yur43 Опубліковано: 22 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 22 години тому (змінено) новий МРРТ під нові ФЕМи - 18А, в старих інверторах 13А ? нові - менші за розмірами Змінено 22 години тому користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому 1 годину тому, МакДо сказав: В ТГ чаті VM один з майстрів обміняв свого sg05 на sg03, бо заглядав в середину обох. Побачив різницю у вазі та компонентах. Дійшли висновку, що деє пішли у боротьбу за клієнта методом утримання цінника. Типу в старіших генераціях перезаклад по залізу. А де істина - хз їм би просто робити 2 лінійки - одну для українських квартир де сонця ніколи на ньому не буде, максимальна паспортна потужність майже ніколи і інсталяція у закритому шкафу, а другу для українських будинків де сонячні поля на усю потужність, постійна робота на зелений тариф та забезпечення будинку вночі з акумуляторів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому 43 минуты назад, yur43 сказал: в старих інверторах 13А ? Так. 18А це круто. Можна стильні панелі від лонджі ставити. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 15 минут назад, Vikctor сказал: Так. 18А це круто. Можна стильні панелі від лонджі ставити. Учитывая что вы свои сами ставили, было бы можно тогда по 18 так бы не радовались Они и заметно тяжелее и главное габарит, что один хрен возьмешь, у меня первые 4 были такие на старом инверторе те что по 595 ватт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 7 минут назад, mib сказал: Учитывая что вы свои сами ставили, было бы можно тогда по 18 так бы не радовались Они и заметно тяжелее и главное габарит, что один хрен возьмешь, у меня первые 4 были такие на старом инверторе те что по 595 ватт Щось я не бачив помітно більше за мої що по габаритах що по вазі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому Только что, Vikctor сказал: Щось я не бачив помітно більше за мої що по габаритах що по вазі. Я уже точно не помню, но я с трудом брал по ширине там что то 136 вроде было, а по высоте что то около 220 и веса 36 кг вроде Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 17 минут назад, mib сказал: Я уже точно не помню, но я с трудом брал по ширине там что то 136 вроде было, а по высоте что то около 220 и веса 36 кг вроде Мої приблизно десь таки +-. Спочатку здавалися дуже важкими й незручними, а потім звик вже. Зараз порахую що я там зекономив за рік генерації і вирішу чи додати панелек поменше. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 4 минуты назад, Vikctor сказал: Мої приблизно десь таки +-. Спочатку здавалися дуже важкими й незручними, а потім звик вже. Зараз порахую що я там зекономив за рік генерації і вирішу чи додати панелек поменше. Могу опять таки путать но мои ныгешние 430 что то там 110х180 и вес около 22 Насчет добавить, то вы вроде в сезон перекрываете свои потребности, с небольшим запасом, учитывая что поставите сами то смысл скорее есть, ну без фанатизма конечно Я в соседней теме писал свою ситуацию что потребности я перекрываю х2 и ставить чужими руками в итоге арифметику я не сложил 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 5 минут назад, mib сказал: Могу опять таки путать но мои ныгешние 430 что то там 110х180 и вес около 22 Так і є. В мене 590 і відповідно габарити й вага як ви вище написали. 6 минут назад, mib сказал: Насчет добавить, то вы вроде в сезон перекрываете свои потребности, с небольшим запасом Так, але перекриваю лишень з травня по серпень включно. Навіть квітень й вересень трохі недотягую. Тому й думаю над масштабуванням. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 17 минут назад, Vikctor сказал: Так і є. В мене 590 і відповідно габарити й вага як ви вище написали. Значит меня память подводит, я почему то был уверен что у вас 430, тогда вас размером не удивить, а кпд панелей да кажлый год растет 18 минут назад, Vikctor сказал: Так, але перекриваю лишень з травня по серпень включно. Навіть квітень й вересень трохі недотягую. Тому й думаю над масштабуванням. У меня получилось что в марте чуть не перекрыл буквально мелочь, в сентябре еще плюс 500 в октябре уже выработка всего 500, а потребление 1450 Но у вас панелей вроде чуть меньше номинала инвертора по памяти 8квт а у меня 11,6 тоесть у меня дополнительные панели, уже свой номинал не дадут, а у вас еще могут Но вы уже если так можно сказать в зоне комфорта, а дальше это уже как рыбалка, тем присловутым карасем 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 22 години тому, yur43 сказав: як думаєте, буде дешевше ? І чого вони такі легкі, 19кг ? Я б такий не брав, ну хіба в квартиру як ДБЖ, де він буде легко навантажений. 22 години тому, yur43 сказав: нова 6к по сонцю приймає 9к, в піку 12к. Трохи не так: макс. він буде брати від сонця 9к, а 12 – це сумарна потужність всіх трекерів, тобто там є два трекери по 6 кВт. Правда для такої потужності йому потрібне додаткове охолодження. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 34 минуты назад, volomoto сказал: Я б такий не брав Це якщо два види одночасно продаватимуть, а якщо цей прийшов на зміну... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз