k-master Опубліковано: 25 серпня Поділитись Опубліковано: 25 серпня Опір міді 0,0175 ом * мм2/м. На 100 метрах це буде 0,29 ома. p=i2r, тобто витрати при струмі 17А будуть десь 84 Вт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 серпня Поділитись Опубліковано: 25 серпня (змінено) 34 хвилини тому, k-master сказав: Опір міді 0,0175 ом * мм2/м. Что то у вас сопротивление какое то высокое. У солнечного 6мм2 KBE 0,00339 Ом/м А у 10мм2 - 0,00195 Ом/м Змінено 25 серпня користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 25 серпня Поділитись Опубліковано: 25 серпня 5 хвилин тому, ЯД сказав: Что то у вас сопротивление какое то высокое. У солнечного 6мм2 KBE 0,00339 Ом/м А у 10мм2 - 0,00195 Ом/м Ну так в мене 0,29, за вашими даними - 0,33 виходить, тобто більше ніж в мене. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 серпня Поділитись Опубліковано: 25 серпня 4 хвилини тому, k-master сказав: Ну так в мене 0,29, за вашими даними - 0,33 виходить, тобто більше ніж в мене. А, блин, я читать просто немного разучился) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 166,77 с одного квт всего 1934,6 Окупаемость всего этого мероприятия (ну а вдруг) с 1.01.2025 - 14,3% 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 176, поїхали вниз 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 9 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Маю 181, мій рекорд , правда місяць з 31 днем. Схід-захід починає програвати, у сусіда 159. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 147 Всего 1772.5 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vlad1342 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому В мене поки рекорд 2025 року - за серпень. 161кВт-г с 1 кВт панелей Встановлено 4,5 кВт панелей - отримано 725 кВт-г Зеленого таріфу немає 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Васус Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому серпень перший місяць з ЗТ, тому нарешті з'явилася можливість подивитися скільки ж генерує поле 8,2 кВт, але інвертор 6 згенеровано 1220 кВт*г 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 1 година тому, Vlad1342 сказав: Встановлено 4,5 кВт панелей - отримано 725 кВт-г Зеленого таріфу немає Цей показник говорить лише за кількість спожитої вами сонячної енергії, а не фактичну спроможність вашої СЕС. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 59 хвилин тому, Фрай сказав: Цей показник говорить лише за кількість спожитої вами сонячної енергії, а не фактичну спроможність вашої СЕС. Якщо використано було все, то це і є фактична. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lion-masterok Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) Дніпро, південь, кут +-15 липень 187 серпень 173 Змінено 5 годин тому користувачем lion-masterok 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vlad1342 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 2 часа назад, Фрай сказал: Цей показник говорить лише за кількість спожитої вами сонячної енергії, а не фактичну спроможність вашої СЕС. Я використовую майже всю спроможну кількість виробленої електроенергії. В мене стоїть Solar Vampir + ESP32 і працюють на теплоакумулятор 1000 літрів. Змінено 4 години тому користувачем Vlad1342 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 5 часов назад, yur43 сказал: Схід-захід починає програвати, у сусіда 159. Це в сусіда непогані такі показники. В мене та сама орієнтація панелей, але маю лишень 140 в серпні. Вже не впевнений що у вересні генерація перевищіть споживання. Взагалі я думав травень та вересень приблизно однакові в сенсі генерації, але схоже що це невірне припущення. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) Панелі на 7.5 кВт, інвертор на 6 кВт Бориспільський район, на південний захід,15 градусів. Липень 280кВт, серпень 325. Основне споживання вдень - полив і кондиціонери коли жарко. Батареї на 10 кВтгодин заряжаютьмя і до ранку вистачає на побутові цілі. Трохи споживачів повз інвертор = духовка і дріб'язок якийсь. Можна в 3-4 рази більше зняти, мабуть. Буде електричка - на вихідних і частково вранці-ввечері трохи сонця застане. З.і. максимальна одномоментна видача за рік була десь 4 5 кВатт. Змінено 4 години тому користувачем MaxS 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 12 минут назад, MaxS сказал: на південний захід Буде електричка - на вихідних і частково вранці-ввечері трохи сонця застане. Вранці схоже що не застане. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 30 хвилин тому, Vlad1342 сказав: працюють на теплоакумулятор 1000 літрів. Куди можна використовувати кожного дня таку кількість тепла???? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 33 минуты назад, sanyas15 сказал: Куди можна використовувати кожного дня таку кількість тепла???? Его же не греют до 80 градусов, у меня два бойлера по 100 литров грею их до 80 градусов, летом когда работают круглосуточно потребление 350 квт*ч зимой когда только по ночному 250 кВт*ч есть маленький ихтиандр и если не контролировать то сливает в ванную пока холодная не пойдет, от того и разница в 100 квт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 146,8кВтг з 1кВт панелей. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 17 хвилин тому 1 час назад, МакДо сказал: 146,8кВтг з 1кВт панелей. А общее? У вас же панелей заметно больше чем 12 квт, мне вот интересно сколько выдали те что больше 12 в теории, у вас оно должно быть плюс минус как у меня тоесть с 12 около 2х мват, а все что больше то с дополнительных Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 7 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 7 хвилин тому 4 хвилини тому, mib сказав: А общее? У вас же панелей заметно больше чем 12 квт, мне вот интересно сколько выдали те что больше 12 в теории, у вас оно должно быть плюс минус как у меня тоесть с 12 около 2х мват, а все что больше то с дополнительных Нагадаю про свою конфігурацію 14х435 під кутом 25, дивляться на 189. 24х615 під кутом 30 грубо кажучи схід-захід порівну між сторонами світла. Всього, за серпень, вийшло більше (2957кВтг), ніж за червень чи липень. Бо було менше дощів. В день генерувало менше, але стабільно. Подивитися продуктивність кожного з PV хз як. Недавно відкрив для себе НА. Там якось можна це подивитись? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз