EugeneK Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 (змінено) Вітаю, спільнота. Вирішили будувати собі (2є дорослих + дівчинка підліток) будинок для постійного проживання. До прийняття остаточного рішення вирішили спитати думки досвідчених жителів будинків Основні вимоги: Майстер-спальня з окремим санвузлом (бажано ізольованим від самої спальні) та гардеробом. Загальна зона з каміном Зручна кухня з коморою Робочий кабінет чоловіка Робоче місце для дружини (в спальні) Одноповерховий Посадку будинка на ділянці визначили, тут нічого не зміниться - обумовлено самою ділянкою, розташуванням сусідів. Будемо раді вашим порадам Змінено 9 грудня 2024 користувачем EugeneK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 Одни конурки с перестенками) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 Я би єдине добавив двері в кухню, у нас схоже планування і дружина "категорично" не задоволена відсутністю дверей, бо запахи від приготування їжі поширюються по будинку (не дивлячись на досить потужну витяжку). Тому періодично (умовно після кожних котлет)) обдумуємо установку дверей 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 (змінено) Якщо вам дійсно треба 2 душкабіни та ще й ванна на 3-х людей, якщо дійсно треба маленький закуток під назвою "гардеробна", то нормальний проект під ваші потреби. Я би зробив шафу при вході на всю довжину стіни, а також змінив форму стіни знизу - вірівняти лінію (зелена), чи зробити заглиблення для вхідної зони (червона). Змінено 10 грудня 2024 користувачем BugS 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
EugeneK Опубліковано: 10 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 13 хвилин тому, Maryan_bhfz сказав: Я би єдине добавив двері в кухню, у нас схоже планування і дружина "категорично" не задоволена відсутністю дверей, бо запахи від приготування їжі поширюються по будинку (не дивлячись на досить потужну витяжку). Тому періодично (умовно після кожних котлет)) обдумуємо установку дверей дружина хоче розсувні скляні двері (скло в металевому профілі) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
novoСтройка Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 14 хвилин тому, BugS сказав: Якщо вам дійсно треба 2 душкабіни та ще й ванна на 3-х людей, якщо дійсно треба маленький закуток під назвою "гардеробна", то нормальний проект під ваші потреби. Я би зробив шафу при вході на всю довжину стіни, а також змінив форму стіни знизу - вірівняти лінію (зелена), чи зробити заглиблення для вхідної зони (червона). Доброго дня, 2 душові потрібні, бо один душ для нас, а другий - для доньки, гостей, а в майбутньому - внуків, які будть приїжджати в гості) Ванна окремостояча має бути, красиве і потрібне. Шафа в кабінеті чоловіка теж потрібна. Гардероб дійсно маленький(( але будемо будувати по можливостях бюджету, та і пропрацювали кожну кімнату, відштовхуючись від житлових об"ємів ,в яких мешкаємо зараз. Щодо зсуву стіни в правому крилі будинку... Спочатку стіна була рівна, потім вирішили збільшити вітальню, бо була зовсім невеличка. Весь будинок вирішили не збільшувати. Донька виросте і поїде жити в квартиру, а нам на двох того розміру достатньо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 2 часа назад, novoСтройка сказал: Доброго дня, 2 душові потрібні, бо один душ для нас, а другий - для доньки, гостей, а в майбутньому - внуків, які будть приїжджати в гості) Ванна окремостояча має бути, красиве і потрібне. Шафа в кабінеті чоловіка теж потрібна. Гардероб дійсно маленький(( але будемо будувати по можливостях бюджету, та і пропрацювали кожну кімнату, відштовхуючись від житлових об"ємів ,в яких мешкаємо зараз. Щодо зсуву стіни в правому крилі будинку... Спочатку стіна була рівна, потім вирішили збільшити вітальню, бо була зовсім невеличка. Весь будинок вирішили не збільшувати. Донька виросте і поїде жити в квартиру, а нам на двох того розміру достатньо. Жити Вам, звісно, але якщо потім доведеться продавати, то не всім до вподоби буде спальня розміром вісім квадратів. Планування мені подобається. Наче нічого зайвого і при цьому все необхідне є. А який буде дах? 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
EugeneK Опубліковано: 10 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 (змінено) 18 хвилин тому, Gonchik сказав: Жити Вам, звісно, але якщо потім доведеться продавати, то не всім до вподоби буде спальня розміром вісім квадратів. Планування мені подобається. Наче нічого зайвого і при цьому все необхідне є. А який буде дах? Про яку спальню у 8м2 Ви говорите ? Кабінет ? Як розмірковуємо ми - це будинок для 2х + 1 на деякий час. Зараз витратити додаткові +6к$ за перспективи при можливому продажі. Думка цікава, дякую Дах буде 2х скатний Змінено 10 грудня 2024 користувачем EugeneK 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 8 минут назад, EugeneK сказал: Про яку спальню у 8м2 Ви говорите ? Кабінет ? Сегодня кабинет, а завтра жилая комната, жизнь вещь не предсказуемая. Лучше комнаты делать от 12 квадратов. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 Скоріше поки добудують, то дівчинка-підліток вже переїде у квартиру і буде цілих два кабінета і два санвузла, окремі для тата і мами... 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
novoСтройка Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 8 хвилин тому, normal сказав: Скоріше поки добудують, то дівчинка-підліток вже переїде у квартиру і буде цілих два кабінета і два санвузла, окремі для тата і мами... Дай Бог швидше побудуємось) Так, донька може поїхати навчатись у ВУЗі в інше місто через 2 роки, а на доросле життя є квартири і у сина старшого, і для доньки. Звичайно, краще мати додаткову площу і побільше. Але ж його треба ще опалювати, прибирати. Додам - на ділянці ще буде невеликий хоз. блок. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 20 хвилин тому, normal сказав: Скоріше поки добудують, то дівчинка-підліток вже переїде у квартиру і буде цілих два кабінета і два санвузла, окремі для тата і мами... Як на мене, це чудовий варіант...ніхто нікому не заважає та не сидить на голові... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 (змінено) 48 хвилин тому, novoСтройка сказав: Але ж його треба ще опалювати, прибирати Не думаю, що зайві 15м2 сильно на це вплинуть, по плану я би переніс двері кабінету у передпокій, бо троє дверей занадто близько і будуть заважати, та і батьку краще видно хто заходить у будинок Змінено 10 грудня 2024 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
EugeneK Опубліковано: 10 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 7 хвилин тому, normal сказав: Не думаю, що зайві 15м2 сильно на це вплинуть, по плану я би переніс двері кабінету у передпокій, бо троє дверей занадто близько і будуть заважати, та і батьку краще видно хто заходить у будинок +15м2 вони вплинуть на вартість будівництва, а отже і строки. Двері відкриваються до приміщень - перетинатися не будуть. В кабінеті, зазвичай двері зачинені, та простіше у вікно спостерігати, хто підходить до будинку. Плюс попадати в кабінет через брудну зону не дуже хочеться. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 10.12.2024 в 08:40, BugS сказав: а також змінив форму стіни знизу - вірівняти лінію (зелена), чи зробити заглиблення для вхідної зони (червона). Можна ще так вирівняти, без якихось втрат для комфорту: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
EugeneK Опубліковано: 11 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 2 години тому, vadimv сказав: Можна ще так вирівняти, без якихось втрат для комфорту: Це був попередній варіант Але є проблеми в зоні телевізору (є обовʼязкові елементи: тумбочка, акустика) які в такому варіанті не влазять. Немає де ялинку поставити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 Навіщо та ялинка коли діти вже дорослі, та і тераса є чи вулиця... Акустику навіть з ТВ можна вцепити на портал каміну, було би бажання. В мене наприклад акустика висить у спальні і там кофортніше дивитись кіно, а у вітальню диван так і не купили, не бачимо потреби - все одно всі сидять за столом і дивляться звідти. Кухня з вітальнею всього 30м2, стіл на 12 людей і ще залишається багато вільного місця 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) 38 хвилин тому, EugeneK сказав: Це був попередній варіант Але є проблеми в зоні телевізору (є обовʼязкові елементи: тумбочка, акустика) які в такому варіанті не влазять. Ну, не знаю - прямо переді мною зараз висить телевізор на 55 дюймів - по ширині займає аж 124 см ) 38 хвилин тому, EugeneK сказав: Немає де ялинку поставити. В приватному будинку ялинку можна перед терасою посадити )) Змінено 11 грудня 2024 користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
EugeneK Опубліковано: 11 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 1. Ялинка для нас і для кота Плюс сподіваюся ще будуть онуки. 2. Акустика - напольники, це не обговорюється 3. В спальні телевізора не буде Друзі, вузол вітальні нам подобається, пропрацьований до сантиметра . Той винос стіни вітальні вперед дозволяє зробити і фасад будинку красивішим ,козирьок над вхідними дверима гармонійно вписався. І саму робимо вітальню просторішою, на відміну від невеликих кімнаток спальні, дитячої і кабінету. Будем раді порадам про котельню, комору, щось таке, що ми могли упустити. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) 5 хвилин тому, EugeneK сказав: Будем раді порадам про котельню, комору Я не зміг зрозуміти, як туди потрапити - в кладову 10 ) Змінено 11 грудня 2024 користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
novoСтройка Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 1 хвилину тому, vadimv сказав: Я не зміг зрозуміти, як туди потрапити - в комору ) Існують меблеві рішення, у яких двері у комору приховані фасадом, я зараз пришлю зразок фото (прошу не дивитись на дизайн ,це виключно для розуміння механізму). Так як та комора буде виключно для кухонного начиння, запасів, концервації, посуду та техніки, яку рідко використовують. Візуально виглядатиме як фасад кухні, відкриваєш - а там Нарнія. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
novoСтройка Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) Логіка така: Кладовка 10 при кухні - там харчове (описано вище) Кладовка 8 - там пралка, сушилка, зліва тумба для хімікатів, віник пилосос, справа у шафці - постільне, рушники, якісь покривала і т.д. Можливо якийсь сезонний одяг у вакуумних пакетах. А номер 9 там уже котел, гідроакумулятор, системи ДЖБ, щиток на електрику. Якісь інструменти, У прихожі 1 буде ще лаз на холодне горище. Там зберігатимуться , якісь речі, які супер-рідко використовуються. Типу чемодани, ялинка, іграшки до неї і т.д. А в сараї на ділянці вже інструменти, генератор, лопати, газонокосарка і т.д. Змінено 11 грудня 2024 користувачем novoСтройка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) 4 години тому, novoСтройка сказав: Логіка така: Кладовка 10 при кухні - там харчове (описано вище) Кладовка 8 - там пралка, сушилка, зліва тумба для хімікатів, віник пилосос, справа у шафці - постільне, рушники, якісь покривала і т.д. Можливо якийсь сезонний одяг у вакуумних пакетах. А номер 9 там уже котел, гідроакумулятор, системи ДЖБ, щиток на електрику. Якісь інструменти, У прихожі 1 буде ще лаз на холодне горище. Там зберігатимуться , якісь речі, які супер-рідко використовуються. Типу чемодани, ялинка, іграшки до неї і т.д. А в сараї на ділянці вже інструменти, генератор, лопати, газонокосарка і т.д. Я зробив єдине приміщення для всіх хоз та сантех потреб 11 м кВ. Змінено 11 грудня 2024 користувачем BugS 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
novoСтройка Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 1 година тому, BugS сказав: Я зробив єдине приміщення для всіх хоз та сантех потреб, десь 11-13 м кВ. Варіант, і в той же час - більше стін - більше можливостей поставити полиці попід стінами, розташувати на стінах вузли зв"язку, електрики, газу, зонувати простір, так сказать, щоб ефективніше використати простір. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirkonium Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 Особисто мене бентежить відсутність каналів природньої вентиляції у санвузлах та кухні. Доцільність котельної? Можливо краще це зробити окремим "куточком" на кухні чи у санвузлі? А вивільнену площу розподілити між іншими приміщеннями? Чим будете опалювати? Якщо газ чи електрика, то це 0,25 кв.м і то на стіні )) p.s. Окремий лайк за адекватний звук в системі ДК. Особисто в мене це питання #1. Маю гарний сетап і в сім'ї табу на якійсь заборони щодо цього ))) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз