Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Поміряємося продуктивністю фотоелектричних модулів ?

yur43

Рекомендовані повідомлення

В нас сьогодні сонечко і на днях я зібрав імпровізовану СЕС на мікроінверторі, який підключив прямо в розетку:
IMG_2475.thumb.jpeg.f7de043d510f15455926cbfec280164a.jpeg

Трохи додасть до цієї жовтневої журби.

• Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, volomoto сказал:

В нас сьогодні сонечко і на днях я зібрав імпровізовану СЕС на мікроінверторі, який підключив прямо в розетку:
IMG_2475.thumb.jpeg.f7de043d510f15455926cbfec280164a.jpeg

Трохи додасть до цієї жовтневої журби.

Я в африканців в роликах подібне бачив. Та й в пуштунів.)

• Хаха 1
Посилання на коментар

18 хвилин тому, Vikctor сказав:

Я в африканців в роликах подібне бачив. Та й в пуштунів.)

переймають досвід))

Посилання на коментар

теж варіант

youtube.com/shorts/gbQJt7b4fAA?si=-b4O2rz81oHFIJiB

результат

youtu.be/nvzNU9B1LRU?si=L5bSq7TKFgNkCaGR

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Десь так)

Поле 6.9 квт.

Screenshot_2025-10-30-12-05-19-357_com.deyesolar (1).jpg

Змінено користувачем DimaF
  • Лайк 2
Посилання на коментар

🤪 неожиданно соседское дерево... ожидаемо - 0 Вт.

Было в 12:30 720Вт (в номинале 425 х 2)

IMG_20251030_143807~2.jpg

IMG_20251030_143817~2.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

Є чим мірятися в жовтні? Бо в мене в жовтні від холоду та відсутності сонця «піцик» сильно зморщився.

47.5 :(

• Хаха 2
Посилання на коментар

1 минуту назад, volomoto сказал:

Є чим мірятися в жовтні? Бо в мене в жовтні від холоду та відсутності сонця «піцик» сильно зморщився.

Так что бы вас подбодрить, в этом месяце не буду уже писать % окупаемости ибо его считать нужно :-)

А пiцик 42,36

• Лайк 3
Посилання на коментар

20 хвилин тому, mib сказав:

А пiцик 42,36

колєги, в мене правда перестановки були

• Лайк 1
Посилання на коментар

32, как то совсем слабо. Ну и у нас были аварии по пару дней без сети, кроме отключений, а своего потребления у меня в принципе нет пока что.

• Лайк 3
Посилання на коментар

35 хвилин тому, mib сказав:

Так что бы вас подбодрить, в этом месяце не буду уже писать % окупаемости ибо его считать нужно :-)

А пiцик 42,36

А що таке піцик? 42кВт за день?

То я вас порадую, у мене за місяць 64 панелі і 460 мережа image.png.4872bcabb69efce57c829133ebc9aa3e.png

• Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, Фрай сказал:

А що таке піцик? 42кВт за день?

То я вас порадую, у мене за місяць 64 панелі і 460 мережа image.png.4872bcabb69efce57c829133ebc9aa3e.png

Не берете всю свою выработку за месяц и делите на квт панелей, но у вас нет зт так что пiцик совсем замерз :-)

• Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

17 часов назад, volomoto сказал:

Мій "піцик" ще менше - 45,1 в жовтні. Чесно кажучи такого похмурого жовтня давно не було. В нас останнім часом десь половина жовтня сонячна, а тут нарешті дощі пішли, бо з весни фактично не було. Так що враховуючи що я південніше, то ваші показники цілком адекватні.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Спробував тут трішкі порахувати свою річну генерацію, бо якраз 31 жовтня закінчів монтаж СЕС рік тому.

Маю 16 панелей * 585Вт.

Загальна генерація - 9,73МВтг  (1,04МВтг з 1кВт панелей за рік.)

Генерація в період дії пільгового тарифу на електроопалення (жовтень - квітень включно) - 3,13МВтг.

Генерація в період звичайного тарифу - 6,6МВтг.

Слід відняти власне споживання інвертору - умовно 90кВтг*7міс.=630кВтг для періода низького тарифу, та 90кВтг*5міс.=450кВтг для звичайного періода.

Під час пільгового тарифу геть уся генерація відбувалася вдень і відповідно можно прийняти, що за цей час мій прибуток склав: (3130-630кВтг)*2,64грн=6600грн.

В звичайний період умовно біля 5% генерації могло відбутися зранку в період нічного тарифу, тому маю такий прибуток: (330г-150кВтг)*2,16грн+(6270-300кВтг)*4,32грн=26179грн.

Загальна сума річного прибутку від СЕС:  6600+26179=32779грн. або десь 790$.

Витрати виключно на панелі з матеріалами для монтажу/підключення склали 2622$. Витрати на інвертор та акб я не враховую, бо купував би їх в якості ДБЖ в будь-якому випадку.

Таким чином моя сонячна генерація дозволяє окупити витрати на панелі за період 2622/790=3,3 роки. В принципі непогано як на мій смак і можна трохи масштабувати генерацію. Якраз встигну відбити всі панелі до 2030р.

• Лайк 3
Посилання на коментар

Теж піцик не дуже - 32.

Лише власне споживання. ТЕН у бойлер поки не поставив, тому можливі надлишки з поля не вибираю.

Змінено користувачем outdoor24
  • Лайк 3
Посилання на коментар

1 час назад, Vikctor сказал:

Під час пільгового тарифу геть уся генерація відбувалася вдень і відповідно можно прийняти, що за цей час мій прибуток склав: (3130-630кВтг)*2,64грн=6600грн.

В звичайний період умовно біля 5% генерації могло відбутися зранку в період нічного тарифу, тому маю такий прибуток: (330г-150кВтг)*2,16грн+(6270-300кВтг)*4,32грн=26179грн.

Загальна сума річного прибутку від СЕС:  6600+26179=32779грн. або десь 790$.

Я чуть сложнее считаю, так как есть то что продано по ЗТ

И есть то что я отдал в сеть но забрал во время ночного тарифа, соответственно и считаю как экономию по ночному

И еще я перекачиваю зимой ночной тариф в дневной этот момент тоже учитываю в доход/экономию

• Лайк 1
Посилання на коментар

11 минут назад, mib сказал:

Я чуть сложнее считаю, так как есть то что продано по ЗТ

И есть то что я отдал в сеть но забрал во время ночного тарифа, соответственно и считаю как экономию по ночному

И еще я перекачиваю зимой ночной тариф в дневной этот момент тоже учитываю в доход/экономию

В мене ЗТ практично такий само як ціна електрики для населення. Це наразі спрощує підрахунки. Якщо коли ціна для населення зросте, то рахувати стане складніше. Нічний в денний взимку і я роблю, але це не має відношення до панелей. Я рахував саме їхню окупність.

• Лайк 1
Посилання на коментар

21 минуту назад, Vikctor сказал:

В мене ЗТ практично такий само як ціна електрики для населення. Це наразі спрощує підрахунки. Якщо коли ціна для населення зросте, то рахувати стане складніше. Нічний в денний взимку і я роблю, але це не має відношення до панелей. Я рахував саме їхню окупність.

У нас ЗТ с вами одинаковый грубо 5,38 после налогов, а покупаем по 4,32 

Это не прям важно, но решил уточнить :-)

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, mib сказал:

У нас ЗТ с вами одинаковый грубо 5,38 после налогов, а покупаем по 4,32 

Это не прям важно, но решил уточнить :-)

ні - в мене точно менше 5грн. Якраз біля 4,6грн.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...