МакДо Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 2 хвилини тому, mib сказав: Главное в местную группу не пишите об этом И свет в доме лучше сейчас выключить Пізно. Забув вимкнути прожектор на вулиці, коли їхав за малою.))) Сусід мені вже «подякував», сказавши, що все нормально працювало. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 2 минуты назад, mib сказал: Главное в местную группу не пишите об этом... ...і в ДТЕК Дніпра не пишіть, бо всю Україну вимикнуть😱 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 52 минуты назад, mib сказал: И свет в доме лучше сейчас выключить Це чому? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня Все, всім дякую Мережу відновили, все супер. Дивних звуків немає) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 14 минут назад, Vikctor сказал: Це чому? Что бы соседи с вилами не пришли после написанного в группу 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 6 минут назад, mib сказал: Что бы соседи с вилами не пришли после написанного в группу Якись у вас там знервовані сусіди. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 4 минуты назад, Vikctor сказал: Якись у вас там знервовані сусіди. Я думаю будь мы соседями @МакДопосле его сообщения в группе что благодаря ему у нас целый день нет света и не имея инверторрв сходили бы высказать ему свое почтение А так у меня с соседями все хорошо, учитывая что ключи от трансформатора я держу в кармане 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 6 минут назад, mib сказал: Я думаю будь мы соседями @МакДопосле его сообщения в группе что благодаря ему у нас целый день нет света и не имея инверторрв сходили бы высказать ему свое почтение По-перше навіть в мене тут вже у багатьох є інвертори, а в жирному регіоні країни володарів інверторів ще більше. По-друге якщо хтось написав би, що частота в мережі варіюється від 42 до 120Гц, то навіть в моїй селянській групі знайшлося б пару фахівців яки пояснили б іншим чому не треба користуватись такою мережею. Я взагалі в шоці що наші інвертори здатні подібне схавати й не здохнути... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 1 минуту назад, Vikctor сказал: ...частота в мережі варіюється від 42 до 120Гц Як це взагалі можливо ?! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 7 минут назад, 90BCO сказал: Як це взагалі можливо ?! Десь сильно іскрило. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 7 минут назад, 90BCO сказал: Як це взагалі можливо ?! Та звідки ж я знаю. Колись читав, що зміна на 10% від 50Гц вже вважається аварією. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) 9 хвилин тому, 90BCO сказав: Як це взагалі можливо ?! Уявлення не маю. Але тестер на режимі вимірювання частоти сходив з розуму. При чому на різних фазах по різному. Зараз же, після відновлення мережі, цей же тестер показує 50.00. В той час інвертор видавав звук тріску тихенького, то вмикаючи мережу, то вимикаючи. Після вимкнення хвилин по 10 не хотів конектитись. В голові пронеслись години відео ремонтів інверторів на ютюб. Зняв кришку, щоб понюхати. Було стрьомно. В такт звуку сходив з розуму не дешевий лед світильник, утворюючи страбоскопічний ефект нерівномірних блимань. Навряд то занижена напруга так впливала. Змінено 18 березня користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 21 минуту назад, Vikctor сказал: По-перше навіть в мене тут вже у багатьох є інвертори, а в жирному регіоні країни володарів інверторів ще більше. По-друге якщо хтось написав би, що частота в мережі варіюється від 42 до 120Гц, то навіть в моїй селянській групі знайшлося б пару фахівців яки пояснили б іншим чому не треба користуватись такою мережею. Я взагалі в шоці що наші інвертори здатні подібне схавати й не здохнути... Я думал что я достаточное количество смайликов поставил Одним словом пытался шутить 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
orange22 Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) 6 часов назад, volomoto сказал: Стикалися звичайно і причини різні. Інвертор має куди дівати всю потужність? - підключений зелений тариф Інвертор відключається від мережі, коли генерація падає? - інвертор від мережі не відключається Скиньте скріни всіх налаштувань. відповіді в цитаті. на відео момент просідання. за хвилину до був виробіток 12квт і після викл/вкл сонячного входу починє також видавати 12 квт video_2025-03-18_22-03-15.mp4 Змінено 18 березня користувачем orange22 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 55 хвилин тому, Vikctor сказав: Та звідки ж я знаю. Колись читав, що зміна на 10% від 50Гц вже вважається аварією. То трохи не так, норма у цілому це +-0,5Гц. Цитата Частота напруги електропостачання для мереж низької напруги має бути в межах: 1) для систем, які синхронно приєднані до ОЕС України - 50 Гц ± 1 % протягом 99,5 % часу за рік та 50 Гц + 4 % ( - 6 %) протягом 100 % часу; 2) для систем без синхронного приєднання до ОЕС України - 50 Гц ± 2 % протягом 99,5 % часу за рік та 50 Гц ± 15 % протягом 100 % часу. Тобто ±10% і навіть трохи більше можна, але для цього треба вимкнути вхідний автомат. Я от тільки не знаю - відсутність мережі при увімкнутому вхідному автоматі розглядається як синхронне приєднання до ОЕС України чи ні? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня Сьогодні і сонце виглядає і досить прохолодно. Поле з номінальною потужністю 11.6 видало в піку 12.9. Струм сягав 15A, а запобіжники та автомати в мене стоять на 16А. Цікаво чи є шанс, що влітку продуктивність може бути ще більше і треба міняти автомати та запобіжники на більший номінал? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 3 хвилини тому, razzil сказав: Сьогодні і сонце виглядає і досить прохолодно. Поле з номінальною потужністю 11.6 видало в піку 12.9. Струм сягав 15A, а запобіжники та автомати в мене стоять на 16А. Цікаво чи є шанс, що влітку продуктивність може бути ще більше і треба міняти автомати та запобіжники на більший номінал? Так влітку температура буде більше, треба подивитись температуру зараз та температуру влітку, температурний коефіцієнт панелей та порахувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 5 хвилин тому, razzil сказав: Сьогодні і сонце виглядає і досить прохолодно. Поле з номінальною потужністю 11.6 видало в піку 12.9. Струм сягав 15A, а запобіжники та автомати в мене стоять на 16А. Цікаво чи є шанс, що влітку продуктивність може бути ще більше і треба міняти автомати та запобіжники на більший номінал? у мене в ці весняні дні піки (які були всього декілька раз) були більші, ніж влітку. тож в спеку панелі максимально у мене видають менші піки, навіть при кращому літньому куті. Але я ще не в курсі які показники будуть протягом весни, коли спека ще не літня, бо панелі встановлені тіки минулого літа. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) 4 години тому, razzil сказав: Струм сягав 15A, а запобіжники та автомати в мене стоять на 16А. Цікаво чи є шанс, що влітку продуктивність може бути ще більше і треба міняти автомати та запобіжники на більший номінал? Я б не дуже звертав увагу на ті короткочасні викиди струму, бо вони нічого суттєво не змінюють, але запобіжники я б змінив на потужніші, щоб не було непотрібного нагріву, коли і так гаряче навколо. Змінено 19 березня користувачем volomoto 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
orange22 Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня Хотів би ще раз звернутись по питанню. Можливо ці графіки якось допоможуть. Чи стикався хтось з такими просадками виробітку. Додаю по 2 графіка на DC і AC застину. Заміри об 11.32 і о 11.37 Просто може якісь думки є куди копати. По вольтажу панелей і струму ніби перевищення немає. Напруга по AC є певний перекос по фазам, але мережа не вимикається. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 44 хвилини тому, orange22 сказав: Хотів би ще раз звернутись по питанню. Вас просили викласти налаштування інвертора. Зробіть фото grid settings та Advanced functions. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
orange22 Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня Ось Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) 23 хвилини тому, orange22 сказав: Ось Не впевнений, що потрібна галочка на Solar arc protection. А ще на попередніх ваших скрінах побачив нюанс. На скільки я розумію, 12ка може продавати в мережу максимум 12кВт. У вас генерація вища. Можливо йому немає куди дівати зайву генерацію і він обрізає її. Спробуйте розрядити АКБ і повторити. Або під час цих глюків увімкнути навантаження (бойлер?). Завтра передають сонце. І заберіть галочку з BMS error stop. Змінено 19 березня користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
orange22 Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) 3 минуты назад, МакДо сказал: Не впевнений, що потрібна галочка на Solar arc protection. А ще на попередніх ваших скрінах побачив нюанс. На скільки я розумію, 12ка може продавати в мережу максимум 12кВт. У вас генерація вища. Можливо йому немає куди дівати зайву генерацію і він обрізає її. Спробуйте розрядити АКБ і повторити. Або під час цих глюків увімкнути навантаження (бойлер?). Завтра передають сонце. Дякую! Завтра буду пробувати. Увімкну зарядку авто Змінено 19 березня користувачем orange22 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 20 березня Поділитись Опубліковано: 20 березня (змінено) 15 годин тому, orange22 сказав: Заберіть галочку Zero I enable Змінено 20 березня користувачем volomoto 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз