Dmode Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 11 хвилин тому, ЯД сказав: Да, с байпасом, но это 2 я так понимаю заслонки внутри корпуса, я к ним не залезу Зніміть теплообмінник і покажіть як корпус виглядає. Скоріше за все там десь буде доступ до байпасу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 (змінено) 14 хвилин тому, ЯД сказав: Це не нормально. Бо навіть якщо припустити що у Вас теплообмінник низької ефективності, то при рівних потоках і відсутності умов для конденсації різниця зі сторони вулиці повинна бути близькою до різниці зі сторони приміщення. А якщо є умови для конденсації, то різниця зі сторони вулиці, буде більшою за різницю зі сторони приміщення. У вас же зараз навпаки. Змінено 15 листопада 2024 користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 15 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 (змінено) 9 хвилин тому, Dmode сказав: Це не нормально. Бо навіть якщо припустити що у Вас теплообмінник низької ефективності, то при рівних потоках і відсутності умов для конденсації різниця зі сторони вулиці повинна бути близькою до різниці зі сторони приміщення. А якщо є умови для конденсації, то різниця зі сторони вулиці, буде більшою за різницю зі сторони приміщення. У вас же зараз навпаки. Я выше приводил измерения анемостатом. Датчик пву показывал 11, анемометр - 15 https://www.stroimdom.com.ua/topic/239985-pvu-vents/?do=findComment&comment=5461155 Змінено 15 листопада 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 15 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 15 хвилин тому, Dmode сказав: Зніміть теплообмінник і покажіть як корпус виглядає. Скоріше за все там десь буде доступ до байпасу. Крышка - чисто теплообменник вытащить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 (змінено) 9 хвилин тому, ЯД сказав: Крышка - чисто теплообменник вытащить Зі схеми не зрозуміло як працює байбас. В любому випадку доберіться до нього і обстежте. Мо, бо можливо він просто не прикритий з якихось причин.... 13 хвилин тому, ЯД сказав: Я выше приводил измерения анемостатом. Датчик пву показывал 11, анемометр - 15 Тоді би ще заміряти решту каналів для порівняння. Ну і я би спробував витягнути всі 4 сенсори і перевірити що вони показують скрученими разом в одному середовищі. Якщо в одному середовищі будуть показувати однаково, то можливо сенсор розташований в місці де на нього дує з байпасу неприкритого наприклад тим самим спотворюючи його значення. Змінено 15 листопада 2024 користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 6 хвилин тому, Dmode сказав: Зі схеми не зрозуміло як працює байбас. В любому випадку доберіться до нього і обстежте. Мо, бо можливо він просто не прикритий з якихось причин.... Тоді би ще заміряти решту каналів для порівняння. Ну і я би спробував витягнути всі 4 сенсори і перевірити що вони показують скрученими разом в одному середовищі. Там два байпаси, один на приток, другий на вихлоп. З боку середніх (впускних) патрубків їх гарно видно. Оті сенсори аналогові у Вентса не вологозахищені. Можна повністю розібрати ПВУ і добратись до них, залити герметиком. Але точність їх від того краща не стане. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 10 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 Решил проверить датчик таким способом. Отсоединил подачу в пву с улицы, вынул рекуператор, включил установку Датчик на подачу в дом (после рекуператора) показывает такую же как и на выходе из дома и подаче. То есть не в датчике дело. Решил проверить канал выброс из пву на улицу, и вместо 150 трубы по проекту профи инженеры от Вентс частично сделали 125 (около 2 метров). Заменил на 150. Достал теплообменник, в нем было очень много конденсата. Так же на всякий промыл теплообменник водой, высушил - поставил. Включил вентиляцию. Сутки все было как надо, температура после рекуператора была 16, при температуре в доме 19 и около 0 с улицы Через сутки температура после рекуператора начала падать и за пару дней опять 11 градусов... Может конденсат в теплообменнике не даёт воздуху нормально проходить? И почему он сам не вытекает из теплообменника? Сама установка с небольшим наклоном в сторону слива конденсата... Но все равно в теплообменнике дофига воды собирается Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 12 хвилин тому, ЯД сказав: Решил проверить датчик таким способом. Отсоединил подачу в пву с улицы, вынул рекуператор, включил установку Датчик на подачу в дом (после рекуператора) показывает такую же как и на выходе из дома и подаче. То есть не в датчике дело. Решил проверить канал выброс из пву на улицу, и вместо 150 трубы по проекту профи инженеры от Вентс частично сделали 125 (около 2 метров). Заменил на 150. Достал теплообменник, в нем было очень много конденсата. Так же на всякий промыл теплообменник водой, высушил - поставил. Включил вентиляцию. Сутки все было как надо, температура после рекуператора была 16, при температуре в доме 19 и около 0 с улицы Через сутки температура после рекуператора начала падать и за пару дней опять 11 градусов... Может конденсат в теплообменнике не даёт воздуху нормально проходить? И почему он сам не вытекает из теплообменника? Сама установка с небольшим наклоном в сторону слива конденсата... Но все равно в теплообменнике дофига воды собирается А піддон ТО має отвір для зливу конденсату? Отвір дивиться на сторону патрубка зливу конденсату? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 10 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 17 хвилин тому, МакДо сказав: А піддон ТО має отвір для зливу конденсату? Отвір дивиться на сторону патрубка зливу конденсату? Так Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 (змінено) 2 години тому, ЯД сказав: Может конденсат в теплообменнике не даёт воздуху нормально проходить? Саме так і відбувається. В мене часом оберти на витяжці задираються понад 20% по відношенню до притоку щоб вирівняти потоки, саме після умов інтенсивної конденсації при малих об'ємах. 2 години тому, ЯД сказав: И почему он сам не вытекает из теплообменника? Якщо відстані між ламелями малі то витікати краплі може заважати сила поверхневого натягу. Лікується збільшенням потоку на витяжці. Змінено 10 грудня 2024 користувачем Dmode 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 (змінено) І якщо вже розбираєте девайс, то спробуйте заклеїти байпасні клапани, щоб виключити їх вплив. Бо може вони починають травити коли збільшується опір теплообмінника через конденсат. Змінено 10 грудня 2024 користувачем Dmode 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 10 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 42 хвилини тому, Dmode сказав: Саме так і відбувається. В мене часом оберти на витяжці задираються понад 20% по відношенню до притоку щоб вирівняти потоки, саме після умов інтенсивної конденсації при малих об'ємах. Якщо відстані між ламелями малі то витікати краплі може заважати сила поверхневого натягу. Лікується збільшенням потоку на витяжці. Получается за счет такого положения ТО (широкой частью вниз) конденсату сложнее выйти и на например 30-40 процентах не хватает его норм выдавить... Эх.. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 22 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 22 грудня 2024 Немного продолжения) По советам хотел проверить байпас подачи с улицы. Но установщики гибкую проставки поставили так, что она была почти полностью сжата... Надо разбирать воздуховод. А он с чердака идёт через утеплитель. Полез, разобрал это дело и увидел, что часть воздуховода (2м) 125, а не как по проекту 150.. Заменил на 150, поставил гибкие подводы. Но заслонка байпаса прилегала очень плотно. Дело не в ней. Решил ещё раз проверить датчик температуры - отсоединить все с улицы (забор с улицы и выброс на улицу), чтобы забор происходил так же теплого воздуха из помещения, и посмотреть) Жаль картинку не сохранил, но выглядело это как забор с улицы 19, вытяжка из помещения 19, после рекуператора подача в дом - 13 ... Вынут теплообменник - после рекуператора так же стала 19. То есть трабла в теплообменнике. А точнее в воде в нем. Высушил его, поставил, включил. Температуры одинаковы. Подсоеденил улицу. Сначала все было гуд, но через пару дней опять подача в дом после теплообменника 12 градусов. При этом ПВУ работала на 50% мощности. Воды в теплообменнике куча.. Решил сильнее наклонить установку в сторону вытока конденсата и заметил, что установка так же не ровно вдоль стены стоит, верх "выпирает" Выровнял, наклонил на пару градусов для конденсата. Пока что все ок, но надо несколько дней с температурой на улице около 0. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 8 годин тому, ЯД сказав: Воды в теплообменнике куча.. Витяжним вентилятором можна цю воду виштовхувати. Але то треба зовнішню автоматизацію. Але ніби і homeassistance у Вас вже є... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 Через сутки все то же самое. К как то это странно. Это настолько вода там собирается, что наклон + выше обороты вентилятора вообще ее не могут выдавать, что проток закупоривается? Такое как отвод воды вообще не работает ( а включать вытягивание воздуха на максимум - как то дико. Неужели у всех юзеров данной модели зимой вытяжка на 100% оборотов стоит? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 1 година тому, ЯД сказав: Через сутки все то же самое. К как то это странно. Это настолько вода там собирается, что наклон + выше обороты вентилятора вообще ее не могут выдавать, что проток закупоривается? Такое как отвод воды вообще не работает ( а включать вытягивание воздуха на максимум - как то дико. Неужели у всех юзеров данной модели зимой вытяжка на 100% оборотов стоит? Ви ж наче купили анемометр, робили заміри? З балансом все в порядку? Для достовірності можна зробити заміри після прочистки теплообмінника, коли все ок, і через декілька днів, коли вилізе проблема. Яка у вас вологість витяжного повітря, умовно вологість в кімнатах де є витяжні анемостати/решітки? Бо по калькулятору при таких вхідних даних навіть при 60% буде приблизно 0.5 кг конденсату в годину, що є зовсім небагато. А якщо вологість нижча, то буде ще менше конденсату. Такі об'єми мали б без проблем виштовхуватися з теплообмінника. Інша сторона питання знову залежиться від вологості, якщо у вас вологість витяжки не дуже висока, то при -2С там скоріш за все починається процес обмерзання і 150 кубів з витяжки можуть різко впасти і буде дизбаланс. В такому випадку, як згадували вище, треба автоматизувати цей процес, щоб збільшувати оберти витяжного вентилятора. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 1 хвилину тому, TaurosRMK сказав: Ви ж наче купили анемометр, робили заміри? З балансом все в порядку? Да, тут все гуд. Хотя по хорошему надо бы уже у решеток на улице смотреть, а туда я не долезу( 2 хвилини тому, TaurosRMK сказав: Яка у вас вологість витяжного повітря, умовно вологість в кімнатах де є витяжні анемостати/решітки? Вот этого ещё не знаю. Но окна не потеют)) мокрых работ уже больше года небыло, да и не живёт никто. Скорее всего воздух сухой Обмерзания я не замечал, но вот если вынуть теплообменник, то с него течет, как ливень. Я пока что думаю посмотреть может заслонка на выбросе (у решетки) не до конца открывается и таким образом ограничивает выброс. Надо посмотреть Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 3 години тому, ЯД сказав: Неужели у всех юзеров данной модели зимой вытяжка на 100% оборотов стоит? Схожа модель, оберти різні нормально все дує. Вологість в приміщенні 45-50%. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 24 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 грудня 2024 (змінено) а 18.1 вхідна з будинку якось не замало? може у вас вийшло так шо комбінація низької температури, висоскої відносної вологості (будинок не просушений) + висока ефективність рекуперації і ваш ТО 100% часу працює в точке роси і води буде багато. Тобто умовно якщо температура буде 24 (під стелею в мене наприклад так) то волога буде виноситися назовні а за вашої низької температури воно тупо все конденсує Змінено 24 грудня 2024 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 1 година тому, standov сказав: а 18.1 вхідна з будинку якось не замало? може у вас вийшло так шо комбінація низької температури, висоскої відносної вологості (будинок не просушений) + висока ефективність рекуперації і ваш ТО 100% часу працює в точке роси і води буде багато. Тобто умовно якщо температура буде 24 (під стелею в мене наприклад так) то волога буде виноситися назовні а за вашої низької температури воно тупо все конденсує В доме сухо, штукатурка и пол делали весна - лето 23. После этого мокрых работ небыло и воды - разве что пить) да и конденсата в сифон почти не идет, видно что в сифоне есть вода, но так, чтобы увидеть, что она туда капает хотя бы.. я не заметил. Но есть еще 1 тема, если это она - отпишу, если нет - тоже, но сначала проверю догадки Если коротко - ТО забит/запылен Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 25 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 10 минут назад, ЯД сказал: Если коротко - ТО забит/запылен а як взагалі організований дренаж? там є шось типу розриву струї? бо може так бути що там наприклад кудись втикнуто герметично в каналізацію де є невеличкий надлишковий тиск і воно тоді нівжись само не потече. Я таке зловив на котлі конденсаційному, доки не поставив відкритий сіфон - заливало котел. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 8 годин тому, standov сказав: а як взагалі організований дренаж? там є шось типу розриву струї? бо може так бути що там наприклад кудись втикнуто герметично в каналізацію де є невеличкий надлишковий тиск і воно тоді нівжись само не потече. Я таке зловив на котлі конденсаційному, доки не поставив відкритий сіфон - заливало котел. Там вентсовский сифон "с шариком". Но на самом сборнике конденсата (на картинке красным), куда подключать сифон, сухо. Ну пара капель может быть Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 (змінено) Есть у меня цяця, которой я решил проверить утепление и отправить тем, кто его делал с местами где надо исправлять. И что то решил посветить на ПВУ Прихований текст ТО почти весь холодный?. Решил его достать, и пока не нагреется на него глянуть Прихований текст Выходит так, что работает "половина" ТО? Не помню, говорил ли я раньше, но я переделывал за установщиками Вентс и в одном из вытяжных каналов, корневом, был бой ГБ и куча пыли. После я проверил фильтр на вытяжном - он был весь пыльным строительной пылью и я его выпылесосил. Потому появилась мысль, что может этот Ж4 пропустил часть и она осела на стенках ТО. Ну и решил сделать безобидное дело. Забрал ТО с собой и выкупал его. Высохнет - поставлю назад, посмотрим Змінено 25 грудня 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 25 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 40 хвилин тому, ЯД сказав: Там вентсовский сифон "с шариком". Но на самом сборнике конденсата (на картинке красным), куда подключать сифон, сухо. Ну пара капель может быть Дуже дивно, бо в мене останні кілька днів добряче води з того патрубка стікає 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз