vovarpd Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 4 години тому, standov сказав: ПС на нконі квадро 5k 880 евро а мультік 580, різниця не 210 а 300 580 то без доставки. Я назвав ціни з доставкою до Львова. Вийде+- ті самі 600. нкон не найдешевша фірма, просто дуже розкручена і асортимент віктрона там так собі - самі ходові позиції. Спеціально перевірив ціни в свого постачальника перед написанням. З трифазною системою це так.. треба три кватро і тут різниця вже набігає серйозна. Quattro II має помоєму той же розмір що і multiplus 2. Проблема що Quattro 2 це максимум 5000VA. Quattro 8000 коштує 1365 без доставки. Multiplus 8000 коштує 1008 без доставки. Тут вже різниця не така цікава 4 години тому, standov сказав: хто куда і шо різко скидає? Можете пояснити детальніше, бо я не зрозумів що ви написали і мене це тепер турбує Наприклад працює генератор. Ви його навантажили по максимуму скажімо 5квт. І потім різко зняли нагрузку от прямо в нуль. Я часто бачу на VRM що з ESS асистентом появляється експорт на долі секунди (причому в себе я це бачу навіть без сонця, воно з батареї показує що йде на експорт оті долі секунди), а якщо є сонце (наприклад PV інвертор на виході), і батарея повна, навантаження нема, а генератор все ще працює - то ситуація може усугубитися. Ну а навіщо б вони тоді писали що ESS нетреба використовувати з off grid і генератором? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Побавився з бетою 3.80 venus os. Зробив віртуальний EV Charger на основі shelly розетки і втикнув туда своє зарядне від електрички. Так як в мене проста розетка і там 2квт максимум зарядка може давати - то шеллі plug m (16A) розетки достатньо. Тепер маю такий віджет EVCS на VRM на AC Input (він перед інвертором в мене), і воно веде нормальну статистику по сопживанню електромашини. Бо те що каже машина то насправді менше, воно втрат на перетворенні не показує. А тут зручно бачити споживання, можна вимкнути зарядку віддалено, вкл викл зарядку базуючись на сонячній генерації (бо я наприклад рішив не проплачувати 3000 грн шкоді на цілий рік цього року. минулого року той віддалений доступ коштував шось 500 грн, а зараз все що треба і нетреба зробили пакетом і різко підняли ціни). Якщо великі потужності то звісно краще купити зразу віктронівську зарядку. community.victronenergy.com/t/vrm-release-notes-dess-adjustable-consumption-split-consumption-categories-multisite-ai/56886 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 47 минут назад, vovarpd сказал: що з ESS асистентом появляється експорт на долі секунди це в генераторному режимі входу? 47 минут назад, vovarpd сказал: що ESS нетреба використовувати з off grid і генератором? грід режим, а мова про генераторний, він окремо описаний як само для генераторів. ESS мануал Змінено 2 години тому користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 20.04.2026 в 20:37, mib сказав: Пока не пользовался, нужно клемы сделать, только сегодня с почты забрал www.olx.ua/d/obyavlenie/regulovaniy-cc-cv-zaryadniy-pristry-delta-4856-2-8kw-72v-60v-IDWklAF.html А так на крутилки реагирует напряжение меняет и уже все на китайском заводе сделано Спасибо за контакты) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 30 минут назад, vovarpd сказал: Зробив віртуальний EV Charger я через оце https://github.com/mr-manuel/venus-os_dbus-mqtt-ev-charger завів в vrm зарядку китайську з туєй, openhab від туї отримує всі дані і годує ними по mqtt цей віртуальний чарджер. Але треба розуміт що це просто статистика, ess керувати ним не вміє, для цього все-ж треба рідну, ну або кервання писати десь ззовні (ну або в нодеред). Змінено 2 години тому користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 1 година тому, standov сказав: я через оце https://github.com/mr-manuel/venus-os_dbus-mqtt-ev-charger завів в vrm зарядку китайську з туєй, openhab від туї отримує всі дані і годує ними по mqtt цей віртуальний чарджер. Але треба розуміт що це просто статистика, ess керувати ним не вміє, для цього все-ж треба рідну, ну або кервання писати десь ззовні (ну або в нодеред). В 3.80 власне вони додали в ноду Virtual Device оту роль EvCharger. наразі ніби так - просто статистика. От зараз пішла зарядка по нічному. Бракує зовнішнього лічильника тому цифри неспівпадають бо вона до віктрона. Але в графіку вже є окремий графік EV Charging. На днях на вебінарі Victron+Shelly вони говорили що EV це зараз hot topic для них, і вони активно цю тему розвивають. Думаю цей EVCS компонент (віртуальний чи оригінальний зарядний це неважливо, важливіше буде конект до автомобіля щоб отримати SOC та інші дані але це буде платна опція у врм - вона вже в беті є (community.victronenergy.com/t/beta-connect-your-electrical-vehicle-to-vrm/49569), так як це потребує платежів виробникам за доступ до АПІ автомобіля хоча я вже ніби найшов безплатний варіант через obd адаптер але там свої нюанси) буде обов'язково братися до уваги в DESS при наявності сонця і різних тарифів в майбутньому. А наразі хіба що самому в нод ред це налаштовувати - виключати зарядку якщо мало сонця, вмикати якщо багато Змінено 1 година тому користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 13 минут назад, vovarpd сказал: хоча я вже ніби найшов безплатний варіант через obd адаптер але там свої нюанси) а поділіться, бо сраний ніссан для моєї машини вимкнув всі можливі апі а навіть рідну апу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 час назад, ЯД сказал: Спасибо за контакты) я к акб еще не подключал, и все в сомнениях отрезать хт90 и обжать но не уверен что мне хватит его длины, или заказать папа хт90 на клеммы но опять таки не помню какие там они, а он пока в зимнем режиме запакован в эпс так что пока только у меня есть факт того что прислали, и напряжение регулируется, но по заверениям продавца работает с любым источником питания от 80-300 вольт и герцы ему вообще не проблема, но в теории так и есть ибо блоки делаются универсальные и на 110\60 и на 230\50 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз