував втрати, а просто прокачав в листопаді під 300 кВт.годин через нічний тариф. Вийшло електрики на 485грн, для порівняння 2023р - 926грн. Я не кажу всім так робити, може воно і не вигідно, просто мені нравиця як воно лампочками мигає 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 4 минуты назад, mib сказал: у вас есть инвертор и бмс, ну и пару автоматов с ремешками, вот за этим уже удобно наблюдать ну и можно уже и управлять что при перегрузе выключать зарядку авто, но в целом это больше от любви к статистике из побочных эффектов я не знаю что нажимать на инверторе я его видел в день установки и потом еще пару раз ходил в сарай смотрел как он там а так все видно потатчикам температур и тд и тп Ось і я вирішив, що це для тих хто любе статистику і прагне все контролювати. Я нарешті вчора випадково "полагодив" свої вуличні соноф прилади, що глючили ще з середини жовтня. Просто переплутав у вуличному щиті і для їх перезавантаження вимкнув/увімкнув не головний автомат щита а ПЗВ і якимось чином все нарешті запрацювало. Виявилось що пристрий, що рахує спожиту електрику на заряджання автівки весь цей час (з середини жовтня) нічого не рахував і таким чином в мене не буде статистики витрат на заряджання авто за три місяці. Я переживу) 3 минуты назад, shneider_vova сказал: а тим більше якщо згадати, що ті всі трати на 99% переходять в тепло, що опалює будинок, що й так треба робити електрикою. тож втрат в грошах рівно 0 грн 0 коп Але в теплу пору року все трішки навпаки) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 4 минуты назад, volomoto сказал: В мене гараж має одну спільну стіну з будинком і в гаражі є інвертор та серверна шафка (100 Вт десь споживає). За рахунок цього впродовж цілої зими не треба догрівати гарах і там тримається температура десь 10 градусів. Левова доля в опаленні гаражу в цьому випадку - втрати тепла з будинку через загальну стіну. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 2 хвилини тому, newbee2020 сказав: від ціни за 1 квт денного тарифу Ні, десь 40-43%, бо відсотки не можна віднімати один від одного. Треба рахувати в абсолютних значеннях, а тоді переводити у відсотки. Наприклад, кожна денна кіловатгодина, перенесена на ніч, це вже має коефіцієнт 1.2, якщо говорити про енергію, але 0.5, якщо говорити про ціну, тому ота перенесена енергія коштує 0.6, тоді як денна – 1. (1 - 0.6)/1 *100% = 40%, тобто кожна кіловатгодина, яка перенесена з дня на ніч коштує на 40% дешевше. Як це позначиться на рахунку залежить від розподілу нічного та денного споживання. 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 3 хвилини тому, Vikctor сказав: Левова доля в опаленні гаражу в цьому випадку - втрати тепла з будинку через загальну стіну. Воно звичайно має вклад, але в мене там 300мм газобетону Д300 і при дельті в 12 градусів – це якихось 100 Вт. Дверей мійє будинком і гаражем нема. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 21 час назад, 90BCO сказал: До речі, мої дороговартісні і дуже якісні срані АКБ мають WIFI (роутер їх бачить, як дві мережі), але як до них підключитись - поки х.з. Достаточно просто подключиться. Подключаетесь к тому WiFi, который в АКБ. Находите на каком IP сервер (лучше поискать зараннее в инете). Заходите на сервер, меняете данные сети на свои, сохраняете и перезагружаете устройство. Находите с помощью сканера сети (например Fing) на каком он IP, если сразу не выставили фиксированный. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 12 хвилин тому, yur43 сказав: я не рахував втрати, а просто прокачав в листопаді під 300 кВт.годин через нічний тариф. Вийшло електрики на 485грн, для порівняння 2023р - 926грн. Але це разом з експортом, який судячи з чисел, був куди більшим, ніж в листопаді 2023р. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 9 минут назад, volomoto сказал: 300мм газобетону Д300 утепляли? чи однослойка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 7 минут назад, professori сказал: Достаточно просто подключиться. Подключаетесь к тому WiFi, который в АКБ. Находите на каком IP сервер (лучше поискать зараннее в инете). Заходите на сервер, меняете данные сети на свои, сохраняете и перезагружаете устройство. Находите с помощью сканера сети (например Fing) на каком он IP, если сразу не выставили фиксированный. А який сервер шукати, Felicity, чи що ? Дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 9 минут назад, volomoto сказал: Воно звичайно має вклад, але в мене там 300мм газобетону Д300 і при дельті в 12 градусів – це якихось 100 Вт. Дверей мійє будинком і гаражем нема. В замовника умови майже однакові з вами - загальна стіна з ГБ D400 400мм без дверцят, але немає жодних приладів в гаражі, яки б генерували/втрачали тепло. Температура в гаражі менше +5 не буває взагалі. Точніше бувало й нижче (біля нуля), коли будинок ще не опалювався. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 41 минуту назад, Vikctor сказал: ...- зручність, комфорт та впевненість у системі аварійного живлення значно важливіші ніж гроші в гаманці. ...це приємні відчуття під час вимкнень світла, коли тобі пофігу якими приладами користується твоя дружина і немає потреби рахувати наскільки ще вистачить твого акб.... +10050! Наче про мене сказали! 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 23 хвилини тому, volomoto сказав: Але це разом з експортом, який судячи з чисел, був куди більшим, ніж в листопаді 2023р. це 11,24 а це 11,23 Так, в 24 сонця було більше. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 7 минут назад, yur43 сказал: в 24 сонця було більше. З кожним роком повітря все брудніше... Чи ні ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 25 минут назад, 90BCO сказал: А який сервер шукати, Felicity, чи що ? Дякую! Нет конечно. Посмотрите общий принцип настройки ESP32 устройств. Он одинаковый для них всех. Только в некоторых случаях настройка полуавтоматическая (например подключение WiFi стика Deye), а в некоторых ручная. 1. Подключится к новой сети устройства (батарея) 2. Зайти на её web морду и прописать настройки своей сети. 3. Отключиться от сети батареи, перезагрузить её. 4. Найти её в свое сети и управлять из неё. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 4 хвилини тому, 90BCO сказав: З кожним роком повітря все брудніше... ... або його (повітря) стає менше. Всієї правди ми не знаємо 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 24 минуты назад, 90BCO сказал: З кожним роком повітря все брудніше... То голуби й ворони на панелі гадять 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 21 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 грудня 2024 В 12.12.2024 в 14:18, Vikctor сказал: У вас дуууже обережна стратегія. Моя для похмурих днів наразі виглядає так: в такому випадку використання, коли акумулятор ніколи не заряджається до 100%, то почнеться розбаланс по клмірках. Хоть інколи, але потрібно до 100% дотягувати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 грудня 2024 21 минуту назад, S K сказал: в такому випадку використання, коли акумулятор ніколи не заряджається до 100%, то почнеться розбаланс по клмірках. Хоть інколи, але потрібно до 100% дотягувати. Так і роблю. Раз в місяць на мій погляд достатньо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 21 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 грудня 2024 3 години тому, Vikctor сказав: Так і роблю. Раз в місяць на мій погляд достатньо. На щастя, достатньо чи ні легко перевірити. Якщо встигають відбалансуватися за час заряду, то дійсно все ок. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 21 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 21 грудня 2024 4 години тому, Vikctor сказав: Так і роблю. Раз в місяць на мій погляд достатньо. практика моїх комірок хоче балансування раз на 5-7 днів 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 грудня 2024 1 час назад, razzil сказал: На щастя, достатньо чи ні легко перевірити. Якщо встигають відбалансуватися за час заряду, то дійсно все ок. А як це визначити? Який точний критерій відбалансованих комірок? Я для себе вирішив, що розбіг в сотих долях це погано а в тисячних вже норм, але підтвердження цьому ніде не зустрічав. Ось наприклад на скріні різниця в 0,006В це норм чи не норм? Це десь 6 годин, з яких години три йшло заряджання а потім відбувалося балансування у Float режимі. Скрін зроблений години через три після закінчення цього всього. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 грудня 2024 16 минут назад, yur43 сказал: практика моїх комірок хоче балансування раз на 5-7 днів Як ви зробили такий висновок? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз