volomoto Опубліковано: 20 жовтня Поділитись Опубліковано: 20 жовтня В нас сьогодні сонечко і на днях я зібрав імпровізовану СЕС на мікроінверторі, який підключив прямо в розетку: Трохи додасть до цієї жовтневої журби. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 20 жовтня Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 3 часа назад, volomoto сказал: В нас сьогодні сонечко і на днях я зібрав імпровізовану СЕС на мікроінверторі, який підключив прямо в розетку: Трохи додасть до цієї жовтневої журби. Я в африканців в роликах подібне бачив. Та й в пуштунів.) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 20 жовтня Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 18 хвилин тому, Vikctor сказав: Я в африканців в роликах подібне бачив. Та й в пуштунів.) переймають досвід)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 20 жовтня теж варіант youtube.com/shorts/gbQJt7b4fAA?si=-b4O2rz81oHFIJiB результат youtu.be/nvzNU9B1LRU?si=L5bSq7TKFgNkCaGR 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: В четвер в 10:11 Поділитись Опубліковано: В четвер в 10:11 (змінено) Десь так) Поле 6.9 квт. Змінено В четвер в 11:35 користувачем DimaF 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В четвер в 12:48 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:48 🤪 неожиданно соседское дерево... ожидаемо - 0 Вт. Было в 12:30 720Вт (в номинале 425 х 2) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В п'ятницю в 20:35 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 20:35 Є чим мірятися в жовтні? Бо в мене в жовтні від холоду та відсутності сонця «піцик» сильно зморщився. 47.5 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В п'ятницю в 20:38 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 20:38 1 минуту назад, volomoto сказал: Є чим мірятися в жовтні? Бо в мене в жовтні від холоду та відсутності сонця «піцик» сильно зморщився. 47.5 Так что бы вас подбодрить, в этом месяце не буду уже писать % окупаемости ибо его считать нужно А пiцик 42,36 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: В п'ятницю в 20:59 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 20:59 20 хвилин тому, mib сказав: А пiцик 42,36 колєги, в мене правда перестановки були 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В п'ятницю в 21:03 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 21:03 32, как то совсем слабо. Ну и у нас были аварии по пару дней без сети, кроме отключений, а своего потребления у меня в принципе нет пока что. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В п'ятницю в 21:06 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 21:06 35 хвилин тому, mib сказав: Так что бы вас подбодрить, в этом месяце не буду уже писать % окупаемости ибо его считать нужно А пiцик 42,36 А що таке піцик? 42кВт за день? То я вас порадую, у мене за місяць 64 панелі і 460 мережа 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В п'ятницю в 21:11 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 21:11 3 минуты назад, Фрай сказал: А що таке піцик? 42кВт за день? То я вас порадую, у мене за місяць 64 панелі і 460 мережа Не берете всю свою выработку за месяц и делите на квт панелей, но у вас нет зт так что пiцик совсем замерз 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 08:05 Поділитись Опубліковано: учора в 08:05 30,8 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 17 часов назад, volomoto сказал: Є чим мірятися в жовтні? Бо в мене в жовтні від холоду та відсутності сонця «піцик» сильно зморщився. 47.5 Мій "піцик" ще менше - 45,1 в жовтні. Чесно кажучи такого похмурого жовтня давно не було. В нас останнім часом десь половина жовтня сонячна, а тут нарешті дощі пішли, бо з весни фактично не було. Так що враховуючи що я південніше, то ваші показники цілком адекватні. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому Спробував тут трішкі порахувати свою річну генерацію, бо якраз 31 жовтня закінчів монтаж СЕС рік тому. Маю 16 панелей * 585Вт. Загальна генерація - 9,73МВтг (1,04МВтг з 1кВт панелей за рік.) Генерація в період дії пільгового тарифу на електроопалення (жовтень - квітень включно) - 3,13МВтг. Генерація в період звичайного тарифу - 6,6МВтг. Слід відняти власне споживання інвертору - умовно 90кВтг*7міс.=630кВтг для періода низького тарифу, та 90кВтг*5міс.=450кВтг для звичайного періода. Під час пільгового тарифу геть уся генерація відбувалася вдень і відповідно можно прийняти, що за цей час мій прибуток склав: (3130-630кВтг)*2,64грн=6600грн. В звичайний період умовно біля 5% генерації могло відбутися зранку в період нічного тарифу, тому маю такий прибуток: (330г-150кВтг)*2,16грн+(6270-300кВтг)*4,32грн=26179грн. Загальна сума річного прибутку від СЕС: 6600+26179=32779грн. або десь 790$. Витрати виключно на панелі з матеріалами для монтажу/підключення склали 2622$. Витрати на інвертор та акб я не враховую, бо купував би їх в якості ДБЖ в будь-якому випадку. Таким чином моя сонячна генерація дозволяє окупити витрати на панелі за період 2622/790=3,3 роки. В принципі непогано як на мій смак і можна трохи масштабувати генерацію. Якраз встигну відбити всі панелі до 2030р. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому (змінено) Теж піцик не дуже - 32. Лише власне споживання. ТЕН у бойлер поки не поставив, тому можливі надлишки з поля не вибираю. Змінено 16 годин тому користувачем outdoor24 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 1 час назад, Vikctor сказал: Під час пільгового тарифу геть уся генерація відбувалася вдень і відповідно можно прийняти, що за цей час мій прибуток склав: (3130-630кВтг)*2,64грн=6600грн. В звичайний період умовно біля 5% генерації могло відбутися зранку в період нічного тарифу, тому маю такий прибуток: (330г-150кВтг)*2,16грн+(6270-300кВтг)*4,32грн=26179грн. Загальна сума річного прибутку від СЕС: 6600+26179=32779грн. або десь 790$. Я чуть сложнее считаю, так как есть то что продано по ЗТ И есть то что я отдал в сеть но забрал во время ночного тарифа, соответственно и считаю как экономию по ночному И еще я перекачиваю зимой ночной тариф в дневной этот момент тоже учитываю в доход/экономию 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 11 минут назад, mib сказал: Я чуть сложнее считаю, так как есть то что продано по ЗТ И есть то что я отдал в сеть но забрал во время ночного тарифа, соответственно и считаю как экономию по ночному И еще я перекачиваю зимой ночной тариф в дневной этот момент тоже учитываю в доход/экономию В мене ЗТ практично такий само як ціна електрики для населення. Це наразі спрощує підрахунки. Якщо коли ціна для населення зросте, то рахувати стане складніше. Нічний в денний взимку і я роблю, але це не має відношення до панелей. Я рахував саме їхню окупність. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 21 минуту назад, Vikctor сказал: В мене ЗТ практично такий само як ціна електрики для населення. Це наразі спрощує підрахунки. Якщо коли ціна для населення зросте, то рахувати стане складніше. Нічний в денний взимку і я роблю, але це не має відношення до панелей. Я рахував саме їхню окупність. У нас ЗТ с вами одинаковый грубо 5,38 после налогов, а покупаем по 4,32 Это не прям важно, но решил уточнить 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 1 минуту назад, mib сказал: У нас ЗТ с вами одинаковый грубо 5,38 после налогов, а покупаем по 4,32 Это не прям важно, но решил уточнить ні - в мене точно менше 5грн. Якраз біля 4,6грн. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому Только что, Vikctor сказал: ні - в мене точно менше 5грн. Якраз біля 4,6грн. А вы в 24м разве не успели ЗТ оформить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому (змінено) 3 минуты назад, mib сказал: А вы в 24м разве не успели ЗТ оформить? Я встиг, а ось ДТЕК ні. Фактично документи оформлювали десь у лютому. При існуючій конфігурації СЕС це не має значення, бо генерація перевищує споживання в кращому випадку на 400-500кВтг і відповідно пофіг яку ціну мені заплатять. У разі розширення може бути трохи гірше, але вже як є. Змінено 14 годин тому користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому А я собі зробив тризонний тариф. Адже з АКБ немає різниці чи в мене двозонний, чи тризонний. Менеджерка в ДТЕК при оформленні заяви з подивом подивилась на мене і ледь не покрутила пальцем біля скроні))) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 35 минут назад, МакДо сказал: А я собі зробив тризонний тариф. Адже з АКБ немає різниці чи в мене двозонний, чи тризонний. Менеджерка в ДТЕК при оформленні заяви з подивом подивилась на мене і ледь не покрутила пальцем біля скроні))) А какой там тариф получается? И есть ли тариф отопления ? у меня правда когда мороз, то бывает акб на весь день не хватает и это как раз попадет на вечерний дорогой тариф, да и перекачиваю я максимум 2000 квт*ч за сезон Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому Я також зробив тризонний і вже в цьому місяці імпорт перевищив експорт. Що цікаво, різниця якраз дорівнює витраті енргії на обігрів. Тобто якщо б то був нормальний жовтень, то я б не включав опалення і вийшов би в нуль. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз