90BCO Опубліковано: У вівторок в 21:51 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 21:51 Шановні, прошу допомоги! Нещодавно з'ясував, що Дея-12-3F "втіхаря" з 23:00 до 07:00 живить будинок від мережі, хоча в Time of Use це відключено. Помітив не одразу. Раніше було все гуд: вночі розряджала АКБ доки не почнеться генерація. Пару разів бутнув систему - не допомогло. Чи то я щось забув? На що слід звернути увагу? Спойлер Спойлер Спойлер Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: У вівторок в 22:03 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 22:03 10 минут назад, 90BCO сказал: Помітив не одразу. Раніше було все гуд: вночі розряджала АКБ доки не почнеться генерація. У вас с 23:00 стоит 100% и в 00:00 до 7:00 стоит 100% тоесть что должно ночью зарядать акб и питать дом от сети А днем стоит 50% заряд от сети В итоге днем оно зарядает от солнца до 100 до 23 разряжает акб когда чолнце зашло и в 23 начинает питать от сети и заряжать акб 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: У вівторок в 22:24 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 22:24 20 хвилин тому, mib сказав: в 23 начинает питать от сети и заряжать акб тільки живити будинок від мережі (бо 91 менше 100), акум не заряджає, бо галка не стоїть. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: У вівторок в 22:28 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 22:28 38 хвилин тому, 90BCO сказав: з 23:00 до 07:00 живить будинок від мережі, хоча в Time of Use це відключено Це ж якою галкою Ви те відключили?) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: У вівторок в 22:32 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 22:32 6 минут назад, beavis сказал: тільки живити будинок від мережі (бо 91 менше 100), акум не заряджає, бо галка не стоїть. Да на галочки я и не посмотрел только на время Но даже в таком случае акб разряжать ему с 23-07 нельзя, соответственно питать дом от сети 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: У вівторок в 22:42 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 22:42 (змінено) 39 минут назад, mib сказал: У вас с 23:00 стоит 100% и в 00:00 до 7:00 стоит 100% тоесть что должно ночью зарядать акб и питать дом от сети А днем стоит 50% заряд от сети В итоге днем оно зарядает от солнца до 100 до 23 разряжает акб когда чолнце зашло и в 23 начинает питать от сети и заряжать акб Дякую усім, хто прокоментував! А як у кого це налаштовано (літній час, маю на увазі) ? Якщо я всюди поставлю 50%, то вночі АКБ буде розряджатись, а заряджатись від сонця до 100% ? Змінено У вівторок в 22:45 користувачем 90BCO 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 07:16 Поділитись Опубліковано: учора в 07:16 8 годин тому, 90BCO сказав: А як у кого це налаштовано (літній час, маю на увазі) ? В мене ось так. Але вдень увімкнений режим Selling first. На ніч вмикається Zero export to CT. Забрав з ночі всі потужні прилади. Зазвичай нижче 62% не падає. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 07:31 Поділитись Опубліковано: учора в 07:31 8 часов назад, 90BCO сказал: Якщо я всюди поставлю 50%, то вночі АКБ буде розряджатись, а заряджатись від сонця до 100% ? Так, але розряджатись буде тільки до досягнення 50% зарядженості. Якщо розрядити акб до вказаного рівня, то знов почне живитись від мережі. 8 часов назад, 90BCO сказал: А як у кого це налаштовано (літній час, маю на увазі) ? В мене максимальний продаж на літо встановлений. Відповідно акум відпочиває. Але це тільки на період, коли генерація гарантованно вище споживання. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: учора в 10:45 Поділитись Опубліковано: учора в 10:45 3 години тому, МакДо сказав: На ніч вмикається Zero export to CT. Забрав з ночі всі потужні прилади. Зазвичай нижче 62% не падає. А навіщо так складно? Чому не на Selling first постійно? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 11:14 Поділитись Опубліковано: учора в 11:14 27 хвилин тому, razzil сказав: А навіщо так складно? Чому не на Selling first постійно? Все просто. Для мінімалізації використання мережі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: учора в 11:18 Поділитись Опубліковано: учора в 11:18 3 хвилини тому, МакДо сказав: Все просто. Для мінімалізації використання мережі. Просто так чи яка причина? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) Доброго ранку шановне товариство! Замінив свого SUN-5K-LP1 на SUN-12K-LP3. Оновив прошивку на 12К до останньої актуальної - MAIN:2006-1172-1807 / HMI:1001-C050 / Arc Board:D207. Виникло декілька питань: 1. Ніяк не хоче віключатись (не знімається галка) з "Time Of Use" (на 5К це працювало без проблем). Оскільки я керую інвертором з НomeAssistant (напряму по CAN, не через логер) то він мені тільки заважає. Як його відключити, чи в 12К "Time Of Use" не відключається? - Пробував "знімати галку" на інверторі - знімається але не запам'ятовується. - Пробував підключати логер і робити це через хмару Deye Cloud - та сама фігня - Read -> Зняття галки -> Setup - ніфіга не знімається. - Пробував скидати інвертор до заводських налаштувань - Basic Setting -> Factory Reset. Отримую індіанське житло "фігвам" Написав в підтримку Deye - мовчать Може є якийсь ритуальний танок с бубном про який я не знаю? 2. На 12К, в меню Advanced Function немає MPPT Scan хоча в Deye Cloud цей пункт є і начебто налаштовується - тобто можна змінити і зміни запам'ятовується. Але як воно по факту - цей функціонал на 12К працює, чи тільки дослідно вивчати? Може хтось бавився в це? Одразу поясню навіщо воно мені. У мене поле частково затінюється сусідським дубом і на 5К цей функціонал, в моєму випадку, хоча й не сильно але підвищував ефективнісь поля - перевірено дослідним шляхом. Про оптимізатори знаю, але поки хочеться малою кровью. Змінено 12 годин тому користувачем xkansler Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) Одразу не відходячи від касси другий кейс питань до товариства. Свій 5К я віддав товаришу у якого стояло 2 шт. 5К в режимі паралель на одній фазі. Все працювало бездоганно. Зараз він підключив ЗТ і стало питання трифазної схеми. Зібрали трифазну схему з трьох 5К. Все по мануалу. При запуску системи, з під'єднаною зовнішньою мережою, система працює. Мережу бачить, LOAD живить, аккуми заряджає, з PV бере, нормально продає. Як тільки відключається зовнішня мережа система вилітає в помилку, на LOAD нічого немає, аккуми не бачить. Видає F41Parallel_System_Stop, а за ним якийсь дивний Alert - F50AC_V_GridCurr_DcHigh_Fault. Його в мануалі взагалі нема. Цей Alert навіть не гуглиться. Після під'єднання зовнішньої мережі в нормальний стан не повертається без повного перезапуску. Після перезапуску інверторів все стартує і працює до слідуючого від'єднання зовнішньої мережі. Може хтось стикався, бо підтримка Deye мовчить. P.S. Усі три інвертори абсолютно однакові. Купувалися одночасно у одного продавця, тобто товариш тоді купив собі два і я один. Серійники дуже поряд - тобто це +/- одна партія. Прошивки на всіх 5К однакові, останні, оновлені підтримкою Deye Stable version - MAIN:3388-1515 / HMI:0000-C379. Прошивки логерів на всіх трьох - LSW3_32U_5406_1.06 Система декілька разів скидалась до до заводських налаштувань (кожен інвертор окремо) і налаштовувалась з нуля, але це нічого не змінило в поведінці системи Змінено 12 годин тому користувачем xkansler Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 11 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 57 хвилин тому, xkansler сказав: 1. Ніяк не хоче віключатись (не знімається галка) з "Time Of Use" (на 5К це працювало без проблем). Оскільки я керую інвертором з НomeAssistant (напряму по CAN, не через логер) то він мені тільки заважає. Як його відключити, чи в 12К "Time Of Use" не відключається? - Пробував "знімати галку" на інверторі - знімається але не запам'ятовується. вимкнути обмеження споживання з мережі, воно блокує ту галку, в темі вже обговорювали 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому (змінено) 26 минут назад, yur43 сказал: вимкнути обмеження споживання з мережі, воно блокує ту галку, в темі вже обговорювали Отже, трясьця засада!!! У мене це один з ключових параметрів ("Grid peak-shaving power") за допомогою якого я керую системою. Оскільки ЗТ у мене нема, і система постійно "Zero Export To Load" то я за допомогою "Grid peak-shaving power" керую споживанням з мережі, щоб не клацати контактором на вході (хоча торьохполюсний контактор перед інвертором поставив). У мене досить "хитрі" алгоритми які враховують прогноз виробітку по сонцю (з двох джерел), статистику споживання за попередні періоди, стан аккумів і керуючи "Grid peak-shaving power" і "Max Battery Charge" я дослідним шляхом (багато графіків і аналіз на їх основі) написав алгоритми які мінімізують споживання з мережі і максимально утилізують сонце з PV для своеї СЕС але так щоб не залишитись без резерву в аккумах. В алгоритмах враховано навіть "привіти" довбаних кацапів, в вигляді тривог, через інтеграцію HA - Ukraine Alarm Довбані китайці... Тепер доведеться переосмислити як керувати і переписувати алгоритми, що їх... Змінено 11 годин тому користувачем xkansler Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 58 хвилин тому, xkansler сказав: Як тільки відключається зовнішня мережа система вилітає в помилку, на LOAD нічого немає, аккуми не бачить. Видає F41Parallel_System_Stop, а за ним якийсь дивний Alert - F50AC_V_GridCurr_DcHigh_Fault. Його в мануалі взагалі нема. Цей Alert навіть не гуглиться. Все показує на те, що у вас щось не то з нулями і заземленням, зокрема в автономному режимі у вас плаваюча нейтраль, тому є перетоки постійної складової між інверторами. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому (змінено) 12 минут назад, volomoto сказал: Все показує на те, що у вас щось не то з нулями і заземленням, зокрема в автономному режимі у вас плаваюча нейтраль, тому є перетоки постійної складової між інверторами. Була у мене така здогатка, окільки у 5К, на Load, при відключеній зовнішній мережі, як такого нуля немає - на відміну від "старших" моделей у нього всередені немає реле яке комутує нуль на землю коли інвертор переходить в "острівний" режим роботи без мережі. Коли 5K стояв у мене то для того щоб мій газовий котел "не дуркував", я використовуючи сигнал інвертора (Signal Island Mode), при відключені зовнішньої мережі NO контактором замикав N на PE. Якщо це зробити в троьхфазній системі по сигналу з мастера то все буде Ок? Є у кого досвід троьхфазної системи з трьох однофазних Deye? Змінено 11 годин тому користувачем xkansler Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 23 хвилини тому, xkansler сказав: Якщо це зробити в троьхфазній системі по сигналу з мастера то все буде Ок? Якщо уважно подивитесь на схему з мануалу, то там кажуть заводити нулі з Grid та Load на одну шину. З реле також буде працювати, але це не є рекомендований підхід. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 27 минут назад, volomoto сказал: Якщо уважно подивитесь на схему з мануалу, то там кажуть заводити нулі з Grid та Load на одну шину. З реле також буде працювати, але це не є рекомендований підхід. Дякую за підказки. Я не комутую PE і N на постійній основі тому що в наших пенатах (Буча) електрики так чудять що мати не горюй. Коли з нашої місцевості вибили клятих москалів то тут майже повністю була знищена енерго-інфраструктура. Ці вилупки коли заходили одразу лупили по трансформаторах, тому роботи по налагодженю мережі перманентно тривають і донині. І хоч на вході у мене стоять три Quant (інверторні стаби) все одно я трохи стрьомаюсь на постійній основі з'єднувати N і PE, хоч PЕ у мене локальний, дуже добрий і з'єднаний з PE мережі. P.S. Для розуміння того що маю. Якщо я чотирьохполюсником (L1,L2,L3,N) відкидаю мережу і міряю потенціал між N і PE на "стовбі" то маю "гуляючі" 50-70V Змінено 10 годин тому користувачем xkansler Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 5 хвилин тому, xkansler сказав: все одно я трохи стрьомаюсь на постійній основі з'єднувати N і PE Мова про тільки про N. Якщо з'єднати нуль з мережі з нулем виходу Load, то навіть в автономному режимі нуль буде заземлений через підстанцію, тому ніякого додаткового N-PE бондінгу робити не треба. Подивіться уважно що підключається до N-BAR: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 41 минуту назад, volomoto сказал: Мова про тільки про N. Якщо з'єднати нуль з мережі з нулем виходу Load, то навіть в автономному режимі нуль буде заземлений через підстанцію, тому ніякого додаткового N-PE бондінгу робити не треба. Подивіться уважно що підключається до N-BAR: Дякую. По цій схемі і під'єднував систему. Зараз беру осцилограф, вольтметр, кліщі і їду до товариша дивитись що у нього і як на N та PE. Тільки після замірів буду приймати рішення чи з'єднувати N i PE на постійній основі чи через контактор. Може виявитись що у нього ситуація, в питанні N i PE, ще веселіша ніж у мене (дивіться пост вище). У нього до речі на вході стабів не має і він вже мав проблеми. За останній рік телевізор і інверторний холодильник "навернулися". Зубри як Deye не допомогли - і телевізор і інверторний холодильник підключені на Load. В обох приладах "постріляли" варистори в БП, причому в телевізорі вони не спасли - вигоріло усе далі, включно з БП і процем. Скоріш за все була імпульсна перенапруга від якої ні Зубри ні Deye не спасли. Змінено 9 годин тому користувачем xkansler Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 25 хвилин тому, xkansler сказав: Тільки після замірів буду приймати рішення чи з'єднувати N i PE на постійній основі чи через контактор. Може виявитись що у нього ситуація, в питанні N i PE, ще веселіша ніж у мене (дивіться пост вище). З'єднувати на постійній основі N та PE можна тільки один раз на вході і то якщо лінія це дозволяє робити, але якщо у вас на виході інвертора, тобто на Load нулі всеодно "висять" в повітрі, то проблема залишиться незалежно від того, чи є N-PE бондінг, чи його нема. Вас спочатку треба з'єднати нулі на одну шину і ніколи не розривати нуль від мережі, тобто мають бути 3-полюсні автомати зі сторони мережі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 09.07.2025 в 14:18, razzil сказав: Просто так чи яка причина? Причина проста: перерозмірене поле, інвертор бере з PV 18кВт, продати може максимум 12. Тому тримаю АКБ недозарядженою як буфер для сонця. При чому за день АКБ легко заряджається до 100% тими надлишками, які інвертор не взмозі продати. А потім АКБ продається до вечора, щоб на наступний день був вільний буфер для надлишків генерації. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 38 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 38 хвилин тому 1 година тому, МакДо сказав: Причина проста: перерозмірене поле, інвертор бере з PV 18кВт, продати може максимум 12. Тому тримаю АКБ недозарядженою як буфер для сонця. При чому за день АКБ легко заряджається до 100% тими надлишками, які інвертор не взмозі продати. А потім АКБ продається до вечора, щоб на наступний день був вільний буфер для надлишків генерації. а в чому логіка перемикання? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 15 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 15 хвилин тому 22 хвилини тому, beavis сказав: а в чому логіка перемикання? Щоб не брати з мережі до 23:00. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз