vovarpd Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 3 години тому, Александр Аврамчук сказав: не бачу різниці з блекаутами і без. . при флоат 3.35в soc 99%. сенс тримати вище напругу підтримки? по моему логіка в флоат 3.35в саме в мінімальній деградації батареї . бо ця напруга максимально наближена до напруги спокою зарядженої батареї... так я згоден. float це напруга спокою батареї 3.37 на ячейку. Зашив віктронівську криву і нічого не міняв. Недумаю що це якось погіршує роботу батареї під час блекаутів коли є щоденні розряд заряд навіть кілька годин на день. Сам флоат короткотривалий. Тут можна дискутувати чи добре взагалі тримати ті батареї заряжені близько 100% довгий проміжок часу (якщо нема блекаутів). Мені недуже подобається їх тримати постійно близько 100%, але якогось "криміналу" в тому не бачу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 (змінено) 41 минуту назад, Александр Аврамчук сказал: при зарядці до 80% soc який може бути ще float? основний заряд і є як float . куди вже опускати напругу? Я не про свою батарею писав, а про сфериічного коня у вакуумі. Залиште мою батарею у спокої і пишіть відносно рандомного ліферу, що заряджається до 100% в умовах блекауту та з активованим режимом float заряджання. Змінено 8 грудня 2024 користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 (змінено) 1 годину тому, Vikctor сказав: Я не про свою батарею писав, а про сфериічного коня у вакуумі. Залиште мою батарею у спокої і пишіть відносно рандомного ліферу, що заряджається до 100% в умовах блекауту та з активованим режимом float заряджання. я не чіпаю вашу батарею. ви виклали ролик блогера як аргумент про непотрібність флоат. в ролику автор стверджує про те що треба вимикати флоат при користуванні без сонця під час блекаутів. я спеціально почитав коменти. і автор там розказав у зв'язку з чим він пропонує вимикати флоат. у зв'язку з тим що тримаючи батарею на 80 відсотках він захотів зарядити до 100. і не вийшло через флоат. якби він тримав батарею на 99 soc, або 3.35в, такої проблеми б не було. бо батарея заряджена , її не треба заряджати. і логічно з цього виходить, що при зарядці до 100 флоат вимикати не потрібно. Змінено 8 грудня 2024 користувачем Александр Аврамчук 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділюсь своєю збіркою, яку нещодавно доробив. Купив: * ящик DYI аліку vi.aliexpress.com/item/1005006511755909.html * Купив на нкон комірки MB31 315AH 16шт + перемички (20х2мм) І ось що з цього вийшло Едине шо довелось перемичку між рядами колхозити власноруч, бо оригінальна була замала. добре шо був кабель 25мм2 мідний під рукою, кинув 2 по 25мм2 між рядами 4 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 24 минуты назад, sidus сказал: Поділюсь своєю збіркою, яку нещодавно доробив. Купив: * ящик DYI аліку vi.aliexpress.com/item/1005006511755909.html * Купив на нкон комірки MB31 315AH 16шт + перемички (20х2мм) І ось що з цього вийшло Едине шо довелось перемичку між рядами колхозити власноруч, бо оригінальна була замала. добре шо був кабель 25мм2 мідний під рукою, кинув 2 по 25мм2 між рядами 350 баксів за ящик це з бмс і шинами між комірками та бмс а також між бмс та зовнішніми клемами? Чи ще бмс окремо купували? Мені дуже подобається як у підсумку то все виглядає, але ціна прям вбиває... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 1 час назад, Vikctor сказал: 350 баксів за ящик це з бмс і шинами між комірками та бмс а також між бмс та зовнішніми клемами? Чи ще бмс окремо купували? Мені дуже подобається як у підсумку то все виглядає, але ціна прям вбиває... шини я брав із комірками, бо вони ж не знають які комірки будуть, бокс підходить під багато моделей комірок з різними форматами клем. а сам бокс в майже макс. комплектаціі із дисплеем і бмс - 500$ десь без доставки, ще до 100$ доставка була. Так дорогувато, але: *) виглядає більш-менше як заводське, *) меньше місця займає, бо заводське то по 5квт, а значить 3 шт треба *) коштує дешевше ніж заводське (мені вийшло в 2100 із комірками все разом) *) економія часу (не треба колхозити), все стандартне, як лего Якось так, тому не жалкую в данному випадку 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 27 минут назад, sidus сказал: ...Якось так, тому не жалкую в данному випадку І думок не було, що ви жалкуєте. Я просто уточнював комплектацію. Бо ви схоже перший на форумі, до кого такій бокс вже доїхав і хто про це написав. 30 минут назад, sidus сказал: *) коштує дешевше ніж заводське (мені вийшло в 2100 із комірками все разом) А ви коли коміркі купували? Бо якось дофіга навіть з урахуванням 350 на ящик. Наразі комірки 314 на нконі по (64,5*1,05+11)*16=1260$, ящик=340$, бмс=150$. Всього 1750$ виходить. Ви ще якихось дрібниць на 350$ придбали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 26 хвилин тому, Vikctor сказав: ящик=340$, бмс=150 наче 600 вказано на ящик з бмс і доставкою. Виглядає незле, но цінник звичайно зупиняє. Хоча на 14квт батареї вже ця ціна трошки розмазується і менш замітна. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 1 час назад, Vikctor сказал: І думок не було, що ви жалкуєте. Я просто уточнював комплектацію. Бо ви схоже перший на форумі, до кого такій бокс вже доїхав і хто про це написав. А ви коли коміркі купували? Бо якось дофіга навіть з урахуванням 350 на ящик. Наразі комірки 314 на нконі по (64,5*1,05+11)*16=1260$, ящик=340$, бмс=150$. Всього 1750$ виходить. Ви ще якихось дрібниць на 350$ придбали? Так, бокс із доставкою 600 (там все і бмс і решта, крім комірок) Комірки брав влітку по 71 евро, не було знижки тоді такої і ще, доставка комірок 11 євро за шт, тому ще 176 євро + 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 3 минуты назад, sidus сказал: 11 євро за шт, тому ще 176 євро + Це я вказав у формулі, хоч і прийняв їх за долари. В цілому зрозуміло. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 ціна яка вийшла в мене за збірку 15 квт комірки 280 - 950 дол корпус 140 дол бмс 160 дол кабелі, текстоліт - ще десь 60 дол 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 52 минуты назад, newbee2020 сказал: ціна яка вийшла в мене за збірку 15 квт комірки 280 - 950 дол корпус 140 дол бмс 160 дол кабелі, текстоліт - ще десь 60 дол А що за корпус у вас? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 (змінено) 08.12.2024 в 12:18, Vikctor сказав: вірно розумію з назви інвертору, що він на 1600Вт та здатен заряджати акб з потужністю 20А, та ще й кулер при цьому працює? Сьогодні виключив кулер при заряді (при інвертуванні не виключав) через асистент на своєму аналогічному інверторі тільки на 24в і зарядка 40А. Потужність зарядки ідентична. Пробував вдень 5хв заряжати - не включається. Струм не знижував але то 5хв. В мене зарядка основна вночі, лінь вдень лишні гроші палити ))) Завтра прозвітуюсь з графіком з VRM порталу як себе веде інвертор і наскільки автоматично знижує струм без кулера при навколишній температурі ~25. Змінено 10 грудня 2024 користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 8 минут назад, vovarpd сказал: Сьогодні виключив кулер при заряді (при інвертуванні не виключав) через асистент на своєму аналогічному інверторі тільки на 24в і зарядка 40А. Потужність зарядки ідентична. Пробував вдень 5хв заряжати - не включається. Струм не знижував але то 5хв. В мене зарядка основна вночі, лінь вдень лишні гроші палити ))) Завтра прозвітуюсь з графіком з VRM порталу як себе веде інвертор і наскільки автоматично знижує струм без кулера при навколишній температурі ~25. Я просто з цікавості запитав, бо здивувало що при такий маленький потужності задіюється кулер. Вже потім зрозумів що порівнювати зі значно потужнішим деє не корректно. І згадав що мій 3кВт маст теж мав max charge 25А, але кулери не зупинялися взагалі під час заряджання/розряджання. Змінювалася лишень інтенсивність. Але то дешевий китаєць і від нього іншого не очикуєш. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 39 хвилин тому, Vikctor сказав: Я просто з цікавості запитав, бо здивувало що при такий маленький потужності задіюється кулер. Вже потім зрозумів що порівнювати зі значно потужнішим деє не корректно. І згадав що мій 3кВт маст теж мав max charge 25А, але кулери не зупинялися взагалі під час заряджання/розряджання. Змінювалася лишень інтенсивність. Але то дешевий китаєць і від нього іншого не очикуєш. Я давно збирався це випробувати, бо квартирах тишина це є важливо. Мав їхню зарядку blue smart 16А і там взагалі ніяких кулерів чутно не було, грілася щоправда до +50. Тому ці шумні кулери мені теж в таких інверторах недуже сподобалися. Інвертування це ОК, бо кулера не чути коли навантаження незначне, а значне навантаження дуже рідко, тому то взагалі не напрягає. А от зарядка якщо з нуля до 100% то це довго по часу та ще й вночі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 В 09.12.2024 в 19:58, Vikctor сказал: А що за корпус у вас? 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 28 минут назад, newbee2020 сказал: Непогано за таку ціну! Як зберете - зробіть плз фоточки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 4 минуты назад, sidus сказал: Непогано за таку ціну! Як зберете - зробіть плз фоточки на 10-11 сторінці викладав. вже працює Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 10.12.2024 в 11:58, Vikctor сказав: Я просто з цікавості запитав Потестив. Можна тепер кнопку з написом "турбо" прикрутити 😄 і активувати вентилятор коли дуже треба максимальну зарядку батарей. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 24 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 грудня 2024 В мене отаке щось вийшло на кінець року: 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 13 годин тому, volomoto сказав: В мене отаке щось вийшло на кінець року: А я собираю вторую на 280А. В итоге получится 594А 48В )) 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 25 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 10 часов назад, ЯД сказал: А я собираю вторую на 280А. В итоге получится 594А 48В )) А зачем так много? Не дешевле будет оформить ЗТ? У меня вот 314Ач * 48В, но думаю оформить тариф, так как: 1) батарей много не бывает. даже если удвоить - что это глобально изменит? 2) моей батареи мне на сутки хватит при блекауте и экономном потреблении. а потом есть чаржер и генератор, и когда считаешь сколько ты можешь бенза купить за сумму, сэкономленную от непокупки второй батареи - то выбор сам приходит. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 (змінено) 22 хвилини тому, sidus сказав: А зачем так много? Не дешевле будет оформить ЗТ? У меня вот 314Ач * 48В, но думаю оформить тариф, так как: 1) батарей много не бывает. даже если удвоить - что это глобально изменит? 2) моей батареи мне на сутки хватит при блекауте и экономном потреблении. а потом есть чаржер и генератор, и когда считаешь сколько ты можешь бенза купить за сумму, сэкономленную от непокупки второй батареи - то выбор сам приходит. Ну ЗТ я тоже буду делать. Зачем так много? Так получилось и лишним не станет) Пока заказ ехал, родне стало не нужно.. не пропадать же Змінено 25 грудня 2024 користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 (змінено) Вообще на данный момент мной куплено 4 инвертора, и собрано аккумов 314, 280, 100А 48В и 100 А 24В. Ну 1 инвертор подарил знакомому в итоге А когда ээ отстроят - хз, что делать с частью, которая в квартирах Змінено 25 грудня 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 9 годин тому, ЯД сказав: Вообще на данный момент мной куплено 4 инвертора, и собрано аккумов 314, 280, 100А 48В и 100 А 24В. Ну 1 инвертор подарил знакомому в итоге А когда ээ отстроят - хз, что делать с частью, которая в квартирах Поки є нічний тариф то можна щось економити і в квартирі. Завжди можна продати дешевше. Батареї довго будуть актуальні для різних потреб типу сонця в приватному секторі, питання ціни. Я свої однозначно перевезу на дачу, буду там сонце комбінувати. Та і поки війна закінчиться і все відстроять то ті батареї мають шанси померти від старості. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз