Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Поміряємося продуктивністю фотоелектричних модулів ?

yur43

Рекомендовані повідомлення

3 минуты назад, volomoto сказал:

Є і там, і там, правда не у всіх, тобто не в старих, прошивках.

В 3ф воно називається MPPT scan, в 1ф – MPPT Multi-point Scanning.

Схоже час звертатись до китайців за оновленням прошивки...

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

за грудень 40 з поля 8 кВт. За рік 1590кВт. Можна було більше, але півроку було в пріоритеті заряжені АКБ. 3 місяці 90% споживання від сонця (з мережі майже не брав крім дощових днів).

За січень як заморочився з чисткою панелей- вже 50 є. Кригу потроху відшкрябав. А так, якщо  нема обмерзання, потужний садовий дуйчик рулить.

• Лайк 3
Посилання на коментар

23.01.2026 в 08:52, MaxS сказав:

за грудень 40 з поля 8 кВт. За рік 1590кВт. Можна було більше, але півроку було в пріоритеті заряжені АКБ. 3 місяці 90% споживання від сонця (з мережі майже не брав крім дощових днів).

За січень як заморочився з чисткою панелей- вже 50 є. Кригу потроху відшкрябав. А так, якщо  нема обмерзання, потужний садовий дуйчик рулить.

Зараз на Алі популярні потужні ручні дуйчики, думав прикрутити такий на штангу і працювати замість швабри 

Посилання на коментар

Січень - холодно, блекаути, грьобана русня і отето от все, але генерація вдвічі більша за грудень. Була б ще більша, але не завжди було куди її прийняти. Лютий починається з 4 сонячних днів. Хоча морози вночі -20 градусів м'яко кажучи трохи незвичне явище для Дніпра останніми роками.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

виявляється 6к дея може на вхід до 300в від мережі приймати. не пробував, але бачив в налаштуваннях.  
в останній кіпіш доволі довго було 290-310 по всім фазам, електро котел шпарив файно 😁

• Хаха 2
Посилання на коментар

14 минут назад, newbee2020 сказал:

виявляється 6к дея може на вхід до 300в від мережі приймати. не пробував, але бачив в налаштуваннях.  
в останній кіпіш доволі довго було 290-310 по всім фазам, електро котел шпарив файно 😁

А щось окрім котла працювало? Цікаво дізнатись на майбутнє.:)

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, Vikctor сказав:

А щось окрім котла працювало? Цікаво дізнатись на майбутнє.:)

ні, інвертор перейшов на батку, а повз нього тільки котел (який у мене самопально-аналоговий через релюшки і контактори). кажуть у людей горіло все на 300+, зарядки і бп зі слабким входом вибухали.
власники зубрів нарешті відчули реальну економію 

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 2
Посилання на коментар

37 хвилин тому, newbee2020 сказав:

я тут на днях дізнався, що вона може і акум заряджати при 135в. 

буремні часи...

• Лайк 3
Посилання на коментар

1 година тому, newbee2020 сказав:

тут 150 за щастя... в середньому по лікарні температура нормальна :)

Посилання на коментар

29 минут назад, newbee2020 сказал:

65 квтгод за грудень з 8

В сенсі за січень? То ви мабудь панелі не чистили? В мене 170кВтг з 9,36 і я не все зміг забрати в умовах неможливості злити в мережу надлишкову генерацію.

• Лайк 1
Посилання на коментар

18 хвилин тому, Vikctor сказав:

В сенсі за січень? То ви мабудь панелі не чистили? В мене 170кВтг з 9,36 і я не все зміг забрати в умовах неможливості злити в мережу надлишкову генерацію.

так, помилився. сніг + погода + засипані панелі. коли була відлига майже все відчистив (десь 90%) вже 18 за лютий

• Лайк 1
Посилання на коментар

Мій зоопарк видав:

грудень – 311 кВт*год
січень – 422 кВт*год

Дуже цікаво що буле в лютому, бо минулого року лютий був дуже сонячним і мій схід-захід згенерував 640 кВт*год, а тепер ще є південь.

• Лайк 3
Посилання на коментар

207квт генерації за січень , поле 4,9квт, орієнтація на південь.  

за вчора 26 квт

• Лайк 2
Посилання на коментар

50 хвилин тому, Vikctor сказав:

Напевно ви не враховуєте різність в широті. А ще в деяких районах Київщини на немалий шар снігу годин 5 лив крижаний дощ. В мене 6 днів була генерація по 0.2-0.6 за день. Вже потім я почав чистити панелі лопатою для прибирання снігу. Дах досі накриває товстий шар снігу, вкритий глазур'ю. 

• Лайк 3
Посилання на коментар

176 за січень з 12.5 кВт панелей.

Не чистив, та і мережі не було більше ніж було) і сам будинок майже не використовує електроенегію

• Лайк 1
Посилання на коментар

186 з 20

Як і писав вище - панелі на даху довго просто лежали. Тому тут вперше можна побачити, що сх/зх на 14кВт програв півдню на 6кВт. Південне поле на даху парковки. До них є доступ, тому я їх чистив.

IMG_7077.jpeg

• Лайк 2
Посилання на коментар

36 минут назад, razzil сказал:

165 за весь січень і 25 тільки за сьогодні)) Поле 11.6

Тобто твоя теорія про самоочищення панелей від снігу до середини сонячного дня в будь-який мороз в січні не підтвердилась.

Посилання на коментар

12 хвилин тому, Vikctor сказав:

Тобто твоя теорія про самоочищення панелей від снігу до середини сонячного дня в будь-який мороз в січні не підтвердилась.

Та теорія була побудована на минулих спостереженнях. Єдине що, таку кількість снігу яка випала в січні і такий мороз який вдарив вслід за цим спостерігати не доводилося)) Тому так, за певних обставин сніг сам по собі може не розтанути.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...