Vikctor Опубліковано: 20 січня Поділитись Опубліковано: 20 січня 3 минуты назад, volomoto сказал: Є і там, і там, правда не у всіх, тобто не в старих, прошивках. В 3ф воно називається MPPT scan, в 1ф – MPPT Multi-point Scanning. Схоже час звертатись до китайців за оновленням прошивки... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 20 січня Поділитись Опубліковано: 20 січня Я показував як повинен працювати алгоритм МППТ, коли є часткове затінення різкими тінями - Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 19.01.2026 в 23:38, volomoto сказав: Включіть MPPT scan в Advanced settings Взагалі ніяк не вплинуло 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 8 хвилин тому, beavis сказав: Взагалі ніяк не вплинуло А як та тінь виглядає? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня за грудень 40 з поля 8 кВт. За рік 1590кВт. Можна було більше, але півроку було в пріоритеті заряжені АКБ. 3 місяці 90% споживання від сонця (з мережі майже не брав крім дощових днів). За січень як заморочився з чисткою панелей- вже 50 є. Кригу потроху відшкрябав. А так, якщо нема обмерзання, потужний садовий дуйчик рулить. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 23.01.2026 в 08:52, MaxS сказав: за грудень 40 з поля 8 кВт. За рік 1590кВт. Можна було більше, але півроку було в пріоритеті заряжені АКБ. 3 місяці 90% споживання від сонця (з мережі майже не брав крім дощових днів). За січень як заморочився з чисткою панелей- вже 50 є. Кригу потроху відшкрябав. А так, якщо нема обмерзання, потужний садовий дуйчик рулить. Зараз на Алі популярні потужні ручні дуйчики, думав прикрутити такий на штангу і працювати замість швабри Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: учора в 08:46 Поділитись Опубліковано: учора в 08:46 Лютий почався дуже добре: 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 10:01 Поділитись Опубліковано: учора в 10:01 Січень - холодно, блекаути, грьобана русня і отето от все, але генерація вдвічі більша за грудень. Була б ще більша, але не завжди було куди її прийняти. Лютий починається з 4 сонячних днів. Хоча морози вночі -20 градусів м'яко кажучи трохи незвичне явище для Дніпра останніми роками. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому виявляється 6к дея може на вхід до 300в від мережі приймати. не пробував, але бачив в налаштуваннях. в останній кіпіш доволі довго було 290-310 по всім фазам, електро котел шпарив файно 😁 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 14 минут назад, newbee2020 сказал: виявляється 6к дея може на вхід до 300в від мережі приймати. не пробував, але бачив в налаштуваннях. в останній кіпіш доволі довго було 290-310 по всім фазам, електро котел шпарив файно 😁 А щось окрім котла працювало? Цікаво дізнатись на майбутнє. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 3 хвилини тому, Vikctor сказав: А щось окрім котла працювало? Цікаво дізнатись на майбутнє. ні, інвертор перейшов на батку, а повз нього тільки котел (який у мене самопально-аналоговий через релюшки і контактори). кажуть у людей горіло все на 300+, зарядки і бп зі слабким входом вибухали. власники зубрів нарешті відчули реальну економію Змінено 10 годин тому користувачем newbee2020 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 37 хвилин тому, newbee2020 сказав: виявляється 6к дея може на вхід до 300в від мережі приймати. не пробував, але бачив в налаштуваннях. в останній кіпіш доволі довго було 290-310 по всім фазам, електро котел шпарив файно 😁 я тут на днях дізнався, що вона може і акум заряджати при 135в. буремні часи... 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 65 квтгод за грудень з 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 1 година тому, newbee2020 сказав: виявляється 6к дея може на вхід до 300в від мережі приймати. не пробував, але бачив в налаштуваннях. в останній кіпіш доволі довго було 290-310 по всім фазам, електро котел шпарив файно 😁 тут 150 за щастя... в середньому по лікарні температура нормальна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 29 минут назад, newbee2020 сказал: 65 квтгод за грудень з 8 В сенсі за січень? То ви мабудь панелі не чистили? В мене 170кВтг з 9,36 і я не все зміг забрати в умовах неможливості злити в мережу надлишкову генерацію. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 18 хвилин тому, Vikctor сказав: В сенсі за січень? То ви мабудь панелі не чистили? В мене 170кВтг з 9,36 і я не все зміг забрати в умовах неможливості злити в мережу надлишкову генерацію. так, помилився. сніг + погода + засипані панелі. коли була відлига майже все відчистив (десь 90%) вже 18 за лютий 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Мій зоопарк видав: грудень – 311 кВт*год січень – 422 кВт*год Дуже цікаво що буле в лютому, бо минулого року лютий був дуже сонячним і мій схід-захід згенерував 640 кВт*год, а тепер ще є південь. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 207квт генерації за січень , поле 4,9квт, орієнтація на південь. за вчора 26 квт 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 50 хвилин тому, Vikctor сказав: В сенсі за січень? То ви мабудь панелі не чистили? В мене 170кВтг з 9,36 і я не все зміг забрати в умовах неможливості злити в мережу надлишкову генерацію. Напевно ви не враховуєте різність в широті. А ще в деяких районах Київщини на немалий шар снігу годин 5 лив крижаний дощ. В мене 6 днів була генерація по 0.2-0.6 за день. Вже потім я почав чистити панелі лопатою для прибирання снігу. Дах досі накриває товстий шар снігу, вкритий глазур'ю. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 176 за січень з 12.5 кВт панелей. Не чистив, та і мережі не було більше ніж було) і сам будинок майже не використовує електроенегію 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 64,1 с 11,6 все под снегом и льдом 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 186 з 20 Як і писав вище - панелі на даху довго просто лежали. Тому тут вперше можна побачити, що сх/зх на 14кВт програв півдню на 6кВт. Південне поле на даху парковки. До них є доступ, тому я їх чистив. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 165 за весь січень і 25 тільки за сьогодні)) Поле 11.6 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 36 минут назад, razzil сказал: 165 за весь січень і 25 тільки за сьогодні)) Поле 11.6 Тобто твоя теорія про самоочищення панелей від снігу до середини сонячного дня в будь-який мороз в січні не підтвердилась. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 12 хвилин тому, Vikctor сказав: Тобто твоя теорія про самоочищення панелей від снігу до середини сонячного дня в будь-який мороз в січні не підтвердилась. Та теорія була побудована на минулих спостереженнях. Єдине що, таку кількість снігу яка випала в січні і такий мороз який вдарив вслід за цим спостерігати не доводилося)) Тому так, за певних обставин сніг сам по собі може не розтанути. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз