Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Barn or Farmhouse

Vugar Hasanov

Рекомендовані повідомлення

Думал и думаю. 

Реальность к сожалению ужасная ! Испытывали это все как и многие на личной шкуре так что все это понимаем. 

Многое зависит от фундамента - если будет возможность скорее и подвал будет. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 23.05.2025 в 20:18, Бармалей сказал:

а про подвал не думали? реальность подсказывает, что не помешает...

як показала та сама жахлива практика, у випадку можливої окупації або тотального здеца, єдиний правильний і робочий варіант - все кидати, сідати в машину і їхати в протилежну сторону, багато сусідів і друзів майже місяць посиділи по подвалам, ворогу не побажаєш, вже не кажучи про психологічний і психічний стан дітей.

Коли ночами літає всякий непотріб ну не будете ви більше 10 разів за місяць, вночі в 3 годин перти сонних дітей в подвал. Наявність обладнаного сховища це круто але імхо не треба переоцінювати його прямо необхідність (звісно кожен за своє життя відповідає сам і ніразу не відмовляю)

Це мабуть звучить дуже суперечливо, особливо для мешканців харківської/сумської, але зайвий раз подумати про це думаю не завадить

• Лайк 3
Посилання на коментар

12 минут назад, standov сказал:

Коли ночами літає всякий непотріб ну не будете ви більше 10 разів за місяць, вночі в 3 годин перти сонних дітей в подвал. Наявність обладнаного сховища це круто але імхо не треба переоцінювати його прямо необхідність (звісно кожен за своє життя відповідає сам і ніразу не відмовляю)

в чем то Вы конечно же правы, но ведь дом строится на десятилетия, а сосед неадекватный этот никуда не денется и наличие хоть какого то убежища не помешает, не обязательно под всем домом, можно чисто комнатку с запасами воды-еды. Опыт Израиля с комнатой безопасности думаю нам нужно перенимать. При тотальном звездеце - да, поддержу, семью в охапку и эвакуация.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Облаштоване комфортне (+вегтиляція) приміщення в підвальній частині є дуже корисним у весь час спекотних місяців. Жоден кондиціонер не порівняється. І чим далі, будемо відчувати це більше. 

Мінус - тут дійсно,  вкладення майже вдвічі більше ніж надземна частина. Кожен вирішує особисто. 

Змінено користувачем Vstar
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

11 годин тому, Бармалей сказав:

Опыт Израиля с комнатой безопасности думаю нам нужно перенимать

Досвід Ізраїлю не допоможе. Там захист від відносно невеликих ракет та без загрози окупації.

Не забудьте про необхідність облаштування двох виходів з підвалу.

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 годину тому, BugS сказав:

Досвід Ізраїлю не допоможе. Там захист від відносно невеликих ракет та без загрози окупації.

Досвіт Ізраїлю як раз допоможе, може не в технічному плані, хоча тут також можна подискутувати, а от плані організації та відношення до своєї безпеки цілком...у мене є знайомий, який раніше служив в арміі оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), а зараз у ВСУ, просила його подивитись на мій підвал в цоколі і відгук був цілком позитивний, захист саме від того що в 70 % падає на наші голови і взагалі це краще ніж нічого

Для ТС, якщо є можливість я за підвал, проблемка лише ( хі-хі) в фінансах..наше облаштування підвалу відтермінувало будівництво основного будинку на 2 роки, але хтось знав, що воно буде так 😪 потрібно саме зараз, да і до війни я жодного разу не пожалкувала

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

3 часа назад, BugS сказал:

не просто двох виходів а вони ще мають бути рознесені на дистанцію, вентиляція теж дубльована з підпором тиску, протипожежні *гермо* двері. А головне від прямого попадання це все одно, скоріш за все, не врятує. Імхо доцільніше і значно дешевше/практичніше мати на першому поверху кімнату без вікон зі справжньої цегли/бетону та монолітне перекриття над нею, яку можна і використовувати в мирне життя. Від уламків вбереже а від більшого мало що вбереже.

Досвід Ізраюлю по перше не релевантний по загрозам а по друге Ізраілю особливо нема куди релоцироваться. Є підозра що якщо ваше розташування виправдовує вкладання умовно n-річного доходу грошей в правильне бомбосховище то є сенс подумати що шось не так з розташуванням. Все сугубо особисте, нікого не планував образити чи переконати.

Як терапія і відчуття контролю в цей дебільний час - мейбі, але мабуть терапія не має відкладати життя на декілька років, але це не точно

Змінено користувачем standov
  • Лайк 3
Посилання на коментар

Прямое попадание конечно, почти не вариант выжить...и без 2х выходов можно - это однозначно лучше чем ничего или комнатенка без окон. Единственно вентиляцию доп сделать в сторону от здания (не дорого). Если завалит, то можно и перетерпеть пока разберут или откопают тебя имея воду и еду (та же консервация).

Иногда попадаются видео в сети, где люди оставались живы и не ранены, прячась в обычных погребах под домом, который разрушило.

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 минут назад, Бармалей сказал:

Иногда попадаются видео в сети, где люди оставались живы и не ранены, прячась в обычных погребах под домом, который разрушило.

нажаль це канонічна "помилка вцілілого", такі відео є і про вцілілих під перекриттями і в ваннах і навіть просто поруч, статистично вони нічого не показують. Є певні норми які пораховані для укриттів які розраховані на певні загрози, якщо над вами горить будівля то вхід має бути герметичним та вогнетривким на час або гасіння або прогоряння, вентиляція має бути віднесена бо угарний і тп, другий вихід він жеж не для пересідеть а щоб вибратися від пожежі над головою, бо це-ж не землетрус де засипало і сидимо, це 100% пожежа

• Лайк 1
Посилання на коментар

может Вы и правы, но лично для себя планирую небольшой на 10 м.кв. подвал-погребок под домом. Не думаю, что он существенно повысит затраты на строительство, чтоб на условных пару лет растянуть саму стройку. А плюсы, что в мирной жизни доп место под разное, что в периоды как сейчас, условное укрытие от близких прилетов думаю этого стоит. Хотя с дверью герметичной стоит подумать, дякую что подсказали.  

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, irina1969 сказав:

а от плані організації та відношення до своєї безпеки цілком...

Ось це будинок в сусідніх СТ, пряме попадання, ще на початку навали. Якби там були люди, в те, що у підвалі могли вижити, так, цілком, бо тоді, всі, в кого були підвали чи щось таке, перейшли туди жити та сусідів звали до себе. Але в те, що можна вижити на першому поверсі, хоч в якій бетонній будці, то ні. В випадку, що на фото, ні за яких умов.Там від будинку тільки стіни залишились і ті частково, цегла склалась вся в середині будинку, як і перекриття. Шансів нуль. Добре, що власників не було там.

IMG_7683.JPG

IMG_7684.JPG

• Сумно 2
Посилання на коментар

Пряме влучання може бути різним. Може касета прилетіти а може шахед або ракета (від якої в цивільному житловому будівництві немає захисту). Тому кімната на першому поверсі із моноліту без вікон це краще ніж нічого, підвал з єдиним входом краще за цю кімнату, підвал з аварійним виходом ще краще, ну і так далі. Так що, ТС, будуйте те, на що вистачить фінансів. 

• Лайк 3
Посилання на коментар

1 година тому, allanek сказав:

Ось це будинок в сусідніх СТ, пряме попадання, ще на початку навали. Якби там були люди, в те, що у підвалі могли вижити, так, цілком, бо тоді, всі, в кого були підвали чи щось таке, перейшли туди жити та сусідів звали до себе. Але в те, що можна вижити на першому поверсі, хоч в якій бетонній будці, то ні. В випадку, що на фото, ні за яких умов.Там від будинку тільки стіни залишились і ті частково, цегла склалась вся в середині будинку, як і перекриття. Шансів нуль. Добре, що власників не було там.

IMG_7683.JPG

IMG_7684.JPG

Алла, просто є теорія і є практика ... зрозуміло,  що  під час того що відбувається вже 4-й рік практика зазвичай перемагає ((, але комусь ближче теорія і має повне право...мій пост був адресовано ТС і якщо це допоможе прийняти рішення я буду рада....вже неодноразово казала, що захоплююсь тими хто починає будівництво, я б зараз так би вже не змогла

• Лайк 2
Посилання на коментар

Так - так, різне. Це, навіть, не точкаУ. Які шахеди - касети на перших тижнях вторгнення на Киівщині? Але що таке, коли стріляють танки чи миномети в 2км від будинку, то добре знаю. Ну або коли літаки по подвір'ю літають, теж  знаю, бо в мене літали.  Я про практику, про теорію не до мене.

4 хвилини тому, irina1969 сказав:

Алла, просто є теорія і є практика ...

Іра, я тому і виклала ці фото на підтвердження твоїх слів про приміщення під будинком. Бо згодна з ними. Краще побачити, як воно буває і зробити для себе висновки, що буде в приоритеті. На цьому етапі, коли йде вибір проекту, добре, що хтось ділиться і думками, і досвідом. Ти поділилась своїм досвідом, я згодна з тим, що під будинком мати якесь приміщення, як в тебе, це гарна думка. В мене не було під будинком нічого, тому, якби було пряме влучання, навряд би мене щось врятувало. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...