Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Розхід газу/опалення

roviv

Рекомендовані повідомлення

В 13.02.2024 в 21:46, akineo сказал:

це з центральним термостатом? 

Нет, термостата нет. Честно говоря, не вижу особо смысла его устанавливать. Зачем, если на радиаторах термоголовки ? Тем более, что даже не знаю где его устанавливать - в каждой комнате у меня настроена разная температура и по какой ориентировать термостат в случае его установки ? - Поэтому и не вижу смысла.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Січень -79кубів-632грн +85грн доставка (котел+плита)

50м/кв ,темп 21.5°

• Лайк 2
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...
В 17.02.2024 в 22:13, Asot сказал:

+ (котел+плита)

50м/кв ,темп 21.5°

Лютий -50кубів -400грн 

Посилання на коментар

• 8 місяців потому...

Бачу тема тягнеться довго. Не для холіварів, а для інформації адекватним.  Наведу для прикладу свою статистику. Вихідні дані - захід України, будинок два поверхи - 209 м2

, півтори цегли ,утеплення - 10 см ППС, цоколь і відмостка -теж. Проживає 7 чоловік з трьома маленькими дітьми. Система опалення - гравітаційна,насосів -нема, батарей нема .тільки труби -100м міді ф35мм + теплі підлоги (насоси тільки на підлогах - по одному на поверх). Підлоги включаються тільки в січні. Котел - Данко24 кВт, чавунний ,автоматика -Каре. термостат - тільки вбудований в котлі. Так як котел і гріє бойлер гарячої води,то працює круглорічно. Як включили в 2016р до цього часу не виключали. Цифри синім - перший рік після заселення.

2024-11-24_200701.jpg

Змінено користувачем rekrut
  • Лайк 2
Посилання на коментар

В 24.11.2024 в 20:17, rekrut сказал:

Котел - Данко24 кВт, чавунний

в аналогічних умовах (200 квадратів 10-15 втеплення півтори цегли + бойлер від котла, все теплі підлоги + внутрипольні конвектори) але на конденсаційному котлі (подача до 50 градусів), річне використання газу (в липні зламався "лічильник", тож липень аномальний).

До вересня термостат центральний, після - покімнатні. Уставка вдень 22.5, вночі 21
image.png.ca608513138a5797c1b8918567326008.png

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

Запитаю тут, щоб не створювати тему: це тільки у мене вже місяць газ постійно горить червоним, чи у вас також? Котел працює наче норм, комфорки на плиті чисті...

Посилання на коментар

1 час назад, normal сказал:

Запитаю тут, щоб не створювати тему: це тільки у мене вже місяць газ постійно горить червоним, чи у вас також? Котел працює наче норм, комфорки на плиті чисті...

У меня как обычно горит.

Но с началом войны давление газа уменьшилось.

У вас наверное в сетях с одорантом переборщили трохи.

• Дякую 1
Посилання на коментар

13 минут назад, DimaF сказал:

у мене вже місяць газ постійно горить червоним

Якщо ви про полум'я на плиті - це так собі критерій якості газу. Може банально не вистачати кисню на кухні. Треба дивитись колір полум'я у котлі - там завжди оптимальна суміш.

У себе змін по газу не бачу. Ні по якості, ні по тиску.

Змінено користувачем yurriy
  • Дякую 1
Посилання на коментар

В конденсаційнику полум'я не видно, по кисню 4 роки нічого не змінювалось (в плані вентиляції), залпове провітрення на колір наче ніяк не вплинуло, тесть каже у ньго таке саме, напевно щось наше локальне...

2.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

30 минут назад, normal сказал:

напевно щось наше локальне...

Мабуть. Бо дійсно, навіть не помаранчеве (як на багатій суміші) а червоне.

Посилання на коментар

Це може свідчити про значне виділення СО2 при згорянні, а от приводом може бути як забруднення самого пальника так і вентиляція самого приміщення.

ще одна це дійсно забруднення/попадання сторонніх домішок у саму суміш.

перша справа перевірка/чищення форсунок пальника, друга спроба - провітрювання приміщення, третя як і тиск газу від нас не залежить.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...