Made in USSR Опубліковано: 2 червня Поділитись Опубліковано: 2 червня Я бы сказал что даже 140-160 . Но зависит от загрузки трассы . Там где я езжу ,трасса не сильно загружена ,а порой пустая почти. Если ехать не далеко , например я с города до дома в области еду 135 км ( есть более короткий путь ,но там дороги как таковой нет ,есть только направление ) ,то мне все равно было бы бы ,хоть 35 квт на 100 . В воскресенье торопился валил 190 . Дорога позволяет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 4 червня Поділитись Опубліковано: 4 червня В 02.06.2025 в 16:28, Made in USSR сказал: Я бы сказал что даже 140-160 . Но зависит от загрузки трассы . Там где я езжу ,трасса не сильно загружена ,а порой пустая почти. Если ехать не далеко , например я с города до дома в области еду 135 км ( есть более короткий путь ,но там дороги как таковой нет ,есть только направление ) ,то мне все равно было бы бы ,хоть 35 квт на 100 . В воскресенье торопился валил 190 . Дорога позволяет. У мене протилежна ситуація. Вчора треба було в Катовіце з Кракова. За 70 км 15€ в два боки+черги на брамках+ті 70 км перебувають в стані перманентного ремонту вже пару років. Тому їхав на 7 км довше безплаткою, при цьому вийшов на 16 кВт/100 на своєму бегемоті. А 35/100 це занадто в умовах, коли домашній кВт вже під 12 грн, а комерційний від 25))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 4 червня Поділитись Опубліковано: 4 червня Настало літо, расход на Айді підупав, в першу чергу думаю через те, що батарейка швидше нагрівається і віддає енергію. Сьогодні намотав 150км: Васильків, села, між селами, Обухівська траса, Київ... загальний вийшов 16,5квт, швидкості були від 40-50 по населених пунктах до 150-155 по трасі, моментальний розхід бачив від 8,8квт до 24квт, по грошах вийшло десь 60-70грн, бо заряжаюсь тільки вдома і в основному вночі, запас 400км + дозволяє уникати платних зарядок при звичайних поїздках. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: В п'ятницю в 06:44 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 06:44 (змінено) Як ситуація з зарядками за кордоном (Польща, Словаччина, Угорщина, Хорватія)? Мається на увазі з недорогими зарядками Знайшов гарні тарифи в IONITY з підпискою Power, і тесловських суперчарджерах, але от незадача. Якась незрозуміла прив'язка до місця проживання - це якось з податками по різних країнах звязано чи якого милого такий підхід? Вибираєш Норвегію то тарифи щось біля 26 центів, вибираєш Німеччину то більше 40. Україну вибрати в принципі неможливо і там буде кінський тариф без підписок прямо на зарядці, щось біля 0.8 євро. В тесли десь те саме - України в списку нема, карток привата і інших українських банків не приймає. Пайонір прийняло але неясно чи не буде проблем в зв'язку з українською білінг адресою (радять вказати лєву європейську і наче як все працює). Самий нормальний і робочий варіант знайшов у Lidl, чарджери до 50квт що в принципі досить незле, оплата з додатку, українські номери телефонів верифікуються, карти додаються, ціни на зарядку дуже непогані на фоні конкурентів (0.29 eur type2, 0.39 CCS). Проблема що ті лідли по суті в містах, по автобану їх нема. Зручно наче як купити картку за 14 євро від chargemap, тоді не паришся і заряжаєшся будь де практично без купи додатків - але з іншого боку там тарифи значно вищі ніж напряму в оператора. Получається що на папері воно все наче як безпроблемно, є де зарядитися, а по факту бачу купу нюансів. Може ще якісь варіанти є дешеві які упустив? Змінено В п'ятницю в 06:48 користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В п'ятницю в 07:05 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 07:05 (змінено) 23 хвилини тому, vovarpd сказав: В тесли десь те саме - України в списку нема, карток привата і інших українських банків не приймає. Навіть, якщо встановите додаток Тесли, то не на всіх локаціях зможете заряджатися від суперчарджеру. Наче ще і не всі моделі електричок, взагалі, можуть заряджатися , але це не точно. Ціна буде зовсім інша (дорожча) ніж для Тесел. Згадала. Подивіться ще німецьку мережу магазинів Kaufland. Раніше там були зарядки безкоштовні. Чи зараз вони такими залишились не знаю. Наче була мова, що зробили платну. Змінено В п'ятницю в 07:13 користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому 20.06.2025 в 10:05, allanek сказав: авіть, якщо встановите додаток Тесли, то не на всіх локаціях зможете заряджатися від суперчарджеру. Наче ще і не всі моделі електричок, взагалі, можуть заряджатися , але це не точно. Ціна буде зовсім інша (дорожча) ніж для Тесел. Використовую abetterrouteplanner додаток, він ці речі враховує непогано. Показує чи доступний для не тесла, по моєму маршруту всі вони ніби як доступні для "не тесла". З підпискою за 9.99 євро на місяць ціна зарядки порядка 0.4-0.45 прогнозується, що мене би цілком влаштовувало. Просто деколи вигідніше би було з'їхати з автобану в той же лідл пару кілометрів чим заряжатися чимпошвидше на зарядках на автобані і це треба вже знати самому ті дешевші зарядки (аля лідл чи кауфланд) поза автобаном щоб задати точки в планувальнику. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому Так ви можете подивитись розташування мереж Лідл та Кауфланд і вирішити, чи зручно вам буде там заряджатись. Тесловськи суперчарджери , наприклад, в Польщі розташовані в якихось , перепрошую, " дупах" - це може бути і майданчик для вантажівок, і невеличкий сквер біля спортцентру. Якщо з вами будуть діти, це не дуже зручно - суперчарджер в такому місці. Так, вони швидкі, але чогось перекусити та туалет може стати проблемою. Тож краще ще подивитись і в якому місці розташовані суперчарджери, чи є там поряд щось цивільне. Лідл та Кауфланд корисні тим, що поки автівка заряджається, можна зробити якісь закупи на перекус. З туалетами теж може бути проблема. Тож враховуйте ці моменти. Що з суперчарджерами в Хорватії, можу спитати в чоловіка. Він їхав взимку з Польщі до Чорногорії. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) 11 годин тому, allanek сказав: Якщо з вами будуть діти, це не дуже зручно - суперчарджер в такому місці. Так, вони швидкі, але чогось перекусити та туалет може стати проблемою. Тож краще ще подивитись і в якому місці розташовані суперчарджери, чи є там поряд щось цивільне. Лідл та Кауфланд корисні тим, що поки автівка заряджається, можна зробити якісь закупи на перекус. З туалетами теж може бути проблема. Тож враховуйте ці моменти. Дітей буде троє малих. Тому лідли/кауфланди чи ашан/теско (там тоже є якісь розетки нонейм, поки не розібрався до кінця) переважно виглядають привабливіше, бо зупинок і так буде багато (через найменшого пасажира) і їх сміло можна сумістити з дозарядкою і якимись покупками чи туалетами. Доречі кому цікаво то я таки впхав 3 крісла на задній ряд. Якщо діти ще відносно малі і стрункі то все ОК. Думаю на пару років питання закрите, а далі будем бачити. 1 крісло Maxi Cosi Rodifix S i-size 2 крісло Evenflo (реально широке, я б зараз шукав якесь вужче бо воно прям дофіга місця займає з тими підстаканниками, треба було без них брати) 3 крісло Maxi Cosi Rodifix Pro2 i-size. Бічні кріпляться лише ременем, центральне ременем і додатково ще своїми ременями з гачками на сусідні ізофікси (оце зручно що в evenflo ізофікс кріплення на ремні, а не фіксована позиція на рейці). Змінено 12 годин тому користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 3 хвилини тому, vovarpd сказав: Дітей буде троє малих. Тому лідли/кауфланди чи ашан/теско (там тоже є якісь розетки нонейм, поки не розібрався до кінця) переважно виглядають привабливіше, бо зупинок і так буде багато (через найменшого пасажира) і їх сміло можна сумістити з дозарядкою і якимись покупками чи туалетами. Я так і зрозуміла, тому і писала вам з урахуванням маленьких дітей. Хай подорож буде легкою, бо діти в такому віці завжди клопіт та відповідальність))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 6 хвилин тому, vovarpd сказав: Дітей буде троє малих. Тому лідли/кауфланди чи ашан/теско (там тоже є якісь розетки нонейм, поки не розібрався до кінця) переважно виглядають привабливіше, бо зупинок і так буде багато (через найменшого пасажира) і їх сміло можна сумістити з дозарядкою і якимись покупками чи туалетами. Доречі кому цікаво то я таки впхав 3 крісла на задній ряд. Якщо діти ще відносно малі і стрункі то все ОК. Думаю на пару років питання закрите, а далі будем бачити. 1 крісло Maxi Cosi Rodifix S i-size 2 крісло Evenflo (реально широке, я б зараз шукав якесь вужче бо воно прям дофіга місця займає з тими підстаканниками, треба було без них брати) 3 крісло Maxi Cosi Rodifix Pro2 i-size. Бічні кріпляться лише ременем, центральне ременем і додатково ще своїми ременями з гачками на сусідні ізофікси (оце зручно що в evenflo ізофікс кріплення на ремні, а не фіксована позиція на рейці). прикольно вийшло! цікаво, чи почали робити електричні сієни чи одисеї? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому (змінено) 12 годин тому, vovarpd сказав: Використовую abetterrouteplanner додаток, він ці речі враховує непогано. Показує чи доступний для не тесла, по моєму маршруту всі вони ніби як доступні для "не тесла". З підпискою за 9.99 євро на місяць ціна зарядки порядка 0.4-0.45 прогнозується, що мене би цілком влаштовувало. Зі слів чоловіка, бо спитала. Він каже, щоб подивились ENEL та Mobiliti, наче правильно написала. Каже, що там вам зарядка обійдеться дешевше, ніж на суперчарджері. В ENEL є підписка, щоб було дешевше заряджатися і наче розгалужена мережа по Європі. Якщо потрібно, то він ввечері подивиться та я напишу що до чого. Тож кажіть. І ще. Про Польщу. Там можуть бути розташовані зарядки біля великих ТЦ, де є все - магазини та кафешки і туалети з дитячими кімнатами. Але чи то мережеві, чи то від ТЦ зарядки не скажу, заряджались на таких в Катовіце та Вроцлаві. Змінено 11 годин тому користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 27 хвилин тому, US7IGN сказав: цікаво, чи почали робити електричні сієни чи одисеї? VW ID Buzz: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 18 хвилин тому, allanek сказав: Зі слів чоловіка, бо спитала. Він каже, щоб подивились ENEL та Mobiliti, наче правильно написала. Каже, що там вам зарядка обійдеться дешевше, ніж на суперчарджері. В ENEL є підписка, щоб було дешевше заряджатися і наче розгалужена мережа по Європі. Якщо потрібно, то він ввечері подивиться та я напишу що до чого. Тож кажіть. Elen, так, додаток я встановив недавно. Ніби розібрався. Виглядає недорого. Але по маршруту суто в Хорватії є. В Угорщині немає, в Словаччині немає. В Угорщині ніби TeaPont найдешевші по автобану трапляються. Головне в тому всьому не загубитися, бо список додатків в мене вже виглядає так як на скріні.. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 1 хвилину тому, vovarpd сказав: Але по маршруту суто в Хорватії є. Давайте ввечері чоловік подивиться та я вам напишу. Бо щось сказав, що в Хорватії зарядки недешеві. Тоді і з'ясується, чи є щось привабливіше для вас, ніж 0,4 цента на суперчарджері. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 20 хвилин тому, vadimv сказав: VW ID Buzz: ні, ваг у мене вже був. дякую, не сподобалося. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 5 хвилин тому, US7IGN сказав: ні, ваг у мене вже був. дякую, не сподобалося. Є ще китайців цілий зоопарк ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 15 хвилин тому, allanek сказав: Давайте ввечері чоловік подивиться та я вам напишу. Бо щось сказав, що в Хорватії зарядки недешеві. Тоді і з'ясується, чи є щось привабливіше для вас, ніж 0,4 цента на суперчарджері. Добре, було б цікаво дізнатися більше. Наразі без підписки на ELEN (pay as you go) бачу 0.45eur DC, 0.35eur AC. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 2 години тому, vovarpd сказав: було б цікаво дізнатися більше. Так, показала чоловіку ваші дописи. Про Угорщину нічого не скаже, не їздимо туди. З приводу ELEN - по підписці буде дешевше того, що ви вказали. Про IONITY сказав, що там гамузом купуєш кВт, скільки вважаєш за потрібне- по дешевшій ціні, закінчились оплачені кВт тоді ціна підскочила. По інформації і по зарядкам, і загальна. Чоловік радить канал на Ютубі. Олексій Бодня. Була Тесла, зараз електричка БМВ, киянин, часто подорожує Європою. Якщо не знайомі з цим каналом, сказав, що вам буде корисним. Там без води, багато інформації по зарядкам і по країнам. Якщо вам цікаво, ще можна подивитись в Телеграмі спільноту Ukrainian Tesla in Europe. Чоловік добре знайомий з Адміном форуму ( він живе в Польщі ), то каже, що там адекватне товариство і багато корисної інформації не тільки для тесловодів , а взагалі для всіх власників електричок. Щоб вам не бігати по всій спільноті там, порадив подивитись контент під ніком VSEVstudies. Він живе в Європі, часто катається по різним країнам та заряджається не тільки на суперчарджерах. Тож краще вам почитати від першої особи, ніж чоловік буде вам переповідати. Бо, наприклад, по Угорщині та Словаччині він не підкаже, бо не були тим маршрутом. Стосовно Грінвея, бо він в вас є. В Польщі він дуже дорогий, щось 0,80 центів, та може по вашому маршруту, в інших країнах буде інша ціна. Ця мережа доволі розгалужена по Європі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Vladimir_79 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 7 часов назад, allanek сказал: Чоловік радить канал на Ютубі. Олексій Бодня. Шукав деяку інформацію по електроавто, і знайшов саме у нього. Просто знімає, але по факту, без води. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз