Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Планування одноповерхового будинку 110м2

EugeneK

Рекомендовані повідомлення

6 хвилин тому, sirkonium сказав:

Особисто мене бентежить відсутність каналів природньої вентиляції у санвузлах та кухні. 

Доцільність котельної? Можливо краще це зробити окремим "куточком" на кухні чи у санвузлі? А вивільнену площу розподілити між іншими приміщеннями? Чим будете опалювати? Якщо газ чи електрика, то це 0,25 кв.м і то на стіні ))

p.s.  Окремий лайк за адекватний звук в системі ДК. Особисто в мене це питання #1. Маю гарний сетап і в сім'ї табу на якійсь заборони щодо цього )))

це ескізний проект, вентиляція тут не пропрацьована. Взагалі планується "централізована"

Окрема котельня - це і система очистки води, вузол теплої підлоги, накопичувач для води (вода централізована, але треба бути готовим до відключень). 

Також треба місце для електрики (навіть поки боюся рахувати кількість "автоматів"). 

Опалення газ через теплі підлоги. + резервний електрокотел + бойлер косвеного нагріву

Плюс бажання максимально ізолювати котел. Зараз в квартирі котел в шафі на кухні, в ночі у сусідній кімнаті його трохи чутно. 

Змінено користувачем EugeneK
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 хвилину тому, EugeneK сказав:

це ескізний проект, вентиляція тут не пропрацьована. Взагалі планується "централізована"

Централвзована, тобто примусова, це не з природнім спонуканням. При наявності газопостачання це буде основне питання 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Та й взагалі відсутність природньої вентиляції чи її заміна на примусову в приватному будинку суттєвий мінус

Посилання на коментар

Дякую, зверну увагу. Питання вентиляції ще не пропрацьовано

Змінено користувачем EugeneK
Посилання на коментар

2 години тому, novoСтройка сказав:

Варіант, і в той же час - більше стін - більше можливостей поставити полиці попід стінами, розташувати на стінах вузли зв"язку, електрики, газу, зонувати простір, так сказать, щоб ефективніше використати простір. 

мені навпаки здається, що ефективніше 1 загальне приміщення. Якщо 3 окремих, то це треба в кожному виділяти місце для проходу, двері, стіни.

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 3 тижні потому...
В 11.12.2024 в 12:43, EugeneK сказал:

що ми могли упустити

IMHO.

При планировании помещений Вы упустили из виду достаточность выбранной СО. Одного ТП в пом. 6 и 7 будет недостаточно.

Унитаз желательно располагать первым на линии, что бы не фекалии промывали воду, а вода промывала фекалии.

Такой вариант рассматривали?

713637700_.png.e19442acac066f2587098ab23a65a504.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, SAN67 сказав:

Одного ТП в пом. 6 и 7 будет недостаточно.

Тільки про мій  досвід. Гостьовий будинок, ванна кімната 7,5кв.м, з вікном.  Опалювання ТП. Достатньо, щоби почуватись комфортно там. Для мене важливо, щоби санвузли були теплими приміщеннями. Якщо кажу "комфортно", то це дійсно тепле приміщення.

Основний будинок. Ванна кімната 12кв.м з вікном, до того, як вмикалась ТП, працював електричний рушникосушник і цього було достатньо для відчутного тепла в ванній кімнаті. Тож мій досвід каже, що ТП достатньо, навіть рушникосушника достатньо, щоби в ванній кімнаті було тепло.

Будинок каркасний, утеплювач стін - базальтова вата Парок- 20см.

• Лайк 2
Посилання на коментар

59 минут назад, allanek сказал:

Якщо кажу "комфортно", то це дійсно тепле приміщення.

🙂 А как насчёт °C?

59 минут назад, allanek сказал:

Достатньо, щоби почуватись комфортно там.

Комфортно, это у каждого своё. В ванной комнате температура ниже 24 °C не соответствует требованию.

Нужно чтобы отопительный прибор возмещал теплопотери. Расчётов данного помещения я не производил, но исходя из опыта могу предположить недостаточность ТП в данных комнатах данного здания с данными сантехприборами. Но возможно сантехприборы будут не такими, как я представляю, возможно не потребуется расход тепла на вентиляцию и т.д. Возможно в таком случае ТП будет достаточно.

Я только хочу обратить внимание ТС на необходимость, при проектировании здания, учитывать буквально всё и всё сразу.

• Лайк 1
Посилання на коментар

40 хвилин тому, SAN67 сказав:

исходя из опыта могу предположить недостаточность ТП в данных комнатах данного здания с данными сантехприборами. Но возможно сантехприборы будут не такими, как я представляю, возможно не потребуется расход тепла на вентиляцию и т.д.

У меня в доме ванная 2х2 была с теплым полом и горячим полотенцесушителем (батареи не было). При включении света работала вентиляция и постоянно была приоткрыта форточка (50х50) на проветривание, кроме сильных морозов. Температура была точно не ниже +24.

27.12.2024 в 05:51, pi-lot сказав:

iVAN 16.JPG

На двух этажах 5х9 можно разместить две спальни 3х4, одну спальню 4х5, кухню-гостиную 4х5, два санузла (один с ванной, второй с душем) и техпомещение. А не вот это вот.

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар

3 часа назад, SAN67 сказал:

недостаточность ТП

С головой хватает.

Я купился на рассказы установщиков СО, про "ужасы" при отсутствии батарей, и имею абсолютно ненужный хлам за свои, немалые деньги...

Посилання на коментар

9 годин тому, SAN67 сказав:

Я только хочу обратить внимание ТС на необходимость, при проектировании здания, учитывать буквально всё и всё сразу.

Ні, ви вводите ТС в оману, стверджуючи, що ТП недостатньо, тим самим спонукаючи його на додаткові фінансові затрати, які будуть зайвими. Про те, що ТП достатньо в санвузлах вже не тільки я сказала.

• Лайк 3
Посилання на коментар

🙂

2 минуты назад, allanek сказал:

Ні, ви вводите ТС в оману, стверджуючи

Нет. Я высказал предположение, а утверждаете Вы.

6 минут назад, allanek сказал:

тим самим спонукаючи його на додаткові фінансові затрати

А это уже Вы сами придумали. Процитируйте где я склоняю ТС к дополнительным, ничем не обоснованным капиталовложениям.

12 минут назад, allanek сказал:

Про те, що ТП достатньо в санвузлах вже не тільки я сказала.

И что? Ваши необоснованные утверждения против моего предположения. Предположение не требует доказательства, это повод задумать о возможных упущениях. А вот необоснованные, т.е. не подтверждённые расчётами, утверждения могут ввести в заблуждение. Единственное, что я утверждаю, что при планировании С/У теплотехническим характеристикам помещений не уделялось достаточного внимания.

ТС, судя по постам, может анализировать полученную информацию, поэтому, я так думаю, СО будет делаться не на основании чьих-то утверждений и предположений, а на основании расчётов.

Посилання на коментар

20 хвилин тому, SAN67 сказав:

Я высказал предположение,

Ні, ви стверджували, що

14 годин тому, SAN67 сказав:

Одного ТП в пом. 6 и 7 будет недостаточно.

42 хвилини тому, SAN67 сказав:

Ваши необоснованные утверждения против моего предположения. Предположение не требует доказательства, это повод задумать о возможных упущениях. А вот необоснованные, т.е. не подтверждённые расчётами, утверждения могут ввести в заблуждение.

:pozor:

Посилання на коментар

allanek, специально для Вас

ІМХО (ІМГО) — акронім, що походить від англійського англ. «IMHO» — In My Humble Opinion (на мою скромну думку, НМСД)

Вживається переважно для того, щоб вказати на те, що якесь висловлювання чи теза не є загальноприйнятим фактом, а лише особистою думкою автора, яку він нікому не нав'язує. Більше того, вказує на те, що автор не до кінця впевнений, чи правильні його слова.

Посилання на коментар

1 годину тому, SAN67 сказав:

allanek, специально для Вас

Та я теж вмію користуватися пошуком в інеті, вже не кажучи про вікіпедію🤣. Тож ви лапки забули поставити,чи це, знов, ваша особиста думка та ви не впевнені, що знайшли вірне пояснення акроніму?  Висловити свою думку не означає висловити " предположение". Що ви і зробили- висловили ствердження. Навіть, якщо слідувати вашій логіці, то висловлювати думки тому, хто вважає себе спеціалістом, та в яких не впевнений, але  радить таке клієнтам чи на форумі, то я б замислилась, чи треба звертати увагу на такі "невпевнені думки". Тож вирішувати ТС, чи прислухатись до теоретичних невпевнених думок та витратити зайві гроші лише тому, що комусь теоретично здалось, що однієї ТП не вистачить для опалення ванної кімнати, чи прислухатись до тих, хто, згідно проекту, опалює санвузли лише ТП і каже, спираючись на досвід 12 років, що ТП буде достатньо. І про  досвід з цього приводу висловилась не тільки я. І всі стверджували, що ТП достатньо.

Тут вже була "спеціалістка", яка сидячі на балконі квартири та не маючи реальної уяви про життя в будинку, стверджувала, що мати пральну машину на кожному поверсі двоповерхового будинку, це гарна думка та раціональне рішення. На цьому крапка.

От над чим би я замислилась, так це над тим, щоб  зробити ТП і під плиткою зони душа, звісно, якщо це не буде готова душова кабіна з піддоном. В гостьовому будинку ми не зробили цього, а в основному запустили ТП в зону душа. Різниця відчутна.

• Лайк 2
Посилання на коментар

10 годин тому, allanek сказав:

Ні, ви вводите ТС в оману, стверджуючи, що ТП недостатньо, тим самим спонукаючи його на додаткові фінансові затрати, які будуть зайвими. Про те, що ТП достатньо в санвузлах вже не тільки я сказала.

Тп достатньо. Але я поставив батарею на всяк випадок . Перекрив її. На старості побачимо, що довше проживе))

• Лайк 1
Посилання на коментар

7 минут назад, МаТраС сказал:

на всяк випадок

Забываете про полотенцесушитель.

Его в качестве резерва с головой хватает.

• Лайк 2
Посилання на коментар

10 хвилин тому, DimaF сказав:

Забываете про полотенцесушитель.

Его в качестве резерва с головой хватает.

Пізно. Я як треба, то вмикаю батарею і за 2 години висихають всі речі)

Посилання на коментар

30.12.2024 в 08:44, SAN67 сказав:

Унитаз желательно располагать первым на линии, что бы не фекалии промывали воду, а вода промывала фекалии.

Так, дякую за увагу до теми. Сток каналізації буде виходити як раз в зону вхідних дверей, тобто першим буде унітаз, за ним - душ. Вода з душу буде промивати труби. 

Посилання на коментар

5 часов назад, novoСтройка сказал:

Сток каналізації буде виходити як раз в зону вхідних дверей

IMHO.

Много трубы под зданием, а это далеко не самый лучший вариант. В таком случае желательно рассматривать возможность применения бесшумных труб.

А вывод на северную сторону не получается?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...