Propeller Опубліковано: В середу в 20:05 Поділитись Опубліковано: В середу в 20:05 4 часа назад, andrey_ka сказал: А з цим біда , щось народ не дуже хоче використовувати лаки в зоні фартуха. Давайте статистику. 4 часа назад, andrey_ka сказал: Не треба , я це зрозумів з першого разу. Але тримаючи в руках ламінат я більш ніж впевнений що у мене не вийде відтворити такий захисний шар в домашніх умовах. Це технологія зі всіма витікаючими. Технологія проста. Берете жідкое та зручним для вас способом (пензель,валик, наприск, занурення) наносите на поверхню. Даєте жідкому "висохнути". Отримаєте на поверхні плівку. 4 часа назад, andrey_ka сказал: Краще напишіть інструкцію по догляду за таким лаком , хоч користь буде. Вище писав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В середу в 20:39 Поділитись Опубліковано: В середу в 20:39 11 хвилин тому, Propeller сказав: Давайте статистику. yur43 , єдиний хто відгукнувся і то , ні про який борщ на стінах мова не йде так зрідка тряпочкою протирають. Тобто , експлуатується в доволі щадящих умовах. А прочитала напевне не одна сотня людей. 18 хвилин тому, Propeller сказав: Технологія проста. Берете жідкое та зручним для вас способом (пензель,валик, наприск, занурення) наносите на поверхню. Даєте жідкому "висохнути". Отримаєте на поверхні плівку. Клас. А то з тими пур лаками (для сходів) що я мав справу ситуація трохи інша. Нанести один шар , пошліфувати. Нанести другий шар , пошліфувати. Нанести третій шар. І все через спеціальні розпилювачі і все через строго витриманий час. 25 хвилин тому, Propeller сказав: Вище писав. Так , провтикав , сорі. Але теж - тим не мий , цим не чисть , а цією стороною не три. Як на мене , поверхня в такій зоні має плювати на будь-які чистящі засоби. Тут , якщо красота заважає функціоналу , красоту в топку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В середу в 21:01 Поділитись Опубліковано: В середу в 21:01 читаю и аж страшно. Это как надо так готовить, чтобы еда по стенам была? Ну я понимаю там по неосторожности раз в пару лет запачкать, ну и сразу протереть, но блин, чтобы это было таким ужасом, что ставить какие то листы металла, чистить наждаком и паром? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: учора в 05:36 Поділитись Опубліковано: учора в 05:36 Про парогенератор. Він в мене є, більше 10 років. Для мене це обов'язкова річ з ПТ, з серії " як я без нього жила раніше". Багато де його використовую. Але не на кухні. Нема такої потреби. Той жир чи інші плями біля плити , по- перше, їх кількість не критична, по- друге, спокійно прибираються не агресивними миючими засобами для кухні. Металеві фільтри витяжки чудово миються в посудомийці. Якось розмовляла зі знайомою, то вона казала, що за його допомогою чистить духову шафу. В її духовку не заглядала, про результат нічого сказати не можу. Я звикла до духовок з піролізом, остання, взагалі, має два види очистки - парою та піролізом. Тож ніколи не розглядала використання парогенератору, як засіб для чищення духової шафи. І, взагалі, як засіб для зняття жиру теж ніколи не розглядала. Але то в кожного свої " таргани", де та як користуватися парогенератором. Стосовно того, що потрібно робити на кухні, щоб жир вичіщати за його допомогою. Хтось готує багато, хтось ні. Хтось не розлучається з пательною, хтось ні. Тому і вплив на стіну біля плити та витяжки в кожного різний. Ну і хтось прибирає той жир одразу, а в когось може бути звичка робити це раз на тиждень. Не розумію тут здивування з цього приводу. Якщо комусь здається, що користуватись парогенератором на кухні це зручно, чому б і ні. В мене нема такої потреби. Як приклад, з його появою, зникла швабра в будинку. Бо мені зручніше та результатівніше мити підлогу парогенератором. Навіть не користувалася функцією " миття підлоги" в робота- пилососа. А когось, хто це робить за допомогою робота, це може здивувати. Взагалі, кухня це місто, де все повинно бути максимально зручно і просто з підтримкою чистоти. Про усіляки " дістав листа- помив листа- сховав листа" читати смішно, не те що витрачати час на те, щоб приймати такі дурощі за робочу версію. Хто має справу з кухнею, розуміє про що я. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: учора в 05:41 Поділитись Опубліковано: учора в 05:41 Це вже хто як чистить, хтось з парогенератором, а хтось просто тряпочкою протер. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: учора в 05:55 Поділитись Опубліковано: учора в 05:55 8 годин тому, ЯД сказав: читаю и аж страшно. Это как надо так готовить, чтобы еда по стенам была? Ну я понимаю там по неосторожности раз в пару лет запачкать, ну и сразу протереть, но блин, чтобы это было таким ужасом, что ставить какие то листы металла, чистить наждаком и паром? Я завтикав на городі. Пельмені не просто згоріли, а розірвались)) і таке буває 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: учора в 06:00 Поділитись Опубліковано: учора в 06:00 (змінено) 10 часов назад, Propeller сказал: Трошки про теплоэмність. Це про те, що температура кипіння води до 100 градусів, а температура плавлення поліетилену на 20-30 градусів вища приблизно. А поліпропілену ще вища - 160-180 градусів (можливо, то поліпропіленовий пакет). Тому гаряча вода не може пошкодити пакет. Подивився щойно в неті - температура плавлення поліуретану складає 170-200 градусів. Ніби гут. Але є ще таке поняття, як температура розмякшення - це коли твердий метеріал починає переходити у вязко-текучий стан. Вона складає 70-100 градусів для поліуретану. Цей діапазон дещо нижчий або дорівнює температурі пари води. Це все теорія, звичайно, але я б напевно не ризикнув використовувати парогенератор на поліуретановій поверхні. А так, звісно, поліуретанова поверхня має бути стійкою до стирання, враховуючи те, що нею покривають підлоги. Мені також подобається, що поліуретан може бути прозорим, його можна заполірувати і теоретично отримати доволі естетично привабливу поверхню. На відміну від тієї ж КО емалі. Змінено учора в 06:17 користувачем Миколайчик Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому (змінено) 10 часов назад, Миколайчик сказал: Це про те, що температура кипіння води до 100 градусів, а температура плавлення поліетилену на 20-30 градусів вища приблизно. А поліпропілену ще вища - 160-180 градусів (можливо, то поліпропіленовий пакет). Тому гаряча вода не може пошкодити пакет. Візьміть порожню полієтиленову або поліпропіленову пляшку (та будь яку полимерну) і поставте та вогонь. Думаю в дитинстві ви це робили. Скільки секунд буде до пожежі "пластик горить"? Небезпека не від води, а від полум'ї, яку її гріє. Це десь + 400 С. Справа у товщині стінки пляшки (пакету) та теплоємності води. 10 часов назад, Миколайчик сказал: Подивився щойно в неті - температура плавлення поліуретану складає 170-200 градусів. Ніби гут. Але є ще таке поняття, як температура розмякшення - це коли твердий метеріал починає переходити у вязко-текучий стан. Вона складає 70-100 градусів для поліуретану. Цей діапазон дещо нижчий або дорівнює температурі пари води. Це все теорія, звичайно, але я б напевно не ризикнув використовувати парогенератор на поліуретановій поверхні. А так, звісно, поліуретанова поверхня має бути стійкою до стирання, враховуючи те, що нею покривають підлоги. Мені також подобається, що поліуретан може бути прозорим, його можна заполірувати і теоретично отримати доволі естетично привабливу поверхню. На відміну від тієї ж КО емалі. Справа в тому, що ПУ наноситься тонким шаром, десь кого 0,3-0,4 мм (швидкість теплопередачі) на холодну стіну (+23С) з великою теплоємністью та доброю теплопроводністю (шар штукатурки) тому при тОму короткочасному впливі пари він просто не встигає нагрітись до критичних температур. Полірувати ПУ немає потреби. Він може матуватись з часом коли в якості основного чинника зносу є мінеральні частинки (пісок, тощо). В разі якщо шар ПУ треба обновити краще не зменьшувати товщину шару поліруванням, а обробити його 100-120 наждаком та нанести 1 новий шар. Змінено 22 години тому користувачем Propeller Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 14 часов назад, Propeller сказал: Візьміть порожню полієтиленову або поліпропіленову пляшку (та будь яку полимерну) і поставте та вогонь. Думаю в дитинстві ви це робили. Скільки секунд буде до пожежі "пластик горить"? Небезпека не від води, а від полум'ї, яку її гріє. Це десь + 400 С. Справа у товщині стінки пляшки (пакету) та теплоємності води. Не зрозумів до чого тут товщина стінки пакету. Я вам розказав те, що вчив на уроках фізики. Речовина не може нагрітися вище температури кипіння і бла бла бла. Кинули ви б якийсь метал у той пакет замість води, пакет би розплавився. Якби металу було б дуууже багато гіпотетично, то може б і не розплавився, бо метал мав би нагрітися до температури плавлення пакету, на це могло б не вистачити часу і тепла того вігілля. Це вже питання теплоємності, як ви зазначили. Вогню на тому відео немає, тому і говорити немає про що. Якби був, зрозуміло що розплавився би той пакет дуже швидко. 14 часов назад, Propeller сказал: Справа в тому, що ПУ наноситься тонким шаром, десь кого 0,3-0,4 мм (швидкість теплопередачі) на холодну стіну (+23С) з великою теплоємністью та доброю теплопроводністю (шар штукатурки) тому при тОму короткочасному впливі пари він просто не встигає нагрітись до критичних температур. Полірувати ПУ немає потреби. Він може матуватись з часом коли в якості основного чинника зносу є мінеральні частинки (пісок, тощо). В разі якщо шар ПУ треба обновити краще не зменьшувати товщину шару поліруванням, а обробити його 100-120 наждаком та нанести 1 новий шар. По перше, чим менша кількість речовини, тим швидше вона нагріється до критичної температури. Це ж елементарна фізика. По друге, швидкість теплопередачі залежить (прямо пропорційна) від різниці температур, тому поліуретанова поверхня буде спочатку нагріватися набагато швидше, ніж віддавати тепло штукатурці. Особливо під дією пари, яка має надзвичайно гарну теплопровідність + додатково віддає тепло під час конденсаціїї на поверхні. Пара це не сухе повітря все таки. Змінено 7 годин тому користувачем Миколайчик Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 час назад, Миколайчик сказал: Вогню на тому відео немає, тому і говорити немає про що. Якби був, зрозуміло що розплавився би той пакет дуже швидко. Давайте фінішувати. Вогню так вогню. 1 час назад, Миколайчик сказал: По перше, чим менша кількість речовини, тим швидше вона нагріється до критичної температури. Це ж елементарна фізика. При відсутності контакту з масивною поверхнею з більш низькою температурою По друге, швидкість теплопередачі залежить (прямо пропорційна) від різниці температур, тому поліуретанова поверхня буде спочатку нагріватися набагато швидше, ніж віддавати тепло штукатурці. Особливо під дією пари, яка має надзвичайно гарну теплопровідність + додатково віддає тепло під час конденсаціїї на поверхні. Пара це не сухе повітря все таки. Теплопередача залежить і від товщини шару теплопровідного матеріалу. Відносно того, що що ПУ нагріється набагато швидше ніж передасть тепло штукатрці - я ж вам накидав відео де полумья з температурою в 500С не встигає розплавити пластикову бутилку. Тому що пластик встигає передати це тепло воді. Візьміть порожню бутилку з повітрям в середині замість води і буде комфуз. Про пар ви абсолютно праві = при контакті з холодною стіною, вкритою тонким шаром ПУ пара буде відразу охолоджуватись і вода почне текти по стіні. Ніяких захмарних температур. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 19.06.2025 в 08:55, МаТраС сказав: Я завтикав на городі. Пельмені не просто згоріли, а розірвались)) і таке буває добре що не згущене молоко в банці варилось Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 1 час назад, Propeller сказал: Давайте фінішувати. Вогню так вогню. Теплопередача залежить і від товщини шару теплопровідного матеріалу. Відносно того, що що ПУ нагріється набагато швидше ніж передасть тепло штукатрці - я ж вам накидав відео де полумья з температурою в 500С не встигає розплавити пластикову бутилку. Тому що пластик встигає передати це тепло воді. Візьміть порожню бутилку з повітрям в середині замість води і буде комфуз. Про пар ви абсолютно праві = при контакті з холодною стіною, вкритою тонким шаром ПУ пара буде відразу охолоджуватись і вода почне текти по стіні. Ніяких захмарних температур. Так, залежить звісно. Але у даному випадку це ні до чого. У даному випадку ви приводите воду як аналогію штукатурки, я так зрозумів. Для підтримки кипіння води потрібна енергія, яку вода поглинає опосередковано з пляшки, не даючи їй розплавитись (теплота пароутворення). Як тільки кількість води зменшиться, або якщо збільшити кількість тепла, або якщо закрити пляшку, з явиться надлишкове тепло, яке її розплавить. Штукатурка, на відміну від води, кипіти не буде. Пара, конденсуючись, одразу віддає тепло поверхні. Це як теплота пароутворення вище в експерименті, тільки навпаки - теплота конденсації. До якої температури вона її нагріє, я не знаю. Потенційно до 100 градусів може, вона там вилітає швидко з сопла і під тиском. Температура розмякшення ПУ 70-100 градусів, звідси і сумніви щодо можливості обробки ПУ поверхні з одночасним тертям. Як воно насправді буде, я не знаю. Якщо у вас є подібний досвід, поділіться. Це буде корисніше ніж усі ці відео і наші з вами теоретичні викладки. Змінено 6 годин тому користувачем Миколайчик Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 3 години тому, Миколайчик сказав: Вогню на тому відео немає, тому і говорити немає про що. Якби був, зрозуміло що розплавився би той пакет дуже швидко. Вы никогда не видели, как на кострах в пакете суп готовят? Не плавится пакет, потому что вода забирает все на себя. Он расплавится только если вода достигнет температуры плавления пакета Апд Вот первое с Ютуба youtube.com/shorts/eMDynEE2sa8?si=3dTR337HcvrDjWQW Змінено 5 годин тому користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 21 минуту назад, ЯД сказал: Вы никогда не видели, как на кострах в пакете суп готовят? Не плавится пакет, потому что вода забирает все на себя. Он расплавится только если вода достигнет температуры плавления пакета Апд Вот первое с Ютуба youtube.com/shorts/eMDynEE2sa8?si=3dTR337HcvrDjWQW так, дав маху я у цій фразі. теплота пароутворення забере всю енергію на себе. щоб пакет розплавився необхідні умови, які я розписав у попередньму пості. Змінено 5 годин тому користувачем Миколайчик Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 хвилину тому, Миколайчик сказав: так, дав маху я у цій фразі. щоб пакет розплавився необхідні умови, які я розписав у попередньму пості. Ну в любом случае тема не про приготовление еды в пакетах. Но принцип тот же. В парогенераторе не будет достаточного количества теплоты, чтобы прогреть полиуретан и стяжку и что там дальше до температуры плавления (или чего либо другого) у полиуретана, потому что у стяжки достаточно теплоемкости и теплопроводности это все взять на себя Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 25 минут назад, ЯД сказал: Ну в любом случае тема не про приготовление еды в пакетах. Но принцип тот же. В парогенераторе не будет достаточного количества теплоты, чтобы прогреть полиуретан и стяжку и что там дальше до температуры плавления (или чего либо другого) у полиуретана, потому что у стяжки достаточно теплоемкости и теплопроводности это все взять на себя а це вже сумнівне твердження. ви коли небуть обпікались парою? а парою під тиском? це відбувається миттєво. щоб утворити певну кількість пари потрібно досить багато енергії, як свідчать ці самі відео. така ж кількість енергії передається тілу під час її конденсації на цьому тілі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 1 хвилину тому, Миколайчик сказав: а це вже сумнівне твердження. ви коли небуть обпікались парою? а парою під тиском? це відбувається миттєво. щоб утворити певну кількість пари потрібно досить багато енергії, як свідчать ці самі відео. така ж кількість енергії передається тілу під час її конденсації на цьому тілі. Мейк сенс. Но все зависит от теплопроводности и теплоемкости, начальные температуры плюс объемы. Я их не знаю, и выискивать не хочу) лень Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 2 години тому, Dr.Yura сказав: добре що не згущене молоко в банці варилось Молоко ми в дитинстві пройшли) любив я поставити щось і піти мультики втикати. А вистріл пельменя більше 2 м. Ремонт кухні 3 раз Змінено 4 години тому користувачем МаТраС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз