МакДо Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня Тільки що, razzil сказав: Бо якщо завтра буде достатньо сонця, краще зарядити батарею від нього. Це лише у разі відсутності ЗТ. Бо вночі по 1,32 купувати, а в день по 5,7 продавати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня 29 хвилин тому, volomoto сказав: Так, це макс. потужність батареї, яку інвертор буде підмішувати до мережі для живлення навантаження або експорту в мережу. на автономний режим (без мережі) цей параметр діє? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня (змінено) 6 хвилин тому, МакДо сказав: Це лише у разі відсутності ЗТ. Бо вночі по 1,32 купувати, а в день по 5,7 продавати. в межах місяця працює взаємозалік, якщо генерація менша споживання, значить згенерували по 1,32 Якщо споживання менше генерації, значить споживали по 5,7грн. Змінено 2 січня користувачем yur43 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 24 хвилини тому, razzil сказав: То це є чудово. На інтервал в якому батарея вночі підзаряжається від мережі просто встановити Power 0. Так, це варіант щоб повністю виключити розряд батареї вночі, коли вона ще має запас сонця з дня. Тоді все навантаження буде живитись тільки від мережі, а запас батареї перенесеться на інший день, щоб не використовувати дорогу мережу, якщо сонця мало. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня (змінено) 27 хвилин тому, razzil сказав: Сподіваюся, якщо мережа в цей час зникне, то інвертор проігнорить Power 0... 21 хвилину тому, beavis сказав: Чи цей параметр працює тіки при наявності мережі? 8 хвилин тому, yur43 сказав: на автономний режим (без мережі) цей параметр діє? ToU працює тільки при наявності мережі, а в автономному режимі вся та табличка ігнорується, бо вона банально втрачає сенс. Змінено 2 січня користувачем volomoto 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Роман Парандій Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня Підкажіть будь ласка по проблемному питанню. Інвертори SUN-50K-SG01HP3-EU-BM4 підключено шляхом "врізки" в існуючу систему електропостачання. Мережу під'єднано на вхід інвертора (Grid), а навантаження — на його вихід (Load). У системі встановлено два паралельно під'єднані інвертори номінальною потужністю по 50 кВт кожний. Далі описано роботу Master-інвертора. У режимі №3 (Нульовий експорт у мережу) і режимі №2 (нульовий експорт на навантаження) інвертор видає дивне пищання. На екрані відображається генерація 0,44 кВт і генерація зі сторони навантаження -1,25 кВт, хоча на стороні навантаження немає жодних додаткових джерел генерації. Після перемикання інвертора в режим роботи №1 (Спочатку віддача) дивне пищання зникає. На екрані відображається генерація 4,30 кВт. На іконці навантаження зникає позначення генерації та з'являється позначення споживання (графічно змінюється напрям стрілочок). Споживання становить 3,29 кВт. На стороні мережі встановлено Smart Meter із трансформаторами струму, що відповідають номіналу мережі. Підкажіть будь ласка чому так відбувається і як це можна вирішити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 6 минут назад, Роман Парандій сказал: Підкажіть будь ласка по проблемному питанню. Інвертори SUN-50K-SG01HP3-EU-BM4 підключено шляхом "врізки" в існуючу систему електропостачання. Мережу під'єднано на вхід інвертора (Grid), а навантаження — на його вихід (Load). У системі встановлено два паралельно під'єднані інвертори номінальною потужністю по 50 кВт кожний. Далі описано роботу Master-інвертора. У режимі №3 (Нульовий експорт у мережу) і режимі №2 (нульовий експорт на навантаження) інвертор видає дивне пищання. На екрані відображається генерація 0,44 кВт і генерація зі сторони навантаження -1,25 кВт, хоча на стороні навантаження немає жодних додаткових джерел генерації. Після перемикання інвертора в режим роботи №1 (Спочатку віддача) дивне пищання зникає. На екрані відображається генерація 4,30 кВт. На іконці навантаження зникає позначення генерації та з'являється позначення споживання (графічно змінюється напрям стрілочок). Споживання становить 3,29 кВт. На стороні мережі встановлено Smart Meter із трансформаторами струму, що відповідають номіналу мережі. Підкажіть будь ласка чому так відбувається і як це можна вирішити Шось намучено з смартметером. Бува таке. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Роман Парандій Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня (змінено) Але ж для другого режиму роботи інвертора не задіюється смарт метр, оскільки потужність видаєтся виключно на резерв без можливості видачі в мережу. Тобто при цьому режимі роботи смарт метр не задіюється, однак на дисплеї всеодно відображаються некоректні показники споживання і супутній писк інвертора Змінено 2 січня користувачем Роман Парандій Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 1 час назад, Роман Парандій сказал: У системі встановлено два паралельно під'єднані інвертори номінальною потужністю по 50 кВт кожний. Ця гілка форуму має обмеження потужності в 12 кВт, 3ф. 🤷♂️ 3 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 2 часа назад, Роман Парандій сказал: Але ж для другого режиму роботи інвертора не задіюється смарт метр, оскільки потужність видаєтся виключно на резерв без можливості видачі в мережу. Тобто при цьому режимі роботи смарт метр не задіюється, однак на дисплеї всеодно відображаються некоректні показники споживання і супутній писк інвертора Ну то зверніться до продавця, проведуть діагностику і все знайдуть 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня 22 хвилини тому, Dalet сказав: Ну то зверніться до продавця, проведуть діагностику і все знайдуть В мене сусід комплексно придбав СЕС гібрид Дейе, 20 кВт, високовольтне коробкове рішення. Так продавці вже на шостий приїзд по виклику пропонували гроші взад, але наче не зійшлись на сумі компенсації. Сусід все протоколює, отримує сервіс в повній мірі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 4 минуты назад, yur43 сказал: В мене сусід комплексно придбав СЕС гібрид Дейе, 20 кВт, високовольтне коробкове рішення. Так продавці вже на шостий приїзд по виклику пропонували гроші взад, але наче не зійшлись на сумі компенсації. Сусід все протоколює, отримує сервіс в повній мірі. ну якщо продавець не компетентний, то хто ж лікар тоді, треба було думать до того. Або тепер платити тому хто зробить. Дею 20к все в одному я ставив, прикольний, взяв за монтаж 600дол, бо то не моє було, і всім добре, і клієнту і мені 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня (змінено) 5 хвилин тому, Dalet сказав: ну якщо продавець не компетентний є трохи.. Встановлення LFP в неопалюваному приміщенні, набір батарей не забезпечує паспортну потужність. Ще не зрозумів, як він їм пред'явив невідповідність продуктивності сонячних масивів, воно що в договорі прописано? Він довго вибирав продавця Змінено 2 січня користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 10 минут назад, yur43 сказал: Встановлення LFP в неопалюваному приміщенні, набір батарей не забезпечує паспортну потужність. Встановлено в не опалювальному гаражі. Прошу. Ви любите графіки. Читайте 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня 21 хвилину тому, Dalet сказав: Встановлено в не опалювальному гаражі. Прошу. Ви любите графіки. Читайте тут більш-менш все гарно. Правда +10 температура, це при якій погоді? Зими то ще й не було. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня (змінено) 12 минут назад, yur43 сказал: тут більш-менш все гарно. Правда +10 температура, це при якій погоді? Зими то ще й не було. не шукайте кішку де її нема. там підігрів заводський в них но навіть без того, рішення як би є, можна нагородити щось, то не важко Змінено 2 січня користувачем Dalet Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня 2 хвилини тому, Dalet сказав: підігрів заводський в них постараюсь заспокоїти діда, бо там вже серцевий приступ був. Ну і то ж не Ваше, бо я писав що шість разів приїзжали безплатно. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня Только что, yur43 сказал: постараюсь заспокоїти діда, бо там вже серцевий приступ був. Ну і то ж не Ваше, бо я писав що шість разів приїзжали безплатно. це добре)))) цікаво а за що вони живуть))) я взагалі інколи дивуюся, у Дейе один з найпотужніших онлайн моніторингів, дозволя 90% питань продіагностувати і приписати ліки, а нє, наші не такі, наші будуть їздити))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 6 годин тому, volomoto сказав: ToU працює тільки при наявності мережі Точно, грішним ділом забув, шо вся та табличка цілком і повністю відноситься тіки до тайм оф юз) Питання знімається як тупе... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня В мене сьогодні графічно-грайливий настрій, тому я роздаю графіки наліво та направо. Ось так з точки зору споживання ЕЕ виглядає життя в повністю електричній хаті із тепловим насосом: Це розподіл потужності навантаження всього будинку. По осі Y – потужність у ватах, а по осі Х – скільки часу у відсотках навантаження споживало таку потужність. Якщо всі відсотки просумувати, то вийде 100, тобто я вибираю якийсь період часу (в даному випадку з 1 листопада по 31 грудня 2024 року) і це є 100%. Також потужність тут йде смугами, а зокрема логарифмічними "відрами", але то я вже вдаюсь в непотрібні деталі Основний висновок з цього такий, що спокійно можна жити із 10 кВт інвертором, який живить весь будинок включно із системою опалення на базі ТН. Потужні прилади одначасно включається на дуже короткий час, наприклад навантаження в 7 кВт було не більше 40 хв за весь відрізок у два місяці. А ось такою була картина з 1 грудня 2023 по 31 січня 2024, коли ще не було ТН: 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 23 хвилини тому, mib сказав: Зарядка мені сподобалась, а все решта такоє, бо вже є ХА. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 18 минут назад, volomoto сказал: Зарядка мені сподобалась, а все решта такоє, бо вже є ХА. Да и зарядки есть управляемые из ХА, но я больше про тенденцию 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 4 минуты назад, mib сказал: я больше про тенденцию Якщо тенденція це встановлення громізьких вайфай блоків в кожну розетку, то манав я таку загальну тенденцію. Дуже схоже на часи, коли електроприлади з євророзетками вже з'явилися, а в більшості залишились старі домашні розетки. Ті хто не жив у 90-ті не зрозуміють. Тоді теж був перехідник між розеткою та електроприладом. Правда ще без вайфай. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 5 годин тому, mib сказав: Файно, особливо якщо зарядка для авто в реальному часі може регулювати потужність заряду. Ну і взагалі норм тема для тих, хто не хоче заморочуватись з туями/зігбі/ха. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз