Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

DIY збірка LiFePO4 батареї

Enot123h

Рекомендовані повідомлення

5 годин тому, Vlad Melnik сказав:

Так ось він може і без МППТ продавати енергію з акб в мережу, до речі, deye так може?:)

Звичайно. Він може працювати як AC-coupled battery.

• Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 години тому, volomoto сказав:

Звичайно. Він може працювати як AC-coupled battery.

Гуд)
Але енівей, якщо порівнювати Deye і Victron як флагманів 2 різних типів інверторів (ВЧ та НЧ) то віктронівський конструктор мені подобається більше
Хочеш - 3 інвертора на 3 фази, хочеш - 6 інверторів на 3 фази (по 2 на кожну), потрібно MPPT - купив який треба, додалися панелі? - купив ще один)

Ну і конфігурація в VRM з усілякими кастомними алгоритмами топ.
Соррі за офтоп, просто коли віктрон називають "звичайним упсом" - мене аж трігерить)

Посилання на коментар

Якось ми непомітно від DIY збіркі LiFePO4 батареї дійшли до порівняння victron vs deye. 

В цілому немаю нічого проти перших, але принцип збери свою конфігурацію самостійно мені не близький. Ще б зрозумів якщо це вело б до економії. Завжди подобались і котли для опалення зі всім необхідним на борту і так само гибридні інвертори ол інклюзів.

Посилання на коментар

6 хвилин тому, Vikctor сказав:

Ще б зрозумів якщо це вело б до економії.

Ну коли віктрони були по 35 а за дею хотіли 65 - вело=)

Основні плюси:
1) Найдійність - у вас помер MPPT - залишився інший
2) Масштабування: Треба швидже заряджати від мережі/більша потужність - додкупив ще один інвертор або зарядне, треба більше панелей - купив ще один MPPT

19 хвилин тому, Vikctor сказав:

Завжди подобались і котли для опалення зі всім необхідним на борту

Це все прикольно в якихось стандартних рамках) А потім оп, треба додатковий розширювальний бак бо теплоносія багато, оп, треба додатковий насос бо тягнути на 3-й поверх треба. В будь якому випадку котлів з усім необхідним не існує, інакше ви б не збирали коллекторний вузол зі змішувачем окремо для теплої підлоги)

Посилання на коментар

В 04.08.2025 в 12:36, vovarpd сказал:

треба конкретні моделі BMS які би вміли 4S і комунікацію між собою master-slave

www.aliexpress.com/item/1005007198911778.html

jk-b2a8s20phc CAN є, кажуть що можуть custom

Ще можна спитати Роман Жалинский t.me/zharv він сам пише прошивки.

• Лайк 1
Посилання на коментар

38 хвилин тому, Chatter сказав:

CAN є

То не тот кан, он так просто не умеет работать в виде коммуникации. Там кастомные конверторы надо пилить, для виктрона просто уже сделали и проверили.

А в ресс моделях оотб, но они от 8с

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, Vlad Melnik сказав:

Основні плюси:

Але місця на стіні цей конструктор займає в рази більше. Не всі мають стільки вільного місця.

Посилання на коментар

5 часов назад, Vlad Melnik сказал:

Ну коли віктрони були по 35 а за дею хотіли 65 - вело=)

Що там колись було і що там хтось хотів це безумовно цікаво, але наразі 12кВт 3ф дея з 5 річною гарантією в Україні пропонується за $1850. Можна дізнатись прайс на набір збери сам від віктрон в співставній конфігурації? Разом і посміємося.

Основні плюси:
1) Найдійність - у вас помер MPPT - залишився інший

Можливо так і є, бо наразі майже відсутній практичний досвід тривалого користування обома девайсами і відповідно невідомо, хто з них краще виглядатиме років через 10 скажемо. Безумовно легше замінити окремі блоки.

2) Масштабування: Треба швидже заряджати від мережі/більша потужність - додкупив ще один інвертор або зарядне, треба більше панелей - купив ще один MPPT

Стосовно панелей і масштабування в цілому згоден, хоча знов все впирається в ціну питання. Стосовно потужності зарядки - мені більше 210А точно не потрібно, та й збірка на 304Аг комірках цього не дозволить. Тому не актуально.

Це все прикольно в якихось стандартних рамках) А потім оп, треба додатковий розширювальний бак бо теплоносія багато, оп, треба додатковий насос бо тягнути на 3-й поверх треба. В будь якому випадку котлів з усім необхідним не існує, інакше ви б не збирали коллекторний вузол зі змішувачем окремо для теплої підлоги)

Окремий бак як і додатковий насос при необхідності/бажанні можна встановити з будь-яким котлом, але лишень для "голого" котла це необхідно в будь-якому разі. Вузол змішування в моєму випадку був помилкою, бо я вважав що теплоносій в ТП та радіаторах (їх наявнійсть головно помилка) повинен бути різной температури. Після цього безліч разів збирав системи опелення на основі такого само котла без додаткового обладнання і насос котла чудово порається.

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 минут назад, Vikctor сказал:

Можливо так і є, бо наразі майже відсутній практичний досвід тривалого користування обома девайсами і відповідно невідомо, хто з них краще виглядатиме років через 10 скажемо.

Справедливости ради, есть экземпляры виктоон которым по 15-20 лет и они мало того что работают еще и поддерживаются

Сейчас у них вроде и aio появились

Но ценник совсем другой, хотя и на дея по словам китайцев он завышен

Посилання на коментар

Підтримую що холівари бажано в іншу тему ) 
Є теми по віктронах і по деях і по всьому вкупі теми.

Тут би про батарейки ну і конкретно нюанси як їх поєднати з інверторами.

От з деякими віктронами DIY батарейки вимагають неабияких скілів, бо у деє і інших порядних китайців наскільки мені відомо неіснує потужних інверторів на 12v.
А віктрони існують, крім 12/3000, у них є ще 12/5000 Quattro, з піком під 10квт на 12в.

Якщо з 12/3000 ще можна щось пробувати з одною бмскою з окремим контактором і шунтом (просто дорого воно, для ESS вдома того ніхто робити не буде), то з 12/5000 вже мабуть лише модульна система на подобі pylontech.

А якщо таких інверторів 6 штук в паралель? :) Звичайно це вже якийсь edge case але все ж таки щоб рішити таку задачу треба трошки попотіти. Отак нахрапом наскладавши пілонтеків в стійку вже робота не піде (вища точка входу в майстрів) 😄 

наприклад от цікавий 12v проект на базі Quattro 12/5000. автобус )
www.victronenergy.com/blog/2019/04/04/9kwh-of-lithium-reserve-to-roam-the-roads

Три батареї lifepo4 по 300Ah (підібрано по піковій потужності інвертора), але вони віктронівські (відповідно купа грошей і ті бмс не будуть працювати з іншими акумуляторами :(), які між собою я так розумію добре комунікують.

image.thumb.png.312db4b9acff3631b8c06bfa86272e25.png 

Посилання на коментар

1 година тому, mib сказав:

Справедливости ради, есть экземпляры виктоон которым по 15-20 лет и они мало того что работают еще и поддерживаются

Прихований текст

Ну от у мене є такий кватро 24/3000/70 і той multiplus 12/3000/120, вони 2012 року випуску. Ну та, ремонт був, але відносно недорого і проблеми були з блоком живлення. Кватро знов в строю працює щодня, а мультіплюс лежить і я собі думаю різні проекти до застосування бо фіг я його тут в Україні продам не за безцінь 😄.
Там незважаючи на те що 12+ років, то софт точно такий самий як і в нових. Та сама прошивка. Єдине то що хіба холостий трошки більший порівняно з новими і нема додаткового реле безпеки (вимоги сертифікації для деяких країн). В тому є власне значна перевага, бо береш старий віктрон а воно працює так само як нове, підтримує ті самі прошивки. Єдине тре звертати увагу на мікропроцесор. Старі проци (до 2012 року) слабкі і не підтримують ESS асистента а це важливо якщо це ставити вдома і охота продавати електрику. 

Посилання на коментар

50 хвилин тому, vovarpd сказав:

Тут би про батарейки ну і конкретно нюанси як їх поєднати з інверторами.

Дозволяє об'єднати звичайні чорні JK і не тільки - github.com/Sleeper85/esphome-yambms
Із затрат esp32 плата і трохи конверторів, а також кілька вечорів щоб в тому всьому розібратися. І дуже рекомендую поставити шунт, бо самі бмс погано рахують SoC.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...