Vikctor Опубліковано: 20 січня Поділитись Опубліковано: 20 січня 3 минуты назад, volomoto сказал: Є і там, і там, правда не у всіх, тобто не в старих, прошивках. В 3ф воно називається MPPT scan, в 1ф – MPPT Multi-point Scanning. Схоже час звертатись до китайців за оновленням прошивки... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 20 січня Поділитись Опубліковано: 20 січня Я показував як повинен працювати алгоритм МППТ, коли є часткове затінення різкими тінями - Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 19.01.2026 в 23:38, volomoto сказав: Включіть MPPT scan в Advanced settings Взагалі ніяк не вплинуло 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 8 хвилин тому, beavis сказав: Взагалі ніяк не вплинуло А як та тінь виглядає? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня за грудень 40 з поля 8 кВт. За рік 1590кВт. Можна було більше, але півроку було в пріоритеті заряжені АКБ. 3 місяці 90% споживання від сонця (з мережі майже не брав крім дощових днів). За січень як заморочився з чисткою панелей- вже 50 є. Кригу потроху відшкрябав. А так, якщо нема обмерзання, потужний садовий дуйчик рулить. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 23.01.2026 в 08:52, MaxS сказав: за грудень 40 з поля 8 кВт. За рік 1590кВт. Можна було більше, але півроку було в пріоритеті заряжені АКБ. 3 місяці 90% споживання від сонця (з мережі майже не брав крім дощових днів). За січень як заморочився з чисткою панелей- вже 50 є. Кригу потроху відшкрябав. А так, якщо нема обмерзання, потужний садовий дуйчик рулить. Зараз на Алі популярні потужні ручні дуйчики, думав прикрутити такий на штангу і працювати замість швабри Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: учора в 08:46 Поділитись Опубліковано: учора в 08:46 Лютий почався дуже добре: 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 10:01 Поділитись Опубліковано: учора в 10:01 Січень - холодно, блекаути, грьобана русня і отето от все, але генерація вдвічі більша за грудень. Була б ще більша, але не завжди було куди її прийняти. Лютий починається з 4 сонячних днів. Хоча морози вночі -20 градусів м'яко кажучи трохи незвичне явище для Дніпра останніми роками. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому виявляється 6к дея може на вхід до 300в від мережі приймати. не пробував, але бачив в налаштуваннях. в останній кіпіш доволі довго було 290-310 по всім фазам, електро котел шпарив файно 😁 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 14 минут назад, newbee2020 сказал: виявляється 6к дея може на вхід до 300в від мережі приймати. не пробував, але бачив в налаштуваннях. в останній кіпіш доволі довго було 290-310 по всім фазам, електро котел шпарив файно 😁 А щось окрім котла працювало? Цікаво дізнатись на майбутнє. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 3 хвилини тому, Vikctor сказав: А щось окрім котла працювало? Цікаво дізнатись на майбутнє. ні, інвертор перейшов на батку, а повз нього тільки котел (який у мене самопально-аналоговий через релюшки і контактори). кажуть у людей горіло все на 300+, зарядки і бп зі слабким входом вибухали. власники зубрів нарешті відчули реальну економію Змінено 2 години тому користувачем newbee2020 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 37 хвилин тому, newbee2020 сказав: виявляється 6к дея може на вхід до 300в від мережі приймати. не пробував, але бачив в налаштуваннях. в останній кіпіш доволі довго було 290-310 по всім фазам, електро котел шпарив файно 😁 я тут на днях дізнався, що вона може і акум заряджати при 135в. буремні часи... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 65 квтгод за грудень з 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 година тому, newbee2020 сказав: виявляється 6к дея може на вхід до 300в від мережі приймати. не пробував, але бачив в налаштуваннях. в останній кіпіш доволі довго було 290-310 по всім фазам, електро котел шпарив файно 😁 тут 150 за щастя... в середньому по лікарні температура нормальна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 29 минут назад, newbee2020 сказал: 65 квтгод за грудень з 8 В сенсі за січень? То ви мабудь панелі не чистили? В мене 170кВтг з 9,36 і я не все зміг забрати в умовах неможливості злити в мережу надлишкову генерацію. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 18 хвилин тому, Vikctor сказав: В сенсі за січень? То ви мабудь панелі не чистили? В мене 170кВтг з 9,36 і я не все зміг забрати в умовах неможливості злити в мережу надлишкову генерацію. так, помилився. сніг + погода + засипані панелі. коли була відлига майже все відчистив (десь 90%) вже 18 за лютий Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 59 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 59 хвилин тому Мій зоопарк видав: грудень – 311 кВт*год січень – 422 кВт*год Дуже цікаво що буле в лютому, бо минулого року лютий був дуже сонячним і мій схід-захід згенерував 640 кВт*год, а тепер ще є південь. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 40 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 40 хвилин тому 207квт генерації за січень , поле 4,9квт, орієнтація на південь. за вчора 26 квт 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 28 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 28 хвилин тому 50 хвилин тому, Vikctor сказав: В сенсі за січень? То ви мабудь панелі не чистили? В мене 170кВтг з 9,36 і я не все зміг забрати в умовах неможливості злити в мережу надлишкову генерацію. Напевно ви не враховуєте різність в широті. А ще в деяких районах Київщини на немалий шар снігу годин 5 лив крижаний дощ. В мене 6 днів була генерація по 0.2-0.6 за день. Вже потім я почав чистити панелі лопатою для прибирання снігу. Дах досі накриває товстий шар снігу, вкритий глазур'ю. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 9 хвилин тому 176 за січень з 12.5 кВт панелей. Не чистив, та і мережі не було більше ніж було) і сам будинок майже не використовує електроенегію Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз