Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Електромобілі-2.

irina1969

Рекомендовані повідомлення

Я бы сказал что даже 140-160 . Но зависит от загрузки трассы .

Там где я езжу ,трасса не сильно загружена ,а порой пустая почти. Если ехать не далеко , например я с города до дома в области  еду 135 км ( есть более короткий путь ,но там дороги как таковой нет ,есть только направление ) ,то мне все равно  было бы бы ,хоть 35 квт на 100 .  В воскресенье торопился валил 190 . Дорога позволяет.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 02.06.2025 в 16:28, Made in USSR сказал:

Я бы сказал что даже 140-160 . Но зависит от загрузки трассы .

Там где я езжу ,трасса не сильно загружена ,а порой пустая почти. Если ехать не далеко , например я с города до дома в области  еду 135 км ( есть более короткий путь ,но там дороги как таковой нет ,есть только направление ) ,то мне все равно  было бы бы ,хоть 35 квт на 100 .  В воскресенье торопился валил 190 . Дорога позволяет.

У мене протилежна ситуація. Вчора треба було в Катовіце з Кракова. За 70 км 15€ в два боки+черги на брамках+ті 70 км перебувають в стані перманентного ремонту вже пару років. Тому їхав на 7 км довше безплаткою, при цьому вийшов на 16 кВт/100 на своєму бегемоті. А 35/100 це занадто в умовах, коли домашній кВт вже під 12 грн, а комерційний від 25))) 

Посилання на коментар

Настало літо, расход на Айді підупав, в першу чергу думаю через те, що батарейка швидше нагрівається і віддає енергію. Сьогодні намотав 150км: Васильків, села, між селами, Обухівська траса, Київ... загальний вийшов 16,5квт, швидкості були від 40-50 по населених пунктах до 150-155 по трасі, моментальний розхід бачив від 8,8квт до 24квт, по грошах вийшло десь 60-70грн, бо заряжаюсь тільки вдома і в основному вночі, запас 400км + дозволяє уникати платних зарядок при звичайних поїздках.

• Лайк 2
Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

Як ситуація з зарядками за кордоном (Польща, Словаччина, Угорщина, Хорватія)? Мається на увазі з недорогими зарядками :)

Знайшов гарні тарифи в IONITY з підпискою Power, і тесловських суперчарджерах, але от незадача. 
Якась незрозуміла прив'язка до місця проживання - це якось з податками по різних країнах звязано чи якого милого такий підхід?

Вибираєш Норвегію то тарифи щось біля 26 центів, вибираєш Німеччину то більше 40. Україну вибрати в принципі неможливо і там буде кінський тариф без підписок прямо на зарядці, щось біля 0.8 євро.
В тесли десь те саме - України в списку нема, карток привата і інших українських банків не приймає. Пайонір прийняло але неясно чи не буде проблем в зв'язку з українською білінг адресою (радять вказати лєву європейську і наче як все працює).

Самий нормальний і робочий варіант знайшов у Lidl, чарджери до 50квт що в принципі досить незле, оплата з додатку, українські номери телефонів верифікуються, карти додаються, ціни на зарядку дуже непогані на фоні конкурентів (0.29 eur type2, 0.39 CCS). Проблема що ті лідли по суті в містах, по автобану їх нема.

Зручно наче як купити картку за 14 євро від chargemap, тоді не паришся і заряжаєшся будь де практично без купи додатків - але з іншого боку там тарифи значно вищі ніж напряму в оператора.

Получається що на папері воно все наче як безпроблемно, є де зарядитися, а по факту бачу купу нюансів.

Може ще якісь варіанти є дешеві які упустив?

Змінено користувачем vovarpd
  • Хаха 1
Посилання на коментар

23 хвилини тому, vovarpd сказав:

В тесли десь те саме - України в списку нема, карток привата і інших українських банків не приймає. 

Навіть, якщо встановите додаток Тесли, то не на всіх локаціях зможете заряджатися від суперчарджеру. Наче ще і не всі моделі електричок, взагалі, можуть заряджатися , але це не точно. Ціна буде зовсім інша (дорожча) ніж для Тесел. 

Згадала. Подивіться ще німецьку мережу магазинів Kaufland. Раніше там були зарядки безкоштовні. Чи зараз вони такими залишились  не знаю. Наче була мова, що зробили платну.

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар

Залишу тут оцей пердомонокль. "Пердомонокль" тому, що оте, що  волонтерить "тузиком", який рве електрички і їх власників, як грілку, під цими строками поставив вподобайку.  

18.06.2025 в 22:41, mastervovik сказав:

Я вам суть розкажу кухню, таксистом не можливо заробити, можна зекономити) тарифи зараз нижче плінтуса, заробляють тільки на електричках! В мене собівартість 10 грн грубо, а триф на стандарті біля 12 грн. Тому я стандарт практично не катаю, беру тільке комфорт в його дуже мало люди замовляють.

А ось на електричці собівартість з амортизацією до 5 грн, там можна катати все підряд і заробляти.

vadimv
    Лайк 1

Якщо пам'ятаю ( на пошук цитати не хочу витрачати час), то оцей шанувальник африканських смітників, свого часу, відмовив дописувача від того, щоб купити електричку, а зараз вляпав вподобайку під словами, що таксуючи заробити можна лише на електричці.

Це все, що треба розуміти про "тузика" та його шанувальників. 

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 година тому, allanek сказав:

Якщо пам'ятаю ( на пошук цитати не хочу витрачати час), то оцей шанувальник африканських смітників, свого часу, відмовив дописувача від того, щоб купити електричку

image.thumb.png.391ce1e5b0dff85c52ff54170077e9b3.png

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар

Ти ба, не витримало та з'явилось😂 Ні, була цитата  Мастервовіка.

Ще б я не рилась в смітнику цитат дурнуватого блазня форуму, по сумісництву "тузіка" 🤮

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 годину тому, allanek сказав:

Ти ба, не витримало та з'явилось😂 Ні, була цитата  Мастервовіка.

Ще б я не рилась в смітнику цитат дурнуватого блазня форуму, по сумісництву "тузіка" 🤮

Шановна, з цитати, яку я навів, дуже добре видно пару фактів: 1) Мастервовік якраз в пошуку машини, 2) я йому раджу купити Ліфа.

Це мабуть якось трохи відрізняється від слова "відмовив", нє?

Посилання на коментар

Та не, можна виправляти скільки завгодно та тикати "ха-ха", але не це. Там Мастервовік чортихався, що послухався поради експерДа форуму з приводу купівлі автівки, а не треба було. Буде натхнення, то може пошукаю в цитатах Мастервовіка. 

ТанНе в тому суть. А в тому, що Мастервовік, сам того не знаючи, надавав ляпісу по щоках "тузіка".

Посилання на коментар

39 хвилин тому, allanek сказав:

Там Мастервовік чортихався, що послухався поради експерДа форуму з приводу купівлі автівки, а не треба було

Так а хто ж йому винний, що він слухає якогось експерДа, а не того, хто радить купити Ліфа? ) 

Буде натхнення, то може пошукаю в цитатах Мастервовіка. 

Шукати треба не в цитатах Мастервовіка, а в моїх.

І це повинна бути цитата, де я відмовляю його від покупки недомобіля.

ТанНе в тому суть. А в тому, що Мастервовік, сам того не знаючи, надавав ляпісу по щоках "тузіка".

Суть в тому, що слова про "відомовив" - звичайнісінька брехня. Цитата це підтверджує.

Посилання на коментар

2 хвилини тому, vadimv сказав:

що він слухає якогось експерДа,

Дзеркало близько, експерД?

3 хвилини тому, vadimv сказав:

Цитати це підтверджуть.

Цитати підтверджують лише те, що експерД африканських смітників порадив купити товаришу те, про що постійно торочить, що то недомобіль. Треба бути зовсім пришелепуватим, щоб робити це одночасно, насміхатись над тими, хто купує електрички, кажучи, що вони "бета тестери" та радити своєму товаришу поповнити їх ряди. Оце і є, м'яко кажучи, "пердомонокль ". А якщо не м'яко, то, звісно, хто винний тим, хто слухає поради чи живе головою недоумкуватого. Ніхто, самі винні. 

А так же хочеться, щоб дослухались, так же ж хочеться бути не лузером, хоча б у власних думках та в інтернеті... зараз... десь для таких випадків в мене була цікава картинка. Знайшла 

depositphotos_236726188-stock-photo-balding-man-chair-his-big.webp

Посилання на коментар

10 хвилин тому, allanek сказав:

порадив купити товаришу те, про що постійно торочить, що то недомобіль.

Це очевидний факт.

насміхатись над тими, хто купує електрички, кажучи, що вони "бета тестери"

Це теж очевидний факт.  

та радити своєму товаришу поповнити їх ряди. Оце і є, м'яко кажучи, "пердомонокль ".

Це логічне рішення для ситуації, коли потрібно два автомобіля - один нормальний, і інший недомобіль. Бо навіщо купувати два нормальних. 

зараз... десь для таких випадків в мене була цікава картинка. Знайшла 

А цитати, де б я "відмовляв" від покупки недомобіля таки не знайшлося?

Цікаво, там у правилах форуму ще залишились якісь пункти щодо брехні, наклепів та лайки?

Посилання на коментар

allanek , Ви -  здравомисляча людина, навіщо витрачаєте час на експердів і довбнів?  Невже вам не пофік хто і що думає про електрички, а тим паче про їх власників?  Сам вважаю, що електричку можна купувати лише тим людям, які мають забагато лишніх коштів і часу, або мають можливість заряджати її  по нічному тарифу.

Змінено користувачем hause
  • Дякую 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, hause сказав:

Невже вам не пофік хто і що думає про електрички, а тим паче про їх власників?

Звичайно, що не пофіг, це ж очевидно ) Бігати по темах, вишукуючи навіть не пости, а лайки ))

Цитата

то, что безразлично, не атакуют с такой звериной яростью

Посилання на коментар

2 хвилини тому, hause сказав:

Невже вам не пофік хто і що думає про електрички, а тим паче про їх власників?

Якраз  мені однаково, інакше б не купували електричку. Але річ в тому, що от такі невігласи заповнюють форум і з, одного боку, краще їх оминати, а з другого прикро дивитись, як такого стає все більше. Якщо хоч іноді не давати відсіч таким експерДам, вони будуть нахабніти все більше. Поки він тявкав на мене в темі війни кожного дня, я мовчала, бо мені однаково, але тут трохи інше. Тут мова не про мене, а про те, що я назвала "пердомоноклем". Простіше кажучи, треба залишити щось одне- хрестик чи труси. 

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

8 хвилин тому, vadimv сказав:

Бігати по темах, вишукуючи навіть не пости, а лайки ))

Я читала тему Мастервовіка та побачила допис і лайк під ним. Це якеась нова колективна установка  у вашої кодли- що сантехник з польським паспортом, що експерД смітників чомусь в одну дуду брешуть, що я бігаю за ним по темам. Шо там було про брехню , наклеп та Правила?

21 хвилину тому, vadimv сказав:

Цікаво, там у правилах форуму ще залишились якісь пункти щодо брехні, наклепів

Посилання на коментар

25 хвилин тому, hause сказав:

Сам вважаю, що електричку можна купувати лише тим людям,

Повертаючись до теми. Звісно, що кожен міркує , дивлячись зі свого боку. Завжди кажу, якщо розумієш, чому електричка, тоді не буде розчарувань. 

Якщо почитати форум, можна побачити, що той, хто купив електричку, як другу автівку, задоволений покупкою і часто-густо можна прочитати думку про те, що люди замислюються над тим, щоб купити ще другу електричку. Але то таке. В нас електричка мала сенс, коли жили в Україні, не буду повторюватись, бо розповідала про це не один раз. І має сенс зараз. Навіть більший, чим в Україні. Десь тут я порівнювала скільки коштує пальне та Квт.  Співвідношення 1,5 євро за літр до 0.11 центів за кВт говорить само за себе. Але ж я приймаю вашу точку зору і не бігаю по форуму, розповідаючи, що всі, кому не подобаються електрички, то дурні чи щось таке. Власники електричок не лізуть в інші теми та обговорюють питання в темі, що призначена для цього. Це остання тема про електрички, що залишилась. Інші закриті. Маю надію, що такого не станеться і з цією темою. 

• Хаха 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...