Слободарий Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому Доброго часу доби спільното! Маю незручність, щодо можливих шляхів вирішення якої хочу почути думки. Зараз інвертор заряжає батарею вночі. Маю нічний тариф, через це і значна частина навантаження хатньої техніки припадає також на нічний час. Фаз в домі три, але практично всі споживачі і інвертор працюють на одній фазі. Інвертор Дейе, однофазний, і дуже розумний. Слідкує за споживанням і на заряд батарей іде максимальна потужність за відніманням домашнього споживання. Тобто, частина потужності, яка іде через інвертор транзитом помітно зменшує потужність заряду. Зараз, коли світло вимикається і вночі це не дає іноді зарядити батареї повністю. З'явилася ідея вночі, для заряду батарей когось перемикати на іншу фазу. Інвертор, чи будинок. Чи робив хтось так? Чи є якісь складнощі в реалізації цього задуму? Чим краще реалізовувати цю ідею? Бачу можливість зробити це за допомогою АВР з вайфаєм. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому Нафіга тобі той трифазний, казали вони. То розвод і глюки, казали вони. То постійні відключення від мережі від перекосу по фазам. То лише 4кВт на фазу. Краще три однофазних… Не раджу звʼязуватися з АВР з Алі. Зараз вони вже вигорають. Можливо краще звернутися до реле вибору фаз… Або замінити інвертор на трифазний? 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 7 часов назад, МакДо сказал: Нафіга тобі той трифазний, казали вони. То розвод і глюки, казали вони. То постійні відключення від мережі від перекосу по фазам. То лише 4кВт на фазу. Краще три однофазних… Не раджу звʼязуватися з АВР з Алі. Зараз вони вже вигорають. Можливо краще звернутися до реле вибору фаз… Або замінити інвертор на трифазний? Варіант трифазного не подобається в тому числі через власне його споживання. У мене однофазний 6кВт зараз їсть 80Вт. Скільки ж тоді споживатиме трьохфазний обігрівач інвертор? І перехід на однофазну схему стався задовго до інвертора. Переробляти схему живлення і міняти інвертор щоб добрати кілька нічних кіловатгодин... є формальним вирішенням задачі, але економічна складова змушує ще раз подумати і пошукати більш економічне рішення. АВР на Алі продаються під керування Сонофф. Техніка Сонофф, яка була у мене раніше глючила. Буду дивитись реле вибору фаз. Дивно, але потрібних мені девайсів у китайців або нема, або я не знайшов. Здається, ідеальним був би просто перемикач 1-0-2 з вайфай керуванням. Але його немає. Змінено 3 години тому користувачем Слободарий Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 31 минуту назад, Слободарий сказал: У мене однофазний 6кВт зараз їсть 80Вт. Скільки ж тоді споживатиме трьохфазний обігрівач інвертор? 12 квт, от 80 до 100. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз