5ORBEX Опубліковано: 7 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2024 Всем доброго времени суток. Встал вопрос потребности болгарки для определенных работ по дому. Пока был в родительском доме, пользовался отцовской. Не помню какой у него бренд, но покупалась очень давно, лет 10 точно уже, проводная, прошла ремонт и до сих пор работает. После переезда как-то не было нужды в ней больше, но сейчас набралась парочка работ, для которых она бы пригодилась. Отец сейчас в другом городе, по этому у него взять уже на время не могу, по этому решил, что пора купить себе свою) По этому, хотел спросить совета, какую сейчас можно выбрать хорошую модель и на что стоит обратить внимание при выборе. Пару человек советовали, что нужно смотреть, чтобы был плавный пуск и регулировка оборотов, кто-то советовал вот такую модель: hotline.ua/ua/tools-uglovye-shlifmashiny-bolgarki/bosch-gws-9-125-s-0601396102/ Если кто-то пользуется такой - буду благодарен за отзывы. Так же буду благодарен за другие варианты. Зарание всем спасибо за помощь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
hasta Опубліковано: 7 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2024 3 часа назад, 5ORBEX сказал: братить внимание на аккумуляторе Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
5ORBEX Опубліковано: 7 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2024 18 минут назад, hasta сказал: на аккумуляторе хмм, понимаю, удобство, все дела. но разве на аккумуляторе не будет слабее по мощности, чем от сети? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 7 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2024 Совет из серии: помогите выбрать бутылку водки на вечер... 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Лехуй Опубліковано: 8 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2024 Пользуюсь aeg 13-125, и бетон пилил и кирпич, и водой поливал при этом 😄 А вообще по моему любая подойдет, кроме циганских Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
5ORBEX Опубліковано: 8 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2024 6 часов назад, Ле*** сказал: Пользуюсь aeg 13-125, и бетон пилил и кирпич, и водой поливал при этом 😄 А вообще по моему любая подойдет, кроме циганских спасибо, посмотрю. нуу, кто его знает. может сейчас именитые бренды стали халтурой, а какие-то ноунеймы наоборот очень надежные и задрали планку качества до новых высот. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 8 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2024 для яких робіт купуєте болгарку, поширені розміри (діаметри) дисків 110-230 мм в мене болгарки якась куплена 20 років тому на 110 круг. спаркі 125 круг регулятор обертів + плавний пуск (замінював корпус редуктора бо зламав коли заклинив диск, через кілька років згодом теж замінював шестерні закусило було і пошкодило шестерні) дніпро м 2 штуки 180 мм регулятор обертів (1 спалив, чашкою з дротяною щіткою здирав штукатурку - по гарантії відремонутвали) , також (використував як штроборіз так і для шліфування бетону алмазниим чашками) ейнхель 230мм мабуть лише плавний пуск, лише підшипники замінюва і кнопку мактіа 230 мм спаркі штроборіз 230 мм плавний пуск (використував як штроборіз так і для шліфування бетону алмазниим чашками) девольт 416 на акумі, регулятор обертів примітивний кожна нормально працює. Вам для чого? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 8 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2024 Юра, зачем вам столько? ви ж наче лікар, а не будівельник. У мене лишилось три Макіти, всі 125, зручно тим, що на одній відрізний по металу, на другій по деревуі на третій пелюстковий зачисний, не потрібно міняти. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 8 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2024 1 година тому, Фрай сказав: Юра, зачем вам столько? ви ж наче лікар, а не будівельник. У мене лишилось три Макіти, всі 125, зручно тим, що на одній відрізний по металу, на другій по деревуі на третій пелюстковий зачисний, не потрібно міняти. я не лікар, я сисадмін, компи обслуговую. крім цього ще ремонти і різні роботи для різномаїття. багато чого іншого є неповязаного з компами :-)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leon26 Опубліковано: 9 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2024 (змінено) Metabo WEV17-125 M-Quick INOX Дорогая, но, без преувеличения, лучшая из всех 125-х одноруких. А точнее таких больше ни у кого нет, кроме Милки. Как по безопасности, так и по возможностям. Аккумуляторную не советую. Наверное самый энергозатратный инструмент, даже на мощном аккумуляторе работает не долго. Внимание нужно обращать на количество оборотов (чем меньше, тем лучше) безопасность ( муфта расцепления, плавный пуск, защита от повторного вкл.) мощность, регулировка оборотов, электронная поддержка оборотов Змінено 9 жовтня 2024 користувачем Leon26 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 Метабо дуже гарний інструмент. Але коли прийде час звернутися до сервісного центру, проклянете цю марку в Україні. І стосовно 3-х річної гарантії, яку вони заявляють, то при ЛЮБІЙ поломці, вам скажуть, що інструментом не тре працювати, він повинен три роки зберігатися у серванті під пильним наглядом...... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
5ORBEX Опубліковано: 10 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 (змінено) В 08.10.2024 в 17:44, Dr.Yura сказал: для яких робіт купуєте болгарку, поширені розміри (діаметри) дисків 110-230 мм в мене болгарки якась куплена 20 років тому на 110 круг. спаркі 125 круг регулятор обертів + плавний пуск (замінював корпус редуктора бо зламав коли заклинив диск, через кілька років згодом теж замінював шестерні закусило було і пошкодило шестерні) дніпро м 2 штуки 180 мм регулятор обертів (1 спалив, чашкою з дротяною щіткою здирав штукатурку - по гарантії відремонутвали) , також (використував як штроборіз так і для шліфування бетону алмазниим чашками) ейнхель 230мм мабуть лише плавний пуск, лише підшипники замінюва і кнопку мактіа 230 мм спаркі штроборіз 230 мм плавний пуск (використував як штроборіз так і для шліфування бетону алмазниим чашками) девольт 416 на акумі, регулятор обертів примітивний кожна нормально працює. Вам для чого? ну и списочок у вас)) думаю, что размер наверно 125. походу это самый ходовой. для работ - больше по дому где-то попилить кусок метала, где-то кусок пластика. на днях вот надо было распилить кусок DIN-рейки на 3 части, там толи сталь, толи какой-то другой метал, но не аллюминий точно, где-то толщиной 1-1.5 мм, еле нашел у кого-то с соседей. сейчас вот есть вопрос, надо нарезать парочку уголков с метала, парочку брусков с дерева и напилить пару заготовок с ABS пластика 3 мм (канцелярским ножом такое точно не порезать). для метала попроще, типа дерева и пластика я думаю хватило бы и дремеля, но думаю, что лучше уж тогда взять болгарку. будет более универсальный инструмент. p.s. еще вспомнил, что у меня стоит гараж без дела. я планировал в нем все же зашлифовать пол (там просто сами заливали цементный раствор на стяжку), чтобы поверх сделать нормальное покрытие. Змінено 10 жовтня 2024 користувачем 5ORBEX Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
5ORBEX Опубліковано: 10 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 В 09.10.2024 в 10:12, Leon26 сказал: Metabo WEV17-125 M-Quick INOX Дорогая, но, без преувеличения, лучшая из всех 125-х одноруких. А точнее таких больше ни у кого нет, кроме Милки. Как по безопасности, так и по возможностям. Аккумуляторную не советую. Наверное самый энергозатратный инструмент, даже на мощном аккумуляторе работает не долго. Внимание нужно обращать на количество оборотов (чем меньше, тем лучше) безопасность ( муфта расцепления, плавный пуск, защита от повторного вкл.) мощность, регулировка оборотов, электронная поддержка оборотов хммм, я слишал много хорошего про Метабо. посмотрю, спасибо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
5ORBEX Опубліковано: 10 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 10 часов назад, naupv сказал: Метабо дуже гарний інструмент. Але коли прийде час звернутися до сервісного центру, проклянете цю марку в Україні. І стосовно 3-х річної гарантії, яку вони заявляють, то при ЛЮБІЙ поломці, вам скажуть, що інструментом не тре працювати, він повинен три роки зберігатися у серванті під пильним наглядом...... а почему сразу "проклинать"? часто бывает поломка или брак, а сервисный центр не хочет брать на ремонт? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 07.10.2024 в 14:51, 5ORBEX сказав: чтобы был плавный пуск и регулировка оборотов А нащо регулятор обертів, якщо розглядати інструмент саме як "болгарку"? Якщо плануєте щось шліфувати/полірувати, то тоді так, регулятор обертів тут допоможе. При звичайному використанні різати/шліфувати метал, бетон і тд, як на мене регулятор без потреби. Плавний пуск аналогічно і тим більше для 125 діаметру, от для 230 діаметру то так, плавний пуск хороша штука, а для маленької болгарки і без плавного пуску не сильно кидає. Користуюся Makita GA5030 років напевно 5-6, зручна, легка, для дому те що треба. Один раз міняв щітки, на тому і все. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 13 годин тому, 5ORBEX сказав: а почему сразу "проклинать"? часто бывает поломка или брак, а сервисный центр не хочет брать на ремонт? Ні нове ломається дуже рідко. Але як зламається...............гарантії нуль, діагностику можуть робити від місяця, до двох, запчастин майже нема, треба чекати ще майже місяць, ну і місяць, щоб замінити. Дніпро якщо на гарантії, навіть не по вашій вині зламався, два три дні і безкоштовний ремонт 3 роки!!! Через три роки зламався, викинув, не шкода, новий купив. В принципі так і повинен працювати інструмент, а не передавати його по династії 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Лехуй Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 11 часов назад, TaurosRMK сказал: Makita GA5030 От кстати да, это лайт вариант не сильно мощной 125й, ее любят кузовщики. Но на эту модель просто огромное количество подделок. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leon26 Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 (змінено) 12 годин тому, TaurosRMK сказав: А нащо регулятор обертів, якщо розглядати інструмент саме як "болгарку"? Якщо плануєте щось шліфувати/полірувати, то тоді так, регулятор обертів тут допоможе. При звичайному використанні різати/шліфувати метал, бетон і тд, як на мене регулятор без потреби. Плавний пуск аналогічно і тим більше для 125 діаметру, от для 230 діаметру то так, плавний пуск хороша штука, а для маленької болгарки і без плавного пуску не сильно кидає. Користуюся Makita GA5030 років напевно 5-6, зручна, легка, для дому те що треба. Один раз міняв щітки, на тому і все. Так ТС вроде писал что для разных работ по дому... А без регулировки оборотов, к примеру, наждачные груги подгорают и быстро уходят. Если вдруг понадобится шабрение, то это будет вообще недоступно. Там идеально 1,5 тыс, в крайнем случае 3, можно работать, но щётки будут быстрее изнашиваться. Кроме того, часто бывает необходимость подлезть куда-то без кожуха. В этом случае поставил минимальные обороты и можно безопасно работать. На счёт плавного пуска тоже не согласен. 230-ю всегда держат двумя руками и работают с кожухом. Как раз с ней можно обойтись без него. Эта однорукая, и где-то в неудобном месте да подуставшей рукой он может выручить. Но главный плюс болгарки о которой я писал это её обороты - 7600. Открою тайну), у Makita GA5030 такие же самые обороты при резке, часто даже меньше, а вот когда её включают или убирают с нагрузки, она разгоняется до 11 тыс. В такие моменты повреждённые диски разрываются от центробежной силы. А Метабо инокс работает как трактор, что на холостых, что под нагрузкой. К примеру, у меня одна такая (ещё 1500 называлась) без проблем много лет работала на отрезных дисках 180-200, и никакого намёка на то чтобы вязнуть при резе. У Метабо много шлака, особенно в бюджетном секторе, как и у других брендов, но эту болгарку могу смело рекомендовать как единственную универсальную. Ну а если не заморачиваться безопасностью, возможностями, типа отрезать пару железок раз в месяц, то красная Makita M0901( Мактек), как по мне, "дёшево и сердито". Змінено 11 жовтня 2024 користувачем Leon26 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 11 годин тому, TaurosRMK сказав: Користуюся Makita GA5030 років напевно 5-6, зручна, легка, для дому те що треба. Один раз міняв щітки, на тому і все Глянув і в мене така сама з 2016 року, нічого не міняв, все працює, для будинку вистачає, а великі болгарки я боюсь в руки брати, краще покликати когось зі своєю 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 (змінено) Років 6-7 назад продавались інструменти для побутового використання від Макіти червоного кольору Мактек. Купив собі на пробу одну 125-ту. Написано Зроблено у Японії. Вже стільки років, не те щоб щось ламалось, навіть щітки ще не міняв, шильдик як новий. А робила вона, повірте, не у побуті Так жалкую що нема вже у продажу, тре було різного інструменту накупити і ціна була пристойна. Змінено 11 жовтня 2024 користувачем naupv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 21 годину тому, 5ORBEX сказав: ну и списочок у вас)) думаю, что размер наверно 125. походу это самый ходовой. для работ - больше по дому где-то попилить кусок метала, где-то кусок пластика. на днях вот надо было распилить кусок DIN-рейки на 3 части, там толи сталь, толи какой-то другой метал, но не аллюминий точно, где-то толщиной 1-1.5 мм, еле нашел у кого-то с соседей. сейчас вот есть вопрос, надо нарезать парочку уголков с метала, парочку брусков с дерева и напилить пару заготовок с ABS пластика 3 мм (канцелярским ножом такое точно не порезать). для метала попроще, типа дерева и пластика я думаю хватило бы и дремеля, но думаю, что лучше уж тогда взять болгарку. будет более универсальный инструмент. p.s. еще вспомнил, что у меня стоит гараж без дела. я планировал в нем все же зашлифовать пол (там просто сами заливали цементный раствор на стяжку), чтобы поверх сделать нормальное покрытие. по тих малих болгарках на 125 круг, дивіться ще по потужності і як вона лежить в руці. в мене SPARKY MB 1400CE Plus в описі пише що 1,4кВт потужність, та й в руці мені вона зручно лежить, нормально тримати. малопотужні не купуйте, ними незручно працювати, при роботі оберти падають і якась фігня а не робота тоді. інша болгарка Dnipro-M GL-190S груг 180мм, в описі 1,4-1,9кВт. однією рукою мені теж нормально працювати +-, штроби в керамоблоці робив. Ви написали що "" парочку брусков с дерева""" болгаркою це робити взагалі погана ідея, типу ставлять диск з зубами як на циркулярці і пішло поїхало... може закусити і може покалічити. десь читав що є спецальні диски для дерева на болгарку але хз що то таке і чи це хороша ідея. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 56 минут назад, Dr.Yura сказал: типу ставлять диск з зубами як на циркулярці Угу, для наглядности посетить отделение хирургии кисти на Петра Запорожца, в Киеве.... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 (змінено) 16 годин тому, Dr.Yura сказав: десь читав що є спецальні диски для дерева на болгарку але хз що то таке і чи це хороша ідея Так, чудова ідея і працює чудово. я ними користуюсь з того моменту як бош випустив перший диск з карбідом вольфраму, коштував він тоді 465грн, щось +/- 50$ Шикарний диск, різав навіть гвіздки які попадались у дошках, а загробив його випадково, переплутав болгарки і нарізав ним сталеву гофру. Довго не купував новий, але вже так звик, що таки пішов і знову купив, вже у Епіцентрі, але їхні «боші» були галімою китайчатиною. Аж випадково побачив у Дніпро-м по 150 грн і з тих пір користуюсь вже ними. Рекомендую для нечистого різу Користуватись зубчатим кругом на болгарку також можна, але при умові, що ти повний дебіл і від твого каліцтва ніяким чином не постраждають інші люди. Змінено 12 жовтня 2024 користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 12 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 жовтня 2024 15 годин тому, Dr.Yura сказав: малопотужні не купуйте, ними незручно працювати, при роботі оберти падають і якась фігня а не робота тоді. Яку роботу маєте на увазі? Бо на різ потужність не повинна впливати. Чи я помиляюсь? ПС. Мені більше до вподоби якісний ручний інструмент. Болгарка мене навіть маленька лякає. Проте маю metabo wev 11-125 quick 1100 W, 125mm на всяк випадок. Для домашнього використання час від часу думаю і 750Вт би вистачило. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mrlacusta Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 Помогите выбрать сетевую УШМ на 125 с регулятором оборотов для запила плитки по 45 град до 150 евро Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз