90BCO Опубліковано: У вівторок в 21:51 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 21:51 Шановні, прошу допомоги! Нещодавно з'ясував, що Дея-12-3F "втіхаря" з 23:00 до 07:00 живить будинок від мережі, хоча в Time of Use це відключено. Помітив не одразу. Раніше було все гуд: вночі розряджала АКБ доки не почнеться генерація. Пару разів бутнув систему - не допомогло. Чи то я щось забув? На що слід звернути увагу? Спойлер Спойлер Спойлер Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: У вівторок в 22:03 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 22:03 10 минут назад, 90BCO сказал: Помітив не одразу. Раніше було все гуд: вночі розряджала АКБ доки не почнеться генерація. У вас с 23:00 стоит 100% и в 00:00 до 7:00 стоит 100% тоесть что должно ночью зарядать акб и питать дом от сети А днем стоит 50% заряд от сети В итоге днем оно зарядает от солнца до 100 до 23 разряжает акб когда чолнце зашло и в 23 начинает питать от сети и заряжать акб 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: У вівторок в 22:24 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 22:24 20 хвилин тому, mib сказав: в 23 начинает питать от сети и заряжать акб тільки живити будинок від мережі (бо 91 менше 100), акум не заряджає, бо галка не стоїть. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: У вівторок в 22:28 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 22:28 38 хвилин тому, 90BCO сказав: з 23:00 до 07:00 живить будинок від мережі, хоча в Time of Use це відключено Це ж якою галкою Ви те відключили?) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: У вівторок в 22:32 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 22:32 6 минут назад, beavis сказал: тільки живити будинок від мережі (бо 91 менше 100), акум не заряджає, бо галка не стоїть. Да на галочки я и не посмотрел только на время Но даже в таком случае акб разряжать ему с 23-07 нельзя, соответственно питать дом от сети 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: У вівторок в 22:42 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 22:42 (змінено) 39 минут назад, mib сказал: У вас с 23:00 стоит 100% и в 00:00 до 7:00 стоит 100% тоесть что должно ночью зарядать акб и питать дом от сети А днем стоит 50% заряд от сети В итоге днем оно зарядает от солнца до 100 до 23 разряжает акб когда чолнце зашло и в 23 начинает питать от сети и заряжать акб Дякую усім, хто прокоментував! А як у кого це налаштовано (літній час, маю на увазі) ? Якщо я всюди поставлю 50%, то вночі АКБ буде розряджатись, а заряджатись від сонця до 100% ? Змінено У вівторок в 22:45 користувачем 90BCO 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 07:16 Поділитись Опубліковано: учора в 07:16 8 годин тому, 90BCO сказав: А як у кого це налаштовано (літній час, маю на увазі) ? В мене ось так. Але вдень увімкнений режим Selling first. На ніч вмикається Zero export to CT. Забрав з ночі всі потужні прилади. Зазвичай нижче 62% не падає. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 07:31 Поділитись Опубліковано: учора в 07:31 8 часов назад, 90BCO сказал: Якщо я всюди поставлю 50%, то вночі АКБ буде розряджатись, а заряджатись від сонця до 100% ? Так, але розряджатись буде тільки до досягнення 50% зарядженості. Якщо розрядити акб до вказаного рівня, то знов почне живитись від мережі. 8 часов назад, 90BCO сказал: А як у кого це налаштовано (літній час, маю на увазі) ? В мене максимальний продаж на літо встановлений. Відповідно акум відпочиває. Але це тільки на період, коли генерація гарантованно вище споживання. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: учора в 10:45 Поділитись Опубліковано: учора в 10:45 3 години тому, МакДо сказав: На ніч вмикається Zero export to CT. Забрав з ночі всі потужні прилади. Зазвичай нижче 62% не падає. А навіщо так складно? Чому не на Selling first постійно? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 11:14 Поділитись Опубліковано: учора в 11:14 27 хвилин тому, razzil сказав: А навіщо так складно? Чому не на Selling first постійно? Все просто. Для мінімалізації використання мережі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: учора в 11:18 Поділитись Опубліковано: учора в 11:18 3 хвилини тому, МакДо сказав: Все просто. Для мінімалізації використання мережі. Просто так чи яка причина? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому (змінено) Доброго ранку шановне товариство! Замінив свого SUN-5K-LP1 на SUN-12K-LP3. Оновив прошивку на 12К до останньої актуальної - MAIN:2006-1172-1807 / HMI:1001-C050 / Arc Board:D207. Виникло декілька питань: 1. Ніяк не хоче віключатись (не знімається галка) з "Time Of Use" (на 5К це працювало без проблем). Оскільки я керую інвертором з НomeAssistant (напряму по CAN, не через логер) то він мені тільки заважає. Як його відключити, чи в 12К "Time Of Use" не відключається? - Пробував "знімати галку" на інверторі - знімається але не запам'ятовується. - Пробував підключати логер і робити це через хмару Deye Cloud - та сама фігня - Read -> Зняття галки -> Setup - ніфіга не знімається. - Пробував скидати інвертор до заводських налаштувань - Basic Setting -> Factory Reset. Отримую індіанське житло "фігвам" Написав в підтримку Deye - мовчать Може є якийсь ритуальний танок с бубном про який я не знаю? 2. На 12К, в меню Advanced Function немає MPPT Scan хоча в Deye Cloud цей пункт є і начебто налаштовується - тобто можна змінити і зміни запам'ятовується. Але як воно по факту - цей функціонал на 12К працює, чи тільки дослідно вивчати? Може хтось бавився в це? Одразу поясню навіщо воно мені. У мене поле частково затінюється сусідським дубом і на 5К цей функціонал, в моєму випадку, хоча й не сильно але підвищував ефективнісь поля - перевірено дослідним шляхом. Про оптимізатори знаю, але поки хочеться малою кровью. Змінено 14 годин тому користувачем xkansler Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому (змінено) Одразу не відходячи від касси другий кейс питань до товариства. Свій 5К я віддав товаришу у якого стояло 2 шт. 5К в режимі паралель на одній фазі. Все працювало бездоганно. Зараз він підключив ЗТ і стало питання трифазної схеми. Зібрали трифазну схему з трьох 5К. Все по мануалу. При запуску системи, з під'єднаною зовнішньою мережою, система працює. Мережу бачить, LOAD живить, аккуми заряджає, з PV бере, нормально продає. Як тільки відключається зовнішня мережа система вилітає в помилку, на LOAD нічого немає, аккуми не бачить. Видає F41Parallel_System_Stop, а за ним якийсь дивний Alert - F50AC_V_GridCurr_DcHigh_Fault. Його в мануалі взагалі нема. Цей Alert навіть не гуглиться. Після під'єднання зовнішньої мережі в нормальний стан не повертається без повного перезапуску. Після перезапуску інверторів все стартує і працює до слідуючого від'єднання зовнішньої мережі. Може хтось стикався, бо підтримка Deye мовчить. P.S. Усі три інвертори абсолютно однакові. Купувалися одночасно у одного продавця, тобто товариш тоді купив собі два і я один. Серійники дуже поряд - тобто це +/- одна партія. Прошивки на всіх 5К однакові, останні, оновлені підтримкою Deye Stable version - MAIN:3388-1515 / HMI:0000-C379. Прошивки логерів на всіх трьох - LSW3_32U_5406_1.06 Система декілька разів скидалась до до заводських налаштувань (кожен інвертор окремо) і налаштовувалась з нуля, але це нічого не змінило в поведінці системи Змінено 14 годин тому користувачем xkansler Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 14 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 57 хвилин тому, xkansler сказав: 1. Ніяк не хоче віключатись (не знімається галка) з "Time Of Use" (на 5К це працювало без проблем). Оскільки я керую інвертором з НomeAssistant (напряму по CAN, не через логер) то він мені тільки заважає. Як його відключити, чи в 12К "Time Of Use" не відключається? - Пробував "знімати галку" на інверторі - знімається але не запам'ятовується. вимкнути обмеження споживання з мережі, воно блокує ту галку, в темі вже обговорювали 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому (змінено) 26 минут назад, yur43 сказал: вимкнути обмеження споживання з мережі, воно блокує ту галку, в темі вже обговорювали Отже, трясьця засада!!! У мене це один з ключових параметрів ("Grid peak-shaving power") за допомогою якого я керую системою. Оскільки ЗТ у мене нема, і система постійно "Zero Export To Load" то я за допомогою "Grid peak-shaving power" керую споживанням з мережі, щоб не клацати контактором на вході (хоча торьохполюсний контактор перед інвертором поставив). У мене досить "хитрі" алгоритми які враховують прогноз виробітку по сонцю (з двох джерел), статистику споживання за попередні періоди, стан аккумів і керуючи "Grid peak-shaving power" і "Max Battery Charge" я дослідним шляхом (багато графіків і аналіз на їх основі) написав алгоритми які мінімізують споживання з мережі і максимально утилізують сонце з PV для своеї СЕС але так щоб не залишитись без резерву в аккумах. В алгоритмах враховано навіть "привіти" довбаних кацапів, в вигляді тривог, через інтеграцію HA - Ukraine Alarm Довбані китайці... Тепер доведеться переосмислити як керувати і переписувати алгоритми, що їх... Змінено 13 годин тому користувачем xkansler Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 58 хвилин тому, xkansler сказав: Як тільки відключається зовнішня мережа система вилітає в помилку, на LOAD нічого немає, аккуми не бачить. Видає F41Parallel_System_Stop, а за ним якийсь дивний Alert - F50AC_V_GridCurr_DcHigh_Fault. Його в мануалі взагалі нема. Цей Alert навіть не гуглиться. Все показує на те, що у вас щось не то з нулями і заземленням, зокрема в автономному режимі у вас плаваюча нейтраль, тому є перетоки постійної складової між інверторами. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому (змінено) 12 минут назад, volomoto сказал: Все показує на те, що у вас щось не то з нулями і заземленням, зокрема в автономному режимі у вас плаваюча нейтраль, тому є перетоки постійної складової між інверторами. Була у мене така здогатка, окільки у 5К, на Load, при відключеній зовнішній мережі, як такого нуля немає - на відміну від "старших" моделей у нього всередені немає реле яке комутує нуль на землю коли інвертор переходить в "острівний" режим роботи без мережі. Коли 5K стояв у мене то для того щоб мій газовий котел "не дуркував", я використовуючи сигнал інвертора (Signal Island Mode), при відключені зовнішньої мережі NO контактором замикав N на PE. Якщо це зробити в троьхфазній системі по сигналу з мастера то все буде Ок? Є у кого досвід троьхфазної системи з трьох однофазних Deye? Змінено 13 годин тому користувачем xkansler Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 23 хвилини тому, xkansler сказав: Якщо це зробити в троьхфазній системі по сигналу з мастера то все буде Ок? Якщо уважно подивитесь на схему з мануалу, то там кажуть заводити нулі з Grid та Load на одну шину. З реле також буде працювати, але це не є рекомендований підхід. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) 27 минут назад, volomoto сказал: Якщо уважно подивитесь на схему з мануалу, то там кажуть заводити нулі з Grid та Load на одну шину. З реле також буде працювати, але це не є рекомендований підхід. Дякую за підказки. Я не комутую PE і N на постійній основі тому що в наших пенатах (Буча) електрики так чудять що мати не горюй. Коли з нашої місцевості вибили клятих москалів то тут майже повністю була знищена енерго-інфраструктура. Ці вилупки коли заходили одразу лупили по трансформаторах, тому роботи по налагодженю мережі перманентно тривають і донині. І хоч на вході у мене стоять три Quant (інверторні стаби) все одно я трохи стрьомаюсь на постійній основі з'єднувати N і PE, хоч PЕ у мене локальний, дуже добрий і з'єднаний з PE мережі. P.S. Для розуміння того що маю. Якщо я чотирьохполюсником (L1,L2,L3,N) відкидаю мережу і міряю потенціал між N і PE на "стовбі" то маю "гуляючі" 50-70V Змінено 12 годин тому користувачем xkansler Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 5 хвилин тому, xkansler сказав: все одно я трохи стрьомаюсь на постійній основі з'єднувати N і PE Мова про тільки про N. Якщо з'єднати нуль з мережі з нулем виходу Load, то навіть в автономному режимі нуль буде заземлений через підстанцію, тому ніякого додаткового N-PE бондінгу робити не треба. Подивіться уважно що підключається до N-BAR: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) 41 минуту назад, volomoto сказал: Мова про тільки про N. Якщо з'єднати нуль з мережі з нулем виходу Load, то навіть в автономному режимі нуль буде заземлений через підстанцію, тому ніякого додаткового N-PE бондінгу робити не треба. Подивіться уважно що підключається до N-BAR: Дякую. По цій схемі і під'єднував систему. Зараз беру осцилограф, вольтметр, кліщі і їду до товариша дивитись що у нього і як на N та PE. Тільки після замірів буду приймати рішення чи з'єднувати N i PE на постійній основі чи через контактор. Може виявитись що у нього ситуація, в питанні N i PE, ще веселіша ніж у мене (дивіться пост вище). У нього до речі на вході стабів не має і він вже мав проблеми. За останній рік телевізор і інверторний холодильник "навернулися". Зубри як Deye не допомогли - і телевізор і інверторний холодильник підключені на Load. В обох приладах "постріляли" варистори в БП, причому в телевізорі вони не спасли - вигоріло усе далі, включно з БП і процем. Скоріш за все була імпульсна перенапруга від якої ні Зубри ні Deye не спасли. Змінено 11 годин тому користувачем xkansler Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 25 хвилин тому, xkansler сказав: Тільки після замірів буду приймати рішення чи з'єднувати N i PE на постійній основі чи через контактор. Може виявитись що у нього ситуація, в питанні N i PE, ще веселіша ніж у мене (дивіться пост вище). З'єднувати на постійній основі N та PE можна тільки один раз на вході і то якщо лінія це дозволяє робити, але якщо у вас на виході інвертора, тобто на Load нулі всеодно "висять" в повітрі, то проблема залишиться незалежно від того, чи є N-PE бондінг, чи його нема. Вас спочатку треба з'єднати нулі на одну шину і ніколи не розривати нуль від мережі, тобто мають бути 3-полюсні автомати зі сторони мережі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 09.07.2025 в 14:18, razzil сказав: Просто так чи яка причина? Причина проста: перерозмірене поле, інвертор бере з PV 18кВт, продати може максимум 12. Тому тримаю АКБ недозарядженою як буфер для сонця. При чому за день АКБ легко заряджається до 100% тими надлишками, які інвертор не взмозі продати. А потім АКБ продається до вечора, щоб на наступний день був вільний буфер для надлишків генерації. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 година тому, МакДо сказав: Причина проста: перерозмірене поле, інвертор бере з PV 18кВт, продати може максимум 12. Тому тримаю АКБ недозарядженою як буфер для сонця. При чому за день АКБ легко заряджається до 100% тими надлишками, які інвертор не взмозі продати. А потім АКБ продається до вечора, щоб на наступний день був вільний буфер для надлишків генерації. а в чому логіка перемикання? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 22 хвилини тому, beavis сказав: а в чому логіка перемикання? Щоб не брати з мережі до 23:00. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз