Фрай Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому (змінено) Цитата 11 хвилин тому, vovarpd сказав: А ми в кінці 2024 на одному офісі не поставили Я вибачаюсь, що в чужій темі, але не розумію, що саме заважає власнику клацнути вимикачем на інверторі? Хоча стоп, якщо немає перемикача то і транзиту на випадок несправності не буде також? то як то ви не поставили коли мусили це зробити якби навіть власник був проти. ну, а по темі то щоб не плодити близнюків також тут запитаю; Що я виграю і що програю якщо при 3-фазному живленні встановлю однофазний інвертор. Планую 12-15кВт без ЗТ Змінено 23 години тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
patamu Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 16 часов назад, МакДо сказал: Звідки така агресія? В інфополі купа випадків, коли йде зустрічний струм. Бо ті косички в середині не дуже якісно зроблені і якщо воно перемикається під гарним навантаженням, то контакт з часом підгорає. Встречка скорее возможна при такой компоновке щитка как приведена у автора темы, когда необходимо делать последовательные операции вручную. Что касаемо "косички", так скорее выгорит проводка в доме чем те "косички", рассчитанные на 120 А. Но то такое... А агрессия, так я "агрессивно" пишу что есть такой, такой и такой варианты, а кто то "миролюбиво" пишет, мол ты дурак, я так не делал и по этому так делать нельзя. При чем безапелляционно. 17 часов назад, Маниша сказал: В мене генератор небезпечно вмикається, тому нагадувалки на щиті прям написано. Вероятней всего вам придется либо переделывать существующий щит, либо добавлять дополнительный с коммутацией инвертора, генератора и резерва. По этому лучше искать грамотного электрика для обвязки этого оборудования. В таком виде щит опасно использовать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
patamu Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 8 часов назад, Фрай сказал: Що я виграю і що програю якщо при 3-фазному живленні встановлю однофазний інвертор. Планую 12-15кВт без ЗТ А какая цель установки однофазного инвертора на 12-15 кВт? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
patamu Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 16 часов назад, vasu3 сказал: дело в том, что инвертор подороже с пассивным охлаждением уже есть, стоять будет в подвале (шум пофиг). и автоматическое включение 3 фаз неприемлемо - если ночью пропадает питание и работает стиралка, котел, холодильник и зарядка электрички, может быть превышение допустимой нагрузки инвертора и аккума(пока 4.8 квт). Как вариант - перенесите на одну фазу те потребители, которые хотите резервировать и поставьте на нее инвертор в транзит, а остальное оставьте на двух нерезервируемых фазах если не пугает перекос по фазам. 16 часов назад, vasu3 сказал: нужен ли АВР? Решать вам. Все зависит от постановки задачи. Но использование трех источников энергии (внешняя сеть/инвертор/генератор) потребует квалифицированного исполнения щита управления или инвертора, который умеет управлять генератором. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 3 години тому, patamu сказав: А какая цель установки однофазного инвертора на 12-15 кВт? 12кВт щоб не залежати від наявності/відсутності мережі. 15 то якщо побачу більше плюшок від 3-х фаз Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
patamu Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 4 минуты назад, Фрай сказал: 12кВт щоб не залежати від наявності/відсутності мережі. 15 то якщо побачу більше плюшок від 3-х фаз Я так понимаю, что это будет солнце? Не забывайте что летом, когда выработка наибольшая потребность меньше чем зимой, когда панели дают значительно меньше. Очень сложно найти баланс. Три фазы необходимы только в случае трехфазных мощных потребителей в доме. Трехфазные мелкие потребители можно запитать от промышленных частотников. Можно пойти по пути увеличения мощности системы и тратить кучу средств, а можно попробовать снизить объем потребления резервируя только критически важные потребители. Это позволит сэкономить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 2 години тому, patamu сказав: Я так понимаю, что это будет солнце? Не забывайте что летом, когда выработка наибольшая потребность меньше чем зимой Я в курсі, у мене є своя СЕС и забаганки виключно з свого власного досвіду, тому мінімум 10кВт Нічого трифазного ставити в хаті не буду, але мережа підʼєднана трифазна, отут взагалі без досвіду. 2 години тому, patamu сказав: Можно пойти по пути увеличения мощности системы и тратить кучу средств, а можно попробовать снизить объем потребления Зайвих грошей немає, ніщеброд, але навіщо себе у чомусь обмежувати у такий непевний час? якщо перейти до аналогій то як прихильник повного приводу я вже ніколи не перейду на звичайний, а життя навчило завжди заливати повний бак. шкода лише, що немає можливості зробити ЗТ, це було б не зайвим. Змінено 7 годин тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
patamu Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 40 минут назад, Фрай сказал: Я в курсі, у мене є своя СЕС и забаганки виключно з свого власного досвіду, тому мінімум 10кВт Ниченепонимаю.... Звучит абсурдно. 41 минуту назад, Фрай сказал: Нічого трифазного ставити в хаті не буду, але мережа підʼєднана трифазна, отут взагалі без досвіду. Как писал ранее либо сводить резерв на все потребители, либо выделять одну фазу под резервируемые линии. Трехфазное подключение объекта это исключительно для недопущения перекосов трансформатора (и правильного учета потребления прибором учета). 44 минуты назад, Фрай сказал: Зайвих грошей немає, ніщеброд, але навіщо себе у чомусь обмежувати у такий непевний час? Тут стоит определиться. Либо первое, либо второе. У меня резервируемые линии (освещение, система безопасности, интернет и холодильник с морозилкой) потребляют менее 290 ватт в пике и батареи на 280А при 12 вольтах хватает более чем на 30 часов. Общее же потребление зимой доходит до 2200 кВт*ч. Но... Отопление тепловым насосом резервируется отопительным дровяным камином, электроплита газобаллонной. Возможно добавлю еще 3 кВт*ч аккумуляторов, но это не точно, возможно установлю гибридный генератор. 51 минуту назад, Фрай сказал: якщо перейти до аналогій то як прихильник повного приводу я вже ніколи не перейду на звичайний, а життя навчило завжди заливати повний бак. Никогда не говори никогда. Мы не знаем какие нас ждут испытания в ближайшие годы. Возможно деньги, вкладываемые сейчас в баловство будут необходимы в будущем на более жизненно важные вещи. 57 минут назад, Фрай сказал: шкода лише, що немає можливості зробити ЗТ, це було б не зайвим. Как по мне - абсолютно бесперспективное занятие. Если есть внутреннее потребление, то это не окупается никогда. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 16 годин тому, Фрай сказав: Я вибачаюсь, що в чужій темі, але не розумію, що саме заважає власнику клацнути вимикачем на інверторі? Хоча стоп, якщо немає перемикача то і транзиту на випадок несправності не буде також Клацнути заважає відсутність того хагера )) Погасить все. На випадок несправності є ми неподалік, і гарантія 5 років від віктрона. Бо тоже все згасне чуть що. Тому я й кажу що варто ставити. Бо от ми раз забули і є певна проблема. Прийдеться тепер доробити при нагоді. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 18 хвилин тому, vovarpd сказав: Клацнути заважає відсутність того хагера )) Погасить все. Та я це зрозумів тоді коли писав відповідь ) 25 хвилин тому, patamu сказав: У меня (освещение, система безопасности, интернет и холодильник с морозилкой) потребляют менее 290 ватт в пике А у мене більше, зараз ось так 43 хвилини тому, patamu сказав: 1 годину тому, Фрай сказав: Я в курсі, у мене є своя СЕС и забаганки виключно з свого власного досвіду, тому мінімум 10кВт Ниченепонимаю.... Звучит абсурдно. сподіваюсь, тепер зрозуміло? Є сес на 5.6 і поле всього на 3.2 Якось врубив кондєй, а світло вимкнули і батарейка на вечір присіла «конкретно», навіщо мені такі переживання? 27 хвилин тому, patamu сказав: Никогда не говори никогда. Мы не знаем какие нас ждут испытания в ближайшие годы. Мені то неактуально, вік дозволяє далеко не загадувати. )) я поважаю людей, що вміють рахувати гроші, вміють розрахувати потреби так аби не тринькати гроші і при цьому не щемити себе, але я так не вмію. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 13 годин тому, patamu сказав: А какая цель установки однофазного инвертора на 12-15 кВт? Забув ще один аргумент, взимку дійсно не вистачає поля і більша потужність панелей не буде зайвою, але ж вона не може бути більше потужності самого інвертора. Чи я помиляюсь і щось не так зрозумів?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 хвилину тому, Фрай сказав: але ж вона не може бути більше потужності самого інвертора. інвертор може розподілити енергію сонця на 1. змінний струм = навантаження будинку + експорт в мережу, 2. заряд батареї. Загалом це може бути майже подвійна потужність інвертора. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 18 хвилин тому, yur43 сказав: інвертор може розподілити енергію сонця на 1. змінний струм = навантаження будинку + експорт в мережу На жаль, про струм у мережу мушу забути, комʼюніті ((, а от за потужність поля тільки вчора читав Змінено 1 година тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз