Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Монтаж інверторів Victron

Homeowner

Рекомендовані повідомлення

05.04.2025 в 22:54, Imax сказав:

А как у Виктрона с пусковым током тороидального трансформатора при подаче 220В на AC IN?

А звідки там взятись пусковому струмові? Мультиплюс не пускає вхідну напругу одразу на трансформатор: він чекає кілька секунд, синхронізується з мережею, і вже тоді замикає вхідне реле. В момент приєднання мережі до трансформатора – на трансформаторі вже є синфазна напруга від інвертора.

Змінено користувачем smotesko
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• 3 місяці потому...

Попробував штучний інтелект ChatGpt з node-red на віктроні. 
Раніше я схожу схему робив сам і трохи воно складнувати коли стартуєш з нуля.

Попросив chatgpt згенерувати flow, щоб була кнопка якою я вмикаю даний режим:
- з 23 до 7 вмикаєм грід (відповідно йде зарядка по розкладу вже по штатних налаштуваннях в ESS)
- з 7 до 23 вимикаєм.

І на диво воно все згенерувало досить адекватно, щоправда оті сині ноди використало MQTT яке не працювало "з коробки", то я їх вже вручну підправив на штатні віктронівські.
Ще додам контроль SOC (щоб вмикало Grid якщо SOC падає нижче критичного) і файно.

Скажем так - все повністю AI не зробить, але асистує непогано, навіть якщо ти дуб дерево в тому node-red то значно легше навчитися з допомогою AI.

В даному випадку в квартирі працює інтернет, холодильник і ще пару дрібноти, люди бувають рідко, але безперебійність потрібна. Таким чином трошки економим електрику, хоча б компенсуєм власне споживання інвертора на місяць.

image.thumb.png.0bc02d45b94755610537765cc4e87b19.pngimage.thumb.png.a5283d1d0e78a9886c211625ea6a2ce1.png
image.png.6cdd8069f40ac543de956e82357d3f12.png 

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Також мав трохи ремонтів :)
Про один інвертор Multiplus 24/3000/70 вже тут писав. 
Потім помер отой вищезгаданий Quattro 24/3000/70 (от до якого отой флоу вище). Ну як помер.. чим раз важче стартував з мережі, врешті перестав стартувати, світилися всі світлодіоди.
І також в мене валявся Multiplus 12/3000/120 в стані цегли який я був дуже недорого купив на ібей завідомо як неробочий.

На щастя дочекався майстра який їх всіх поремонтував. 
У всіх трьох були незначні проблеми з "блоком живлення". По суті з електролітами.  Напевно тут дається взнаки вік 12+ років кожен з них має. 
Тепер усі працюють як молоді )))
Ремонт обійшовся 1700-2000 грн за кожен, що я вважаю цілком адекватною сумою. Бо дехто як чує слово "віктрон" то так очі закочує що мало місця :)

ті старі квадратні віктрони як на мене дуже навіть ремонтабельна техніка. Щодо нових незнаю, чув відгуки що менш ремонтабельні.

В старого мультіплюса 12/3000/120 (він ще на старому мікропроцесорі) замітив один нюанс.
Не хотів стартувати з мережі без батареї. Світилися всі лампочки. Думав може майстер щось недоробив.
Але оновив прошивку з 143 (ще в оригіналі з моменту випуску ніхто не міняв) на 159, і о чудо, все запрацювало як і у всіх нових :) Стартує з мережі без батареї, можна сміло прошивати і конфігурувати.

Майстра можу сміло радити, в приват якби кого цікавило.

Також мав в принципі негативний досвід по ремонту блоку Venus GX в минулому році після переплутаної полярності. 
Ну як негативний.. попередній майстер щось робив, щось зробив.. я особо не провіряв (провірив згрубша, мол лінукс загрузився, в консоль залогінився і відклав в коробку).. гроші заплатив.. через якийсь час виявив що все ж він недороблений, VE BUS не бачить, тобто інвертора не бачить. А це по суті для мене як клієнта воно як було цеглою, так цеглою і лишилося, бо без інвертора толку з блока нема. Майстер зіслався на брак часу і доробляти не захотів. 
Відклав в коробку так як той блок був запасний до кращих часів.

І от вони настали ) Разом з тими інверторами новий майстер і той блок підняв. Була там ще одна мікросхема в КЗ. Тепер бачить інвертор і працює. Ще й подякував що я йому схему того venus gx прислав з гітхаба :) 

• Лайк 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...