Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Захист декоративної штукатурки в зоні варильної поверхні

anabioz

Рекомендовані повідомлення

4 часа назад, andrey_ka сказал:

А з цим біда , щось народ не дуже хоче використовувати лаки в зоні фартуха.

Давайте статистику. 

Не треба , я це зрозумів з першого разу. Але тримаючи в руках ламінат я більш ніж впевнений що у мене не вийде відтворити такий захисний шар в домашніх умовах. Це технологія зі всіма витікаючими.

Технологія проста. Берете жідкое та зручним для вас способом (пензель,валик, наприск, занурення) наносите на поверхню. Даєте жідкому "висохнути". Отримаєте на поверхні плівку. 

Краще напишіть інструкцію по догляду за таким лаком , хоч користь буде.

Вище писав. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 хвилин тому, Propeller сказав:

Давайте статистику. 

yur43 , єдиний хто відгукнувся  і то , ні про який борщ на стінах мова не йде  так зрідка тряпочкою протирають. Тобто , експлуатується в доволі щадящих умовах.

А прочитала напевне не одна сотня людей.

18 хвилин тому, Propeller сказав:

Технологія проста. Берете жідкое та зручним для вас способом (пензель,валик, наприск, занурення) наносите на поверхню. Даєте жідкому "висохнути". Отримаєте на поверхні плівку. 

Клас.

А то з тими пур лаками (для сходів) що я мав справу ситуація трохи інша. Нанести один шар , пошліфувати. Нанести другий шар , пошліфувати. Нанести третій шар. І все через спеціальні розпилювачі і все через строго витриманий час.

25 хвилин тому, Propeller сказав:

Вище писав. 

Так , провтикав , сорі.

Але теж - тим не мий , цим не чисть , а цією стороною не три.

Як на мене , поверхня в такій зоні має плювати на будь-які чистящі засоби. Тут , якщо красота заважає функціоналу , красоту в топку.

Посилання на коментар

читаю и аж страшно.

Это как надо так готовить, чтобы еда по стенам была?

Ну я понимаю там по неосторожности раз в пару лет запачкать, ну и сразу протереть, но блин, чтобы это было таким ужасом, что ставить какие то листы металла, чистить наждаком и паром?

Посилання на коментар

Про парогенератор. Він в мене є, більше 10 років. Для мене це обов'язкова річ  з ПТ, з серії " як я без нього жила раніше". Багато де його використовую. Але не на кухні. Нема такої потреби. Той жир чи інші плями біля плити , по- перше, їх кількість не критична, по- друге, спокійно прибираються не агресивними миючими засобами для кухні. Металеві фільтри витяжки чудово миються в посудомийці. Якось розмовляла зі знайомою, то вона казала, що за його допомогою чистить духову шафу. В її духовку не заглядала,  про результат нічого сказати не можу. Я звикла до духовок з піролізом, остання, взагалі, має два види очистки - парою та піролізом. Тож ніколи не розглядала використання парогенератору, як засіб для чищення духової шафи. І, взагалі, як засіб для зняття жиру теж ніколи не розглядала. Але то в кожного свої  " таргани", де та як користуватися парогенератором.

Стосовно того, що потрібно робити на кухні, щоб жир вичіщати за його допомогою. 

Хтось готує багато, хтось ні. Хтось не розлучається з пательною, хтось ні. Тому і вплив на стіну біля плити та витяжки  в кожного різний. Ну і хтось прибирає той жир одразу, а в когось може бути звичка робити це раз на тиждень. Не розумію тут  здивування з цього приводу. Якщо комусь здається, що користуватись парогенератором на кухні це зручно, чому б і ні. В мене нема такої потреби.

Як приклад,  з його появою, зникла швабра в будинку. Бо мені зручніше та результатівніше  мити підлогу парогенератором. Навіть не користувалася функцією " миття підлоги" в робота- пилососа. А когось, хто це робить за допомогою робота, це може здивувати. 

Взагалі, кухня це місто, де все повинно бути максимально зручно і просто з підтримкою чистоти. Про усіляки " дістав листа- помив листа- сховав листа" читати смішно, не те що витрачати час на те, щоб приймати такі дурощі за робочу версію. Хто має справу з кухнею, розуміє про що я. 

Посилання на коментар

Це вже хто як чистить, хтось з парогенератором, а хтось просто тряпочкою протер.

Посилання на коментар

8 годин тому, ЯД сказав:

читаю и аж страшно.

Это как надо так готовить, чтобы еда по стенам была?

Ну я понимаю там по неосторожности раз в пару лет запачкать, ну и сразу протереть, но блин, чтобы это было таким ужасом, что ставить какие то листы металла, чистить наждаком и паром?

Я завтикав на городі. Пельмені не просто згоріли, а розірвались)) і таке буває 

• Хаха 2
Посилання на коментар

10 часов назад, Propeller сказал:

Трошки про теплоэмність. 

Це про те, що температура кипіння води до 100 градусів, а температура плавлення поліетилену на 20-30 градусів вища приблизно. А поліпропілену ще вища - 160-180 градусів (можливо, то поліпропіленовий пакет). Тому гаряча вода не може пошкодити пакет.

Подивився щойно в неті - температура плавлення поліуретану складає 170-200 градусів. Ніби гут. Але є ще таке поняття, як температура розмякшення - це коли твердий метеріал починає переходити у вязко-текучий стан. Вона складає 70-100 градусів для поліуретану. Цей діапазон дещо нижчий або дорівнює температурі пари води. Це все теорія, звичайно, але я б напевно не ризикнув використовувати парогенератор на поліуретановій поверхні. А так, звісно, поліуретанова поверхня має бути стійкою до стирання, враховуючи те, що нею покривають підлоги. Мені також подобається, що поліуретан може бути прозорим, його можна заполірувати і теоретично отримати доволі естетично привабливу поверхню.  На відміну від тієї ж КО емалі. 

Змінено користувачем Миколайчик
Посилання на коментар

10 часов назад, Миколайчик сказал:

Це про те, що температура кипіння води до 100 градусів, а температура плавлення поліетилену на 20-30 градусів вища приблизно. А поліпропілену ще вища - 160-180 градусів (можливо, то поліпропіленовий пакет). Тому гаряча вода не може пошкодити пакет.

Візьміть порожню полієтиленову або поліпропіленову пляшку (та будь яку полимерну) і поставте та вогонь. Думаю в дитинстві ви це робили. Скільки секунд буде до пожежі "пластик горить"? Небезпека не від води, а від полум'ї, яку її гріє. Це десь + 400 С. Справа у товщині стінки пляшки (пакету) та теплоємності води. 

10 часов назад, Миколайчик сказал:

Подивився щойно в неті - температура плавлення поліуретану складає 170-200 градусів. Ніби гут. Але є ще таке поняття, як температура розмякшення - це коли твердий метеріал починає переходити у вязко-текучий стан. Вона складає 70-100 градусів для поліуретану. Цей діапазон дещо нижчий або дорівнює температурі пари води. Це все теорія, звичайно, але я б напевно не ризикнув використовувати парогенератор на поліуретановій поверхні. А так, звісно, поліуретанова поверхня має бути стійкою до стирання, враховуючи те, що нею покривають підлоги. Мені також подобається, що поліуретан може бути прозорим, його можна заполірувати і теоретично отримати доволі естетично привабливу поверхню.  На відміну від тієї ж КО емалі. 

Справа в тому, що ПУ наноситься тонким шаром, десь кого 0,3-0,4 мм (швидкість теплопередачі) на холодну стіну (+23С) з великою теплоємністью та доброю теплопроводністю (шар штукатурки) тому при тОму короткочасному впливі пари він просто не встигає нагрітись до критичних температур.   

Полірувати ПУ немає потреби. Він може матуватись з часом коли в якості основного чинника зносу є мінеральні частинки (пісок, тощо). В разі якщо шар ПУ треба обновити краще не зменьшувати товщину шару поліруванням, а обробити його 100-120 наждаком та нанести 1 новий шар.  

Змінено користувачем Propeller
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...