Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

4 минуты назад, shneider_vova сказал:

а тим більше якщо згадати, що ті всі трати на 99% переходять в тепло, що опалює будинок, що й так треба робити електрикою. тож втрат в грошах рівно 0 грн 0 коп

є таке діло, я вчепив інвертора під рекуператором, для зими добре, для літа є байпас і буде надлишок ее на кондиціонування (якщо знадобиться)

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, shneider_vova сказав:

а тим більше якщо згадати, що ті всі трати на 99% переходять в тепло, що опалює будинок, що й так треба робити електрикою. тож втрат в грошах рівно 0 грн 0 коп

В мене гараж має одну спільну стіну з будинком і в гаражі є інвертор та серверна шафка (100 Вт десь споживає). За рахунок цього впродовж цілої зими не треба догрівати гарах і там тримається температура десь 10 градусів.

• Лайк 3
Посилання на коментар

я не рахував втрати, а просто прокачав в листопаді під 300 кВт.годин через нічний тариф. Вийшло електрики на 485грн, для порівняння 2023р - 926грн.

Я не кажу всім так робити, може воно і не вигідно, просто мені нравиця як воно лампочками мигає

• Лайк 5
Посилання на коментар

4 минуты назад, mib сказал:

у вас есть инвертор и бмс, ну и пару автоматов с ремешками, вот за этим уже удобно наблюдать ну и можно уже и управлять что при перегрузе выключать зарядку авто, но в целом это больше от любви к статистике :-) из побочных эффектов я не знаю что нажимать на инверторе я его видел в день установки и потом еще пару раз ходил в сарай смотрел как он там :-) а так все видно потатчикам температур и тд и тп

Ось і я вирішив, що це для тих хто любе статистику і прагне все контролювати. Я нарешті вчора випадково "полагодив" свої вуличні соноф прилади, що глючили ще з  середини жовтня. Просто переплутав у вуличному щиті і для їх перезавантаження вимкнув/увімкнув не головний автомат щита а ПЗВ і якимось чином все нарешті запрацювало. Виявилось що пристрий, що рахує спожиту електрику на заряджання автівки весь цей час (з середини жовтня) нічого не рахував і таким чином в мене не буде статистики витрат на заряджання авто за три місяці. Я переживу)

3 минуты назад, shneider_vova сказал:

Але в теплу пору року все трішки навпаки)

• Лайк 2
Посилання на коментар

4 минуты назад, volomoto сказал:

В мене гараж має одну спільну стіну з будинком і в гаражі є інвертор та серверна шафка (100 Вт десь споживає). За рахунок цього впродовж цілої зими не треба догрівати гарах і там тримається температура десь 10 градусів.

Левова доля в опаленні гаражу в цьому випадку - втрати тепла з будинку через загальну стіну.

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 хвилини тому, newbee2020 сказав:

від ціни за 1 квт денного тарифу

Ні, десь 40-43%, бо відсотки не можна віднімати один від одного. Треба рахувати в абсолютних значеннях, а тоді переводити у відсотки.

Наприклад, кожна денна кіловатгодина, перенесена на ніч, це вже має коефіцієнт 1.2, якщо говорити про енергію, але 0.5, якщо говорити про ціну, тому ота перенесена енергія коштує 0.6, тоді як денна – 1.

(1 - 0.6)/1 *100% = 40%, тобто кожна кіловатгодина, яка перенесена з дня на ніч коштує на 40% дешевше. Як це позначиться на рахунку залежить від розподілу нічного та денного споживання.

• Лайк 4
  • Дякую 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, Vikctor сказав:

Левова доля в опаленні гаражу в цьому випадку - втрати тепла з будинку через загальну стіну.

Воно звичайно має вклад, але в мене там 300мм газобетону Д300 і при дельті в 12 градусів – це якихось 100 Вт. Дверей мійє будинком і гаражем нема.

• Лайк 1
Посилання на коментар

21 час назад, 90BCO сказал:

До речі, мої дороговартісні і дуже якісні  срані АКБ мають WIFI (роутер їх бачить, як дві мережі), але як до них підключитись - поки х.з.

Достаточно просто подключиться. Подключаетесь к тому WiFi, который в АКБ. Находите на каком IP сервер (лучше поискать зараннее в инете). Заходите на сервер, меняете данные сети на свои, сохраняете и перезагружаете устройство. Находите с помощью сканера сети (например Fing) на каком он IP, если сразу не выставили фиксированный.

• Дякую 1
Посилання на коментар

12 хвилин тому, yur43 сказав:

я не рахував втрати, а просто прокачав в листопаді під 300 кВт.годин через нічний тариф. Вийшло електрики на 485грн, для порівняння 2023р - 926грн.

Але це разом з експортом, який судячи з чисел, був куди більшим, ніж в листопаді 2023р.

Посилання на коментар

7 минут назад, professori сказал:

Достаточно просто подключиться. Подключаетесь к тому WiFi, который в АКБ. Находите на каком IP сервер (лучше поискать зараннее в инете). Заходите на сервер, меняете данные сети на свои, сохраняете и перезагружаете устройство. Находите с помощью сканера сети (например Fing) на каком он IP, если сразу не выставили фиксированный.

А який сервер шукати, Felicity, чи що ?

Дякую!

Посилання на коментар

9 минут назад, volomoto сказал:

Воно звичайно має вклад, але в мене там 300мм газобетону Д300 і при дельті в 12 градусів – це якихось 100 Вт. Дверей мійє будинком і гаражем нема.

В замовника умови майже однакові з вами - загальна стіна з ГБ D400 400мм без дверцят, але немає жодних приладів в гаражі, яки б генерували/втрачали тепло. Температура в гаражі менше +5 не буває взагалі. Точніше бувало й нижче (біля нуля), коли будинок ще не опалювався.

Посилання на коментар

41 минуту назад, Vikctor сказал:

...- зручність, комфорт та впевненість у системі аварійного живлення значно важливіші ніж гроші в гаманці. 

...це приємні відчуття під час вимкнень світла, коли тобі пофігу якими приладами користується твоя дружина і немає потреби рахувати наскільки ще вистачить твого акб....

+10050!

Наче про мене сказали!

• Лайк 2
Посилання на коментар

23 хвилини тому, volomoto сказав:

Але це разом з експортом, який судячи з чисел, був куди більшим, ніж в листопаді 2023р.

image.png.43a2c41bcebadfdd053b7b56b91b3bb2.png

це 11,24

image.png.3525272fc6fd06314a7b6afeb1803f3f.png

а це 11,23

Так, в 24 сонця було більше.

• Лайк 1
Посилання на коментар

7 минут назад, yur43 сказал:

в 24 сонця було більше.

З кожним роком повітря все брудніше...

Чи ні ?

Посилання на коментар

25 минут назад, 90BCO сказал:

А який сервер шукати, Felicity, чи що ?

Дякую!

Нет конечно. Посмотрите общий принцип настройки ESP32 устройств. Он одинаковый для них всех. Только в некоторых случаях настройка полуавтоматическая (например подключение WiFi стика Deye), а в некоторых ручная.
1. Подключится к новой сети устройства (батарея)
2. Зайти на её web морду и прописать настройки своей сети.
3. Отключиться от сети батареи, перезагрузить её.
4. Найти её в свое сети и управлять из неё.

• Дякую 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, 90BCO сказав:

... або його (повітря) стає менше. Всієї правди ми не знаємо :)

• Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар

24 минуты назад, 90BCO сказал:

То голуби й ворони на панелі гадять :pozor:

• Хаха 1
Посилання на коментар

В 12.12.2024 в 14:18, Vikctor сказал:

У вас дуууже обережна стратегія. Моя для похмурих днів наразі виглядає так:

1014438274_.thumb.png.9c09e8362613588d7fdb0ad563724d1f.png

в такому випадку використання, коли акумулятор ніколи не заряджається до 100%, то почнеться розбаланс по клмірках. Хоть інколи, але потрібно до 100% дотягувати.

• Лайк 1
Посилання на коментар

21 минуту назад, S K сказал:

в такому випадку використання, коли акумулятор ніколи не заряджається до 100%, то почнеться розбаланс по клмірках. Хоть інколи, але потрібно до 100% дотягувати.

Так і роблю. Раз в місяць на мій погляд достатньо.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, Vikctor сказав:

На щастя, достатньо чи ні легко перевірити. Якщо встигають відбалансуватися за час заряду, то дійсно все ок.

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 години тому, Vikctor сказав:

практика моїх комірок хоче балансування раз на 5-7 днів

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, razzil сказал:

На щастя, достатньо чи ні легко перевірити. Якщо встигають відбалансуватися за час заряду, то дійсно все ок.

А як це визначити? Який точний критерій відбалансованих комірок? Я для себе вирішив, що розбіг в сотих долях це погано а в тисячних вже норм, але підтвердження цьому ніде не зустрічав. Ось наприклад на скріні різниця в 0,006В це норм чи не норм? Це десь 6 годин, з яких години три йшло заряджання а потім відбувалося балансування у Float режимі. Скрін зроблений години через три після закінчення цього всього.

1484604197_.thumb.png.6741735f6db977ef339ef5ec313e43ad.png

Посилання на коментар

16 минут назад, yur43 сказал:

практика моїх комірок хоче балансування раз на 5-7 днів

Як ви зробили такий висновок?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...