Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

1 годину тому, sanyas15 сказав:

А це вже цікаво - яким чином електрика буде в будинку, коли відключиться РКН?

Після лічильника роблять розгалуження: на будинок і на мережевий інвертор. РКН стоїть тільки на гілці з інвертором, тому ніякого ефекту на будинок не має.

• Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 годин тому, volomoto сказав:

Погоджуюсь, але це не означає, що я можу їх не виконувати. Я можу це оскаржувати, але щоб отримати ЗТ я спочатку маю виконати ті вимоги.

І ще одна дурня. Вибачте за прямоту. Ніхто вас не може змусити виконувати незаконні вимоги, окрім вас самих.

Я  відповів на ваш пост щоб люди, хто читає гілку, не тягнули за собою ці дурнуваті вимоги вашого ОСР і вашу індивідальну ситуацію с РН на вводі.

Якби у вас в тексті було "в моєму випадку" або "мені ось таке наговорили і я вирішив зробити", то пройшов би повз.

Посилання на коментар

57 хвилин тому, AndryG сказав:

Якби у вас в тексті було "в моєму випадку" або "мені ось таке наговорили і я вирішив зробити", то пройшов би повз.

Якби у вас був мозок, то в цій темі не було б дурні, бо єдина дурня йде саме від вас. Вилізьте нарешті з маминого підвалу і трохи розгляньтесь на світ навколо, бо покищо ви просто видаєте бажане за дійсне.

Якщо щось ж прописано в нормативній документації ОСР, то воно є законним, поки зворотнього не доведено в суді. АСЕУ вже давно судиться з цього питання і була одна виграна справа. Цей прецедент стосується тільки станцій введених в експлуатацію до 01.11.2022, тобто до змін НКРЕКП в Кодексі систем розподілу, які дозволяють ОСР вимагати технічні засоби для обмеження напруги генеруючими установками.

Постанова - zakon.rada.gov.ua/rada/show/v1369874-22#Text і ось пункт, який нас цікавить:

image.thumb.png.24e68d231125fd1149128d5aed1e0bbd.png

Так чому не пройшли повз?

• Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

9 годин тому, volomoto сказав:
22 години тому, Фрай сказав:

але опору ставиться лічильник з авто вимикачем на струм згідно ТУ.

Скажіть це Львівобленерго

На жаль не маю їхнього телехвона, але є номер murava, попрошу його, нехай скаже їм, що вони нетрадиційної орієнтації. )

9 годин тому, volomoto сказав:

Але насправді не треба чекати, бо я знову візьму рахунок і сам розпломбую та заміню РКН.

У нас такий номер не пройде! Отримаєте штраф такий штраф, що ого-го!

Але мені цікаво, що за приблуди у нижній частині вашого вузла? (там де розетка, теж до речі невідомо нащо?)

Посилання на коментар

19 хвилин тому, Фрай сказав:

Але мені цікаво, що за приблуди у нижній частині вашого вузла? (там де розетка, теж до речі невідомо нащо?)

Розетка, щоб втикати в неї вилку :)

По приблудам просто: запобіжники, ПЗІП, крос модуль.

• Лайк 1
Посилання на коментар

9 хвилин тому, МакДо сказав:

Розетка, щоб

будь хто біля опори міг заряджати гаджети 😁

Змінено користувачем TaurosRMK
  • Хаха 2
Посилання на коментар

18 хвилин тому, МакДо сказав:

По приблудам просто: запобіжники, ПЗІП, крос модуль.

А нафіга ото все там?

на опорі має бути лише вузол обліку, тобто те, що пломбується.

Все інше то власні забаганки які не є страховим випадком якщо щось трапиться у результаті дій третіх осіб. ІМХО

ото все інше я розмістив у окремому щиту під парканом, але на своїй території.

• Лайк 2
Посилання на коментар

25 хвилин тому, TaurosRMK сказав:

будь хто біля опори міг заряджати гаджети 😁

Треба бути добрішим до людей, що опинилися біля тебе з розрядженим телефоном та зарядкою 😄

8 хвилин тому, Фрай сказав:

Все інше то власні забаганки які не є страховим випадком якщо щось трапиться у результаті дій третіх осіб. ІМХО

Дивлячись з якої гори дивитися. Моєму сусіди треті особи часто вимикають ввідний автомат. Комусь насолив. Так само можуть пошкодити і лічильник цеглиною. 

9 хвилин тому, Фрай сказав:

Поважаю ваш POV, але ще один щиток IP65, це додаткові витрати :) 

10 хвилин тому, Фрай сказав:

на опорі має бути лише вузол обліку, тобто те, що пломбується

Ну не знаю. Я б залюбки собі там поставив повторне заземлення N та ПЗІП. Але не дозволяє закладна, в яку я вже фіг що впихну. Тут ще грає роль гальванічна розвʼязка, чим далі від хатнього щитка ото все, що у пана, тим більше шансів врятувати хату від впавшого дерева на лінію, де йде міжфазне. Але я не електрик і мої твердження можуть бути хибними :)
Думаю пан воломото сам відповість, а мені просто було цікаво висловити свою думку. Мерсі.

Посилання на коментар

6 хвилин тому, МакДо сказав:

Треба бути добрішим до людей, що опинилися біля тебе з розрядженим телефоном та зарядкою

Обленерго може на кожному десятому стовпі встановити розетку ))

• Хаха 1
Посилання на коментар

5 хвилин тому, МакДо сказав:

Дивлячись з якої гори дивитися. Моєму сусіди треті особи часто вимикають ввідний автомат. Комусь насолив. Так само можуть пошкодити і лічильник цеглиною. 

Так отож, але поставити опору за межами не моя забаганка, тому і відповідальність я нести не буду, а от якщо пошкодять зайві прилади то ніхто вам їх не компенсує.

але як воно вирішується насправді? хз

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Фрай сказав:

А нафіга ото все там?

на опорі має бути лише вузол обліку, тобто те, що пломбується.

Воно там, бо можу і хочу щоб воно було там, бо опора на моїй ділянці і з дороги там нічо не є досяжним. Тому може все помістити в один бокс, де є окрема зона під пломбою, все решта доступне мені для модифікацій чи заміни. Виніс я то туди, бо йому там місце, а як бонус звільнилось місце в хатньому ввідному щиті, бо 5х18 модулів вже стало замало :)

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, Фрай сказав:

Так отож, але поставити опору за межами не моя забаганка, тому і відповідальність я нести не буду, а от якщо пошкодять зайві прилади то ніхто вам їх не компенсує.

але як воно вирішується насправді? хз

Я б поставив металевий ящик :) на замку. Але ніхто не застрахований від дебіла на дорозі :( 

Посилання на коментар

19 хвилин тому, volomoto сказав:

Воно там, бо можу і хочу щоб воно було там, бо опора на моїй ділянці і з дороги там нічо не є досяжним.

О, тоді нема питань! Алігарх, власну опору має! image.gif.1ad884231fc918b0cdd4329221b5c7e8.gif
А насправді це дійсно все міняє, респект.

У мене також власна лише моя, але ставити у дворі відмовились категорично, їм має бути вільний доступ.

19 хвилин тому, volomoto сказав:

все решта доступне мені для модифікацій чи заміни

Скажіть ще, що ви бокс саморізами до стовба припиндюрили! (чи анкерами)

Бо у нас категорично, «мою опору» я свердлити не маю права, кріплення лише на хомутах.

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, Фрай сказав:

Скажіть ще, що ви бокс саморізами до стовба припиндюрили! (чи анкерами)

Ну ви за кого мене маєте? :)

Звичайно що все на хомутах, бо я та людина, яка вчила опір матеріалів сама, бо на моїй спеціальності в політеху його в програмі не було.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...